If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Коректно би било и сам да отговоря на въпроса, който зададох. Винаги се опитвам да оптимизирам резултата. Какво точно съм направил, ще се разбере по-нататък, но в самия ден изтъргувах над 40 хил. лв. В резултат на тази си активност намалих загубите от 12 хил. само с около 100 лв. Обаче вече съм възстановил около 10 хил. Продължаваме напред!...
В мътната вода се лови голяма риба! От мен браво и успех в трейдването! Смелите, които рискуват им се отплаща борсата - разбира се не винаги!
Коректно би било и сам да отговоря на въпроса, който зададох. Винаги се опитвам да оптимизирам резултата. Какво точно съм направил, ще се разбере по-нататък, но в самия ден изтъргувах над 40 хил. лв. В резултат на тази си активност намалих загубите от 12 хил. само с около 100 лв. Обаче вече съм възстановил около 10 хил. Продължаваме напред!...
Изненадан съм , че наричате глупост едно сериозно твърдение на СБ..Начев го формулира правилно..Не може да се съди само по БВП и нарастването му..Трябва да се подберат повече показатели за обективна оценка..Същото е и с акциите и коефициентите....Да вземем нарастването на БВП в България с 4%..Каво измерва то- дали измерва 1,300млн. пенсионери с пенсии по 200 лева или измерва над един милион работещи бедни с минимални заплати от 520 лева..То се вижда и по оценката на ЕС за приемането ни в Шенген и Еврозоната..Бедността, правосъдието и корупцията са взаимно свързани ..Да не би Китай да отговаря с големите си ръстове от деситилетия на БВП на благосъстоянието на народа си..
Според Световната банка държавите трябва да инвестират в човешки капитал, както и в икономическото овластяване на жените. Данните от доклада сочат, че човешкият капитал съставлява две трети от световното богатство, производственият - една четвърт, а природният - една десета. В държавите с високи доходи човешкият капитал е основен компонент на богатството, но в тези с по-нисък доход това е природният. Заради по-ниското заплащане и заетост жените представляват близо 40% от световния човешки капитал. Постигането на равенство между половете може да увеличи генерираното богатство с 18%.
Аз понапазарувах някои позиции и разкарах други. По-голяма част от ордерите не се изпълниха. Затова и вчера имах малко продажби. По текущи цени съм на +, ама малко е несигурно в момента
Я, кажете - отиграхте ли мечия капан - кой, как?... Или пропуснахте и сега компенсирате пак с политически задевки?
С какво да го отиграя-всичкия кеш е в киреча/акции/. Винаги ми е било интересно как някой стиска кеш,чака корекция,купува и си вика-Голем съм.Примерно при Хима,предполагаше се ,че посоката е нагоре,особенно като отвя 2лв.Някой чака да стане 2,60лв,да падне на 2,5лв и да каже -влязох на тънко.На тънко е поне на 2лв,при ясен тренд.Не визирам никой конкретно,просто мои си разсъждения.
Начев, и аз смятам че е глупост това. Всички блага подлежат на преразпределяне. Т.е. какво и да концентрираш къде ще сложиш богатството все ще го инвестираш някъде в нещо и така подпомагаш икономиката, заетостта и т.н. и т.н. В тази връзка БВП си е показател макър и не в абсолютна стойност и не приложим за всеки един гражданин поотделно. Простата сметка която ние трябва да си направим е: печелш X какво можеш да си купиш с X. T.e. казали са едно голямо нищо в статията, това релно НСИ го измерва постоянно. Поне това е моя прочит на статията, макър и повърхностен.
Дори не съм чел статията, но това си е стъкмистика отвсякъде. Основният проблем днес е концентрацията на богатсвото, а така го замитаме под килима. Отделно един от основните източници на богатство са прекомерните държавни разходи и дългове, дисбалансите между спестяване, потребление и инвестиции- тези неща са дъвкани хиляди пъти.. Отделно "богатството" е прекалено бързо и широко вариращ показател и е показателен в момента основно за големината на активите на ЦБ, а не за икономическото развитие..
Това ти мнение вече не ме подтиква към възражения. Забелязал съм, че колчем се разговорим по-подробно и различията между нас някак се изглаждат . Не съм сигурен белег на какво точно е това.
От друга страна , като срещна някъде в навалицата твое мнение, често ми иде да подскоча. При теб е идентично пожложението, само дето скачаш по-високо
Приказката тръгна оттам, че при оценката на нещо е неподходящо да се фиксираме само на един показател. Колко и кои точно трябва да се вземат е въпрос на разбиране (включително субективно) и майсторлък - защото оценяващият отговаря с парите си.
Поздрави!
Е, Хане! Ама и ти се изхвърли неподготвен. И това при условие, че категорично си един от разбиращите материята.
Воден си от желание предимно д аопонираш.
Ключовата думичка в изказването на СБ не е ли "достатъчен", залепена до икономически показател.
Ако бяха казали, че заменят едното с другото и артисалото не го гледаме, приказката става коренно различна.
То е горе-долу същото като при компаниите: ще гледаме само потоците, екуйтито го забравете?!
Дори не съм чел статията, но това си е стъкмистика отвсякъде. Основният проблем днес е концентрацията на богатсвото, а така го замитаме под килима. Отделно един от основните източници на богатство са прекомерните държавни разходи и дългове, дисбалансите между спестяване, потребление и инвестиции- тези неща са дъвкани хиляди пъти.. Отделно "богатството" е прекалено бързо и широко вариращ показател и е показателен в момента основно за големината на активите на ЦБ, а не за икономическото развитие..
Това са пълни глупости, да залъгваме хората, че не доходите им са важни, а цените на жилищата и акциите
Е, Хане! Ама и ти се изхвърли неподготвен. И това при условие, че категорично си един от разбиращите материята.
Воден си от желание предимно д аопонираш.
Ключовата думичка в изказването на СБ не е ли "достатъчен", залепена до икономически показател.
Ако бяха казали, че заменят едното с другото и артисалото не го гледаме, приказката става коренно различна.
То е горе-долу същото като при компаниите: ще гледаме само потоците, екуйтито го забравете?!
Ами не са съвсем глупости Кубрат..В БГ например за меродавни лансират доходите на партийните чиновници..Интересно е да се сравнят с обявите за реална работа в цялата страна..А и заплатата не е сигурен показател..
Коментар