IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Dr.Justice Разгледай мнение

    Това са истинските БЪЛГАРИ - не говорят, а вършат работа !!!
    А тези зяпачи на БФБ не могат и 25 хиляди ОБОРОТ да направят до 14.00 днес ...
    Другарю или докторе, как и кой да прави оборот на БФБ, като никой не вярва, нито на компании, нито на мажоритари, а още по малко някой има доверие в управляващите държавата ни ! И какво да се търгува на БФБ, като почти нищо читаво няма ! Да си чул нови емитенти да има ? А да си чул чужди инвеститори да има на борсата ? От къде и как да се случи този оборот тук ? И малкото, които останахме тук вече не искаме да инвестираме ! Ето сега лично на мен ми влезна дивидент от Корадо, чакам такъв и от Химимпорт, и да искам няма в какво да го реинвестирам на БФБ.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Dr.Justice Разгледай мнение

      Това са истинските БЪЛГАРИ - не говорят, а вършат работа !!!
      А тези зяпачи на БФБ не могат и 25 хиляди ОБОРОТ да направят до 14.00 днес ...
      Това са истинските предатели, избягали и зарязали или децата, или родителите си, или и двете на произвола на съдбата и на моите две ръце, с които им плащам пенсиите, образованието и т.н., докато те плащат, ако изобщо имат осигуровки, пенсията на Ханс, Матилда и баба Малячка! Та хайде не ми ги бутайте тези предатели, ако може!

      Иначе по темата с оптимизма - Киро го е казал много точно за крадливата клика от герП и моето мнение съвпада на 100% с него - на втори тур в София ще гласувам и за дявола, нежели за Юрдечка! А и Европа много ясно им го показва - Хърватия получи зелена светлина за Шенген - congratulations, BorisOFF
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        "Емигрантите ни са изпратили в България 624 млн. евро за първата половина на 2019г. А за същия период преките чуждестранни инвестиции у нас възлизат на 457 млн. евро. Българските емигранти имат по-голяма роля за икономическото развитие на България от чуждите инвестиции. Парите, които идват от българите, работещи в чужбина, всъщност са доста повече от отчитаната от БНБ статистика, тъй като в нея не се включват донесените пари в брой."..

        https://www.lentata.com/page_15802.h...VfkPeI79L2DNDo
        Това са истинските БЪЛГАРИ - не говорят, а вършат работа !!!
        А тези зяпачи на БФБ не могат и 25 хиляди ОБОРОТ да направят до 14.00 днес ...

        Коментар


        • В седмицата за размисъл да припомня БВП на човек България : 8000 $ Гърция : 18 000$ Кипър: 25 000$. Има един политик който се бори със зъби и нокти България да не ставала като Гърция. Вече 10 години гласувате за него ....не ви разбирам мазохисти ли сте или ви е кеф да сте на опашката... ПАК ТОЙ ОПРАВИ И БФБ..
          Last edited by Kiro; 22.10.2019, 13:57.

          Коментар


          • "Емигрантите ни са изпратили в България 624 млн. евро за първата половина на 2019г. А за същия период преките чуждестранни инвестиции у нас възлизат на 457 млн. евро. Българските емигранти имат по-голяма роля за икономическото развитие на България от чуждите инвестиции. Парите, които идват от българите, работещи в чужбина, всъщност са доста повече от отчитаната от БНБ статистика, тъй като в нея не се включват донесените пари в брой."..

            https://www.lentata.com/page_15802.h...VfkPeI79L2DNDo

            Коментар


            • Как да ползваме техническия анализ за сигнали за влизане в SOFIX?

              22 Октомври 2019 11:00




              Снимка: iStock

              Теодор Минчев



              Много хора ще кажат, че прилагането на техническия анализ е неприложим за индекса на сините чипове SOFIX. Аз обаче бих казал, че прилагането на този тип анализ, върху графиката на SOFIX си е напълно логично. Щом имаме графика, обеми и технически индикатори, които могат да се нанесат, то не виждам причина графичният анализ да е неприложим.

              На място, където фундаменталният анализ не важи (става въпрос за БФБ) и в светлината на казаното по-горе, се обръщам именно към приоми на техническия анализ, за де се определи един подходящ момент за влизане на пазара, за всички инвеститори, които стоят на страничните линии. А такива, определено има много (друг е въпросът колко от тях са се отказали)...

              Според техническия анализ е добре да се влиза по време на корекции, но когато са налице признаци за промяна на негативното движение.

              И въпреки, че 50-периодната пълзяща средна, се понижи под 200-периодната (на седмична база), което би следвало да се приеме, като промяна на тренда - към дългосрочно негативен, по примера от случилото се през 2016-та година и намирането на дъно малко след "смъртоносното пресичане", все още ще приемем, че сме във фаза на неопроделеност (поне докато не видим трайно понижение под дъното от 550 пункта).

              Добрата новина за инвеститорите - в момента SOFIX се опитва да тества, но все още не намира сила да пробие дъното от 550 пункта, ограничавало вече на няколко пъти спада.

              Другата добра новина - наближава края на октомври, един от най-лошите в исторически план месеци за индекса на сините чипове.

              Какво могат да направят инвеститорите в тази среда?

              Най-вече да са търпеливи. Както можем да видим от случилото се през 2016-та година, първия позитивен симптом за край на низходящата корекция и началото на ново по-сериозно повишение, е било връщане на индекса над 50-периодната пълзяща средна.



              Графика: Инфосток.БГ

              В момента, това би означавало повишение на индекса SOFIX над 579.4 пункта, където е разположена посочената 50-периодна средна (на седмична графика). Докато този най-ранен симптом не се случи, може би би било по-добре инвеститорите да стоят настраничните линии, готови за действие.

              Няма как да не забележим, че връщането на индекса над 50-периодната му средна е било съпътствано от сериозно повишение на търгуваните обеми. Тоест, друг признак, който инвеститорите могат да следят - е повишаване на търгуваните обеми, заедно с ръста на индекса.

              Следването на дългосрочните средни и обемите обаче, са добри индикатори не само за влизане, но и за излизане от пазара. Както виждаме по-нататък, след "златното пресичане" при индекса от 2017-та година, SOFIX продължава да се повишава, прави връх, който след това тества и се дава добър сигнал за излизане от връщането на индекса отново под 50-дневната му пълзяща средна, над която той вече не се връща и до днешна дата!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

                Не вервам да иска млад ,здрав и скъп слон/ Щото вече ще го да е купил преди 10 години а не на върха на слонския маркет/ , а некой опитен , закъсал , омаломощен и огладен слон , а тези слонове се явяват при лоши метероологически и физични условия....сиреч кризи....
                Сиреч Чакал си пада гуруто.... чака не мърша а убаво месце на безценица...
                дедо чака ....... ама дали ще дочака? ........ че и годинките му вече станаха 89 и не се знае знае ли се кой докога...

                гледам, че дори вече акционерите му стават нетърпеливи и започват да напускат с довода, че деди е спечелил 260-270% от началото на 2009 до сега, а S&P 500 за същото време е донесъл над 330% ........ значи деди изостава и не може да настигне пазара
                fuск the bеаr - give me the bееr

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнение

                  За последните 10 години Софиксът се увеличил с има-няма 110 пункта, а Дакс-ът само с някакви си "мизерни" 7000 пункта...
                  значи ще ги догоним .......... но не се смятат така нещата ...... гледат се само процентите

                  софикс - от дъното февруари 2009 год. при 258 до сегашните 565 ........ 120% ръст

                  дакс - от дъното март 2009 г, при 3 950 пункта до сегашните 12 750 ....... 223% ръст

                  софка става 833 пункта и ги стигаме германците ......... моята прогноза е за 820 пункта
                  fuск the bеаr - give me the bееr

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
                    Сохо, Зачетох се назад и се учудих - възможно ли е да движим ръстово наравно с Дакс, а да не го усещаме.???
                    Мисля, че не е възможно да не го усетим, ако това беше така. - Оказва се, че мащабът по лявата ордината на Дакс, е 1,5 пъти по-ръстов (дългосрочно) спрямо дясната скала при г-жа Лорен. т.е. сравняват се малко различни ръстове. Различни колкото едно "фибоначи" да кажем. В случая дакс се вдига 3 пъти, а ние само 2 :
                    Но все пак е видимо, че когато се раздалечат максимално чартовете, се образува дъното при нас и после г-жа Лорен дърпа нагоре, като дива коза )))
                    Не е препоръка
                    За последните 10 години Софиксът се увеличил с има-няма 110 пункта, а Дакс-ът само с някакви си "мизерни" 7000 пункта...
                    ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                    Коментар



                    • Проф. Димитър Иванов алармира: Задава се тежка финансова криза! Докато предишната от 2008 година бе на търсенето, новата, която се очертава, ще бъде на предлагането, смята макроикономистът


                      Първите признаци за финансова криза бяха налице още през пролетта, подчерта пред БНР макроикономистът проф. Димитър Иванов. Над 90% от световната икономика е с намаляващ растеж. Очаква се растежът за цялата световна икономика тази година да бъде не повече от 3%, а за Европа и особено за еврозоната – между 1 и 1,5%. Тази рецесия, тази криза, която идва със забавяне на растежа, тя има различни характеристики от тези на кризата от 2008 г..

                      Докато предишната беше криза на търсенето, новата криза, която се очертава, ще бъде криза на предлагането, защото тя носи в себе си изключително остри геополитически проблеми, проблеми на регулирането на световната търговия, обясни той.

                      От тази криза няма как да не бъде засегната и икономиката на България, предупреди проф. Иванов. По думите му в изнесените положителни данни за икономиката ни има и предизборни нюанси:

                      "Нямаме нови инвестиции, нямаме подновяване на индустрията. Огромни стратегически проекти в страната са забавени…. Ако погледнем и социалната картина в икономиката – тя е трагична. Над 50% от българското население получава под минималната работна заплата. Нищо не се случи в областта на новия икономически модел, нова реиндустриализация". Според него в страната ни се създава климат, който отблъсква чуждите инвеститори.

                      Той смята, че статистиката не отразява и реалната картина на инфлацията в страната. По думите му тя върви към 6-7%.


                      Прочети повече в Blitz.bg: https://blitz.bg/analizi-i-komentari...ews704336.html


                      За инфлацията съм напълно съгласен с професора.
                      Като извадим от растежа на брутния вътрешен продукт(~3%) годишната инфлация(~6-7%), излиза, че реалният растеж на българската икономика при управлението на тъпака Бойко Борисов и тъпаците от герп е отрицателна величина -3% ~ -4%.
                      То затова чужди инвеститори не щат да ходят при тъпите гербаджии и затова бфб-ту пада...
                      ( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                        Бе гръцки, гръцки щото те са си го нарекли така. Какъв гръцки като тогава не е имало Гърция. Имало е Византия и България,
                        Влез във българските църкви и виж иконите на тоя светия,всички показват едно и също как той убива змеят/цар Калоян-ромеоубиеца/.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                          Св.Димитър е гръцки светия защитник на Солун а Солун никога не е бил част от от Българската държава,ние правим евала на гръцки светия.
                          Бе гръцки, гръцки щото те са си го нарекли така. Какъв гръцки като тогава не е имало Гърция. Имало е Византия и България,

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение

                            Тъй де, знам аз какво твърдят гърчулята от преди 168 часа да го пишат, но пък ти на гърците вярваш Недей така грубо
                            Св.Димитър е гръцки светия защитник на Солун а Солун никога не е бил част от от Българската държава,ние правим евала на гръцки светия.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение

                              Така е София Лорен изостава но при следващото катерене ще намали разликата. Разликата са дългите мечи цикли при нас с дълго стържене по дъното последвано от силен възходящ импулс. Аз си го обяснявам с ниската ликвидност и липсата на инструменти при Софикс. С новият фонд на Експат мисля ще сме по близки до Дакс.
                              Възходящия импулс е всъщност корективен спайк на голяма времева рамка. А основния тренд е на долу и на страни и е мечи и ще продължи десетилетия така докато не изгърми борда. Тогава цената ще падне под дъното от 250 измерана в долари .. А в злато ще е брутално ниско.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

                                Не,не ама да .Свети Димитър Солунски влязал в палатката на Калоян и го пробол с копието си.Това твърдят гърцитеhttps://www.168chasa.bg/article/6193354
                                Тъй де, знам аз какво твърдят гърчулята от преди 168 часа да го пишат, но пък ти на гърците вярваш Недей така грубо
                                ps. Гърците са си го прекръстили на Калоян (от Кало-Йоан, - красивият Йоан)
                                Last edited by precakanoto; 21.10.2019, 19:37.

                                Коментар

                                Working...
                                X