Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ddddЕдинственото, което разбрах от последните мнения е, че сте политически мотивирани, твърдо демократични, мразите диктатурата, но не признавате резултатите на избори, които сте загубили. То и аз не харесвам страшно много неща, но не живея в илюзии. Лично аз предпочитам във форума да има повече икономика и по-малко полит пропаганда, но няма да стане. Нали друг трябва да е виновен за личните ни провали.
Ако мислите да обвинявате родните инвеститори защо не купуват, моля обяснете го това на бъдещите пенсионери, които по закон са длъжни да наливат пари в бездънна яма. ПоздравиLast edited by MrSi; 22.11.2019, 15:41.Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа
Коментар
-
Хехе, толкова нелепици за Алинац, че чак ме накарахте да се отсамобанирам и да пиша във форума, нещо, което бях решил да не правя заради един мародератор262. Ма нищо, успяхте да ме накарате да си прекъсна бан-а за малко, после пак няма да пиша, защото смисълът на писането е четенето, а не триенето!
Как да е - за Алианц, понеже си спомням отлично периода в края на 2007, ситуацията беше такава - бяха събрали шефовете на разните фондчета и КИС-ове и им бяха заявили желание да напуснат тук и сега много резко с 50 милки. Явно някакво желание на централата, щото тъпите заподноевропейци, като решат да ликвидират нещо, просто го ликвидират и толкова. Тогава не успяха да съберат всичко от останалите меринджеи и изиспаха лиспващото им директно на пазар. И пазарът го пое. ЦелияДаже много се раздвахме, защото беше промоция с едни 20-25% в рамките на деня, което дори за 2007 бяха страхотни проценти като печалба, хеле пък за един ден. Пазарът тогава възстанови, после Алианц се ушиха другаде и стана тя каквато стана.
Та приемете,че търсете логика и приемственост там, където я няма - нито сме 2007, нито сме в еуфорията тогава, нито има кой да поеме едни хипотетични 50 милки, като тогава, нито пък някой излиза с някакви си обеми. Като гледам и една Мумифицирана трейдингова фармация, дето купих някоя акция на малко над 6 кинта и уж я мачкали - ми то обемите са толкова смешни, че няма накъде. Мачкали я били - буахахаха, просто няма кой да купува, затова всеки с пакет над 10К акции в "ликвидните сини чипове" се налага да прави сериозни компромиси, ако иска да излезе. Да видим как ще е в края на годината.
И понеже икономиката винаги е и политика, то борсата много точно отразява настроенията в Тиквостан (това е специално за алекс262 - пак ме изтрий, че днес може отново да е ден за размисъл на някоя Тиква), ето една графика, която го описва много добре - пусната е по друг повод, но все пак - сега много внимателно се загледайте в двата ъпа за последните 10 години, след срива - единият е точно в годините на Орешака и КОЙ, а другият е дело само и единствено на Никиту с неговия фонд. Айде пак с бюлетинката за герП и работа, работа, работа...
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 1984 Разгледай мнениеТова не е вярно - засега се движат с няколко процента печалба
Нашият пазар им е тесен, а външните ...дълбоки
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
това са данни за 2018 а за тази година се очертава двойно по лош резултат плюс разходите за управление се очертава 15-20% загуба
за две години а може и по-вече.
Нашият пазар им е тесен, а външните ...дълбоки
- 2 Харесвания
Коментар
-
Как ни ограбиха пенсиите
Ако в банка ви наложат таксите на пенсионните фондове, със сигурност ще избягате
Представете си как вместо в пенсионен фонд отивате в банка, за да внесете 100 лева на депозит, и служителката усмихнато ви казва: "От тях всяка година ще си удържаме по 0,75% инвестиционна такса. Освен това от вашите 100 лв. още сега ще вземем такса от 3,75%. Имате късмет, защото до 2018 г. тя бе 4 на сто."
"Тоест от всяка вноска ще ми удържате по 3,75% плюс още 0,75% от депозита годишно - невярващо питате вие. - Сигурно ще ми давате лихва над 8%, за да покрие таксите, инфлацията и да съм на малък плюс?" "Зависи - отговаря банковата чиновничка. - За последните 2 години на годишна база доходността варира от 0,06 до 3,5%."
https://www.dunavmost.com/novini/kak...abiha-pensiite
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАбе те няма да фалират, но ще продължават да лапат комисионни, а за пенсионерите студена водичка..
за две години а може и по-вече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеАбе те няма да фалират, но ще продължават да лапат комисионни, а за пенсионерите студена водичка..
Истината че от 2 години не крепят акциите си.....
По добре ли да си клиент на Бъдеще където основните акции са Формопласт ,етропал ,булланд и еубг...
или на ХИМ групата ...ЦКБ и Съгласие с Галата , химснаб и т.н...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Professor Разгледай мнениеСега Алианц бързат да излизат защото имат голям пртфейл, "ние с гайдите" поне тази грижа нямаме!
Коментар
Коментар