Първоначално изпратено от tony1975
Разгледай мнение
Писал съм, че това да си вечен бик на родна земя е точно толкова тъпо, колкото да си вечна мечка. Първият няма да успее да кешира навреме, вторият няма да има акции или да ги държи, колкото е необходимо. В момента пак съм догоре с акции, както е било през повечето време. Но не мисля за себе си като за бик, макар от години да съм яко в акции. Просто такъв е моментът, такива са последните години. Ако дойде време за дългосрочен спад се надявам да съм мечка. Към днешна дата смятам, че е рано да бъда мечка. Но е възможно още утре да се случи нещо, което да промени мнението ми, без да знам ще вляза ли във форума да го обявя. Не си променям толкова често мнението, но не е изключено да се случи.
През всички тези години осъзнах, че се справям сравнително добре с това да купя нещо около дъното. По-трудно е обаче да се прецени колко време да се държи една акция, моментът за излизане за мен е по-сложен от момента за влизане. За влизане сякаш индикаторите са по-ясни. Сега пазарът пак ми носи такива дилеми. Това е за поскъпващите позиции, имал съм и имам и спадащи. Аз съм един лаик на финансовите пазари и не желая никой да ме приема като някой, чието мнение има особена стойност, често съм го казвал. Ако пиша понякога моите много редки, но дълги и вероятно доста безсмислени мнения, то е за цвят във форума, все пак тук има много ценни форумци и щом по цял ден чета, нека и аз напиша нещо.
Притежавам акции на БФБ и е възможно да съм пристрастен, както и да греша за нещо или за всичко от написаното. Инвестирането носи финансов риск и нищо не препоръчвам.
Коментар