Първоначално изпратено от Kiro
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Григор Лилов
8 hrs ·
В света на лъжливите новини
ТУКА – ИМА, ТУКА – НЕМА ЗА ИНВЕСТИТОРИТЕ
Американската комисия по ценните книги и борсите глоби наказа 17 души със санкции до 3 млн. долара, разследват се още 10.
Обвинени са публични компании, различни информационни агенции, изпълнителни директори... Обвинени са и финансови журналисти.
Досега са идентифицирани 400 статии в сайтове за инвеститори за 11 публично търгувани компании.
Става дума за усъвършенствана онлайн версия на старите борсови измами, когато несъществуващи или „голи” (без сериозни активи и перспективи) компании бяха надувани с измислени новини“, отбелязват наблюдатели.
Потърпевшите са предимно дребните и средни инвеститори, които са без възможности, средства и способности да проучат истинското положение на пазарите и хал хабер си нямат от системите за манипулиране.
Аз отдавна не вярвам на редица от новините, вкл. и финансовите. Тук, в този профил съм опровергавал световни фин. агенции, вкл. Ройтерс и Блумбърг (бел.: последваха техни извинения към читателите им)
Не вярвам и на одитираните отчети. Например голямата KPMG сега се разследва за надуването на отчетите на „Ролс Ройс”.
То не случайно големите акули с многото милиони, преди да купят някоя фирма или да влязат като основни акционери в нея, си правят свой дю дилиджънс.
Засега никой не повдига проблема за фалшивите новини - цяла официална система в статистиката на правителствените бюджети, в тази за брутните национални продукти, доходите, инфлацията и т.н..
Но рано или късно и това ще стане.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеГледам посмекчил си тона, но пак се издаде пишеш комунистите и ГЕРБ..Моля да ми представиш доказателства, че ГЕРБ не са комунисти след като толкова много хора в ръководството на партията са от БКП..И ГЕРБ и БСП са мутанти на БКП и не се различават нито по корупцията, нито по мизерията за народа..Самият Борисов все казва, че се е учил от комунистическият сатрап Живков..
Това , което си писал е наивно смешно пожелателно..Кога смяташ, че ще ни приемат в Еврозоната и защо не ни приемат в Шенген..Опитай се въпреки пристрастията си да бъдеш обективен..Все пак Фондовата борса е лицето на икономиката, а 11г. при ГЕРБ тя е на една трета от нивото си от 2008г..За това имаш ли обяснение..
Кой изгони инвеститори като ЧЕЗ, кой фалира КТБ и защо няма наказани, а ние платихме 4 милиарда..
Това факти ли са..
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
Ето ти още поводи за размъсъл след 10г. БКП- ГЕРБ..Last edited by Innocent; 05.05.2018, 17:23.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Гледам посмекчил си тона, но пак се издаде пишеш комунистите и ГЕРБ..Моля да ми представиш доказателства, че ГЕРБ не са комунисти след като толкова много хора в ръководството на партията са от БКП..И ГЕРБ и БСП са мутанти на БКП и не се различават нито по корупцията, нито по мизерията за народа..Самият Борисов все казва, че се е учил от комунистическият сатрап Живков..
Това , което си писал е наивно смешно пожелателно..Кога смяташ, че ще ни приемат в Еврозоната и защо не ни приемат в Шенген..Опитай се въпреки пристрастията си да бъдеш обективен..Все пак Фондовата борса е лицето на икономиката, а 11г. при ГЕРБ тя е на една трета от нивото си от 2008г..За това имаш ли обяснение..
Кой изгони инвеститори като ЧЕЗ, кой фалира КТБ и защо няма наказани, а ние платихме 4 милиарда..
Това факти ли са..
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
Ето ти още поводи за размъсъл след 10г. БКП- ГЕРБ..Last edited by Kiro; 05.05.2018, 14:07.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеТи си същински хибрид на Буда ,КОРНЕЛИЯ и ЦвЦв- говориш глупости безпир, увърташ, а че не си комунист лъжеш ..Личи ти и по глупоста и по верността към комунистите..Защитаваш си господарите от ГЕРБ за суджук и облаги..Твърдиш, че са неверни твърденията ми , а те са верни и потвърдени и от Евростат и от ДП на САЩ и от ЕС..Като всички комунистически слуги всичко което не ти е изгодно и пречи на корупцията Ви отричаш..ВИЕ КОМУНИСТИТЕ ВСЯЧЕСКИ ЦЕНЗУРИРАТЕ И КРИЕТЕ ИСТИНАТА..ЗАТОВА СМЕ 111 ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО..С Корнелия сте комунисти и сте от едно котило БКП..Пак те питам кое не е верно в твърденията ми за удвоения дълг, корупцията, бедността и ниските доходи..Ти не си инвеститор , а политически агитатор на комунистите за да защитаваш и пишеш все за политика..Можеш ли да обясниш защо се активираш само , когато трябва да защитаваш твоята милиционеркомунистическа партия..
Отивай във Варна да целуваш статуята на комунистическият си вожд..За вас комунистите крадци култа, краденето и мизерията са присъщи... Твоите безпочвени клевети няма да коментирам. Няма източник, който да потвърждава твоите твърдения за изтеглени 16 млрд лева дълг, сравнението ти с Хърватия е манипулативно, защото относителното изменение е еднакво, но по абсолютна стойност изменението на дълга при нас е с 1 порядък по-малко при един и същ БВП. Аз пак ти повтарям, но ти не искаш да чуеш, че не оспорвам последното ни място в свобода на словото, корупция и т.н.. Ти не си човекът, който да определя аз дали съм инвеститор или не, също така в постовете ми няма агитация за нито една партия, камоли пък за комунистите и ГЕРБ. Защитавам единствено истината в момента. Призовавам те към по-умерен тон и без злоба, защото това са качества типични за болшевиките.
Активирам се, когато забележа нещо невярно и мога да го докажа. "Бой над мечета" и "Усещания" за 600 пункта, 650, 720, 800 или 1000 не мога да оспорвам, защото все още се възприемам за относително нов в тази област. Иначе ви чета всекидневно. Аз съм умерен оптимист на база общата икономическа ситуация в Европа и в частност унас (да отбележа - не благодарение на ГЕРБ
). Покрай IPO-то на Градус очаквам поне ликвидността да се подобри, че сега за 100 лв да продадеш акции и сриваш позицията...Едно одобрение за ERMII и яснота за банковия съюз в средата на годината би дало тласък нагоре. Малко преди това, сега през май, чакаме доклад на ЕЦБ за конвергенцията. Загатнаха, че ще получим някаква пътна карта също през май... гледаме.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Ти си същински хибрид на Буда ,КОРНЕЛИЯ и ЦвЦв- говориш глупости безпир, увърташ, а че не си комунист лъжеш ..Личи ти и по глупоста и по верността към комунистите..Защитаваш си господарите от ГЕРБ за суджук и облаги..Твърдиш, че са неверни твърденията ми , а те са верни и потвърдени и от Евростат и от ДП на САЩ и от ЕС..Като всички комунистически слуги всичко което не ти е изгодно и пречи на корупцията Ви отричаш..ВИЕ КОМУНИСТИТЕ ВСЯЧЕСКИ ЦЕНЗУРИРАТЕ И КРИЕТЕ ИСТИНАТА..ЗАТОВА СМЕ 111 ПО СВОБОДА НА СЛОВОТО..С Корнелия сте комунисти и сте от едно котило БКП..Пак те питам кое не е верно в твърденията ми за удвоения дълг, корупцията, бедността и ниските доходи..Ти не си инвеститор , а политически агитатор на комунистите за да защитаваш и пишеш все за политика..Можеш ли да обясниш защо се активираш само , когато трябва да защитаваш твоята милиционеркомунистическа партия..
Отивай във Варна да целуваш статуята на комунистическият си вожд..За вас комунистите крадци култа, краденето и мизерията са присъщи..Last edited by Kiro; 05.05.2018, 09:04.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАко е за прогнози, то твоите коментари са много лесни..Целта ти е да браниш ГЕРБ и лошото им управление..Мотивите ти са ми ясни..Тук има много като тебе да си сменяте никовете и да лъжете колко сте успешни..Колкото и да се мъча да Ви разбера, не може да отречете фактите..За 10 година БФБ крета и няма и 700пункта..Покажи ми ползата Ви за хората и Борсата..Тук е икономически форум- дай факти и примери...Вместо да коментираш Хърватия виж корупцията и мизерията в България- доходите и пенсиите, корупцията, свободата на медиите....
Ами мога да ти кажа- за 100- 200 акции ще си гледаш службата при ГЕРБ , а не Борсата..Направо се излагате..
. Можеш ли да посочиш неверните неща, които съм повтарял..
. Ти си човекът без факти, а само голословно дърдорене - даваш ми пример Хърватия и когато аз ти отговарям, ти ми казваш "абе остави Хърватия, виж едиси какво..."
. Аз не отричам "700 пункта" и заплати и т.н. неща, които споменаваш. Аз говоря конкретно за твои неверни твърдения, а ти се разливаш по неща, за които никой не говори и съответно никой не оспорва в предишните коментати, мъчейки се да си създадеш образ на разбирач, а опонента ти колко не разбира
. Като е икономически форум спри с глупостите. Нито съм гербаджия, нито комунист, напротив.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение
Дългът сам по себе си не е лошо нещо, проблемът според мен е че Боко тиквата не успя и се отказа да направи крайно наложителните реформи в повечето сфери. Общо взето повечето от парите ги прахосаха за глупости - платиха фалита на КТБ, платиха за двата неизползваеми реактора + неустойките към тях, платиха и дълга към американските централи. А реформи никакви не направиха. Крайният резултат е, че за толкова години България тъпче почти на едно място. Добре че са еврофондовете...Last edited by спекуланта; 05.05.2018, 00:03.
- 1 like
Коментар
-
Гербавите и Тиквата вече десет години не могат да се справят с едни въшливи цигани, които убиват възрастните хора по селата,
- 10 години не могат да се справят с едни телефонни измамници,
- 10 години не могат да се справят с автокрадците,
- 10 години не могат да решат проблема с прехвърлянето на задлъжнели фирми на безимотни лица,
- 10 години не могат да спрат пререгистрацията на фирми, които укриват данъци,
а ти чакаш Тиквата да ти оправи фондовата борса.
Кухата му кратуна просто няма такъв капацитет, изобщо всичките от герб са некадърни и неадекватни по икономически въпроси, за целият им мандат икономическата им политика се свежда само до събиране на приходи от данъци и нищо повече.( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 1 like
Коментар
-
Да тук си прав...Нали за това го питам за какво са го използвали и с какво подобриха живота след като удвоиха дълга..
Нали затова му дадох примери за доходите и пенсиите на държави от ЕС с дълг..
Реформи не искат и да правят- пречат на добрата корупция..Местото е твърдо последни в ЕС..
Last edited by Kiro; 04.05.2018, 23:38.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАма ти отговори ли ми за какво е изпозван дълга... Що се отнася до фактите- Ние сме най- бедната и корумпирана страна в ЕС, с най лоша демография и свобода на медиите..Другото са твои опити да защитаваш комунистите- БСП и ГЕРБ..Двете партии на БКП..
Дълбоко се съмнявам , че имаш достатъчно много акции на Борсата и защитаваш БХ и Черешаря..
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
Коментар
-
Ако е за прогнози, то твоите коментари са много лесни..Целта ти е да браниш ГЕРБ и лошото им управление..Мотивите ти са ми ясни..Тук има много като тебе да си сменяте никовете и да лъжете колко сте успешни..Колкото и да се мъча да Ви разбера, не може да отречете фактите..За 10 година БФБ крета и няма и 700пункта..Покажи ми ползата Ви за хората и Борсата..Тук е икономически форум- дай факти и примери...Вместо да коментираш Хърватия виж корупцията и мизерията в България- доходите и пенсиите, корупцията, свободата на медиите....
Ами мога да ти кажа- за 100- 200 акции ще си гледаш службата при ГЕРБ , а не Борсата..Направо се излагате..
. Можеш ли да посочиш неверните неща, които съм повтарял..
Last edited by Kiro; 04.05.2018, 23:03.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАма ти отговори ли ми за какво е изпозван дълга... Що се отнася до фактите- Ние сме най- бедната и корумпирана страна в ЕС, с най лоша демография и свобода на медиите..Другото са твои опити да защитаваш комунистите- БСП и ГЕРБ..Двете партии на БКП..
Дълбоко се съмнявам , че имаш достатъчно много акции на Борсата и защитаваш БХ и Черешаря..
. Аз не коментирам за какво е използван дълга. Не се опитвай да ми тълкуваш мненията относно кого защитавам, защото не си прав. Защитавам фактите, а ти повтаряш едни и същи неверни неща и когато някой те накара да се обосновеш, бягаш по тъча. Колко акции имам.. какво значение има? Всеки според възможностите си инвестира, ти не можеш да ми кажеш колко е достатъчно и колко не.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение......За някои които не са омърсени и компрометирани..Пътека се прави камък по камък!
Коментар
Коментар