IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Ами сега..
    вай вай ... "стотици милиони"
    Остава сега да минат и в койни

    Коментар


    • "Българинът с инициали Ц. Ц. е установен след разследване на финансовото разузнаване на ДАНС и американското финансово разузнаване, научи......."



      Малката тиква, от молитвена закуска, да не мине на молитвено килимче при бай Ставри....

      Малийййй, коя ли ще е банката.....?

      пп Тайно се надам да бъда милион пъти отмъстен ....

      Коментар


      • Ами сега..

        Коментар


        • Стана ли ясно коя е малката българска банка с български собственици в която са превеждани пари на лицето Ц.Ц. от Венецуела ?

          https://news.bg/politics/dans-i-sash...enetsuela.html

          По първоначални данни става дума за сметки, които са открити по редовен път в тази банка – т.е. подозренията не са свързани със самата банка. Но в банката се извършва пълен мониторинг и пълна проверка от страна на ДАНС“, поясни Цацаров и посочи, че има пълно съдействие и от БНБ.

          https://www.vesti.bg/bulgaria/dans-i...ecuela-6092023
          Last edited by Innocent; 13.02.2019, 13:08.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от hamorphis Разгледай мнение

            Примерно ако VW изберат Кремиковци да си направят завода...
            Такава новина мисля че ще обърне тренда дано да се случи, ще е голям успех за България!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

              определено има раздвижване по няколко позиции но поне засега големите стоят встрани а има и кеширащи печалби. Мисля че ако има една по голяма позитивна новина може да се смени тренда. Все още подкрепата е по надолу и се чака дисконт от сегашните нива.
              Примерно ако VW изберат Кремиковци да си направят завода...

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение

                Абе не знам дали ще позеленее днес, утре или вдруги ден.. това не е толкова от значение.. Определено обаче се забелязват наченки на раздвижване, упорито търсене по доста позиции и все по-малка склонност на продавачите да правят отстъпки..
                Може би наистина идва време за алчност
                определено има раздвижване по няколко позиции но поне засега големите стоят встрани а има и кеширащи печалби. Мисля че ако има една по голяма позитивна новина може да се смени тренда. Все още подкрепата е по надолу и се чака дисконт от сегашните нива.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
                  Каква я мислиха мечетата а тя каква стана Ех, мечета, мечета кристалната топка пак ви изневери
                  И какво толкова е станало ? Ние сме в корелация с външните пазари само когато падат

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от mapadona Разгледай мнение
                    Тъмно зелено навсякъде, да видим нащо сборище дали ще позеленее днес
                    Абе не знам дали ще позеленее днес, утре или вдруги ден.. това не е толкова от значение.. Определено обаче се забелязват наченки на раздвижване, упорито търсене по доста позиции и все по-малка склонност на продавачите да правят отстъпки..
                    Може би наистина идва време за алчност

                    Коментар


                    • Тъмно зелено навсякъде, да видим нащо сборище дали ще позеленее днес

                      Коментар


                      • Каква я мислиха мечетата а тя каква стана Ех, мечета, мечета кристалната топка пак ви изневери

                        Коментар


                        • https://www.varchev.com/soros-%d0%bc...-%d0%b4%d0%b0/

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Innocent Разгледай мнение
                            Българин направи фурор в Индия и Китай с ... уреди за мляко

                            Старозагорската фирма е втора в света в специфичната бизнес ниша

                            Инженер, изобретател, бизнесмен, износител, пилот-любител, начинаещ писател, продуцент на филм, общественик, съпруг, баща и млад дядо. Всички тези роли с вдъхновение изпълнява в живота си 57-годишния основател и шеф на фирма “Бултех 2000” Младен Стоянов.
                            Колкото и да звучи невероятно, неговата на пръв поглед малка и неизвестна на широката публика фирма е всъщност вторият в света производител на анализатори на мляко. Пазарът на Стоянов са развиващите се икономики – Индия, Китай, Мексико, Бразилия, Аржентина, Турция, Украйна, Гватемала и други общо около 50 държави в света.


                            https://www.mediapool.bg/balgarin-na...7ARXcoH9oupN-s
                            Браво, това е добра вест, както казва Кирето - матряла май не бил толкоз лош
                            Преди време бях в интересна конкретика с подобна проблематика. Двама учени из областта на фармацията и хранителните технологии имаха нужда от съдействие с математико-информационната част, (приятели на приятел) искаха да мерят ферментацията и киселинноста на кис,мляко, как се развиват процесите и т/н. Беше интересно, имах проникновение и се навих Имаше идея да се прави после стандартизация и на измервателната технология с перспектива да стане част от по-прецизен стандарт за кис. мляко.))
                            Алтруситична моя цел - Ако може, да се намалят свободните изпълнения при млеката за да не морят и народа)))).. Щеше да има евентуално полза от и за защитата на българското кис. мляко и изобщо доста улеснение в процеса (можеше да се напрви да се следи от тел.)
                            И на това отгоре стана евтино - не някаква префърцунена от новите Harvard ахритектури, a в съвременен(тогава) чип на TI, в който обаче си имаше и реплика на музейното PDP11... (нарочно с него. - от почит към основателите на "свободата" при "кодирането" - К.Томпсън и Д.Ричи, най-вече в памет на втория, който за съжаление беше починал съвсем скоро преди това).
                            Беше олекотено, консумация 2 батерийки/6месеца. Освен пуслираща инфра-сезорика, другото беше заместено от "сметки"))) и нестандартни филтрации и можеше да "гледа" в процеса по ферментацията, а и да елиминира светкавици, запалена цигара, фар от кола, в известна степен и светлина от слънцето, самонастройваше се, мереше и в полеви условия (а следващата крачка за която така и не се достигна, идея просто, че може да се пробва и усложни, но да "мери" и друго ...краставици, и домати, чушки т.н. - Нещо като - "стига вече с тез гумени подметки наблъскани с химия " ) За да ускорим процеса, помогна и програмист, вкара подаваните резултати от "сензора" в настолен компютър и даде софтуер с презентационни цели в таблици т.н. удобно за анализ (за мен досадната вече част)
                            Отнесоха го, да мерят и пробват, взеха се научни степени няколко броя, и забравиха за внедряването т.н Обаче ... вътре е леко с неестандартни транформации и трудно възстановими по обратен път, + разни методи за целочислена аритметика, за да е бързо, но "маскирани" чрез "плаваща запетая" ))) и т.н. (не всичко нарочно, но проба на други идеи)p... Сега пък "научното тяло" е с подвити опашки и освен конкретните данни... няма друуго ...(а изчислителната база тр. да се обоснове за да се репродуцирва - това вече за съжаление, ...) но нищо. дет се вика "Има грях, има прошка" но пък ако поискат продължение (ако изобщо..), може вътре да се появи и "самомодификация", а ако алгоритъма се "усети" че го ръчкат прекалено - и "самокапсулиране")), роботите могат .. ))(не е препоръка за човеците )

                            Коментар


                            • Според мен поне до 2020-та софиксът ще е надолу, а след това не се знае дали все още ще има останали хора и капитали в България, които да напомпят нов балон. Борсата е отражение на ситуацията в държавата и нейното управление, а последните години няма нито една положителна новина, която да подхрани апетита за риск на инвеститорите. Само негативни новини и простотии - новичок, казачок, дурачок, спряни енергийни проекти, напускане на чужди инвеститори, фалити на фабрики и предприятия, монополи в енергетиката, предстоящи фалити в транспортния бранш, глоби налагани на България от евросъюза, и един дърт, дебел вожд начело на държавата, който прокламира оптимистични лозунги за светлото бъдеще...
                              ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                                Как е оптимисти? След Доверие и ПИБ започва да надига глава... Хим и Софарма спят засега.
                                Това че сантимента при двете компании се промени не означава че ще видим обръщане на тренда на БФБ. И при двете има нови фактори които разбираемо подкрепиха цените но като цяло инвеститорите са селективни в момента. Трябват по добри резултати или някаква голяма позитивна новина която да обърне тренда.


                                Коментар

                                Working...
                                X