IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение

Да вземат тия от Експат да я купят тази борса.
    Е как да я купят, всичките държавни хрантутници какво ще правят като изкарват 5 лева, а взимат по 50? А шефовете им откъде ще цицат корупция? Как да не си вкараш огромния кеш в КТБ, как да стане тази работа без нас, избирателите, които сме още по-зле умствено?
    Пътека се прави камък по камък!

Коментар

Да вземат да я управляват пак ще е нещо. Спомням си политическото отношение по времето на Ники Василев и днес, повече от десетилетие, на безвремие при Горанов

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

При Алетерко е заради увеличението на капитала и според мен няма никаква връзка с перспективите като цяло. Няма продавачи, нито купувачи. Може би по отчетите леко ще мръднем и после пак заспиваме...
        Експатци се мъчат да направят нещо - къс фонд, дълъг, но просто няма участници.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15% Разгледай мнение

При Алетерко е заради увеличението на капитала и според мен няма никаква връзка с перспективите като цяло. Няма продавачи, нито купувачи. Може би по отчетите леко ще мръднем и после пак заспиваме...
          Споменаването за пореден път на Алтерко, изведнъж ме кара да се запитам нещо, което не ми дава мира днес.
          Кой хранеше така обилно мераклиите за бумаги в интервала от 3,20 до 4,20.
          Има няколко възможни отговора с различни изводи.
          Аз не знам, признавам си!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            Тук пишете за всичко друго но не и за политическия фактор.....който може да да окаже влияние на БФБ......
            Не става въпрос за вота на недоверие или за боклука и водата на държавата.....
            Тиквата в момента е на между чичо Сам и Сибирската мечка....коя ще го изяде първа...
            Не знам дали ще устиска до пролетта......?
            Монти, прав си! Политическият и геополитическият фактор трябва да се държат в полезрението, а не трябва да се изпуска и тяхната пресечна точка с икономика и финанси.

Тук няма да споменавам за изказаните прогнози и предположения от всякакви (включително дежурните от типа П. Шиф) анализатори и началниците на всевъзможни институции.

Привличам още веднъж вниманието на обстоятелството, за което споделих в темата за ПИБ. Дори БНБ поетапно увеличава капиталовия буфер за противодействие на циклични фактори. Дълго беше 0 %. По спомен - до средата на 2021 да стане 1,5 %. Това никак не е малко и без много обяснения издава опасения, направо страхове.

Линкът е при темата за ПИБ. За форума не ме е страх. Тук до последния момент ще сме бици и печалбата ще тече, а в дванадесетия кобен час вече ще сме мецани. Да му мислят другите!

Коментар

Другите борси падат с 2-3% ,но нашата е бетон,едно Атерко опита движение надолу,но и то се върна.
              Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Другите борси падат с 2-3% ,но нашата е бетон,едно Алтерко опита движение надолу,но и то се върна.
                Last edited by Grosss; 27.01.2020, 14:51.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  Тук пишете за всичко друго но не и за политическия фактор.....който може да да окаже влияние на БФБ......
                  Тиквата в момента е на между чичо Сам и Сибирската мечка....коя ще го изяде първа...
                  Важно е с какво ще го запомни Българският народ а разни чичовци и мечки майната им.

Коментар

• Тук пишете за всичко друго но не и за политическия фактор.....който може да да окаже влияние на БФБ......

Коментар

Вече мина 1 час работа на борсата а от новото ППП на Телелинк няма минали и една акция,да не са го отменили?
                      https://www.investor.bg/novini-i-ana...anuari-297410/
                      Предлагането на "Телелинк" няма да започне на 27 януари

БФБ все още не е определила начална дата за търговия с акциите на дружеството

Коментар

• Вече мина 1 час работа на борсата а от новото ППП на Телелинк няма минали и една акция,да не са го отменили?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение

Това е ....
                          Мила, Съни!
                          Мислех, че онзи разговор за борсата е вече приключил и няколко дни не бях отварял темата. Без особен ентусиазъм кликнах тук преди гасене на компа, но след някалко минути стоях занитен за стола и ококорен като жабок в размножителен период. Изначално усетих леко изчервяване, което после премина почти в тъмно мораво.

Не ти вярвам много, защото ти видимо си чела много по тази тема и няма начин да не си попадала на по-верни и стойностни размишления по въпроса. Ама въпреки това ме напълзя свенлива „гордост“ поради възникване на подозрение, че съм сложил някаква скромна тухличка в забележителната сграда, която са вдигнали някои колеги – безспорни професионални авторитети в тази област. Да си призная честно, доста импровизирано сътворих една разхвърляна картина, която имаше основно за цел да демонстрира чрез неизбежно сравняване с някакъв условен образец, неотрадното дередже на действителното ни състояние. Не съм си задавал въпроса дали съм се справил или пък не?! Това е форум, все пак!

Радвам се, че точно ти си ме разбрала. Натъртвам на последното защото именно ти можеш да напишеш и страница забележителен текст, но също и само една хирургически точна дума. Е, тирадите се възприемат трудно, натоварват, досаждат. Аз притежавам обемиста ведомост на колеги, които ми се дразнят, демонстрират досада, дори по-интензивни чувства. Имат своите сериозни основания с оглед на мястото. Някой тарикатлък за бърза доходност по ще си дойде на сгода тук. Е, всичко е въпрос на нагласи и индивидуални особености, на стил и метод. Ако се случи, че бъдеш нападната скоро и без повод, да не с е чудиш! А пък аз ще се гордея, защото без съмнение в случката ще има замесена и неизбежна капка ревност.
                          Нещата от живота, кво да правим?!

Добър живот и хубава приказка хич не омръзват.

Може и да греша в дрънканиците си, но ако дори и за момент приемем условно, че има нещо верно в приказките ми, значи нещата са сериозни (описаната картина е белег на сериозна диагноза) и следва да имаме готовност за приемане на мерки, дори сериозни мерки. Говоря за лични мерки, породени от сериозни предизвикателства. За страната има кой да мисли и той гарантирано няма да иска да чуе нищо. Вече имаме опит от 2008, когато премиерът на България каза, че страната не я лови световната криза, а после всички вкупом изядохме яко калая. При някакво хипотетично повторение на сходен сценарий, ние ще сме поставени на особено силно течение. Особено тези, които хипотетично бъдат хванати в лоши (неподходящи) позиции и моменти. Нямам представа за оставащото време.

Няма значение, че някакъв си анонимник бил казал нещо-си в някакъв форум за някаква си там борса. Факт е, обаче, че има натрупване на тревожни обстоятелства от най-различни видове, а при нас нещата са утежнени допълнително поради местна специфика. Всеки трябва да си постави тежките въпроси и да си даде поне сам на себе си честните отговори.

Поздрави!

Коментар

• Именно потвърждение на лошия сигнал, че партидите им отиват в НОИ, защото пенсионирането на тези няма да се отложи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                              Нов удар към Пенсионните ли се готви с отпадането на тези 5 г които бяха за правото да избираш?
                              какво да избираш, дали да се местиш в НОЙ ли? До кога е срока, и как става местенето, някой знае ли?

Коментар

• Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                                Нов удар към Пенсионните ли се готви с отпадането на тези 5 г които бяха за правото да избираш?
                                А това:

Отлагат старта на изплащането на втората пенсия?

Коментар

Working...
                                X