If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Еми колега , дай тогава едно логично обяснение защо борсата ни пада и е една от най - зле представените в целият свят при условие че всички борси растат около нас. Ето Киро , Zdravko , Груича си казват мнението напълно логично и обосновано. Ето кажете какво не ни е на ред тогава .
Ако мислите да обвинявате родните инвеститори защо не купуват, моля обяснете го това на бъдещите пенсионери, които по закон са длъжни да наливат пари в бездънна яма. Поздрави
Мда и в този ред на мисли искам да те просветля, че точно най - големите песимисти сме именно тези които сме набили пари на БФБ. Не зная за портфейла на Киро , на Груича или на Zdravko , но съм почти сигурен че голяма част от финансите им са блокирани тук.Финансите обаче на разни анализаторчета и проучватели и какви ли не още на човешки емоции гурута вероятно стоят на депозит в някоя банка . Кажете в кои ценни книжа сте инвестирали за да се по учим от вашия опит Моля.
Единственото, което разбрах от последните мнения е, че сте политически мотивирани, твърдо демократични, мразите диктатурата, но не признавате резултатите на избори, които сте загубили. То и аз не харесвам страшно много неща, но не живея в илюзии. Лично аз предпочитам във форума да има повече икономика и по-малко полит пропаганда, но няма да стане. Нали друг трябва да е виновен за личните ни провали.
Еми колега , дай тогава едно логично обяснение защо борсата ни пада и е една от най - зле представените в целият свят при условие че всички борси растат около нас. Ето Киро , Zdravko , Груича си казват мнението напълно логично и обосновано. Ето кажете какво не ни е на ред тогава .
Ако мислите да обвинявате родните инвеститори защо не купуват, моля обяснете го това на бъдещите пенсионери, които по закон са длъжни да наливат пари в бездънна яма. Поздрави
Хехе, толкова нелепици за Алинац, че чак ме накарахте да се отсамобанирам и да пиша във форума, нещо, което бях решил да не правя заради един мародератор262. Ма нищо, успяхте да ме накарате да си прекъсна бан-а за малко, после пак няма да пиша, защото смисълът на писането е четенето, а не триенето!
Как да е - за Алианц, понеже си спомням отлично периода в края на 2007, ситуацията беше такава - бяха събрали шефовете на разните фондчета и КИС-ове и им бяха заявили желание да напуснат тук и сега много резко с 50 милки. Явно някакво желание на централата, щото тъпите заподноевропейци, като решат да ликвидират нещо, просто го ликвидират и толкова. Тогава не успяха да съберат всичко от останалите меринджеи и изиспаха лиспващото им директно на пазар. И пазарът го пое. Целия Даже много се раздвахме, защото беше промоция с едни 20-25% в рамките на деня, което дори за 2007 бяха страхотни проценти като печалба, хеле пък за един ден. Пазарът тогава възстанови, после Алианц се ушиха другаде и стана тя каквато стана.
Та приемете,че търсете логика и приемственост там, където я няма - нито сме 2007, нито сме в еуфорията тогава, нито има кой да поеме едни хипотетични 50 милки, като тогава, нито пък някой излиза с някакви си обеми. Като гледам и една Мумифицирана трейдингова фармация, дето купих някоя акция на малко над 6 кинта и уж я мачкали - ми то обемите са толкова смешни, че няма накъде. Мачкали я били - буахахаха, просто няма кой да купува, затова всеки с пакет над 10К акции в "ликвидните сини чипове" се налага да прави сериозни компромиси, ако иска да излезе. Да видим как ще е в края на годината.
И понеже икономиката винаги е и политика, то борсата много точно отразява настроенията в Тиквостан (това е специално за алекс262 - пак ме изтрий, че днес може отново да е ден за размисъл на някоя Тиква ), ето една графика, която го описва много добре - пусната е по друг повод, но все пак - сега много внимателно се загледайте в двата ъпа за последните 10 години, след срива - единият е точно в годините на Орешака и КОЙ, а другият е дело само и единствено на Никиту с неговия фонд. Айде пак с бюлетинката за герП и работа, работа, работа...
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
това са данни за 2018 а за тази година се очертава двойно по лош резултат плюс разходите за управление се очертава 15-20% загуба
за две години а може и по-вече.
Това не е вярно - засега се движат с няколко процента печалба
Нашият пазар им е тесен, а външните ...дълбоки
Ако в банка ви наложат таксите на пенсионните фондове, със сигурност ще избягате
Представете си как вместо в пенсионен фонд отивате в банка, за да внесете 100 лева на депозит, и служителката усмихнато ви казва: "От тях всяка година ще си удържаме по 0,75% инвестиционна такса. Освен това от вашите 100 лв. още сега ще вземем такса от 3,75%. Имате късмет, защото до 2018 г. тя бе 4 на сто."
"Тоест от всяка вноска ще ми удържате по 3,75% плюс още 0,75% от депозита годишно - невярващо питате вие. - Сигурно ще ми давате лихва над 8%, за да покрие таксите, инфлацията и да съм на малък плюс?" "Зависи - отговаря банковата чиновничка. - За последните 2 години на годишна база доходността варира от 0,06 до 3,5%."
Абе те няма да фалират, но ще продължават да лапат комисионни, а за пенсионерите студена водичка..
Кире,това са данни за 2018 а за тази година се очертава двойно по лош резултат плюс разходите за управление се очертава 15-20% загуба
за две години а може и по-вече.
Абе те няма да фалират, но ще продължават да лапат комисионни, а за пенсионерите студена водичка..
Кире ,да си отвчера на борсата и да не им знаеш портфеилите....
Истината че от 2 години не крепят акциите си.....
По добре ли да си клиент на Бъдеще където основните акции са Формопласт ,етропал ,булланд и еубг...
или на ХИМ групата ...ЦКБ и Съгласие с Галата , химснаб и т.н...
Коментар