Така докато си говорим песимистични неща в оптимистичната тема, стоя и гледам SMA. След като 20-дневната мина отгоре, напът е 50-дневната да мине 100-дневната, ако продължаваме така, а и сме близко до връх за 7-месечие. Какво ли ще стнае, ако случайно Софикс стигне да речем 590 пункта до няколко дни?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Глупости..Може ли да формулираш Събев кои са добри и кои не на БФБ..По какво разбра , че са такива, по многото приказки, хвалби и лъжи ли..Ти добър ли си- докажи моля..За мен добри са тези , които оцеляват учат се от грешките си и пак печелят и то не само на БФБ....Другото е избиване на комплекси..
На БФБ е много по трудно и бавно да се печели и се изисква много търпение..Ролята на статуквото не може да се отрече от никой..
Last edited by Kiro; 23.01.2020, 13:57.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Todor Sabev Разгледай мнение
На БФБ могат да оцелеят само спекулаланти - трейдъри. Ако са толкова. добри за да се сравят на БФБ в един момен ще се усетят че не им тук мястото.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
Какво значи солидно подценени, в момента БФБ ми се струва подценена, но дори от най-подценените няколко компании очаквам грубо 50% ръст, което означава, че СОФИКС е подценен да кажем с около 20%. Като погледнем исторически, че циклите на възход са през няколко години изниква въпросът струва ли си чакането. Просто за разлика от развитите борси, на този етап БФБ има смисъл само за професионалните инвеститори.
А тези който не са такива по време на следващия мечи пазар ще станат като Киро и подобни него и ще се тръшкат и ще търсат вината в статуквото.Last edited by Todor Sabev; 23.01.2020, 13:52.
Коментар
-
2003-2007 компаниите имаха грубо 20% годишен ръст на приходите и 30% на печалбата, мислиш ли, че има някакви изгледи това да се повтори? А при бъдеща криза БФБ е последното място, където който и да е би вкарал парите си.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от tany tan Разгледай мнение
Съгласен съм, но в един момент спекуланти и инвеститори от България и от вън не биха ли се усетили, че в тези подценени активи има доста хляб и не биха ли се "изтърсили" вкупом на борсата, както е станало в 2003-2007. Нали купиха от експат? После ако на западните борси се появи някаква волатилност поради несигурност и евентуална бъдеща криза, къде биха "избягали" тези инвеститори?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Какво значи солидно подценени, в момента БФБ ми се струва подценена, но дори от най-подценените няколко компании очаквам грубо 50% ръст, което означава, че СОФИКС е подценен да кажем с около 20%. Като погледнем исторически, че циклите на възход са през няколко години изниква въпросът струва ли си чакането. Просто за разлика от развитите борси, на този етап БФБ има смисъл само за професионалните инвеститори.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tany tan Разгледай мнениеМомчета, гледам интересна дискусия сте повели. В този дух да Ви попитам, не мислите ли, че едни солидно подценени активи каквито тези на нашата борса в един момент ще станат обект на сериозна търговия? И това не е ли само въпрос на време? Колкото и да спорим за причините за това състояние, не забравяме ли за цикличостта на пазара, циклите на Кондратиев и т.н.?
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от bota156 Разгледай мнение
На кой мажоритар имаш доверие?
Божков, домус ага, шиши?
Аз и 1 ст не бих им дал. Ти играй на хазарт с дявола и чакай да спечелиш
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Нали имаше по БНР в обедните новини. Вървя 4-5 г. и спря не знам кога точно. Очевидно защо спря - то неудобно да си по новините да кажеш, че обората до обяд е 30 хиляди лева, беше по скоро анти-реклама, когато няма какво да се каже като новина и нищо не се случва.))
За мен БФБ си остава място за правене на пари, но си иска и чакане....иначе можем да мрънкаме и за времето и за ланския сняг
Коментар
-
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
Това и сега се случва с обажданията. А и не вярвам да е толкова скъпо, ако да кажем Елана, Карол, Експат и компания се договорят и поръчат по телевизията 5 минутно ефирно време всеки ден да върви информация за БФБ. Това ще си е тяхна реклама, защото хората ще отидат при тези посредници/компании, които виждат по ТВ, а в същото време определено повече ще се говори за това. Отделно от време на време има IPO-та. Тази година също ще има. Нац. Лотария всяка седмица ни губят по половин час от живота да показват хора взели големи печалби. Затова всеки втори търка билетче, а на БФБ вълци ни яли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от tany tan Разгледай мнениеМомчета, гледам интересна дискусия сте повели. В този дух да Ви попитам, не мислите ли, че едни солидно подценени активи каквито тези на нашата борса в един момент ще станат обект на сериозна търговия? И това не е ли само въпрос на време? Колкото и да спорим за причините за това състояние, не забравяме ли за цикличостта на пазара, циклите на Кондратиев и т.н.?
Божков, домус ага, шиши?
Аз и 1 ст не бих им дал. Ти играй на хазарт с дявола и чакай да спечелишНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Това е много вярно. Само да си припомним филма Вълкът от Уолстрийт, с т.н. Pink Sheets с пени стокс (такива като Зрънчо при нас по 22 ст.) с които звъняха под ред от телефонния указател. И хората ги купуваха. Аз лично получавам редовно е-мейли с интересни мачове и коефициентите им, сега за Австралия опен, но не и на БФБ. Ако получа за БФБ са все едни и същи компании, които се въртят от 10 г. със скучни новини, трябва нещо ново, свежо всеки месец, както е при мачовете, където новото е всяка седмица с нова порция срещи.Last edited by TheSkorpion; 23.01.2020, 12:23.Мненията ми не са препоръки. Имам само една препоръка - не губете пари.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Момчета, гледам интересна дискусия сте повели. В този дух да Ви попитам, не мислите ли, че едни солидно подценени активи каквито тези на нашата борса в един момент ще станат обект на сериозна търговия? И това не е ли само въпрос на време? Колкото и да спорим за причините за това състояние, не забравяме ли за цикличостта на пазара, циклите на Кондратиев и т.н.?
Коментар
-
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнение
Не винаги капиталовия пазар е бил толкова популярен в САЩ и Европа. Да почерпим идеи от там?
Къде са борсовите посредници, които се обаждат да търсят нови клиенти? Вие не получавате ли и днес обаждания с оферти за чуждите борси от чуждестранни посредници и трейдъри?
Къде по национална медия се комуникира какво се случва на българския капиталов пазар? Борсови новини? Само Блумбърг ТВ отделя време на БФБ. Но всички знаем, че традиционното българско домакинство, по малките градове, се интересува от живота на Ферхундето и Али Раза или Сали Спектра и Рич Форестър и едва ли си пускат да гледат Bloomberg вечер като се приберат.
Ето 2 метода, които ми излизат на прима виста. Сигурен съм, че има и още.
Коментар
Коментар