IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Всичко е чудесно и прекрасно, а няма чужди инвеститори..Или Вие грешите или те са глупаци да не оценят тази прекрасна държава..Те не виждат ли, че сме първенци, по бедност, корупция и лоша съдебна система..Защо не ни приветстват и не носят пари на Черешаря..Не виждат ли каква прекрасна демография имаме.. Ама много са тъпи тези чужди инвеститори, че не оценяват мажоритарите- Бедо, Краси, Шиши,Божков и средата им.. Като се влагат толкова пари на Борсата, защо 9та година не можем да стигнем нивото от 1000..
    Last edited by Kiro; 13.07.2017, 10:24.

    Коментар


    • Монти, когато мажо е на бида това е много положителен знак поради две причини. Първо влива пари в борсата, което е еквивалента на чаканите от теб пари от ПФ. Второ дава ясно послание, че за него акциите струват нещо а не са безполезни хартийки. В случай, че за него нищо не струваха и нямаше намерение да дели с никой той никога нямаше да купи и една акция. Той така или иначе си има контрола.
      Не подценявай поведението на мажоритарите. Те са най-информирани и държат и хляба и ножа. Добре е да са от твоята страна.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Според мен не е толкова трудно да се прецени какво ще се случи. За сега консолидация без оборот докато Софарма пробие нивата на съпротива.Дали ще е тази седмица, другата или след месец не може да се каже точно. Тъй като Софарма изглежда по-подценена от другите дивидентни компании е много вероятно да има преливане на спекулантите към нея. Така погледнато или тя ще избута целия пазар или ако не пробие нивата, което не го вярвам, пазара ще падне. На макро ниво нещата са чудесни, при ключови компании на борсата мажоритарите са на бида. На мен ми изглежда много добре. Възможно е преценката ми да е замъглена, защото имам интерес акциите да растат.
        4д,
        Едно време куп никове смятаха че Хим е Флагмана на БФБ и той ще води борсата ,сега ти си пък на мнение че Фармата е разковничето...
        Нито единия ,нито другия Дедо Попе...
        Мажо е на бида на много компании докато почнат да се харесват цените на мнозинството или на мажо им харесат цените ..
        Този филм сме го гледали..
        за мен требва нови пари от ПФ ,ДФ и масовката ама те не искат да вкарват на тези цени....за сега.
        Иначе за другите разсъждения си прав....

        Коментар


        • Според мен не е толкова трудно да се прецени какво ще се случи. За сега консолидация без оборот докато Софарма пробие нивата на съпротива. Дали ще е тази седмица, другата или след месец не може да се каже точно. Тъй като Софарма изглежда по-подценена от другите дивидентни компании е много вероятно да има преливане на спекулантите към нея. Така погледнато или тя ще избута целия пазар или ако не пробие нивата, което не го вярвам, пазара ще падне. На макро ниво нещата са чудесни, при ключови компании на борсата мажоритарите са на бида. На мен ми изглежда много добре. Възможно е преценката ми да е замъглена, защото имам интерес акциите да растат.

          Коментар


          • Класацията #К100: България е икономика на ротативки и лотарийни билети. Това впечатление ще остави един бърз поглед на най-печелившите компании в България през 2016 г. Към това добавете и значителни печалби в оръжейния сектор и излиза, че една трета от добавената стойност на българската икономиката се дължи на хазарта и на военните конфликти в Близкия изток...

            http://m.capital.bg/biznes/kompanii/...i_i_lotariini/

            Коментар


            • Човешко е да се греши, божествено е да се прощава. Сарказмът тук убива желанието да се споделят инвестиционни идеи.

              На мен лично ми липсва гледната точка на Гетов. Добра беше и идеята му за бикове срещу мечки
              Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Бик в атака Разгледай мнение

                Пепи беше палячо.
                Черепът най-вероятно го е назначил на добра службичка в комарджийницата.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                  Жалко, че го няма Пепи )))
                  Пепи беше палячо.
                  Събитията не винаги отговарят на очакванията!

                  Коментар


                  • Жалко, че го няма Пепи )))
                    Не е препоръка... !!!
                    "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                    Коментар


                    • Абе какво стана с ПЕПИ сигурно мачка с валека по някой МОСТ

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Бик в атака
                        Анкетата беше пусната от Гетов Между другото, какво стана с него?
                        Верно, че имаше такъв участник. Не се ли беше набучил в енемона по едно време !?))))
                        Не е препоръка... !!!
                        "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                        Коментар


                        • Монти, ще се разпродават ли играчите, за да идат на морето, как е ситуацията тази година !? Всяка година даваш мотивацията, а тази изключение ли е ще от правилото !?))
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kiro
                            Преци, след няколко месеца започва 10та година от големият спад..За какви нива говориш..Заради тикваро - черешарите закъсняхме страшно много..Дано в следващите две години да станем поне 1000 и пак ще е нищо..Има ли нужда от примери на какви нива са другите борси..То идва време за нова световна криза , а ние още не сме и на половината от нивото от 2008г.
                            Кире, онези нива от 2008 -недей мисли за тях, че лесно ще ги стигаме. Просто бяха много фантастични.)) Помниш., че дори шефа на кфн тогава се изказа в този дух един месец преди бомбастик-тенджерата да изпусне налягането.)) Предполагам не си забравил, най-набалонченото IPO (трейс) в пика на балона. Само припомням три факта по него - една акция се получаваше срещу над 160 хиляди лева кандидаствали за нея)))))) Второто в света по презапис IPO, за което бяха кандидатствали пари колкото половината брутен продукт на държавата !?))))))) Не се постигат отново лесно или бързо тези нива, все пак фундамента расте бавно и да се надяваме да е славно, но не може така изведнъж да се прати на индекс 2000. Сам каза - и 1000 да стигнем - предоволно е (според мен) За тиквара, черешара - да там сме кажи речи на едно мнение, но щом борсови дружества все пак и изнасят (и следователно не са на 100% зависими от черешаря) показвайки подобряващи се фундаменти, нямаме прекалено голяма причина да чакаме срив, парите бродят гладни и жадни (с нулевите лихви от банките) и се чудят къде да се наместят, имотите се издуха, не че не може и още, но сам виждаш, че борсата предлага деведнтни дружества някои с традиции и е нормално да се насочват вместо депозити например в адцици като атерата (като видиш там темата и ти става ясно, че масовката се радва на 10% дивидент от сърце и душа). От друга страна и други дружества малко по малко се ориентират към дивиденти - пример хима (кой е предполагал че и те!?!?) )))) Та затовай казвай Ъп 1000 и та да го добутаме дотам (а дотогава не се знае дали черешаря ще е актуален) )))
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от boogeyman Разгледай мнение
                              лятната почивка май започна по-раничко......
                              Почивката почна точно когато трябва ,но борсичката НИ ,не направи корекция и парите ще чакат по добър отчет или по изгодни цени...
                              Струва ми се второто...
                              Софикс фонда свърши парите за покупка ,парите на ПФ и следващото раздвижване на борсата е новия софикс и излизащите компании от него...
                              ДФ са навсякъде другаде но не и като вдигащи маркета,това положение на цените е само благодарение на м.мейкърите на куп дружества който купуват дребни суми на висока цена в края на сесията.....
                              Не е препоръка..

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от boogeyman Разгледай мнение
                                лятната почивка май започна по-раничко......
                                Колко буги-буги има още да видиш,че свят ще ти се завие даже.P.S.Препоръки никакви,само си отваряйте очите на четири все пак.

                                Коментар

                                Working...
                                X