IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
    Анди11, що ни триеш????? Нито сме се псували, нито обиди има, даже статистика сме дали - качеството и количеството на населението е пряко свързано с оптимизма!!!!

    Моля постовете ни да бъдат възстановени, в противен случай ще си пишете сами!
    И точно така, - сами ще си пишат, ако продължават да унищожават свободното мнение на хората, които все още не са изгубили напълно оптимизъм за оцеляването на нашата си собствена държава.
    И точно така, - и населението и спазването на закона и заобикалянето му от корупцията имат съвсем пряко отношение по темата за оптимизма, а и понеже отговаряме пряко по въпросите, поставени от Грую, и въпреки, че "царят дава, а пъдарят не дава", а и защото и моят пост беше обидно затрит, реших да го върна по темата.
    В началото бях написал- моля Груйо да се произнесе като юрист, за корупционните и мародерски практики, които вече доста българи прокуждат "да се скитат немили недраги по таз тежка чужнина". Бях писал, и че 200 хил човека шетащи по ексkурзии из гръцко-"пръцко", както им казвам, защото и го правят някои да се издокарат за по едно селфи и да се правят на велики, което всички ни дразни - но тези не представляват все пак и останалите 5 млн живущи "граждани" на републиката. Не ходя по тези места, защото е ужасно да им се гледа ганювщината.
    Но конкретно по възстановеното мнение - и казуса, който немалко хора подгони из чужбина, при това бивши оптимисти:
    Български юристи изложиха в Комисията по петиции на Европейския парламент в Брюксел случаи на злоупотреба с монополно поведение на банки и частни съдебни изпълнители в България при отнемане на недвижимо имущество на граждани и поискаха действия на европейско равнище за борба с тези практики.

    Парадоксален случай, в който при разглеждане на подобно дело участва и съдия-кредитополучател от банката, завела иска, представи адвокат Владислад Янев:

    "Дело във Варненския апелативен съд, по което българският гражданин Валентин Димов беше притиснат от банката да плаща недължими високи лихви и разноски, бе защитаван от колегата Николов. Най-важният съдия – съдията-докладчик Николина Дамянова, се оказва, че била кредитополучател на същата банка. Осуетяват защитата на колегата Николов в съдебната зала, фалшифицират съдебния протокол, след което същата съдия подава донос срещу него в Адвокатската колегия-Варна, по което беше образувано дисциплинарно производство срещу колегата Николов и той беше осъден на лишаване от адвокатски права за това, че смело защитавал правата на български граждани в съдебна зала. С последващо решение на Висшия дисциплинарен съд тази присъда беше потвърдена и колегата Николов и до момента не може да практикува, въпреки че му е изтекъл срокът на наказанието, защото незаконно не се вписва".

    Янев, който защитава колегата си в дисциплинарните производства, също е наказан:

    "Тези неща ви ги казвам, за да допълня схемата на комплексното беззаконие и корупционни схеми в България. В основата са банките, които биват обслужвани от това заповедно производство. Множество съдии от България, които взимат заеми, които не декларират, които укриват, че са длъжници на банките и правораздават. И българската адвокатска номенклатура, в която част от адвокатите с големи позиции в ръководството обслужват интереси на банки. Това е дълбока корупционна схема до степен на мафиотизация. На практика, българските граждани нямат право да се защитят не само по закон. Те нямат право и на реална ефективна адвокатска защита, тъй като адвокатите са им подложени на репресии. Ние, българските адвокати, вече не смеем да защитаваме гражданите в България, защото когато ги защитаваме, ни лишават от адвокатски права".

    Адвокат Милена Димитрова представи случай на своя доверителка, на която банката е вдигнала едностранно и няколко пъти вноската по ипотечен кредит и е наложила еднократна годишна сума от 1000 евро, без тя да бъде известена. Поради невъзможност да изплаща тези суми, тя губи имота си:

    "Доверителката ми завежда процес, в който да докаже срещу банката своите права. В същия процес съдът в крайна сметка установява, че тя действително е въведена в заблуждение, но, тъй като няма право на допуск до касационно обжалване на очевидно неправилните решения по предходните инстанции, които пък не признават въвеждането ѝ в заблуждение, доверителката ми в крайна сметка губи целия процес".

    Адвокат Веска Волева определи българското законодателство в тази част като "лобистко" и призова:

    "Ние молим да ни помогнете да се преборим с лобистките закони, тъй като това, което е отговорено на 19.03.2019-та година – че властите са внесли някакви промени, не отговаря на истината. Всяко нещо, което е съобразено с указанията, със задълженията от Европейската комисия и Европейския парламент, се променя в движение така, че да бъде в интерес на монополистите в България, които унищожават и икономика, и разгониха населението. Знаете, милиони напуснаха от България".

    Проблем има, призна от своя страна евродепутатът от ЕНП Радан Кънев:

    „Искам да потвърдя, че проблемът в България е повсеместен и системен. Не става дума за изолирани случаи. Моето мнение, че петициите категорично не следва да бъдат затваряни и трябва да бъде направено задълбочено проучване дали не са нарушени правата на защита и справедлив съдебен процес в България".

    Председателката на комисията по петиции Долорс Монсерат предложи всички петиции на български граждани да останат отворени, както и да бъде изпратено писмо до постоянния представител на България в ЕС, в което да бъде изразена загриженост за липсата на защита на българските потребители и искане за мораториум върху техните случаи. Очакваме от ЕК резултат от процедурата по нарушение срещу България, каза още тя.
    http://www.youtube.com/watch?v=9-mDA1vRHOA&feature=related

    Коментар


    • Анди11, що ни триеш????? Нито сме се псували, нито обиди има, даже статистика сме дали - качеството и количеството на населението е пряко свързано с оптимизма!!!!

      Моля постовете ни да бъдат възстановени, в противен случай ще си пишете сами!
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

      Коментар


      • Груйче, дай още неща за това колко сме добре .. Ако може и за БФБ дай нещо , че сме добре, е съвсем се спихна.. Малко да вдигнем гребена..
        Last edited by Kiro; 09.09.2019, 18:21.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от kubrat
          Груьо, те ромеите да не са глупави да се пишат "семейство" като могат да вземат някой лев за "самотен майка с гладни чавета"
          Момчета, вие направихте ли си труда поне да цъкнете на линка, дето се постарах да ви дам? Явно не, защото иначе щяхте да видите, че съм ви дал общата статистика, включваща както семейства с двама родители, така и такива с един - бил той самотна майка или баща! Моля, поне четете инфото, преди да се изказвате умозаключително по него - не смея да мисля как вземате инвестиционни решения
          Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

            Kire, брат, знаеш, че те уважавам, ама наистина си крайно негативен и, което е по-лошо, особено за инветситор, не си проверяваш данните, а вярваш на някакви джурналясти. Ето ти официалната статистика на ЕС, брат, за да видиш раждаемостта у нас - ще се учудиш ли, ако ти кажа, че е почти на медианното ниво за ЕС, демек сме в златната среда???? Можеш да си видиш и данните през годините. Ма виж ни съседите, брат, нали искаше пиъри - ми то у нас раждаемостта по-висока от Македония, Сърбия и Гърция бе (мани ги мамалигите, те нали са джипсита, а турците са си турци ). А ще се учудиш ли, че раждаемостта у нас е по-висока и от тази в Унгария, да бе, лелеяната Унгария на Орбан, че даже и от Швейцария...

            не се принизявайте излишно, няма нужда от това - знаем си кривиците, ма да си знаем и правиците и да не плачем на чужд гроб! - https://ec.europa.eu/eurostat/statis...r_woman%29.png


            А относно най-бедните в ЕС - това е официална статистика и не хваща плащането под масата, което се практикува от всички малки фирми и в софия, и в страната - факт. За по-достоверно погледни магистралите по празници или кръчмите по което и да е време - беден народ, бедееееееен, ми те немците не почиват и не ходят по заведения колкото наш Пурко, дето бил беден...
            Забрави да споменеш Албания и Косово относно демографията и най - големите военни Американски бази на Балканите.

            Last edited by Todor Sabev; 09.09.2019, 17:57.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение

              Аз си имам собствена глава и не очаквам обяснения от Бай - Владо. Зададох ти въпроса, за да можеш сам да откриеш къде грешиш.
              Не фин.стабилност на една страна е най -важна, а как ще се нахрани, научи и дали ще е здраво едно население !! Това трябва да е и целта на д-та !!
              А не да ти взимат от средствата за първа необходимост и после да се молиш, да остане нещо !!!
              Колко много си прав....
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение

                Аз си имам собствена глава и не очаквам обяснения от Бай - Владо. Зададох ти въпроса, за да можеш сам да откриеш къде грешиш.
                Не фин.стабилност на една страна е най -важна, а как ще се нахрани, научи и дали ще е здраво едно население !! Това трябва да е и целта на д-та !!
                А не да ти взимат от средствата за първа необходимост и после да се молиш, да остане нещо !!!
                Абсолютно си прав! Но, за да се лиши държавата от тези средства, то трябва ясно да се посочи коя прослойка на населението ще бъде ощетена. Тоест, ако да кажем се събере ДДС 100 лева от тези стоки, то нека да се каже на кого ще бъдат орязани тези 100 лева! Примерно бюджет 2020 се прави с 0% ДДС - на кого да бъдат орязани заплатите през идната година, кой да бъде уволнен, кои финансирания да бъдат спрени?
                Пътека се прави камък по камък!

                Коментар


                • Първоначално изпратено от oio Разгледай мнение
                  Ами минфина Владко така обяснява, че ДДС-то за тези стоки е ключово за управлението и финансите. Питай Владко, той ще каже най-добре.
                  Аз си имам собствена глава и не очаквам обяснения от Бай - Владо. Зададох ти въпроса, за да можеш сам да откриеш къде грешиш.
                  Не фин.стабилност на една страна е най -важна, а как ще се нахрани, научи и дали ще е здраво едно население !! Това трябва да е и целта на д-та !!
                  А не да ти взимат от средствата за първа необходимост и после да се молиш, да остане нещо !!!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                    Този ти пост адемирирам..Съгласем съм, че управляващият материал е пълен боклук..Така , че извини ме, ако съм те обидил..Мерилото е как живее народа ни и има ли раждаемост и прогрес..Най- бедни сме в ЕС и с най - ниска раждаемост..И с писане става брат, ей сега ще наскочат троловете на шайката да ги бранят..Ако не се събудим си отиваме бавно под приспивните лъжи на крадливата шайка..

                    България е в челото и в края на нови класации на Евростат и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, касаещи преждевременната смърт в Европейския съюз. Това показва публикуван доклад на Европейската статистическа служба. Става въпрос за смъртни случаи, които са настъпили, но са били или предотвратими.

                    http://hotpoint-news.com/%D0%BD%D0%B...TW2PEFmu_RTqAI
                    Kire, брат, знаеш, че те уважавам, ама наистина си крайно негативен и, което е по-лошо, особено за инветситор, не си проверяваш данните, а вярваш на някакви джурналясти. Ето ти официалната статистика на ЕС, брат, за да видиш раждаемостта у нас - ще се учудиш ли, ако ти кажа, че е почти на медианното ниво за ЕС, демек сме в златната среда???? Можеш да си видиш и данните през годините. Ма виж ни съседите, брат, нали искаше пиъри - ми то у нас раждаемостта по-висока от Македония, Сърбия и Гърция бе (мани ги мамалигите, те нали са джипсита, а турците са си турци ). А ще се учудиш ли, че раждаемостта у нас е по-висока и от тази в Унгария, да бе, лелеяната Унгария на Орбан, че даже и от Швейцария...

                    не се принизявайте излишно, няма нужда от това - знаем си кривиците, ма да си знаем и правиците и да не плачем на чужд гроб! - https://ec.europa.eu/eurostat/statis...r_woman%29.png


                    А относно най-бедните в ЕС - това е официална статистика и не хваща плащането под масата, което се практикува от всички малки фирми и в софия, и в страната - факт. За по-достоверно погледни магистралите по празници или кръчмите по което и да е време - беден народ, бедееееееен, ми те немците не почиват и не ходят по заведения колкото наш Пурко, дето бил беден...
                    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                    Коментар


                    • Този ти пост адемирирам..Съгласем съм, че управляващият материал е пълен боклук..Така , че извини ме, ако съм те обидил..Мерилото е как живее народа ни и има ли раждаемост и прогрес..Най- бедни сме в ЕС и с най - ниска раждаемост..И с писане става брат, ей сега ще наскочат троловете на шайката да ги бранят..Ако не се събудим си отиваме бавно под приспивните лъжи на крадливата шайка..

                      България е в челото и в края на нови класации на Евростат и Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, касаещи преждевременната смърт в Европейския съюз. Това показва публикуван доклад на Европейската статистическа служба. Става въпрос за смъртни случаи, които са настъпили, но са били или предотвратими.

                      http://hotpoint-news.com/%D0%BD%D0%B...TW2PEFmu_RTqAI
                      Last edited by Kiro; 09.09.2019, 16:40.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Kiro
                        Кажи моля те кои правилни и успешни неща правим и защо като ги правим сме последни по всичко в ЕС..Според теб защо са измислени класациите и рейтингите.. Това за материала нали знаеш къде да го завреш на Вожда си....
                        Кире, ще ми се да вярвам, че има и некое и друго успешно нещо - Уолтопия, Телериг и т.н. Естествено е че е малко. Естествено, че не ми харесва ситуацията, особено в последните 2-3-4 години, но аз лично мога да променя нещата като си върша моята работа по най-добрия възможен начин. Матри'яла е кофти.Този матри'ял, който ни управлява. Но пък него не го внасяме от чужбина.
                        Това за Вожда ще се направя, че не съм го прочел. Много първосигнална реакция. Не държа да си запознат с политическите ми възгледи, но ми се струва, че нееднократно съм ги споделял. Но както и да е. Едно е сигурно - с писане в инвестора нещата няма да се оправят. Хората рано или късно ще се събудят. Дано да е по-рано.
                        Life won't wait for you.

                        Коментар


                        • А защо трябва да се сравняваме с някой? Просто трябва да правиме правилните и успешни неща.На тоя етап много от нещата, които правиме не такива ама това е щото матри'яла е такъв.
                          Life won't wait for you.

                          Коментар


                          • Ами Груйче, не ние Тиквун ни плашеше, че ако не го слушаме ще станем като маляките..Така, че според тебе кога ще станем и ние толкова зле..Кажи брат с кой от Европата да се сравняваме , че копаем дъното по всичко с милиционеркомунистите..

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
                              А защо трябва да има ДДС на лекарствата, книгите и храната ми обясни!
                              Ами минфина Владко така обяснява, че ДДС-то за тези стоки е ключово за управлението и финансите. Питай Владко, той ще каже най-добре.

                              Коментар


                              • Отговорът на Грую отново е на топ ниво! Наслада за четящите!

                                Коментар

                                Working...
                                X