Първоначално изпратено от Грую Груев
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Верно ли са обезлюдени? Ходил ли си в ботевградските села? Обезлюдени викашИли в тези около Пловдив, Варна? За Лозен и Бистрица няма да отварям реч, че там цените са над тези в Стара Загора сигурно. Или пък в селата около Сандански и Петрич? Да, в Северозапада много села опустяха, но това не е процес от вчера, не е дори от 30 години, а от поне 80. Е, колоси като Радомир, Дебелт, Червен бряг и т.н. западнаха много, но там имаше по едно предприятие, което умря и толкова. Абе ходете по места и вижте - все още има желаещи да живеят по малките населени места - да, не са много, но в този свят на урбанизация и това е добре.
П.С. И айде стига с тоя хейт - София нямаше вода в първите години на демокрацията и кво, тогавашните лафове сега ги слушам за перничани - ми що го преживеят. И да, нямаме реално работеща правосъдна система, това е факт, но медицината ни не е по-зле от много места на запад от нас, просто всеки иска да лъже държавата, като се осигурява на минимума, а после да ходи при най-добрите специалисти и то безплатно и точно когато има нужда - е, верно няма такава държава!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение
Селата и малките градове отдавна са обезлюдени. Това, че някой се прибира да яде и пие от време на време с нищо не помага и допринася, освен за оборота в селската кръчма. Рядкост са тези, които се осмеляват да се приберат окончателно, защото продължават да не виждат никаква перспектива за себе си и за семействата си.
София,Пловдив,Варна,Бургас,Стара Загора и нещата всеки сам да си ги прецени.
Коментар
-
Селата и малките градове отдавна са обезлюдени. Това, че някой се прибира да яде и пие от време на време с нищо не помага и допринася, освен за оборота в селската кръчма. Рядкост са тези, които се осмеляват да се приберат окончателно, защото продължават да не виждат никаква перспектива за себе си и за семействата си.Или в тези около Пловдив, Варна? За Лозен и Бистрица няма да отварям реч, че там цените са над тези в Стара Загора сигурно. Или пък в селата около Сандански и Петрич? Да, в Северозапада много села опустяха, но това не е процес от вчера, не е дори от 30 години, а от поне 80. Е, колоси като Радомир, Дебелт, Червен бряг и т.н. западнаха много, но там имаше по едно предприятие, което умря и толкова. Абе ходете по места и вижте - все още има желаещи да живеят по малките населени места - да, не са много, но в този свят на урбанизация и това е добре.
П.С. И айде стига с тоя хейт - София нямаше вода в първите години на демокрацията и кво, тогавашните лафове сега ги слушам за перничани - ми що го преживеят. И да, нямаме реално работеща правосъдна система, това е факт, но медицината ни не е по-зле от много места на запад от нас, просто всеки иска да лъже държавата, като се осигурява на минимума, а после да ходи при най-добрите специалисти и то безплатно и точно когато има нужда - е, верно няма такава държава!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
Поне 30 години тенденцията е точно обратната и два милиона и кусур са напуснали страната . Требва да ми обясниш поради какъв зор имигрантите точно сега ще тръгнат да се връщат В България.
А сетих сеБългария се слави със свобода на медийна среда , върховенство на закона и разделение на власите . А и да не забравяме високия стандарт.
( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 2 Харесвания
Коментар
-
Не нападайте 4д! Оптиката и ъгълът на гледане водят до резултати, които са разположени в една много широка палитра. Неведоми са пътищата Му! Не можем дори и приблизително да знаем какво става в умовете и душите на хора, които живеят в далеч по-сурови условия от нашите.
А и ние станахме претенциозни лигльовци - страната ни далеч не е само "жълтите павета", "Владислав" и "Главната (Пловдив)".
Наистина масово не се знае, какво се случва в тази страна - там долу!
Истина е, че от определени локации, при определени предпоставки и при липса на желание да се знае цялата информация, България може да изглежда една перспективна страна, която при това ниво на задлъжнялост и цена на дълга има огромни възможности за маневриране и излизане на нова орбита.
Пък и около момента на рождения ден на нашия професионален и морален стожер, вдъхновител и гуру, чакаме благи вести. Онези ще се сучат и дърпат, но макар и при следване на досадна, бюрократична, нечестна и двулична процедура, в последна сметка България ще бъде съдбовно приета в организацията на богатите. За разлика от Световното правителство, което при неговия 322 % дълг, ще бъде решително отрязано от всичко (днес пуснах една статия).
Лошото е само, че има разни размирни елементи, които вредителстват и злосторят. А иначе сме си наред
Илиян Василев: През 2020 г. ще се сгромолясат правителството и Борисов. Диагнозата е медицинска
Last edited by nachev; 14.01.2020, 18:07.
Коментар
-
Боже, аз май защитавам 4Д-то, дето все се караме с него - ми аз ходя, ходя много често и до крайни квартали, и извън София, пък и да най-затънтени села, и говоря с хората, щото ме интересува точно това, настроението им. И настроенията лека-полека се променят към позитивно. Смея да твърдя, че миграцията в последните години (имигрантите от нашата страна) е основно от тъмнозелени, насочващи се към социалните системи основно на Германия и Скандинавия. Средностатистическия бг селяк (или живущ в малък град) вече си е сравнително ок и си се кефи на ракията под лозницата почти като по Тошово време. разбира се, има огромна разлика между пловдивските села, помашките, турските, македонските и т.н. - навсякъде е различно, но масата народ от тези малки градчета и села вече не иска да бяга (кой избягал, избягал) - седят си на село и си се кефят. Това не може да се разбере от живущите в Люлин или Надежда, но е така.
разбирам, че ако няма лоша новина, не твърдим, че България е кочина, не сочим проблемите и т.н., е по-добре да си мълчим, но реалността е такава - селяните (т.е. живущите извън 10-те най-големи града) бавно и полека се съвземат - някои ходят да бачкат и по чужбина, изкарат някое левче и се връщат за купона тук, щото в чужбина купон няма, само бачкане. И това въпреки БХ - както казват повечето изследователи, преминали през България по време на османското робство (или владичество, на който както му отръва) - ех, ако можеше този народ да е свободен, какви ли неща би сътворил. И този народ ги сътворява в първите години след освобождението, та чак удивява света. И БХ ще падне, само въпрос на време е!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Боже, аз май защитавам 4Д-то, дето все се караме с него - ми аз ходя, ходя много често и до крайни квартали, и извън София, пък и да най-затънтени села, и говоря с хората, щото ме интересува точно това, настроението им. И настроенията лека-полека се променят към позитивно. Смея да твърдя, че миграцията в последните години (имигрантите от нашата страна) е основно от тъмнозелени, насочващи се към социалните системи основно на Германия и Скандинавия. Средностатистическия бг селяк (или живущ в малък град) вече си е сравнително ок и си се кефи на ракията под лозницата почти като по Тошово време. разбира се, има огромна разлика между пловдивските села, помашките, турските, македонските и т.н. - навсякъде е различно, но масата народ от тези малки градчета и села вече не иска да бяга (кой избягал, избягал) - седят си на село и си се кефят. Това не може да се разбере от живущите в Люлин или Надежда, но е така.
разбирам, че ако няма лоша новина, не твърдим, че България е кочина, не сочим проблемите и т.н., е по-добре да си мълчим, но реалността е такава - селяните (т.е. живущите извън 10-те най-големи града) бавно и полека се съвземат - някои ходят да бачкат и по чужбина, изкарат някое левче и се връщат за купона тук, щото в чужбина купон няма, само бачкане. И това въпреки БХ - както казват повечето изследователи, преминали през България по време на османското робство (или владичество, на който както му отръва) - ех, ако можеше този народ да е свободен, какви ли неща би сътворил. И този народ ги сътворява в първите години след освобождението, та чак удивява света. И БХ ще падне, само въпрос на време е!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеВсякакви. За много хора България е мечта, колкото и да не ви се вярва. Дори и за някои българи.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Без да ми се сърдиш обаче трябва да излезеш от собственото си затворено пространство и да се огледаш извън него. Ако искаш разходи се до краен квартал или до провинцията, поразгледай се, пък може и да си поговориш с обикновените хора как мислят. И не бъркай желанията и мечтите с реалността ! А за тези навън повярвай ми, никаква мечта не е да се приберат тук, защото повечето като си дойдат дори за малко, и като видят какъв батак е тук веднага забравят за мечтата да се приберат.
разбирам, че ако няма лоша новина, не твърдим, че България е кочина, не сочим проблемите и т.н., е по-добре да си мълчим, но реалността е такава - селяните (т.е. живущите извън 10-те най-големи града) бавно и полека се съвземат - някои ходят да бачкат и по чужбина, изкарат някое левче и се връщат за купона тук, щото в чужбина купон няма, само бачкане. И това въпреки БХ - както казват повечето изследователи, преминали през България по време на османското робство (или владичество, на който както му отръва) - ех, ако можеше този народ да е свободен, какви ли неща би сътворил. И този народ ги сътворява в първите години след освобождението, та чак удивява света. И БХ ще падне, само въпрос на време е!Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеВсякакви. За много хора България е мечта, колкото и да не ви се вярва. Дори и за някои българи.Last edited by Zdravko; 14.01.2020, 17:33.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеВсякакви. За много хора България е мечта, колкото и да не ви се вярва. Дори и за някои българи.
Но не е при техните деца там няма връщане . Вече говорим за второ загубено поколение след 90 години.Last edited by Todor Sabev; 14.01.2020, 17:20.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеНа какви мигранти?
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеСпоред мен когато гледаш българската демография пропускаш огромният потенциал за миграция към България. В скоро време ще почне да се осъществява.
А сетих сеБългария се слави със свобода на медийна среда , върховенство на закона и разделение на власите . А и да не забравяме високия стандарт.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
То май каквито и да са ще е една идея по-добре от нашите мургавели, автоматизацията е хубаво нещо, но и с нея не е лесно да замениш един българин с половин ром..Нямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
Коментар
Коментар