IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • 4 мечки нокаутирах

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Yolo Разгледай мнение
      В смисъл, човекът се ебава с всички във форума много качествено
      Може да е така, а може и да е обратното...

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Ender Разгледай мнение
        Дори бъгавия AI има право на съществуване!
        Това че пише супер грамотно, ме навежда на мисълта, че е доста интелигентен и просто ни троли, за да ни гледа сеира, за което го признавам. И го прави качествено. За което - евалата!

        В смисъл, човекът се ебава с всички във форума много качествено, може пък някакво study/социален експеримент да прави пича, за което евалата.
        Last edited by Yolo; 11.05.2021, 23:45.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Yolo Разгледай мнение

          Да, Хари, така е моето момче.

          Хари, знам че никога не отговаряш на никой, защото според мен си бот с изкуствен интелект, и то доста добър при това, но ако се абстрахираме от факта, че реално си AI писано най-вероятно на Питон, би ли споделил своята професия/занаят/призвание или с други думи с какво се занимаваш?
          Дори бъгавия AI има право на съществуване!

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
            Айде, Тех акциите яко разкешване ги чака. Ръст при банките до края на годината. С толкова много пари и имоти и кредити ще са нагоре и ще бъдат платени. На БФБ няма Тек акции, но това не значи, че набедените за такива Лещерко, ТСБ и СГЩ няма да бъдата разкешени - надути плондери.
            Да, Хари, така е моето момче.

            Хари, знам че никога не отговаряш на никой, защото според мен си бот с изкуствен интелект, и то доста добър при това, но ако се абстрахираме от факта, че реално си AI писано най-вероятно на Питон, би ли споделил своята професия/занаят/призвание или с други думи с какво се занимаваш?

            Коментар


            • Първоначално изпратено от lefti Разгледай мнение
              А дано утре деня за акции в комбинация с първия работен ден на новото правителство да ни донесе Софка на едни +3%!
              Май в Бг няма вариант да се появи подходящо за ръст събитие.. Може пък ръста да дойде без събитие? Може и да не е през май
              М.... . ш..... ..й.о!

              Коментар


              • Бруталното рали тепърва предстои!
                Но не за Харко и Груйката.

                Коментар


                • А дано утре деня за акции в комбинация с първия работен ден на новото правителство да ни донесе Софка на едни +3%!

                  Коментар


                  • Айде, Тех акциите яко разкешване ги чака. Ръст при банките до края на годината. С толкова много пари и имоти и кредити ще са нагоре и ще бъдат платени. На БФБ няма Тек акции, но това не значи, че набедените за такива Лещерко, ТСБ и СГЩ няма да бъдата разкешени - надути плондери.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение

                      Извадили са те двете технологични и Спиди, но браво, че си имал топките да им заложиш, лично за мен е огромен късмет. Иначе стандартен портфейл като за БФБ (без да те обиждам, само изказвам мнение) - горе-долу 90% от участниците тук имат сходен портфейл - старопланинските мега балони, монбат, няколко адсица и (напоследък) някое технологично. Странно е, че още държиш Спиди, истинските "инвеститори" го продадоха на 50-55 лева. Без да ми искаш мнението - аз лично бих намалил диверсификацията на портфейла ти, но това бих направил аз, ти си друга бира, а и парите са си твои. Успех и Ксира да удари поне двуцифрени стойности
                      Аз гледам да я увеличавам диверсификацията максимално. През годините се научих да не залагам на 1 кон, а на 20 полу-кранти, от които може и 2-3 да умрат, но може и някое жребче да дръпне напред

                      Risk-Reward се нарича това.

                      Най-малкото да вземем следният сценарий. Утре решавам да си продам 30-45% от портфейла си на БФБ щото ми трябва примерно пари за курви и бело. Как е ще ми е по-лесно да продам - по малко акцийки от 15 компании без да им смъквам цената или да продавам само от едната си компания за същата сума. При тази ликвидност ми е по дюшеш да имам 15 акции, а не една.

                      Примерно ако имах само пилита в петък, щях да съм умрял честно. Но те ми бяха само 3-4% от портфейла, разкарах ги и сега вече пълня на други места.

                      Просто това е моя начин и моето вътрешно усещане.

                      Утре ако със Спиди се засере нещо защото (insert random reason here) и съм 70% Спиди, ще го лапам.

                      Надяваме се виждаш на къде бия. А да и друго -- преид Градуса от петък, само съм купувал 4 години, не съм продал и една акция на никой.

                      HODL!

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

                        Като казваш, че искаш дивидентно гледам, че нямаш Софком, а от нея по дивидентна няма, въпреки че и цената им много скочи !
                        Да, изтървах ги преди 1-2 години жабите и реших да не тичам след влака. Другото е, че ликвидността им е нула, а мене не ме кефи това. Ако днес реша да разкеша Адванса мога за 20 минути да го направя, при жабите -- по трудно.

                        Ликвидността е важна!

                        Коментар


                        • Впечатляващи визитки.

                          По правило от 30 години насам служебните правителства у нас са най-продуктивните, може би защото нямат и време да се провалят. Имайки предвид настроенията на улицата и вероятния римейк на априлските избори, кабинетът на Радев може да получи малко по-дълъг хоризонт за работа от обичайното.

                          Коментар


                          • И така
                            Кой е Атанас Пеканов - служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства

                            Атанас Пеканов е новият служебен заместник министър-председател по управление на европейските средства.
                            Атанас Ангелов Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена, Австрия, и лектор във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien).

                            Преди това е работил в Европейската Централна Банка във Франкфурт, Германия. Завършил е бакалавърска степен по икономика във Виенския университет по икономика и бизнес и магистратура по икономическа политика в University College London.

                            В момента е докторант по икономика във Виенския университет по икономика и бизнес (WU Wien) с фокус върху темите парична и фискална политика. Член е на Съвета за икономическо и социално развитие към Президента на Република България.

                            Два пъти е избран за стипендиант на Българската Народна Банка (2015, 2019). През 2018 също е избран за стипендиант на Австрийската икономическа асоциация. Член на Инициативата за млади изследователи на Института за Ново икономическо мислене (Institute for New Economic Thinking).

                            Кой е Асен Василев - служебен министър на финансите

                            Асен Василев е новият служебен министър на финансите.
                            Министрите в новия служебен кабинет (СНИМКИ)

                            Асен Васков Василев е завършил икономика в Харвард и е специализирал бизнес администрация и право в Harvard Business School и Harvard Law School.

                            Съосновател е и президент на Everbread – една от петте компании в света за ценообразуване на самолетни билети. Everbread е частично финансирана от Националния Фонд за Научни разработки на Сингапур и от първия инвеститор в Skype.

                            Съосновател и директор е на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност. Преподавател е в програмата за икономически растеж и развитие, афилиирана със Софийския университет “Св. Климент Охридски” и с Центъра за стратегии и кoнкуретоспособност в Harvard Business School.

                            От 1999 г. до 2004 г. Асен Василев работи като консултант в Monitor Group в САЩ, Канада, Европа и Южна Африка.

                            Ръководи проекти за маркетинг и стратегическо развитие на големи международни компании в телекомуникационната индустрия, енергетиката, минното дело, застрахователната индустрия и в редица големи производители на потребителски стоки.

                            Министър е на икономиката, енергетиката и туризма в състава на служебното правителство наМарин Райков.




                            Кирил Петков Петков за служебен министър на икономиката Kирил Петков е един от основатели на Центъра за Икономически Стратегии и Конкурентоспособност, афилииран с Харвардския университет, където преподава курсове по икономическо развитие и микроикономика на конкурентоспособността. Като предприемач, Кирил развива проекти в областта на иновации с висока добавена стойност и неговата фирма ПроВиотик притежава няколко патента по биотехнологии в САЩ. Завършил е финанси в университета на Британска Колумбия във Ванкувър, както и Магистратура по Бизнес Администрация в Харвардския университет, където е класиран в топ 10% на неговия випуск. Негов преподавател е професор Майкъл Портър, при който е специализирал в развитието на клъстерни стратегии. Работил е за Макайн Груп, 6 милиардна компания, която инвестира и управлява мащабни производствени проекти в Северна Америка и Европа. През 2018, Кирил и неговия баща организират спасителната операция за Боян Петров в Хималаите. Кирил Петков е семеен, с три деца.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Yolo Разгледай мнение
                              Така стоя в момента: https://i.imgur.com/VsBLXzS.png

                              С дивидентите от как го има тоя портфейл XIRR-a (https://corporatefinanceinstitute.co...te-return-irr/) ми е 6.61% към днешна дата. Не е много, ама миналия Март се бях насрал, но HODL-вах и се радвам, че така направих.

                              А да, и после си накупих Алтерко и Телелинк.
                              Извадили са те двете технологични и Спиди, но браво, че си имал топките да им заложиш, лично за мен е огромен късмет. Иначе стандартен портфейл като за БФБ (без да те обиждам, само изказвам мнение) - горе-долу 90% от участниците тук имат сходен портфейл - старопланинските мега балони, монбат, няколко адсица и (напоследък) някое технологично. Странно е, че още държиш Спиди, истинските "инвеститори" го продадоха на 50-55 лева. Без да ми искаш мнението - аз лично бих намалил диверсификацията на портфейла ти, но това бих направил аз, ти си друга бира, а и парите са си твои. Успех и Ксира да удари поне двуцифрени стойности
                              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Yolo Разгледай мнение

                                Там имам и за сега ги HODL-вам. Не искам още от тях. Нещо по така дивидентно търся. Тоя белокосия пич с радиаторите ми стана много симпатичен напоследък.
                                Като казваш, че искаш дивидентно гледам, че нямаш Софком, а от нея по дивидентна няма, въпреки че и цената им много скочи !

                                Коментар

                                Working...
                                X