Първоначално изпратено от Grosss
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Пътека се прави камък по камък!
- 3 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
Да вземат тия от Експат да я купят тази борса.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
При Алетерко е заради увеличението на капитала и според мен няма никаква връзка с перспективите като цяло. Няма продавачи, нито купувачи. Може би по отчетите леко ще мръднем и после пак заспиваме...
Експатци се мъчат да направят нещо - къс фонд, дълъг, но просто няма участници.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение
При Алетерко е заради увеличението на капитала и според мен няма никаква връзка с перспективите като цяло. Няма продавачи, нито купувачи. Може би по отчетите леко ще мръднем и после пак заспиваме...
Експатци се мъчат да направят нещо - къс фонд, дълъг, но просто няма участници.
Кой хранеше така обилно мераклиите за бумаги в интервала от 3,20 до 4,20.
Има няколко възможни отговора с различни изводи.
Аз не знам, признавам си!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеТук пишете за всичко друго но не и за политическия фактор.....който може да да окаже влияние на БФБ......
Не става въпрос за вота на недоверие или за боклука и водата на държавата.....
Тиквата в момента е на между чичо Сам и Сибирската мечка....коя ще го изяде първа...
Не знам дали ще устиска до пролетта......?
Тук няма да споменавам за изказаните прогнози и предположения от всякакви (включително дежурните от типа П. Шиф) анализатори и началниците на всевъзможни институции.
Привличам още веднъж вниманието на обстоятелството, за което споделих в темата за ПИБ. Дори БНБ поетапно увеличава капиталовия буфер за противодействие на циклични фактори. Дълго беше 0 %. По спомен - до средата на 2021 да стане 1,5 %. Това никак не е малко и без много обяснения издава опасения, направо страхове.
Линкът е при темата за ПИБ. За форума не ме е страх. Тук до последния момент ще сме бици и печалбата ще тече, а в дванадесетия кобен час вече ще сме мецани. Да му мислят другите!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеДругите борси падат с 2-3% ,но нашата е бетон,едно Атерко опита движение надолу,но и то се върна.
Експатци се мъчат да направят нещо - къс фонд, дълъг, но просто няма участници.Пътека се прави камък по камък!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеТук пишете за всичко друго но не и за политическия фактор.....който може да да окаже влияние на БФБ......
Тиквата в момента е на между чичо Сам и Сибирската мечка....коя ще го изяде първа...
Коментар
-
Тук пишете за всичко друго но не и за политическия фактор.....който може да да окаже влияние на БФБ......
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнениеВече мина 1 час работа на борсата а от новото ППП на Телелинк няма минали и една акция,да не са го отменили?
Предлагането на "Телелинк" няма да започне на 27 януари
БФБ все още не е определила начална дата за търговия с акциите на дружеството
Коментар
-
Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
Това е ....
Мислех, че онзи разговор за борсата е вече приключил и няколко дни не бях отварял темата. Без особен ентусиазъм кликнах тук преди гасене на компа, но след някалко минути стоях занитен за стола и ококорен като жабок в размножителен период. Изначално усетих леко изчервяване, което после премина почти в тъмно мораво.
Не ти вярвам много, защото ти видимо си чела много по тази тема и няма начин да не си попадала на по-верни и стойностни размишления по въпроса. Ама въпреки това ме напълзя свенлива „гордост“ поради възникване на подозрение, че съм сложил някаква скромна тухличка в забележителната сграда, която са вдигнали някои колеги – безспорни професионални авторитети в тази област. Да си призная честно, доста импровизирано сътворих една разхвърляна картина, която имаше основно за цел да демонстрира чрез неизбежно сравняване с някакъв условен образец, неотрадното дередже на действителното ни състояние. Не съм си задавал въпроса дали съм се справил или пък не?! Това е форум, все пак!
Радвам се, че точно ти си ме разбрала. Натъртвам на последното защото именно ти можеш да напишеш и страница забележителен текст, но също и само една хирургически точна дума. Е, тирадите се възприемат трудно, натоварват, досаждат. Аз притежавам обемиста ведомост на колеги, които ми се дразнят, демонстрират досада, дори по-интензивни чувства. Имат своите сериозни основания с оглед на мястото. Някой тарикатлък за бърза доходност по ще си дойде на сгода тук. Е, всичко е въпрос на нагласи и индивидуални особености, на стил и метод. Ако се случи, че бъдеш нападната скоро и без повод, да не с е чудиш! А пък аз ще се гордея, защото без съмнение в случката ще има замесена и неизбежна капка ревност.
Нещата от живота, кво да правим?!
Добър живот и хубава приказка хич не омръзват.
Може и да греша в дрънканиците си, но ако дори и за момент приемем условно, че има нещо верно в приказките ми, значи нещата са сериозни (описаната картина е белег на сериозна диагноза) и следва да имаме готовност за приемане на мерки, дори сериозни мерки. Говоря за лични мерки, породени от сериозни предизвикателства. За страната има кой да мисли и той гарантирано няма да иска да чуе нищо. Вече имаме опит от 2008, когато премиерът на България каза, че страната не я лови световната криза, а после всички вкупом изядохме яко калая. При някакво хипотетично повторение на сходен сценарий, ние ще сме поставени на особено силно течение. Особено тези, които хипотетично бъдат хванати в лоши (неподходящи) позиции и моменти. Нямам представа за оставащото време.
Няма значение, че някакъв си анонимник бил казал нещо-си в някакъв форум за някаква си там борса. Факт е, обаче, че има натрупване на тревожни обстоятелства от най-различни видове, а при нас нещата са утежнени допълнително поради местна специфика. Всеки трябва да си постави тежките въпроси и да си даде поне сам на себе си честните отговори.
Поздрави!
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dimitar. Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеНов удар към Пенсионните ли се готви с отпадането на тези 5 г които бяха за правото да избираш?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеНов удар към Пенсионните ли се готви с отпадането на тези 5 г които бяха за правото да избираш?
Отлагат старта на изплащането на втората пенсия?
Коментар
Коментар