Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнениеНе, разбира се.....макс 971....не повече.
А пукне ли се балона ,много бързо ще му бият шута от СофиксLast edited by petrg5s; 25.11.2021, 07:12.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
Да, супер е графиката!. Отдавна е отразена. Но имам нужда някоя врачка или пък няккой сериозен "инвеститор" да каже на ниво Софикс 900 колко ще струва Алтерко ако продължава да расте по този начин. Акко се запази тренда; за пет годни от листването - ръст на Софикс 40% - ръст на Алтерко 18 пъти, то акцията ще струва 486 лв. Вече съм оптимист! И ако може някой и да сподели досега колко от качването на индекса се дължи на Алтерко, за да не се окаже че има 35% дял от процентния ръст
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Чичо Манчо Разгледай мнение
Точно за това говоря. Спомняте си пролетта на миналата година. Тогава пак нямаше чуждестранни инвеститори на БФБ. SOFIX тъкмо бе започнал да се съвзема от поредния си продължителен "мечи" период. Ковида удари. Световните борси "потънаха" за около месец, след което започнаха да се възстановяват и през април, май и юни на Запад вече бяха започнали да катерят рязко нагоре. А какво се случи тук? След мъката започнала от края на 2017 и продължила през 2018 и 2019 година последва нова мъка - почти до края на 2020 г. Изключвам "смелите", направили пари от "Алтерко" и "Доверие". Но това са само 2 акции, при това доста рискови по моите стандарти. Акции, в които не бих вложил повече от 5-10% макс. А при останалите? При тях се усети съживяване едва през декември. Така, че това имам предвид - БФБ е много "чувствителна" при негативен сценарий навън, и съвсем не толкова при позитивен... за съжаление. За краткото време, през което съм на БФБ (от есента на 2012 г. до ден днешен) съм бил свидетел и участник на 2 "зелени" БФБ-вълни продължаващи около година-година и половина, всяка от които следвана от "червена" вълна, продължаваща съответно от две до три години. В момента сме в 3-та "зелена" вълна на БФБ, която предвид оптимизма владеещ все още международните пазари може би ще продължи малко повече от обикновено. Да речем още 1 година. А след това?
Коментар
-
Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
Аз качвам до 972....?!?!?!shy unicorn
Last edited by inta53; 24.11.2021, 21:30.
Коментар
-
Не, разбира се.....макс 971....не повече.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
Ами да, да не би да очакваш да отиде на 973?Life won't wait for you.
Коментар
-
От 972 лева ли?
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Пирон Разгледай мнение
Точно от тук ще се пречупи тренда и ще ядете папалягата я, като не слушате Груев.Life won't wait for you.
Коментар
-
Аз качвам до 972....?!?!?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Три без коз Разгледай мнение
Груйката е казал, че очаква 120 кинта за Алтерко на първо време. Аз лично очаквам 240 кинта, а ти щом говориш за 486 кинта, то няма лошо.
Лошо е, че си подари артиите на 8 кинта.Life won't wait for you.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеАкко се запази тренда; за пет годни от листването - ръст на Софикс 40% - ръст на Алтерко 18 пъти, то акцията ще струва 486 лв. Вече съм оптимист!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнение
Да, супер е графиката!. Отдавна е отразена. Но имам нужда някоя врачка или пък няккой сериозен "инвеститор" да каже на ниво Софикс 900 колко ще струва Алтерко ако продължава да расте по този начин. Акко се запази тренда; за пет годни от листването - ръст на Софикс 40% - ръст на Алтерко 18 пъти, то акцията ще струва 486 лв. Вече съм оптимист! И ако може някой и да сподели досега колко от качването на индекса се дължи на Алтерко, за да не се окаже че има 35% дял от процентния ръст
Лошо е, че си подари артиите на 8 кинта.
- 1 like
Коментар
Коментар