Да ви повторя и потретя. С малки, смешни компанийки, растежни, Бяли ангели борса не става. Става само това което виждате, кампанийни борсово надути балони, пукане на балони и отново и отново недоволни инвеститори. Какво цитирате индексите? Там всичко е СЛУБЕБНО или на Посредник или на Пенсионно, или измамна схема. Вземете Премиум пазара, дори и там има две дружества като СГЩ, и Радиаторите които са отбива Ваши схеми на Посредниците, които нямат място там. Там който би трябвало да е най меродавният пазар, как е доходността? ПИБ събра 200 милиона преди година, но там не гледате, а гледате Импулс със смешните 5-6 милиона. С Измама, вътрешна инфо само борса не става. Запомнете го това!
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
В Албена може и да има някакъв потенциал, но подобряването на резултатите там е доста далеч в бъдещето, а дори не е сигурно. Струва ми се 50% залог в най-добрия случай, но може да изненада и с добро представяне.
Аз гледам с интерес ЕМКА - рядко споменавана акция. Стабилно дивидентно дружество, но пейаутът към текущата цена е относително нисък - около 2%. Но пък ръстът на печалбата там е сериозен и дори и да има забавяне през Q3 и Q3, в които да успеят да направят още едни 2-3 млн. лв. общо за полугодието (5 млн. за първото), дружеството върви към 7-8 млн. печалба при 80 млн. кап по текущи цени, което е много подценено спрямо останалите индустриални. Не смея да си мечтая за запазване на темпото и през втората половина на годината... Въпросът е какво смятат да правят с печалбата за 2021 - ще се вдигне ли дивидента, ще се увеличава капитала със собствени средства ли, или какво? Негатив тук винаги е била ликвидността.
- 1 like
Коментар
� -
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Привет,
повечето от изброените са реално оценени в момента спрямо резултатите и рисковете пред тях.
С оглед на компонентите си може би ХИКА е под това, в което е инвестирал холдинга, НО и там малко мажо е крив а и ликвидността не е на ниво.
Албена също според мен в дългосрочен план може да възнагради влизане на тези нива.
Друго, което следя е спада при Импулс на фона на движението в противоположната посока на Алтерко.
Успехи на теб - язък, че нямам фейсбук, за да видя дискусиятаNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнениеИзмамно нисък оборот в началото на седмицата. Защо така започваме ?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Както винаги много точен коментар. Основният въпрос в момента е - а сега накъде? В какво да се влезе, за да си на +, щото миналото-минало, който както успял, така го отиграл. Та хубаво е да го погледнем туй бъдеще:
1. Алтерко - мега балонякът на всички балоняци, който е качил само 6 пъти за година, при подобяване на резултатите от едва 2 пъти - вЕрвам, че ще качи поне още 20 пъти и то смао за година
2. Всякакви видове старопланински - доскоро държаха безапелационно титлата за балоняк на балоняците, но след като Алтерко им я отне, вече са само дирижабли
3. Атера - отлична акция, спор няма, но Карол ядат по 50% от печалбата всяка година
4. Телелинк - не ги разбирам много, но показателите им са по-добри от рези на Алтерко с 50%, а са едва на 50% от цената му. И все пак сравняваме с маега балонякът на БФБ
5. Трейдинга - на хартия е нможе би най-подценено дружество на БФБ, ма с чичикака никога нищо не се знае
6. Софарма - май свърши изкуственото помпене, за да може Телсо са си купят и надуят Доверие (случайно съвпадение) и оттук следва резонното надоли
7. Доверие - с чичикака карти да играеш. Бил казал 12, ма години да се изплати инвестицията ли, леи ли, лева ли, никой не казва, но се вади за новото НАЙ
8. Бреф - акцията, която сигурно ще да де поне по 3 в рзките на следващите 7-8 години, но пазарът, на който оперира, е бая сгънат в момента и няма да се учудя и на по-ниски от сегашните цени
9. БФБ като акцията - отлична акция, но навсякъде, където държавата е собственик, селдва да си много внимателен. Все пак, ако не бърникнат нещо по БНЕБ (основният приход на акцията), тук перспективите са отлични
10. Монбат - интересна акция, но политически обвързана и в сектор, в който няма особени перспективи. А и можа може да реши пак да си купи някое ресторантче
Та това е моето мнение - на БФБ подценени акции към момента няма. Или поне аз не виждам - призовах веднъж за дискусия по темата, но нещо не се получи. Дано пък сега да стане. не е препоръкЪ и т.н.
повечето от изброените са реално оценени в момента спрямо резултатите и рисковете пред тях.
С оглед на компонентите си може би ХИКА е под това, в което е инвестирал холдинга, НО и там малко мажо е крив а и ликвидността не е на ниво.
Албена също според мен в дългосрочен план може да възнагради влизане на тези нива.
Друго, което следя е спада при Импулс на фона на движението в противоположната посока на Алтерко.
Коментар
� -
Първоначално изпратено от unsworth Разгледай мнение
Забавлявах се и аз с коментарите уикенда, ритна кошераНе знам защо ни прави удоволствие да се дразним едни други, ама явно е така. По принцип когато цифрите говорят, и боговете си мълчат. Статистиката е красноречива. Но статистиката е като късата пола - показва доста, но не винаги най-важното се вижда.
Така например може все още да съществуват акционери в Доверие и Индустриален Холдинг България, купували 2007 г. на по 15 лв. акцията, а въпреки дабъла Монбат срамежливо се показва малко над половината от локалния си връх 2017 г. Да не губим време да ги "разцъкваме" и останалите лонг-търм факти.
Отлични са резултатите, в добро здраве е пазарчето, но в момента. Тука всички сме се събрали изключително компетентни трейдъри и инвеститори и за нас да улучваме верния тайминг е ежеднвие, но за хората във Фейсбук група с 20к члена не е точно така. Може би все пак за тях е по-лесно да си боцкат кротичко спестяванията в Майкрософт без да ги мислят таймингите и драмите на БФБ и да имат 5х ритърн за 5 години. Примерно.
Иначе приветствам всяка рекламна инициатива, която повишава знанието и информираността на масите за БФБ. Постингът във ФБ може и да свърши работа в тази насока.
Успешна търговска седмица, колеги.
1. Алтерко - мега балонякът на всички балоняци, който е качил само 6 пъти за година, при подобяване на резултатите от едва 2 пъти - вЕрвам, че ще качи поне още 20 пъти и то смао за година
2. Всякакви видове старопланински - доскоро държаха безапелационно титлата за балоняк на балоняците, но след като Алтерко им я отне, вече са само дирижабли
3. Атера - отлична акция, спор няма, но Карол ядат по 50% от печалбата всяка година
4. Телелинк - не ги разбирам много, но показателите им са по-добри от рези на Алтерко с 50%, а са едва на 50% от цената му. И все пак сравняваме с маега балонякът на БФБ
5. Трейдинга - на хартия е нможе би най-подценено дружество на БФБ, ма с чичикака никога нищо не се знае
6. Софарма - май свърши изкуственото помпене, за да може Телсо са си купят и надуят Доверие (случайно съвпадение) и оттук следва резонното надоли
7. Доверие - с чичикака карти да играеш. Бил казал 12, ма години да се изплати инвестицията ли, леи ли, лева ли, никой не казва, но се вади за новото НАЙ
8. Бреф - акцията, която сигурно ще да де поне по 3 в рзките на следващите 7-8 години, но пазарът, на който оперира, е бая сгънат в момента и няма да се учудя и на по-ниски от сегашните цени
9. БФБ като акцията - отлична акция, но навсякъде, където държавата е собственик, селдва да си много внимателен. Все пак, ако не бърникнат нещо по БНЕБ (основният приход на акцията), тук перспективите са отлични
10. Монбат - интересна акция, но политически обвързана и в сектор, в който няма особени перспективи. А и можа може да реши пак да си купи някое ресторантче
Та това е моето мнение - на БФБ подценени акции към момента няма. Или поне аз не виждам - призовах веднъж за дискусия по темата, но нещо не се получи. Дано пък сега да стане. не е препоръкЪ и т.н.Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 6 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
Коя е групата Тони !?
Коментар
� -
Винаги когато мога разнасям "Словото Господне" и поздравявам всички депозанти, почитатели на тухли и задгранични пазари, с това че и на БФБ може да се пИчели!
п.п. поста на БСЕ трейдър ми напомни, че отдавна не съм ги дразнил в онази група
Коментар
� -
Винаги когато мога разнасям "Словото Господне" и поздравявам всички депозанти, почитатели на тухли и задгранични пазари, с това че и на БФБ може да се пИчели!
п.п. поста на БСЕ трейдър ми напомни, че отдавна не съм ги дразнил в онази групаНе знам защо ни прави удоволствие да се дразним едни други, ама явно е така. По принцип когато цифрите говорят, и боговете си мълчат. Статистиката е красноречива. Но статистиката е като късата пола - показва доста, но не винаги най-важното се вижда.
Така например може все още да съществуват акционери в Доверие и Индустриален Холдинг България, купували 2007 г. на по 15 лв. акцията, а въпреки дабъла Монбат срамежливо се показва малко над половината от локалния си връх 2017 г. Да не губим време да ги "разцъкваме" и останалите лонг-търм факти.
Отлични са резултатите, в добро здраве е пазарчето, но в момента. Тука всички сме се събрали изключително компетентни трейдъри и инвеститори и за нас да улучваме верния тайминг е ежеднвие, но за хората във Фейсбук група с 20к члена не е точно така. Може би все пак за тях е по-лесно да си боцкат кротичко спестяванията в Майкрософт без да ги мислят таймингите и драмите на БФБ и да имат 5х ритърн за 5 години. Примерно.
Иначе приветствам всяка рекламна инициатива, която повишава знанието и информираността на масите за БФБ. Постингът във ФБ може и да свърши работа в тази насока.
Успешна търговска седмица, колеги.
- 6 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнениеГледам че Тонката изнася лекция във ФБТони, разбий ги!
п.п. поста на БСЕ трейдър ми напомни, че отдавна не съм ги дразнил в онази групаLast edited by tony1975; 04.10.2021, 06:21.
- 5 Харесвания
Коментар
� -
Първоначално изпратено от SoHo Разгледай мнение
BGBX40 е само на 3% от най високата си историческа стойност! Пожелавам на всички да стигнем 200 до края на 2022.
Какво друго може да е над 1000% за по-малко от 5 г. при Лещерко примерно?
Коментар
� -
Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнениеМного ми е интересно как дори сега, в един такъв момент се намират хора, които да говорят колко е зле на Българска фондова борса. Такава година, като последните 12 месеца не сме виждали отдавна, не и последните 13 години. Според мен недоволни могат да бъдат само гледащите отстрани. Какво показва Инвестора за 12 месеца назад (от BGBX40):
.
.https://www.investor.bg/companies/ra...8/0/0/0/0/1/0/1. Алтерко АД +451,35 % 2. Агрия груп холдинг АД гр. Варна +170,14 % 3. Индустриален Холдинг България АД +158,06 % 4. Доверие Обединен Холдинг АД +149,84 % 5. ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ +141,94 % 6. Стара планина холд АД +137,78 % 7. ЕМКА АД +115,56 % 8. Българска фондова борса АД +104,86 % 9. Хидравлични елементи и системи АД +94,29 % 10. Монбат АД +94,28 % 11. Индустриален Капитал Холдинг АД +92,73 % 12. Алкомет АД +85,19 % 13. Спиди АД +84,21 % 14. Илевън Кепитъл АД +71,01 % 15. Корадо-България АД +55,56 % 16. Телелинк Бизнес Сървисис груп АД +54,63 % 17. Адванс Терафонд АДСИЦ +47,70 % 18. М+С Хидравлик АД +45,61 % 19. Еврохолд България АД +41,18 % 20. Албена АД +37,50 % 21. ЧЕЗ Разпределение България АД +28,57 % 22. Софарма АД +28,39 % 23. Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ +26,70 % 24. София Комерс - Заложни къщи АД +25,20 % …
С пожелание за още много положителни емоции на продължаващите да вярват в българския капиталов пазар!
- 4 Харесвания
Коментар
�
Коментар