IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
    Девиза на шайката е този на Бай Ви Ганя..- Келепир и пак келепир..
    Не му приписвай допълнителни заслуги - девиза не е негов ...
    Прав е DDDD ама не ви стиска да го признаете...

    Докато жълтите павета са на мястото си , промените ще ги правят тези които паркират на тях...
    Когато ги извадят - промените ще ги правят тези, които са участвали
    Last edited by Protokol; 05.03.2019, 07:38.
    За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

    Коментар


    • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
      Добрутро човеци !
      Това беше достатъчно!Добро утро!

      Коментар


      • Добрутро човеци !
        (не казвам българи, или нещо подобно, за да не стане "сакатлък" и некой да се засегне) шегувам се. По-оптимистично вече е, че и в темата за оптимизма се търсят решения на по-сложни въпроси. Инак тук сме трепали и мечки с любов, и пак ще трепем, но и мечките не са страшни, докато за по-важни се вземат черешите (за "черешарството" става дума и т.н.). Иска ми се, да кажа по някое благо изречение към почти всеки коментар, но времето е невъзможно да стигне.
        Слънцето е изгрява подмладява духа ми, топли душата и зарежда с енергия... а вече закъснявам ..в реала
        Чакат ни велики дела, само не се карайте прекалено. Верно че ледът се пука, а вода има за всички, както казал капитана - така че спокойно , та ако може и да се удържим над водата
        Спорен ден на всеки, (спорен -да не се разбира в спорове и препирни), пак се шегувам, сещате се.. Всичко "най" засега! (както казва чичо Форти) ))

        Коментар


        • Може ли да дефинирате българската мечта. За съжаление аз мога. Алеко я е описал. Ти ми дай на мене солунската митница ... Можем ли да дефинираме нова мечта, която да е от полза за обществото? Та докато не дефинираме ясно какво е да си българин. Какви ценности трябва да се изповядват и каква е българската мечта нищо няма да се промени.
          фундаментален въпрос.
          аз не мога да му намеря положителен отговор. но отрицателният посочен тук, (а и в "сентенцията" за матряла) важи за съжаление...
          имах един съученик - образован, възпитан, амбициозен, от почтено семейство, над средното ниво твърдо... Средата на 90-те г стана студент финансова специалност, имаше лекции при малката секира Стоян Александров и веднъж го бъзикнах "е, браво , някой ден може и ти да станеш финансов или зам. министър"... и очите му светнаха и вика "ох, леле , знаеш ли как ще се налапам..." ... човек на 20 години... преди 20 г...

          по темата за Българската Мечта - в последната Панорама( @8-ма минута в линка) водещия зададе този въпрос на тримата си събеседници:
          - артистът даде бърз и емоционален анти-отговор
          - умелият и умен социолог-реалист-манипулатор-циник даде реалистичен отговор - на битово-потребителско ниво, и пасвайки в по-горният контект(маса+ядене+рода="Общност")
          - политологът-интелектуалец даде най сложен отговор, тип "и Тука да се живее като Там"...


          Но ученият социолог каза и друго много интересно нещо - че "националната мечта" е характерна главно за Америка - където има хора дошли отнякъде, и изгорили мостовете назад. Докато при другите нации нямало такова нещо...
          А пък аз пък съм чел , че понятието "американска мечта" се формулира и заблестява преди и след годините на Голямата Депресия когато (и заради климата) много фермери в равнините около Оклахома губят земите и фермите си и потеглят с по една каруца на Запад.
          (Отделен е въпроса че последните 20 г Америка живее с вече друга, изродена концепция - "Калифорнийска Мечта". В оригиналната американска мечта има къща и много честен труд.)



          Емили Дикинсън:
          От какво се прави ливада?
          Нима не знаеш?
          Трева,
          и една пчела,
          и да мечтаеш.
          Ако пчелата не пристига,
          то и мечтата стига.
          Притчи Соломонови:
          Където няма видение..
          ...людете се развалят;
          ​​​​​​​
          Актьорът Мариан Вълев, който се превъплъщаваше в ролята на гангстера Куката в сериала „Под прикритие", дебютира като режисьор.Лентата "Лошо момиче" ра...
          "the trend is your friend until the end..."

          Коментар


          • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

            Не бъди песимист, вожд. Не ти отива. Ще опитам да обясня - Големите "моше"-та са зад океана, както ги нарича аркитекта Сякаш дори и коренът на думата мошЕник наподобява на мошЕ
            Дръж се там достойно, покажи им, кой кара големия камион, нека правят разликата с българския корен. Нещо което да им говори като българин и да прилича на такъв, да се респектират и съобразяват. После и тука като дойдеш, може политик да станеш - знай ли се, народът май още се надява на нещо чрезвичайно и отвън да го оправи. Та не си плюй срещу корена - Виждаш че и там има робия към какво ли не - пари, лизинги, застраховки, наеми, амбиции, данъци, такси, колкото ти е скъп костюма или парфюма ... и прочее.тем подобни дребнавости .
            Пък и се радвай, че не си "Мошунко" , а "Ташунко" - коренът на думата е сякаш друг Та покажи им как се кара големия камион
            Шегувам се иносказателно, разбира се. С пожелание - да идва времето, да те видим и в редиците на някоя от най-ракетните артии
            И знай, че ний отвътре не мразим ората отвън - тва е некъв комлексасрки филм, незнайно как появил се, по метода каквото повикало такова се обадило.
            Доста по-готиният извод е - "Всите българи- заедно"
            Направил съм си нужните изводи за себе си.Не плюя а съм обективен.Това вие също го виждате.Нямам години за губене да вярвам че нещо ще се оправи.Дай боже,но въпросът е “Кога” ? Та ако трябва да бъда честен добре че се махнах да разбера колко лесно се прави бизнес и какво е да правиш пари и света да е твой.Иначе имам добри чувства към мястото от което съм тръгнал и пожелавам успех в на всички.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от pipbel Разгледай мнение

              И като повтаряш познати до втръсване тези - какво постигаш ? Какво е твоето решение ?
              Без нови Левски, Ботев, Стамболов няма как да стане...може би ти си един от тях, поведи хората.
              Ааа забравих, няма как да стане - нали всички без теб сме мърши...не си заслужава.
              Съжалявам, че си се обидил. Не съм имал това за цел. Но, ако имаш гузна съвест дълбоко в себе си, че не си опитал да промениш нещата, не съм виновен аз. Всички сме виновни, че държавата ни е на този хал. Това ми е тезата. Много тъпо извърташ нещата с “всички без теб сме мърши”. По време на последното ни 45 годишно робство колко пъти надигнахме глава срещу комунистите? Хората в Полша лягаха пред танковете, а ние бяхме кандидати за 16та държава. В съседна Румъния събират милиони по площадите, ние затваряме 50 човека орлов мост. Пълен смях. Във фейса и по форуми сме силни, а като опре ножа до кокъла, всеки се покрил. Понеже всички разбираме от математика тук, кажете ми честно какъв е шанса от толкова избори да не излезе един читав? Хиляди политици се извъртяха и да уцелваме само маскари? 4д е прав. 99.99% от хората ще бръкнат в кацата. И завиждат. Завиждат, че не бъркат в кацата те!

              Коментар


              • Прочетох два пъти написаното от мен за да видя къде съм написал това за което ме критикуват Киро, Монти, че и другите. Не успях да го намеря. Утре сутрин ще опитам пак. Казват, че утрото е по-мъдро от вечерта и вероятно ще се справя. Забелязал съм, че много често хората лайкват написаното от мен, но някак си не им стиска да го напишат сами, защото е "непрестижно". Явно на мен не ми пука чак толкова. Лека. Надявам се утре да е интересно на пазара след отчети а скоро идва и ребалансирането на фонда.

                Коментар


                • Пип. нищо елитистко няма в това да си слуга на крадливите и лъжливи комунисти.. Хубаво в, че такива свидетелства се пазят завинаги в мрежата..

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение


                    Нещо не ми се вижда нормално някой да говори ,че народа завиждал че не можел да краде като политиците
                    Позачетох се малко по долу, че не бях.
                    Вярно е, такова..как да го нарека, елитистко изказване - само заслужава съжаление.
                    4д пак е писал много, логично уж е навързал както обикновено всичко , но аз не разбрах нищо конкретно по основния въпрос - а какво да се прави ?

                    Ако е това от рода на общите лафове - т.е. дайте да дадем - не става !
                    Дайте да дадем, та да имат шопара и компания още повече за крадене, безнаказано, супер е, а.

                    Но има една единствена универсална стъпка, която би подобрила нещата. Някак си да перифразирам Кенеди. Не питай само какво може да направи държавата за теб. Питай и какво може ти да направиш за нея.
                    А относно това - поне за мен най големия дефицит е липсата на справедливост, това им тежи на хората най много. Всичко друго е вторично.

                    Можем ли да дефинираме нова мечта, която да е от полза за обществото? Та докато не дефинираме ясно какво е да си българин. Какви ценности трябва да се изповядват и каква е българската мечта нищо няма да се промени.
                    Аз на следващите избори ще участвам задължително, но с бяла невалидна бюлетина.
                    Ако огромното мнозинство Българи направят същото - има шанс малко да се постреснат ония....да осъзнаят че и етапа на тоягите и счупените тикви не е толкова далеч ако продължават по старому.
                    За жалост силно ме съмнява да се мине без него, иначе спокойно можем да забравим че нещо в държавата ще се промени към по добро.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

                      Само факта, че търпим това да се случва ни прави отговорни и нас. Факт, че като се случи някаква несправедливост, всички извръщат глава и се молят тях да не ги засегне. Факт, че сме търпяли турците 500 години и имаме няколко смешни въстания за такъв период си личи що за стока сме. Държава в която има поговорка за преклонената глава не ми я хвали. Само управляващите са виновни, айде нема нужда. Не народ, а мърша.....
                      И като повтаряш познати до втръсване тези - какво постигаш ? Какво е твоето решение ?
                      Без нови Левски, Ботев, Стамболов няма как да стане...може би ти си един от тях, поведи хората.
                      Ааа забравих, няма как да стане - нали всички без теб сме мърши...не си заслужава.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Vola.X Разгледай мнение
                        +1
                        E чак Венецуела няма как, да стане. Няма и защо. Просто няма нефт.
                        Но някои хора създават странно впечатление. Да не знаят какво е, да си българин, или какво е общество... Психоаналитици или пациенти на такива? А може, просто да са си повярвали покрай големите печалби на бфб и да са в нова емоционалност, да се надяваме - нестимулирана чрез синтетични субстанции. Има и още по-крив вариант - да се сондира и опипва почвата с кинтите на "евроджендъризма", прокламиращ новите идеи - "за какво ви е нация", "за какво ви е общество" и т.н. Питам се, какво ли още ще видим и чуем
                        Имам в предвид по улиците на Венецуела !
                        Нещо не ми се вижда нормално някой да говори ,че народа завиждал че не можел да краде като политиците
                        Но се говори за крадене като за Добър ден!
                        И вие тук инвеститори чакате .
                        При мен сега има Карнавал но е 15 дена ,а в бг вече 30 години продължава
                        Last edited by lobos; 04.03.2019, 22:09.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от johny-bravo Разгледай мнение

                          Само факта, че търпим това да се случва ни прави отговорни и нас. Факт, че като се случи някаква несправедливост, всички извръщат глава и се молят тях да не ги засегне. Факт, че сме търпяли турците 500 години и имаме няколко смешни въстания за такъв период си личи що за стока сме. Държава в която има поговорка за преклонената глава не ми я хвали. Само управляващите са виновни, айде нема нужда. Не народ, а мърша.....
                          Търпим ,ама защо търпим...
                          Опитахме комунизма , доказаха ни че не става ,поискахме американската мечта , ама тя стана ама за една дузина хора....за какво да се борим ,другите народи имат идеали а ние загуби и потъпкване ....
                          Ако прочетем историята след Руско -турската освободителна война ще видим развитието на български народ и желанието му за просперитет и развитие и национално освобождение и пак една група некадърници са го спряли и и върнали в първоначално положение ....
                          Балканската война , междусъюзническата , Първата световна война , Ньойския договор , Стамболииски , 9 юнския преврат и т.н...хиляди победи и хиляди убити българи ..и сега граничим със себе си.
                          Пак ли ние сме виновни ....а не продажни политици и чужденци...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от lobos Разгледай мнение

                            Това сериозно ли го мислиш и вярваш
                            Верно мислиш ,че народа го е яд че не може да краде като политиците
                            Народа го е яд, че не са в затвора където им и мястото ,Но и това ще стане гледай Венецуела ,това ви чака ясно е че без кръв няма да мине този път....
                            +1
                            E чак Венецуела няма как, да стане. Няма и защо. Просто няма нефт.
                            Но някои хора създават странно впечатление. Да не знаят какво е, да си българин, или какво е общество... Психоаналитици или пациенти на такива? А може, просто да са си повярвали покрай големите печалби на бфб и да са в нова емоционалност, да се надяваме - нестимулирана чрез синтетични субстанции. Има и още по-крив вариант - да се сондира и опипва почвата с кинтите на "евроджендъризма", прокламиращ новите идеи - "за какво ви е нация", "за какво ви е общество" и т.н. Питам се, какво ли още ще видим и чуем
                            Реалната част на всяка кратна нула на дзета-функцията е ½.

                            Коментар


                            • Девиза на шайката е този на Бай Ви Ганя..- Келепир и пак келепир..

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

                                Хайде и ти....
                                Хайде като си посипвате главата с пепел ,продължавайте....
                                Откраднал ли си ,убил ли си , приватизирал ли си предприятия, участвал ли си в незаконни търгове , уреждал ли си твойта рода на работа във фирми и работа в държавната администрация но не по специалността,взимал ли си нераглементирани комисионни, давал ли си подкупи за да участваш в търгове, подкупвал ли си съдии и прокурори.......
                                Давайте и 4д и подкрепящите тази теза.....
                                Интересно ми е.....
                                Или тези с 250 лв пенсия и 40 г. работа са грешниците ,че не са участвали...?
                                Тях трябва да променяме че не са крали и убивали .. и за да не ги гледате в очите ги пращате в Орлановци по съкратената процедура...без пенсии и медицински грижи.
                                ​​​​​​Това е критериите на този капитализъм който ни натресаха братята американци.....и който вие защищавате.
                                Чакам Джони и 4 д а и подкрепящите ги , да се разкаят ще е интересно и за мен и за форума ......
                                Само факта, че търпим това да се случва ни прави отговорни и нас. Факт, че като се случи някаква несправедливост, всички извръщат глава и се молят тях да не ги засегне. Факт, че сме търпяли турците 500 години и имаме няколко смешни въстания за такъв период си личи що за стока сме. Държава в която има поговорка за преклонената глава не ми я хвали. Само управляващите са виновни, айде нема нужда. Не народ, а мърша.....

                                Коментар

                                Working...
                                X