IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Кеширалите, що мълчите, кеш в устата ли държите!

    Коментар


    • Ами цените за мен няма как да се преценят без съпоставка с нашите преки конкуренти за инвестиции , с които до преди 30г. сме били по- близки икономически отколкото сега..Това са страните от Източна Европа- Румъния, Чехия, Словакия, Унгария, Полша..Могат и да сравняват , както темповете на растеж, така и ред други икономически показатели, доходите и не на последно място, изброените вече фактори..За съжаление сравнението не е в наша полза въпреки хвалбите на политиците ни..

      Коментар


      • На 18 октомври 2017 г. Expat Bulgaria SOFIX UCITS ETF получи регистрация от BaFin (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht) за публично предлагане на дяловете на фонда на територията на Федерална Република Германия, съобщиха от Експат Асет Мениджмънт.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
          Целят проблем в тая странна е чувството за безнаказаност и ще става още по зле ако правителството не започне да взима мерки.... до 10 години тук ще е джунгла...пук бате бойко ще има да си чака чуждестраните инвестиции, ако ще и 0% данък да направи

          Напълно си прав..Данъкът не е най важен за чуждите инвестиции- липсата на справедливост и пробитата съдебна система гонят сериозните инвеститори..Като прибавим и корупцията няколко пъти по- голяма от нормалната за света и бедността и картината добива реални очертания..
          +++
          Почти абсолютен консенсус се оформя относно средата ...
          Различията идват при отговор на основния въпрос - При тая обстановка дали цените са ок, подценени или надценени ...
          Трудно се дава оценка за непрозрачен бизнес в непрозрачна среда ... те и затова цените са такива ...
          Не кажеш за една жена просто, че е грозна ... но и така да е - винаги може да те изненада с нещо хубаво
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

          Коментар


          • Целят проблем в тая странна е чувството за безнаказаност и ще става още по зле ако правителството не започне да взима мерки.... до 10 години тук ще е джунгла...пук бате бойко ще има да си чака чуждестраните инвестиции, ако ще и 0% данък да направи

            Напълно си прав..Данъкът не е най важен за чуждите инвестиции- липсата на справедливост и пробитата съдебна система гонят сериозните инвеститори..Като прибавим и корупцията няколко пъти по- голяма от нормалната за света и бедността и картината добива реални очертания..

            Коментар


            • нямат никакво значение полемиките, важното е борсата да върви
              Не е препоръка... !!!
              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

              Коментар


              • Ето заради такива полемики вече ама изобщо не си заслужава да се влиза в този форум.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  Преци, тукашните назначени олигарси нямат никаква социална отговорност..Да си чула да са построили училище или болници, а примери от историята ни много..Братя Георгиеви, В.Априлов, Кудоглу и много други..Само фукни и големи претенции, че са велики и никаква полза за обществото ни..Знаеш ли в Скандинавия колко данъци плащат най- богатите..А Франция, Германия, САЩ..
                  В Скандинавските страни данъците са високи,но човек срещу тях получава висока сигурност и ЗАКОНОСТ. Богатите не ги е страх,че ще ги гръмнат със снайпер или гранатомет, хората не се страхуват всяка вечер,че някой ще им задигне колата. Все е готов да плаща по-високи данъци ако с това страната му е сигурна. Е в Швеция стана малко мазало с тия бежанци дето правят золуми но до преди години не беше така.

                  Второ и основно е глобите да не са в точна сума а в процент от дохода. Не може човек с кола за 500 000 евро и такъв за 1000 да плащат еднакви глоби да кажем за превишена скорост да кажем с 40 КМ, а ако пък този с кола за 500 000 има ниски доходи тогава данъчните трябва да действат с твърда ръка и да конфискуват. Целят проблем в тая странна е чувството за безнаказаност и ще става още по зле ако правителството не започне да взима мерки.... до 10 години тук ще е джунгла...пук бате бойко ще има да си чака чуждестраните инвестиции, ако ще и 0% данък да направи

                  Коментар


                  • Преци, тукашните назначени олигарси нямат никаква социална отговорност..Да си чула да са построили училище или болници, а примери от историята ни много..Братя Георгиеви, В.Априлов, Кудоглу и много други..Само фукни и големи претенции, че са велики и никаква полза за обществото ни..Знаеш ли в Скандинавия колко данъци плащат най- богатите..А Франция, Германия, САЩ..

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Kiro
                      ... претенциите на Домусчиев са много по големи от тези на Карнеги..Олигарсите да си плащат по- високи данъци и тогава да имат големи претенции и да менторстват
                      Кире, тук си прав, на такъв е добре да му треснат 25 вместо 10% и да ходи където иска, стига е плашил че ще се маха ами да ходи другаде и да се чистим по-бързо
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                        Минке, претенциите на Домусчиев са много по големи от тези на Карнеги..Олигарсите да си плащат по- високи данъци и тогава да имат големи претенции и да менторстват..Що се отнася до изпреварващата роля на Борсата, то дано не те прочете 4Д, че неговите прогнози за икономиката не отговарят на твоите изводи.. То изобщо всяко сравнение на БГ с нормалните страни в момента е неуместно, но нали трябва да сме оптимисти..
                        Който иска да ме чете, и както иска да интерпретира информацията, всеки има право на мнение. Аз не държа да съм винаги прав или пък да получавам ненужното ми "признание" от хората. Преди време го написах тук във форума, ще го нахвърлям пак набързо. Има доста голяма повтаряемост във случващото се с 2007-2008:
                        1. Излишъци по бюджета;
                        2. Увереност на "бизнеса" в светлото бъдеще;
                        3. Ниски лихви и висока задлъжнялост;
                        4. балон във всичко.
                        5. Други индикатори, които не искам пак да изброявам. Между другото балона в НИ и извън БГ е осезаем, където и да погледна е видим с ясно око.


                        30% кеш по портфейла. При абсолютна стойност на портфейла Х, 30% е повече от достатъчно.
                        Аре със здраве и дерзайте. Аз отивам да се разхождам.

                        Коментар


                        • Минке, претенциите на Домусчиев са много по големи от тези на Карнеги..Олигарсите да си плащат по- високи данъци и тогава да имат големи претенции и да менторстват..Що се отнася до изпреварващата роля на Борсата, то дано не те прочете 4Д, че неговите прогнози за икономиката не отговарят на твоите изводи.. То изобщо всяко сравнение на БГ с нормалните страни в момента е неуместно, но нали трябва да сме оптимисти..

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                            Правилно Сохо, но има и други въпроси- 1.Докога държавните чиновници- калинки на политиците няма да плащат данъци..Те не ползват ли наравно с другите социални облаги, не се ли облагодетелсват и лекуват..На тях първи им увеличават всяка година заплатите..2.След като правосъдната министърка заяви, че не всяка корупция е престъпление и е полулегално, то защо не се облага краденето и корупцията на политиците.. 3.Докога ще стоят открити пробойните за крадене на ДДС и ниските данъци за хазарт 3.Еднакъв ли трябва да е данъка на Гергов, Домусчиев и Златев с този на лекарите, инженерите и учителите. Аз не знам нормална страна , където на богатите да не дават своя дан с високи данъци за обществото..Да не говорим случаи като Карнеги и други големи благодетели....
                            Киро, борсата е винаги година - година и половина напред от реалната икономика. Ако продължи корекцията, за мен това движение би представлявало силен сигнал за очакванията на пазара за следващите години. В БГ никога не е имало реформи (поне няма от '90 г. на миналия век) , всичко е само "имитация на вентилация".

                            ПС: сравнението на БГ капитала, особено Домусчиев с Карнеги, е изключително неуместно. Сещай се сам защо.

                            Коментар


                            • Правилно Сохо, но има и други въпроси- 1.Докога държавните чиновници- калинки на политиците няма да плащат данъци..Те не ползват ли наравно с другите социални облаги, не се ли облагодетелсват и лекуват..На тях първи им увеличават всяка година заплатите..2.След като правосъдната министърка заяви, че не всяка корупция е престъпление и е полулегално, то защо не се облага краденето и корупцията на политиците.. 3.Докога ще стоят открити пробойните за крадене на ДДС и ниските данъци за хазарт 3.Еднакъв ли трябва да е данъка на Гергов, Домусчиев и Златев с този на лекарите, инженерите и учителите. Аз не знам нормална страна , където на богатите да не дават своя дан с високи данъци за обществото..Да не говорим случаи като Карнеги и други големи благодетели....
                              Last edited by Kiro; 25.10.2017, 09:12.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

                                Малко мязат нещата на пролетта на 14-та.
                                Тогава беше ктб. Сега ( поради липса на видими ясни черни лебеди) изглежда да са софармата и франкфурт. Някои хора май забравят че там чичиковците не играят само в една посока.

                                Както и да е, ще е интересно да видим тия дни колко са тия дето вярват в ма200 маркет тайминга...

                                ПС Модитата пак спят, темата се напълни с политагитатори плачещи за ощетената нисша класа.
                                При това си имат отделна тема за данъците.
                                Силен мечи сигнал беше спадът от вчера!!! Пробихме съпротиви на няколко ключови акции и индекса като цяло е стабилно надолу от 660 и според мен има още път докато се изчисти. Къде виждаш да е ниското на Софикс?

                                Коментар

                                Working...
                                X