IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
    а ние нещо утихнахме и късия не помага...
    доста пъти съм ти писал че 580 е сериозна съпротива ........ следващата сериозна съпротива е 625 ........ няма лесно никъде!!!
    fuск the bеаr - give me the bееr

    Коментар


    • Споко бе хора.Буря ще има скоро.Който както я отиграе Успех на всички от мен.
      Life won't wait for you.

      Коментар


      • Ами всеки вижда каквото иска..Първо се е върнал с пари и няма финансови проблеми, второ една година е много малко време за оценка, трето на него може да му харесва да живее в балон, но не е нормално..Как да живея в балон, когато около мен има хора , които мизерстват и страдат..а всеки ден виждам да просят деца и да се рови по кофите за смет..То е въпрос и светоглед и възпитание..ТО ИМА ХОРА , КОИТО И В ЗАТВОРА СА ЩАСТЛИВИ.. Мен ме впечатли , че оценява мрънкането като позитивно нещо, ами народите с най много социални права са много мрънкащи.. Интересно интервю, но много субективно за да може да е показателно за всички българи навън..той на практика се е пенсионирал и се е върнал да си почива и да се пробва да направи нещо свое..
        С няколко спечелени милиона всеки може да си позволи да се поддаде на носталгия..А Ретро
        Last edited by Kiro; 22.01.2020, 19:17.

        Коментар


        • Навремето Пътищата, сега хазарта, КТБ всички знаеме, колко ли бизнеси в Б-я са под същия натиск? А вие търгувайте банки в Молдова (все едно там е различно).

          Коментар


          • Първоначално изпратено от nachev Разгледай мнение

            Груев, ти ме знаеш, щоТ сме пили заедно, хвалили сме се, но и сме се ритали. Както се случва в шарения свят!
            Не съм много активен и мнозина вероятно нямат представа за мен, за вижданията и вярванията ми. За тези колеги ще споделя, че изказаните от теб съждения за родните реалности, са в голяма степен и мои виждания. Заради приличието няма да влизам в подробности.

            Едновременно с това, без да влизам в спор, но пък противно на очакванията, поне що се отнася до възгледите на остро критично настроен индивид, редно е да имаме сетива и да регистрираме и позитивни явления. Също и чужди позитивни оценки, като направим усилие да схванем чуждата гледна точка. Нещата винаги са богати, цветни, многообразни. Погледът отстрани винаги е много важен.
            Във връзка с това, искам да предложа на вниманието на форума историята на един българин, който се е завърнал у нас преди година и нещо. Не става дума з а просто някакъв емигрант, който се е завърнал тук по неясни причини. Бях чувал за него поради някакви лични обстоятелства и се изненадах когато чух историята му, която беше разказана в неделя, 19.01. в сутрешния блок на НОВА - ""Събуди се". Антони Христов е прекарал 37 години в Холивуд и последните 18 от тях е бил артистичен директор на студио Пиксар. Това вече значи много. Имал е един осигурен и успешен живот в САЩ. Женен е за американка, но нейната история не се разкрива във видеото. Има две деца (момче и момиче), който са изключително позитивно настроени към България, дори имат българско гражданство, но дълбоко се съмнявам, че знаят български.
            Разказът му е доста интересен и си заслужава да с е чуе.
            Изглежда почти невероятно, но може би, подчертавам "може би" - при определени задължителни и неотменими условия, надеждата и оптимизмът все още са някакъв теоретично възможен сценарий. Последното са просто субективно неангажиращи приказки.
            За притежаващите time shift функция на тв програмите, предаването започна в неделя 09.10 и трае 20 минути.
            Предаването е качено и на страницата на НОВА
            https://play.nova.bg/video/sybudi-se...-se-2020-01-19
            Започва в минута 54.00
            Начев,страхотно интервю....
            Само една вметка...Жена му най-вероятно е американка,но със сигурност е от сръбски ,или някакъв " югославски" произход("Вие бугарите" - цитат от интервюто),от което можем да предположим ,че децата му поназнайват нещо като българо-сръбски.....
            Много ме изкефи репликата "...Има българи,които като чуят някаква добра новина за България и го приемат като лична обида..."
            Кире,а?!

            Коментар


            • а ние нещо утихнахме и късия не помага...

              Коментар


              • Германският Dax удари нов абсолютен рекорд

                Водещият германски индекс задмина собственото си най-добро представяне отпреди две години - добър знак за останалата част от годината

                https://www.investor.bg/evropa/334/a...rekord-297169/
                fuск the bеаr - give me the bееr

                Коментар


                • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                  Това с 1600те лева на Мартин ще му свърши работа докато се ожени и му се роди дете, след това пак ще трябва да завърти цикъла, но на по-високо ниво- или емиграция, или разпад на семейството, а за следващото завръщане ще му трябват 2600.
                  Ееее, стига де. 1600 нето са приличен доход за член и не би трябвало да водят до разпад на семейство и т.н. Познавам хора, които имат по 2, та и по 3 деца, живеещи с 2000 общо.
                  Пътека се прави камък по камък!

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
                    Това с 1600те лева на Мартин ще му свърши работа докато се ожени и му се роди дете, след това пак ще трябва да завърти цикъла, но на по-високо ниво- или емиграция, или разпад на семейството, а за следващото завръщане ще му трябват 2600.
                    Добра бележка, съгласен съм. Говорим за сам човек, някаква осреднена ситуация.

                    Коментар


                    • Това с 1600те лева на Мартин ще му свърши работа докато се ожени и му се роди дете, след това пак ще трябва да завърти цикъла, но на по-високо ниво- или емиграция, или разпад на семейството, а за следващото завръщане ще му трябват 2600.

                      Коментар


                      • Груйче, когато си прав , прав си.. ПРОСПЕРИТЕТА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЗАПОЧНЕ СЛЕД МАХАНЕТО НА КРАДЛИВАТА ШАЙКА..ТЕ НАДМИНАХА ВСИЧКИ В КРАДЕНЕТО, КОРУПЦИЯТА И ПРОСТОТИИТЕ..АНАТЕМА..

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                          Чакай, че това е готино - ето четиво за всички емигранти - колко е яко на Запад:
                          [I][url=[/I]https://www.dnevnik.bg/evropa/2020/0...ome_main_news][I]...
                          Груйче, не че не съм съгласен принципно с позицията ти, но има някои нюанси. Първо, героят Мартин вероятно не е за първи ден в Германия, а е устроен в споделената си квартира и поради някаква причина не се връща. Не че живее добре, но си е направил някаква сметка и избира Германия.

                          1200 лв. нето в супермаркет извън София не вярвам да има, макар че нямам наблюдение върху бранша и говоря по усещане. Аз знам, че на мен след завръщане от чужбина с диплома и перфектен език ми предложиха 800 лв. нето в производствена фирма в София за квалифицирана позиция.

                          На теория ръстът на средната заплата у нас през последните години би трябвало да се дължи на ограниченото предлагане на работна ръка. Връщането на Мартин ще наруши това статукво, съответно и търсенето ще мине на по-ниски нива или в най-добрия случай ще замръзне, докато инфлацията - не.

                          От личен опит казвам, че тази бакалска сметка за емигрантите е една идея по-сложна. Разполагах с около 800-900 паунда след наем и сметки в Англия, в скъпо графство. Ценовият паритет в цифрово изражение е мит. Кило свинска кайма в Теско е £4.12/kg (https://www.tesco.com/groceries/en-G...ucts/279164568), в Кауфланд е 7.49 лв/кг с промоцията (примерно). Преди да ми се загуби мисълта - разходите за храна в абсолютна стойност в София и в провинция в Англия са много сходни, ако не и равни. Предлогам, че не е много по-различно и в Германия, Испания и другите дестинации за родни гастарбайтери.

                          Иначе условията на труд за българите в чужбина са кошмарни в най-честия случай. Моята бакалска сметка (без да се слагат фактори като семейство и приятели) е, че завръщането на Мартин "би струвало" едно работно място със заплата 1600 лв. нето. Тогава ще му се счупи break-even-a и България ще му се стори ОК.

                          Иначе всички се надяваме на една по-хубава и уредена България, една по-здрава икономика и една среда, в която да работим и живеем почтено и спокойно. Надяваме се, но я нямаме и затова хора като Мартин заминават на доброволно робство...

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                            Чакай, че това е готино - ето четиво за всички емигранти - колко е яко на Запад:
                            ......
                            Затова и винаги съм казвал и пак ще го повторя - много си ни е хубава страната, просто трябва да се разкарат Тиквите, а с тях и целият осран Авгиев обор, който те не посмяха да започнат дори да чистят за 10 години власт - 10 години власт са 1/3 от целия Преход и нищо, само еврофинансирането дето ги спира от тотален погром. А, да, и комунистите са виновни Не се ли махнат Тиквите и техните калинки, въпреки че тук все още живуркаме сравнителни нелошо (в София основно) и нямаме особен повод да мрънкаме, ще си продължим съществуването и живуркането, като изпуснем огромния шанс, който еврофондовете ни дават. Но с прогнили държавни органи, спиращи сделки с малоумни аргументи (ЧЕЗ е най-яркия пример, както и Нова на Келнер) или одобряващи ги за секунди (НОва на Киро Гела), ако хората са правилните, заедно с верните копои от Гешефтурата, няма как да стане, за съжаление...

                            И все пак, все още съм оптимист, че децата ми ще живеят в една европейска България, с която ще се гордеят!
                            Груев, ти ме знаеш, щоТ сме пили заедно, хвалили сме се, но и сме се ритали. Както се случва в шарения свят!
                            Не съм много активен и мнозина вероятно нямат представа за мен, за вижданията и вярванията ми. За тези колеги ще споделя, че изказаните от теб съждения за родните реалности, са в голяма степен и мои виждания. Заради приличието няма да влизам в подробности.

                            Едновременно с това, без да влизам в спор, но пък противно на очакванията, поне що се отнася до възгледите на остро критично настроен индивид, редно е да имаме сетива и да регистрираме и позитивни явления. Също и чужди позитивни оценки, като направим усилие да схванем чуждата гледна точка. Нещата винаги са богати, цветни, многообразни. Погледът отстрани винаги е много важен.
                            Във връзка с това, искам да предложа на вниманието на форума историята на един българин, който се е завърнал у нас преди година и нещо. Не става дума з а просто някакъв емигрант, който се е завърнал тук по неясни причини. Бях чувал за него поради някакви лични обстоятелства и се изненадах когато чух историята му, която беше разказана в неделя, 19.01. в сутрешния блок на НОВА - ""Събуди се". Антони Христов е прекарал 37 години в Холивуд и последните 18 от тях е бил артистичен директор на студио Пиксар. Това вече значи много. Имал е един осигурен и успешен живот в САЩ. Женен е за американка, но нейната история не се разкрива във видеото. Има две деца (момче и момиче), който са изключително позитивно настроени към България, дори имат българско гражданство, но дълбоко се съмнявам, че знаят български.
                            Разказът му е доста интересен и си заслужава да с е чуе.
                            Изглежда почти невероятно, но може би, подчертавам "може би" - при определени задължителни и неотменими условия, надеждата и оптимизмът все още са някакъв теоретично възможен сценарий. Последното са просто субективно неангажиращи приказки.
                            За притежаващите time shift функция на тв програмите, предаването започна в неделя 09.10 и трае 20 минути.
                            Предаването е качено и на страницата на НОВА
                            https://play.nova.bg/video/sybudi-se...-se-2020-01-19
                            Започва в минута 54.00

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              Чакай, че това е готино - ето четиво за всички емигранти - колко е яко на Запад:
                              [I]https://www.dnevnik.bg/evropa/2020/0...ome_main_news]Мартин се труди по 10-12 часа на ден, но получава заплата колкото да не умре от глад. Българинът е един от общо 4.1 милиона работници в Германия, които хем се трудят на пълен работен ден, хем живеят в мизерия. Мартин е принуден да се храни в превозното средство, защото няма време за обедна почивка. Работата му изисква и големи физически усилия. Някои пакети тежат по 30 килограма. За всичко това в края на месеца Мартин получава малко под 1500 евро брутна заплата. Чистият му месечен доход е малко над 1000 евро. Той работи от три години в Германия като куриер. Денят му започва в 4.00 сутринта. Мартин живее заедно с 11 свои колеги, всички от Източна Европа. За стаята, която дели с още двама, плаща 350 евро на месец.

                              еха, супер е в рая, остават му някакви си 650 еврарки при стандартите в Германия, т.е. горе-долу 600 кинта по паритет в България, а касиерка в Лидл вече взема 1200 кинта в София, но Дакса лети, а Суфлекса стърже около дъното. И такива като Мартин са 20% от всички заети в Германия - прекрасно, нали Затова и винаги съм казвал и пак ще го повторя - много си ни е хубава страната, просто трябва да се разкарат Тиквите, а с тях и целият осран Авгиев обор, който те не посмяха да започнат дори да чистят за 10 години власт - 10 години власт са 1/3 от целия Преход и нищо, само еврофинансирането дето ги спира от тотален погром. А, да, и комунистите са виновни Не се ли махнат Тиквите и техните калинки, въпреки че тук все още живуркаме сравнителни нелошо (в София основно) и нямаме особен повод да мрънкаме, ще си продължим съществуването и живуркането, като изпуснем огромния шанс, който еврофондовете ни дават. Но с прогнили държавни органи, спиращи сделки с малоумни аргументи (ЧЕЗ е най-яркия пример, както и Нова на Келнер) или одобряващи ги за секунди (НОва на Киро Гела), ако хората са правилните, заедно с верните копои от Гешефтурата, няма как да стане, за съжаление...

                              И все пак, все още съм оптимист, че децата ми ще живеят в една европейска България, с която ще се гордеят!

                              Споко бе Груец, само още 3-5 годинки и тя ще напъпи, ще цъфнат първите плодни цветове, ти си иоще млад за тия ревове! Хвани ми вера за туй що ти думам!
                              Живи, Здрави да се трудите и сполучите до към след 2023то лето, ще го бъде не може да не дойде сГода

                              Коментар


                              • Чакай, че това е готино - ето четиво за всички емигранти - колко е яко на Запад:
                                [I]https://www.dnevnik.bg/evropa/2020/0...ome_main_news]Мартин се труди по 10-12 часа на ден, но получава заплата колкото да не умре от глад. Българинът е един от общо 4.1 милиона работници в Германия, които хем се трудят на пълен работен ден, хем живеят в мизерия. Мартин е принуден да се храни в превозното средство, защото няма време за обедна почивка. Работата му изисква и големи физически усилия. Някои пакети тежат по 30 килограма. За всичко това в края на месеца Мартин получава малко под 1500 евро брутна заплата. Чистият му месечен доход е малко над 1000 евро. Той работи от три години в Германия като куриер. Денят му започва в 4.00 сутринта. Мартин живее заедно с 11 свои колеги, всички от Източна Европа. За стаята, която дели с още двама, плаща 350 евро на месец.

                                еха, супер е в рая, остават му някакви си 650 еврарки при стандартите в Германия, т.е. горе-долу 600 кинта по паритет в България, а касиерка в Лидл вече взема 1200 кинта в София, но Дакса лети, а Суфлекса стърже около дъното. И такива като Мартин са 20% от всички заети в Германия - прекрасно, нали Затова и винаги съм казвал и пак ще го повторя - много си ни е хубава страната, просто трябва да се разкарат Тиквите, а с тях и целият осран Авгиев обор, който те не посмяха да започнат дори да чистят за 10 години власт - 10 години власт са 1/3 от целия Преход и нищо, само еврофинансирането дето ги спира от тотален погром. А, да, и комунистите са виновни Не се ли махнат Тиквите и техните калинки, въпреки че тук все още живуркаме сравнителни нелошо (в София основно) и нямаме особен повод да мрънкаме, ще си продължим съществуването и живуркането, като изпуснем огромния шанс, който еврофондовете ни дават. Но с прогнили държавни органи, спиращи сделки с малоумни аргументи (ЧЕЗ е най-яркия пример, както и Нова на Келнер) или одобряващи ги за секунди (НОва на Киро Гела), ако хората са правилните, заедно с верните копои от Гешефтурата, няма как да стане, за съжаление...

                                И все пак, все още съм оптимист, че децата ми ще живеят в една европейска България, с която ще се гордеят!
                                Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                                Коментар

                                Working...
                                X