Очаквам днес да влязат в ликвидните позиции неусвоените от вчерашното ИПО пари.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнение
референция е като познаваш инвеститор да купува, не случайни хора без опитТуй по-скоро е в стил таксиджии да говорят за биткойн.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kilimandjaro Разгледай мнение
Човекът изглежда е скъсал връзки с реалността и живее в собствените си представи, без грам да го интересуват различни мнения, освен някои които се докосват до неговото.
2007-а е бил млад и е изтъргувал 5акции като чист хазарт, без да прави оценки и анализи над п/е и п/б.
2007-а индексът беше 1950, а колко е сега ?
БВП - колко е 2007 и колко е сега?
Спестяванията сега са над 100милиарда и колко бяха 2007-а
Какви бяха тогава перспективите -ще влизаме в Европа и какви са сега след 13милиарда план възстановяване и до две години макс приемане на еврото и контрол от ЕЦБ ...
Как почиваха българите 2007 и как сега - когато получат 3-4 дена почивка гледаме блокажи по КПП за Гърция и турция и километри задръствания по магистрали.
Колко хора се интересуваха от акции малко преди 2007 и колко сега - ами сега участниците са извадили личен реален кеш от 25 милиона само на Дронамикс!
та 2002 като влезеш в офис на брокер той се чудеше дали не си се объркал и какво търсиш,
какви бяха листнатите дружества 2007 и какви сега - допреди 2007 половината дружества бяха тотално измислени химко, хдпат, мост, оцк, ктб, крем ...и всякакви рожби на дивия преход, които пазарът естествено изчисти, защото беше нужно време. И други и други. А Груйката си битува там в миналото и нехае за бъдещето. Мен това ме дразни, че има хора които държат на България а плюят срещу нейното развитие!
С Хубаво или лошо но сме се докарали много по-напред от 2007, на борсата дори платформата е вече европейска, участниците са вече много повече, по-умни и богати, защото богатството не седи дългосрочно при малоумници.
Сега нямаме нищо сравнимо с дережето от 2007. А Който е изгърмял психически и оттогава не се оправил, по-добре да седи и да гледа за да се върне поне малко в реалността, вместо да каканиже и да вади постоянно болките от 2007, че и да се прави на гърмян и опитен.
Опитните са тези които успешно преживяха и оцеляха през дивия преход и сега са пак напред, защото печалбите са награда за тези които се учат постоянно, които не ги е страх от новото и не виждат смисъл да живеят в миналото.Ерго време е умните пари да бягат от тях. Сега има цял сегмент за измислени дружества, които са пробвали да се листнат по наджения ред и са били отхвърляни ... нататък е безсмислено да се говори дори
Дотам сте се докарали - и сметката ще я платите пак вие, защото по някое време фундамента чука на вратата за нея.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bebson Разгледай мнениеИмам известни подозрения, че спомените ти от 2007/8-ма са сходни с тези от последните две години - по-скоро емоционални и без много ясна идея къде точно се намираш. Пазара даде уникални възможности по всички земни кълбета. Ако в това време твоите знания и/ или топки са стигнали само до една незаета офис сграда в София, може би, и само моооже би, не трябва да си толкова категоричен в оценките си. Балони и възможности винаги ще има, нагоре-надолу, чичаци и палячовци също. Особено на БФБ, с всичките й недъзи. IPO-тата в ония години теглеха огромно количество пари от пазара, нелепо е да ги сравняваш с BEAM пазара сега. Пазара винаги е бил гладен за добри емитенти и повече от реалния бизнес на борсата, ама засега, уви, толкова. Звучиш като смислен човек, не се превръщай в любимия си НАЙ-чо
п.п. Дори не знам какво имаш предвид под “яхтата”. Успех!
2007-а е бил млад и е изтъргувал 5акции като чист хазарт, без да прави оценки и анализи над п/е и п/б.
2007-а индексът беше 1950, а колко е сега ?
БВП - колко е 2007 и колко е сега?
Спестяванията сега са над 100милиарда и колко бяха 2007-а
Какви бяха тогава перспективите -ще влизаме в Европа и какви са сега след 13милиарда план възстановяване и до две години макс приемане на еврото и контрол от ЕЦБ ...
Как почиваха българите 2007 и как сега - когато получат 3-4 дена почивка гледаме блокажи по КПП за Гърция и турция и километри задръствания по магистрали.
Колко хора се интересуваха от акции малко преди 2007 и колко сега - ами сега участниците са извадили личен реален кеш от 25 милиона само на Дронамикс!
та 2002 като влезеш в офис на брокер той се чудеше дали не си се объркал и какво търсиш,
какви бяха листнатите дружества 2007 и какви сега - допреди 2007 половината дружества бяха тотално измислени химко, хдпат, мост, оцк, ктб, крем ...и всякакви рожби на дивия преход, които пазарът естествено изчисти, защото беше нужно време. И други и други. А Груйката си битува там в миналото и нехае за бъдещето. Мен това ме дразни, че има хора които държат на България а плюят срещу нейното развитие!
С Хубаво или лошо но сме се докарали много по-напред от 2007, на борсата дори платформата е вече европейска, участниците са вече много повече, по-умни и богати, защото богатството не седи дългосрочно при малоумници.
Сега нямаме нищо сравнимо с дережето от 2007. А Който е изгърмял психически и оттогава не се оправил, по-добре да седи и да гледа за да се върне поне малко в реалността, вместо да каканиже и да вади постоянно болките от 2007, че и да се прави на гърмян и опитен.
Опитните са тези които успешно преживяха и оцеляха през дивия преход и сега са пак напред, защото печалбите са награда за тези които се учат постоянно, които не ги е страх от новото и не виждат смисъл да живеят в миналото.Last edited by kilimandjaro; 03.12.2021, 01:52.
- 16 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнениеВсе повече заприличваме на 2007, да не кажа, че вече сме в нея
п.п. Дори не знам какво имаш предвид под “яхтата”. Успех!
- 10 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
Ха, хаа,- присещам сеее!
Каанибали, портокалиии, един ли сто ли ?- те са мойта любима удържана грешкаааа...
Life won't wait for you.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеТочно.ТА и ФА помагат, но са важни решенията а те идват от друго мястоУспех и за теб.Така или иначе и в трите ми позиции май сме в един кюп
Ха, хаа,- присещам сеее!
Каанибали, портокалиии, един ли сто ли ?- те са мойта любима удържана грешкаааа...
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеНе са само ТА и ФА, а има и нещо друго, а то си е на всеки по мерата и дана!Успех от мен и мери с опита си!!!
Успех и за теб.Така или иначе и в трите ми позиции май сме в един кюп
Life won't wait for you.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Е от къде да изхождам ако не от злощастния си опит?Най-добрия учител е собствения опит и то провала.... Той ме научи да съм предпазлив.Скоро изчислявах какво съм пропуснал ако не си бях пипал портфейла от началото на 2019 ... Еми не е приятно, но се надявам като дойде неизбежния срив, точно натрупания личен опит да ме предпази.
Приятно е да го прочета от теб!
Аз не веднъж съм казвал, че нищо не знаех за този пазар докато не се накиснах в него и не си найдох сам пътя! От после и по дълбоко погледнах зад гърба си, та и сверих някои книжки що по умни хора от мен са писали, и те там нейде се найдох и да!
Не са само ТА и ФА, а има и нещо друго, а то си е на всеки по мерата и дана!Успех от мен и мери с опита си!!!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Не, не! Изненадан съм, но съм ти много благодарен за реалистичните ти преценки, а и всичко по нашта рискова дейност!!!
Знаеш че всеки реалист изхожда първосигнално от себе си, ако да е такъв и не те виня - абсолютно искрен съм!
За което ме прости!!!Най-добрия учител е собствения опит и то провала.... Той ме научи да съм предпазлив.Скоро изчислявах какво съм пропуснал ако не си бях пипал портфейла от началото на 2019 ... Еми не е приятно, но се надявам като дойде неизбежния срив, точно натрупания личен опит да ме предпази.
Life won't wait for you.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Затова уточних, че не съм голям инвеститор като вас.И че сумата за мен е сериозна. Просто изказвам мнение,И ние дребните имаме право да инвестираме и да изказваме мнение .... или не?Още съм оптимист, но вече съм по осторожен така да се каже..... Ако има ценз за сума за писане и изказване на мнение.....може да ме изтрият...
Не, не! Изненадан съм, но съм ти много благодарен за реалистичните ти преценки, а и всичко по нашта рискова дейност!!!
Знаеш че всеки реалист изхожда първосигнално от себе си, ако да е такъв и не те виня - абсолютно искрен съм!
За което ме прости!!!
- 1 like
Коментар
-
Стига и ти бре!!!
Разпиля ме!
Само от Алтернативната - коя веке ми е безплатна за година време(мислим да са над 350сделки) ми е останала безтегловно обременена, (сиреч- вложени пари по нея 0,0000) тежи 1/4 у дома!
А Груевото Недоверие ми е с 1,13435 стойност по среднИна! и то гони 1/6 у дома, но всикимо според камънето по пътни и по тъпканите житейски пътеки!
Груйо се надъм да знае барем да пресмята, кога нещо що е чинело лани по Коледа и по априля, да си го нади и донадя за сегиз!!!
Сполай Ви Дружина!!! Амин!!!Още съм оптимист, но вече съм по осторожен така да се каже..... Ако има ценз за сума за писане и изказване на мнение.....може да ме изтрият...
Life won't wait for you.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеТочно презаписванията.Това за чистите акции ще го пропусна.Надценени ....о.к.....всеки си има мнение, но чисти....
От Алтерко имам чисто 29 834 лева печалба...бяла, чиста, без данъци и прибрана...И даже имам още 1500 акции ....нека е чиста акция
А Доверие не си прав и го знаеш, но не искаш да си признаеш
Разпиля ме!
Само от Алтернативната - коя веке ми е безплатна за година време(мислим да са над 350сделки) ми е останала безтегловно обременена, (сиреч- вложени пари по нея 0,0000) тежи 1/4 у дома!
А Груевото Недоверие ми е с 1,13435 стойност по среднИна! и то гони 1/6 у дома, но всикимо според камънето по пътни и по тъпканите житейски пътеки!
Груйо се надъм да знае барем да пресмята, кога нещо що е чинело лани по Коледа и по априля, да си го нади и донадя за сегиз!!!
Сполай Ви Дружина!!! Амин!!!
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
... Просто всичко се случва по-бързо и сблъсъкът с 2008 ще е брутален де,...Странна прица си да ти кажа, но по някакъв начин си и симпатичен.. може би заради наивността ти и магарешкия инат да не признаваш когато грешиш.. Допринасяш за колорита на форума, определено
- 8 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Не е само това - и презаписванията, и особено финансовия инженеринг при двете вече чисти акции. А най-вече - появата на многоникови хиберниращи тролове на вахта от яхтсмените и като връх на всичко - безкрайната нетолерантност към всяко чуждо мнение, особено по "моята" позиция
Да си ми жив и здрав и ако мен ме няма на белия свят,- ти да си тук и със същите полугащи ,- сам да ги скинеш и се прокллинеш, че о време си се не убул,- а нази си хокал и ъкъл наливал!!!
- 7 Харесвания
Коментар
Коментар