IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Кире, айде, че днес ме мързи да бачкам - и аз в кюпа , та да драсна пак 2 реда:

    Ми да, брат, мрънкалници сме - причини много и най-различни, коя от коя по-оправдателна. Такива сме си от памтивека - ей го, слязъл Ботев през 1876 и едва ли не чакал да го посрещнат с цветя и рози, особено от простия народ, ама в първото село го гледали накриво, щото им развалял рахата пред турчолята, та сал даскала тръгнал с четата му - бил им скъп животеца, разбираш ли. А народецът чакал дядо Иван да го спасява - за този народ какво ще кажеш, а???? да го погребваме ли? И същите тези диви селяни от северозапада 40 години по-късно при Битоля се вдигат на нож по нощите, изкачват позициите на добре укрепените французи и ги изколват без един изстрел не с риск за живота си, ами не знам с какво, само защото го удрят на чест, че в България ще им се смеят, защото точно тяхната позиция е паднала. А за този народ какво ще кажеш, а? И пак същите тези вдигат т.нар Септемврийско въстание, а за капак, по време на разкулачването в края на 40-те и началото на 50-те така се опълчват на "народната власт", че ум да ти зайде...

    Един и същ народ, Кире, а уж коренно различен - така се лашкаме между Осанна и Разпни го, че ако можеше от това да правим ток, целите Балкани от нас щяха да вземат за без пари Просто народът е стадо, прост е (ама много прост, хипер прост), а всичките му "водачи" са корумпирани. Виж какви са ти примерите за подражание - курви, батки, търкащи билетчета, премиер с поажрникарско образУвание, сив кардинал - физкултурник и т.н. Медиите са купени и се прокарва само така политика - тук е кочина, гадно е, има изнасилвания, децата мрат като мухи, системата ни убива и дъра-бъра. Ми то навсякъде е подобно, ама не е челна новина, нали? А тук имаме новина само и единствено когато е негативна - ха някой ти каже нещо положително, ха си го напсувал!

    Веднага давам пример - и средната, и минималната заплата растат яко - помня преди 20 години как си мечтаехме за 1000 лева заплата, сега я дават, никой не я ще и вика - малко е, а никой не вижда огромният прогрос в тези 20 години, не го отчита, иска да е като в Германия. Ама тук не е Германия!. Ето ти пример за съседите ни - Турция дръпна при Ердоган, но ей го, миналата година ги шибна криза и "бедните" българи се изсипаха да купват всичко в Одрин; Малякия - едно време маляките идваха у нас на секс туризъм, сега ние им крепим туризма в цялото беломорие; Мамалигите - да, дръпнаха повече от нас - факт, но причината е основно 1 - приеха ни заедно, т.е. на запад ни разглеждат като една държава, та затова и огромна част от фирмите откриха представителства там (елементарна логика, просто са по-големия пазар); Шумадийците - малеееее, как им завиждахме преди 30 години, а сега къде са - даже премиерът им се похвали, че били настигнали българите (което се оказа лъжа) - представяш ли си

    Но Бай Ганьо се храни само и единствено от омразата, той никога няма да признае, че е добре и винаги ще мрънка:
    - вдигат се доходите - да, ама в Румъния вземат повече
    - строят му метро и магистрали с евросредства - аз асфалт не ям
    - покупката не кола вече не е лукс, а досадна подробност - да, ама е втора употреба
    - 50 инчови ЛЕД телевизори са по половин заплата (някога бяха 2-3 заплати, ако се доредиш) - да, ама ми е малък, искам 70 инчов, нищо че преди гледах на черно бяло 10 инчов Юность
    - панеляка му струва 100К евро, а го е купил за 20 000 лева преди 30 години и сме с най-високия (след Румъния) дял на населението в собствени жилища, подарени буквално от комунизма - ми то жилището е изконна ценност, как така без жилище, а, ми къде да живея? И като му кажеш, че в Германия едни 50% са под наем - мани ги швабите, те не са като нас
    - Григор печели финалния Мастърс - мани го тоя каун, Джокович виж къде е

    И т.н., и т.н. - мрънкалници сме, брат, такива сме. Много лесно манипулируеми мрънкалници, отричащи всичко и всички, прекланящи се пред чуждото, с пречупена духовност, само защото не сиакме да погледнем към себе си, да направим трезва оценка и да вървим напред.

    Аз все още вярвам в "тази" държава и народ!!!!
    НаЧи верваш в нещо ,но то трЕбва да е различно от това което е сега....

    Вече втори комшия и набор си продава апартамента и заминава за Германия....
    Единия продаде тристаен и замина в Мюнхен , другия гарсониерка за 45 К евра и си купиха къщи в Бавария....
    Някакво село край швейцарската граница и къщата е била за 27 К в евра доста сносно изпълнение...
    Детските са си детски ,храната еФтина ,работа има ,заплата над 2500К ...начална...
    А ти верваш не в народа а в Боко.....

    Коментар


    • Съгласен съм Фрости..Много точно казано..

      Коментар


      • Груйче, на 90% съм съгласен с последният ти пост..Да много се промени манталитета на народа ни за последните 30г. към лошо..Аз съм прост и Вие сте прости е символ на управлението..Умишлено се надъхва народа със силиконки, насилие мутри и простащина..Уж Елита е нискокултурен, продажен и не го интересува съдбата на народа ни и страната..Само виж с какъв ореол са кифлите, миските, силиконките..

        Все повече се увеличава социалното неравенство и се насърчава безнаказаното насилие като не се смазва и преследва..Корупцията е държавна политика и се проповядва като нормална..Народа е тълпа, но без правила ще го превърнат в оскотяло агресивно стадо..Орязоха учебните програми по история и литература, не въведоха вероучение..За мен грешките за 80% от сегашното положение са политически- компрадорски , предателски и 20% манталитет да кротък и страхлив народ сме- прав си за Ботев..

        И накрая пак тези които ни докараха до този хал от 10г. тръбят с комунистическа пропаганда, че всичко било цветущо и много стабилно..А ЕС ни сочи проблемите- липса на реформи, корупция бедност..И нищо не се прави..

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

          Та това са маргиналите - те са неспасяеми. Егоистите, които искат всичко тук и сега, също са неспасяеми, а и на 90% невъзвращенци, но те са малцинство (все още), масата си се труди, получава си стабилни доходи, които да ѝ осигурят като минимум едно море в Гърция и още 5-6 екскурзии из страната и чужбина, обаче и е кеф да мрънка - скъп бил тока (най-евтиния в ЕС), скъпа била винетката (на цената на месечното потребление на цигари за един пушач), скъпо било това или онова. А, да, и пари нямало за пенсии - ама като им кажеш, че имаме най-ниските данъци в ЕС и трябва да се вдигнат, и почва един рев - ми не може, пичове, не става хем онова докрая, хем душата в рая, нали?
          В България при настоящата тоталитарна пародия на икономика вече няма никакъв смисъл да се работи и спестява, освен ако не си олигарх, политик, или държавна администрация. За какво да се съсипват хората, след като Тиквата рекетира спестяванията им, рекетира заплатата им, рекетира потреблението им, рекетира собствеността им... накрая след всевъзможните налози, данъци и такси в населението не остава нищо, а парите им потъват по разни партийни каси, за да могат образи като Цецку, Боката и Пеевски да си возят дебелите угоени гъзове в бронирани лимузини с цял взод пазванти около тях. А ако се разболееш тежко ти казват - плащай или мри + редовната мантра, че уж нямало пари за пенсии, нямало пари за здравеопазване, нямало пари за лечение на болни деца, докато угоените дъртаци в парламента си разпределят десетки милиони партийни субсидии и бонуси за партийните номенклатури. Хората са превърнати в икономически роби, затова губят мотивацията си и се спасяват/евакуират в чужбина.

          Данънците изобщо не са ниски, а напротив - данъчната тежест(общата сума на данъците отнесена към дохода) в България е най-голяма спрямо всички останали държави, а чистият разполагаем доход след данъчно облагане е най-нисък. Като изключим Украина и Македония, има ли нормална държава в цялото северно полукълбо, с по-бедно и неплатежоспособно население от България?
          Щом и софиянци почнаха да се изнасят в чужбина работите вървят на зле. Да видим дали изобщо пенсионната система ще устиска още 10-15 години, когато и малкото останали квалифицирани и работоспособни българи ще напуснат страната.
          Last edited by Frosty; 04.02.2019, 12:40.
          ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

          Коментар


          • Панелките не са подарени, а са измизерствани от няколко поколения.

            Коментар


            • Кире, айде, че днес ме мързи да бачкам - и аз в кюпа , та да драсна пак 2 реда:

              Ми да, брат, мрънкалници сме - причини много и най-различни, коя от коя по-оправдателна. Такива сме си от памтивека - ей го, слязъл Ботев през 1876 и едва ли не чакал да го посрещнат с цветя и рози, особено от простия народ, ама в първото село го гледали накриво, щото им развалял рахата пред турчолята, та сал даскала тръгнал с четата му - бил им скъп животеца, разбираш ли. А народецът чакал дядо Иван да го спасява - за този народ какво ще кажеш, а???? да го погребваме ли? И същите тези диви селяни от северозапада 40 години по-късно при Битоля се вдигат на нож по нощите, изкачват позициите на добре укрепените французи и ги изколват без един изстрел не с риск за живота си, ами не знам с какво, само защото го удрят на чест, че в България ще им се смеят, защото точно тяхната позиция е паднала. А за този народ какво ще кажеш, а? И пак същите тези вдигат т.нар Септемврийско въстание, а за капак, по време на разкулачването в края на 40-те и началото на 50-те така се опълчват на "народната власт", че ум да ти зайде...

              Един и същ народ, Кире, а уж коренно различен - така се лашкаме между Осанна и Разпни го, че ако можеше от това да правим ток, целите Балкани от нас щяха да вземат за без пари Просто народът е стадо, прост е (ама много прост, хипер прост), а всичките му "водачи" са корумпирани. Виж какви са ти примерите за подражание - курви, батки, търкащи билетчета, премиер с поажрникарско образУвание, сив кардинал - физкултурник и т.н. Медиите са купени и се прокарва само така политика - тук е кочина, гадно е, има изнасилвания, децата мрат като мухи, системата ни убива и дъра-бъра. Ми то навсякъде е подобно, ама не е челна новина, нали? А тук имаме новина само и единствено когато е негативна - ха някой ти каже нещо положително, ха си го напсувал!

              Веднага давам пример - и средната, и минималната заплата растат яко - помня преди 20 години как си мечтаехме за 1000 лева заплата, сега я дават, никой не я ще и вика - малко е, а никой не вижда огромният прогрос в тези 20 години, не го отчита, иска да е като в Германия. Ама тук не е Германия!. Ето ти пример за съседите ни - Турция дръпна при Ердоган, но ей го, миналата година ги шибна криза и "бедните" българи се изсипаха да купват всичко в Одрин; Малякия - едно време маляките идваха у нас на секс туризъм, сега ние им крепим туризма в цялото беломорие; Мамалигите - да, дръпнаха повече от нас - факт, но причината е основно 1 - приеха ни заедно, т.е. на запад ни разглеждат като една държава, та затова и огромна част от фирмите откриха представителства там (елементарна логика, просто са по-големия пазар); Шумадийците - малеееее, как им завиждахме преди 30 години, а сега къде са - даже премиерът им се похвали, че били настигнали българите (което се оказа лъжа) - представяш ли си

              Но Бай Ганьо се храни само и единствено от омразата, той никога няма да признае, че е добре и винаги ще мрънка:
              - вдигат се доходите - да, ама в Румъния вземат повече
              - строят му метро и магистрали с евросредства - аз асфалт не ям
              - покупката не кола вече не е лукс, а досадна подробност - да, ама е втора употреба
              - 50 инчови ЛЕД телевизори са по половин заплата (някога бяха 2-3 заплати, ако се доредиш) - да, ама ми е малък, искам 70 инчов, нищо че преди гледах на черно бяло 10 инчов Юность
              - панеляка му струва 100К евро, а го е купил за 20 000 лева преди 30 години и сме с най-високия (след Румъния) дял на населението в собствени жилища, подарени буквално от комунизма - ми то жилището е изконна ценност, как така без жилище, а, ми къде да живея? И като му кажеш, че в Германия едни 50% са под наем - мани ги швабите, те не са като нас
              - Григор печели финалния Мастърс - мани го тоя каун, Джокович виж къде е

              И т.н., и т.н. - мрънкалници сме, брат, такива сме. Много лесно манипулируеми мрънкалници, отричащи всичко и всички, прекланящи се пред чуждото, с пречупена духовност, само защото не сиакме да погледнем към себе си, да направим трезва оценка и да вървим напред.

              Аз все още вярвам в "тази" държава и народ!!!!
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

              Коментар


              • Груйче, ти пак извади оптимистическата теория за мутренската държава.. Знаеш ли колко приятели висшисти имам , които не могат да си намерят работа по специалността и са принудени да работят за 500-600 лева на месец и даже доста са охранители от мъжете..А са инженери и икономисти с доста голям стаж..Що се отнася до маргиналите, които не учат и не работят официално 300-400 000въпроса е кой и защо ги създаде и какво се прави за да ги няма..Не само . че не намалят а се увеличават..Имам приятели с производства, които ми казват, че завършили средно са неграмотни и непригодни да се НАУЧАТ ДА РАБОТЯТ С МАШИНИТЕ..Това за мързела е най - лесното обяснение и аз не му вярвам, защото същите мързеливи си скъсват задниците да работят в Германия и Англия..Според тебе народопсихологията ни е да сме мързеливи и да се оплакваме ли е..Ами и това не е вярно..Всичко зависи от подредбата на държавата в , която работиш..Всяка вечер говоря с хора- приятели от Европа и САЩ ..Ами много работят там - по на 2-3 работи и не само, че не се оплакват, а се хвалят..

                Това , че мутрокомунистите докараха България до латиноамерикански манталитет и неравенство не е по вина на народа ни , а следствие на тяхната продажност , корупция и алчност..Видно е , че реалните заплати в България масово са 500-700 лева чисто, а кажи с тези заплати няма да ти се виждат скъпи тока и водата, а и ако имаш и деца и помагаш на родители с ниски пенсии..Тези, които ходят в Гърция с екскурзиите са 400-500 000 облагодетелствани чиновници и хора от кръга на шайката , ами другите 5-6милиона, ами пенсионерите с 200 лева пенсия, а средната пенсия все още е 340-350лева..

                Нека бъдем реалисти брат..Всепризнати сме за най- бедната и корумпирана страна в ЕС..Задминаха ни и Румъния и Сърбия и Македония по доходи..Даже не смеем да се сравним със страните от ЦИЕ..Без да погледнем истината в очите няма да се оправим..
                Last edited by Kiro; 04.02.2019, 11:59.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                  Виж, пак си черноглед, докато аз се опитвам да съм реалистично настроен - в Червен бряг, че сме го хвабали за пример, покачването на населението беше изкуствено - както градът обезлюди и обезкърви откъм млади хора селата около него, така сега тези хора избягаха по други места - големите градове и чужбина. В последните години ходя често натам и виждам много неща - тухларната си я има, мелницата си я има, Палфингер не е МК "Девети май", който имаше 8 000 работници на огромни за времето си заплати, но пак се ядва, ишлемето вмсто Боряна също има. Няма ги дървопреработващия, Щастливо детство, местното поделение на Млечна промишленост, макаронената фабрика, не е вече транспортен хъб - нто автобусен, нито железопътен, но не е пък съвсем без хич. Част от хората са върнаха и си постегнаха къщичките, а понеже имам приятел който се занимава със зеленчукопроизводство - българин трудно можеш да хванеш да ти бачка, включително пенсионери, кара някакви тъмнозелени от 30-40 километра.

                  Не е само до липса на работа, основно е до мързел и желание да има всичко и сега, на което единствената алтернатива е да търкаш билетчета
                  Не съм черноглед ...
                  Реалността е следната и не само там...
                  По работните и активните и креативните хора избягаха да бъдат по добре заплатени а не мачкани от местната олигархия ....
                  Защо всичко по кадърно и работоспособно е изън БГ...лекари ,медицински сестри ,инженери , строители даже и шофьори....
                  Защо в БГ услугите са 67 % а промишлеността е 28 %и селското стопанство е 4%....
                  Което е останало е държавен чиновник , адвокат или магазинер....циганин и кклатец.....
                  Нещо по лекичко ако може....

                  Коментар


                  • [QUOTE=Грую Груев;n3438542]Темата малко отплесна, но да си кажа мнението по нея -в момента у нас се вихри див нихилизъм и това е основният ни проблем, съчетан с липсата на правова държава, слабо образование и най-вече - уникален егоизъм.

                    +1

                    И малко допълнение на 60 място сме по БВП по паритет на пок.способност. от 190 държави. - Още един аргумент, че нещо не ни е съвсем наред генетично, ако допуснем че другите 130 държави имаха подобен манталитет и национално самосъзнание отдавна вече да се е изнесло по 90% от населението. Тук мрънкането е национален спорт - били сме най - зле от всички в Европа, но отправната ни точка е стотици години робство, национални катастрофи, губещи при военни конфликти , къде да сме при сравняване с дисциплинирани имперски нации?

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

                      Някога Червен бряг имаше над 25 К население ....имаше Бета, имаее Боряна, имаше тухларна имаше и огромно ТКЗС ...а сега няма и 10К
                      Сега какво има цигани- крадци и новобогаташи който наемат на 500 лв без осигуровки или на 4 часов ден ,седем дни от седмицата...
                      Примера който посочи е 1000 лв бруто са равни на 730 чисто...
                      Верно не им се работи за толкоз ама и пътя до плевен или враца да се наемат...
                      Виж, пак си черноглед, докато аз се опитвам да съм реалистично настроен - в Червен бряг, че сме го хвабали за пример, покачването на населението беше изкуствено - както градът обезлюди и обезкърви откъм млади хора селата около него, така сега тези хора избягаха по други места - големите градове и чужбина. В последните години ходя често натам и виждам много неща - тухларната си я има, мелницата си я има, Палфингер не е МК "Девети май", който имаше 8 000 работници на огромни за времето си заплати, но пак се ядва, ишлемето вмсто Боряна също има. Няма ги дървопреработващия, Щастливо детство, местното поделение на Млечна промишленост, макаронената фабрика, не е вече транспортен хъб - нто автобусен, нито железопътен, но не е пък съвсем без хич. Част от хората са върнаха и си постегнаха къщичките, а понеже имам приятел който се занимава със зеленчукопроизводство - българин трудно можеш да хванеш да ти бачка, включително пенсионери, кара някакви тъмнозелени от 30-40 километра.

                      Не е само до липса на работа, основно е до мързел и желание да има всичко и сега, на което единствената алтернатива е да търкаш билетчета
                      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                        Темата малко отплесна, но да си кажа мнението по нея -в момента у нас се вихри див нихилизъм и това е основният ни проблем, съчетан с липсата на правова държава, слабо образование и най-вече - уникален егоизъм. Щот нека не се лъжем - основната причина за бягството на хора от България е егоизма - не се сърдя на никого, но от позицията на човек, който плаща пенсиите на родителите на избягалите, имам право поне на морален съдник. Осоебно ми е весело, когато ми напишат как забегналите били внесли 1 милиард в държавата годишно - малиииии, цял 1% от изработеното като БВП от будалите тук - уникална сума Самият народ пък е вечно недоволен от някого и нещо, но чисто финансово въобще не е зле и със сигурност масата не е по-зле отколкото през 1989 (жителите на големите градове, а те са 2/3 от страната - със сигурност). Просто всички искат всичко и го искат тук и сега, a това принципно е невъзможно.

                        По-долу Монти обясняваше за Плевенско - Червен брЕг и КнежЪ (както се казват според местните) - ми не е точно така и там. Да, факт, няма го МК "Девети май", факт, и двата града за тотално обезлюдени, а селата са доста циганизирани, обаче, понеже и аз имам роднини там, един Палфингер трудно намира хора за 1000+ лева, а уж говорим за безкрайно бедния северозапад??? Обаче се напълни с маргинали (и българи, и тъмнозелени), които вече 25+ години не работят или работят на някакви еднократни работи без осигуровки и т.н., хора, които тотално са загубили трудови навици, и не само това - хора, които вече са толкова маргинализирани, че ги интересува само как да намерят пукница за без пари и толкова. Бачкането е за балъците. Оттам до брането на джелезу крачката е много малка и вече е премината от много бели българи...

                        Та това са маргиналите - те са неспасяеми. Егоистите, които искат всичко тук и сега, също са неспасяеми, а и на 90% невъзвращенци, но те са малцинство (все още), масата си се труди, получава си стабилни доходи, които да ѝ осигурят като минимум едно море в Гърция и още 5-6 екскурзии из страната и чужбина, обаче и е кеф да мрънка - скъп бил тока (най-евтиния в ЕС), скъпа била винетката (на цената на месечното потребление на цигари за един пушач), скъпо било това или онова. А, да, и пари нямало за пенсии - ама като им кажеш, че имаме най-ниските данъци в ЕС и трябва да се вдигнат, и почва един рев - ми не може, пичове, не става хем онова докрая, хем душата в рая, нали?

                        Няма как пухлясалия ти панеляк в Надежда 8 и Бакърен рудник да ти е 1000 евро квадрата, дето са ти го подарили гадните комунисти за 15-20 000 лева, пък да не искаш да платиш едни 400-500 лева данък сгради и такса смет, а после да ревеш, че било мръсно. Но такива сме си - никога няма да признаем, че живеем добре и винаги ще плачем, че някой живеел по-добре от нас, Народопсихология някаква си

                        Айде, че се отплеснах - пожелавам печалби от търговията и повече вяра - в себе си, народа ни, страната!
                        +1!!!
                        Пътека се прави камък по камък!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          Темата малко отплесна, но да си кажа мнението по нея -в момента у нас се вихри див нихилизъм и това е основният ни проблем, съчетан с липсата на правова държава, слабо образование и най-вече - уникален егоизъм. Щот нека не се лъжем - основната причина за бягството на хора от България е егоизма - не се сърдя на никого, но от позицията на човек, който плаща пенсиите на родителите на избягалите, имам право поне на морален съдник. Осоебно ми е весело, когато ми напишат как забегналите били внесли 1 милиард в държавата годишно - малиииии, цял 1% от изработеното като БВП от будалите тук - уникална сума Самият народ пък е вечно недоволен от някого и нещо, но чисто финансово въобще не е зле и със сигурност масата не е по-зле отколкото през 1989 (жителите на големите градове, а те са 2/3 от страната - със сигурност). Просто всички искат всичко и го искат тук и сега, a това принципно е невъзможно.

                          По-долу Монти обясняваше за Плевенско - Червен брЕг и КнежЪ (както се казват според местните) - ми не е точно така и там. Да, факт, няма го МК "Девети май", факт, и двата града за тотално обезлюдени, а селата са доста циганизирани, обаче, понеже и аз имам роднини там, един Палфингер трудно намира хора за 1000+ лева, а уж говорим за безкрайно бедния северозапад??? Обаче се напълни с маргинали (и българи, и тъмнозелени), които вече 25+ години не работят или работят на някакви еднократни работи без осигуровки и т.н., хора, които тотално са загубили трудови навици, и не само това - хора, които вече са толкова маргинализирани, че ги интересува само как да намерят пукница за без пари и толкова. Бачкането е за балъците. Оттам до брането на джелезу крачката е много малка и вече е премината от много бели българи...

                          Та това са маргиналите - те са неспасяеми. Егоистите, които искат всичко тук и сега, също са неспасяеми, а и на 90% невъзвращенци, но те са малцинство (все още), масата си се труди, получава си стабилни доходи, които да ѝ осигурят като минимум едно море в Гърция и още 5-6 екскурзии из страната и чужбина, обаче и е кеф да мрънка - скъп бил тока (най-евтиния в ЕС), скъпа била винетката (на цената на месечното потребление на цигари за един пушач), скъпо било това или онова. А, да, и пари нямало за пенсии - ама като им кажеш, че имаме най-ниските данъци в ЕС и трябва да се вдигнат, и почва един рев - ми не може, пичове, не става хем онова докрая, хем душата в рая, нали?

                          Няма как пухлясалия ти панеляк в Надежда 8 и Бакърен рудник да ти е 1000 евро квадрата, дето са ти го подарили гадните комунисти за 15-20 000 лева, пък да не искаш да платиш едни 400-500 лева данък сгради и такса смет, а после да ревеш, че било мръсно. Но такива сме си - никога няма да признаем, че живеем добре и винаги ще плачем, че някой живеел по-добре от нас, Народопсихология някаква си

                          Айде, че се отплеснах - пожелавам печалби от търговията и повече вяра - в себе си, народа ни, страната!
                          Някога Червен бряг имаше над 25 К население ....имаше Бета, имаее Боряна, имаше тухларна имаше и огромно ТКЗС ...а сега няма и 10К
                          Сега какво има цигани- крадци и новобогаташи който наемат на 500 лв без осигуровки или на 4 часов ден ,седем дни от седмицата...
                          Примера който посочи е 1000 лв бруто са равни на 730 чисто...
                          Верно не им се работи за толкоз ама и пътя до плевен или враца да се наемат...
                          Last edited by Монти; 04.02.2019, 10:55.

                          Коментар


                          • Темата малко отплесна, но да си кажа мнението по нея -в момента у нас се вихри див нихилизъм и това е основният ни проблем, съчетан с липсата на правова държава, слабо образование и най-вече - уникален егоизъм. Щот нека не се лъжем - основната причина за бягството на хора от България е егоизма - не се сърдя на никого, но от позицията на човек, който плаща пенсиите на родителите на избягалите, имам право поне на морален съдник. Осоебно ми е весело, когато ми напишат как забегналите били внесли 1 милиард в държавата годишно - малиииии, цял 1% от изработеното като БВП от будалите тук - уникална сума Самият народ пък е вечно недоволен от някого и нещо, но чисто финансово въобще не е зле и със сигурност масата не е по-зле отколкото през 1989 (жителите на големите градове, а те са 2/3 от страната - със сигурност). Просто всички искат всичко и го искат тук и сега, a това принципно е невъзможно.

                            По-долу Монти обясняваше за Плевенско - Червен брЕг и КнежЪ (както се казват според местните) - ми не е точно така и там. Да, факт, няма го МК "Девети май", факт, и двата града за тотално обезлюдени, а селата са доста циганизирани, обаче, понеже и аз имам роднини там, един Палфингер трудно намира хора за 1000+ лева, а уж говорим за безкрайно бедния северозапад??? Обаче се напълни с маргинали (и българи, и тъмнозелени), които вече 25+ години не работят или работят на някакви еднократни работи без осигуровки и т.н., хора, които тотално са загубили трудови навици, и не само това - хора, които вече са толкова маргинализирани, че ги интересува само как да намерят пукница за без пари и толкова. Бачкането е за балъците. Оттам до брането на джелезу крачката е много малка и вече е премината от много бели българи...

                            Та това са маргиналите - те са неспасяеми. Егоистите, които искат всичко тук и сега, също са неспасяеми, а и на 90% невъзвращенци, но те са малцинство (все още), масата си се труди, получава си стабилни доходи, които да ѝ осигурят като минимум едно море в Гърция и още 5-6 екскурзии из страната и чужбина, обаче и е кеф да мрънка - скъп бил тока (най-евтиния в ЕС), скъпа била винетката (на цената на месечното потребление на цигари за един пушач), скъпо било това или онова. А, да, и пари нямало за пенсии - ама като им кажеш, че имаме най-ниските данъци в ЕС и трябва да се вдигнат, и почва един рев - ми не може, пичове, не става хем онова докрая, хем душата в рая, нали?

                            Няма как пухлясалия ти панеляк в Надежда 8 и Бакърен рудник да ти е 1000 евро квадрата, дето са ти го подарили гадните комунисти за 15-20 000 лева, пък да не искаш да платиш едни 400-500 лева данък сгради и такса смет, а после да ревеш, че било мръсно. Но такива сме си - никога няма да признаем, че живеем добре и винаги ще плачем, че някой живеел по-добре от нас, Народопсихология някаква си

                            Айде, че се отплеснах - пожелавам печалби от търговията и повече вяра - в себе си, народа ни, страната!
                            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                            Коментар


                            • Дали входа е добър се определя само от изхода!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
                                ...
                                за последно акции на цкб имах в началото на лятото на 2016 г.
                                Айй, кофти си го отиграл там. Продал си на около лев, точно преди да започне ръста и акцията да си удвои цената.. Дано този път намериш добър вход и след това да имаш търпението да изчакаш инвестицията да ти донесе плодове

                                Коментар

                                Working...
                                X