IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Груйче, никоя криза не идва защото е искана..Това с контролираната инфлация може да е цел, но не е сигурно, че ще стане..Има рискови сектори- в САЩ има 40годишен балон на жилищата, кредитите съборят ли се и всичко рухва, суровините..Досега никой никога не е избегнал цикличните кризи..Забавяне да, но после пак се случва..Въпроса е да е по мека и кратка по време..
    Да ти припомня ли за Дотком балона и криза..Някои големи икономисти бяха измислили теории, че технологиите и развитието ще отменят цикличните кризии.Благоденствие..После видяхме какво стана..

За БГ не коментирам тук сме в периферията на ЕС..
    Last edited by Kiro; 27.01.2022, 12:10.

Коментар

• Засега всички лоши новини са факт и какво се прави тогава ами купува се.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
        Груйче, не си прав за Панев..Ти смесваш политиката с опита и знанията на Панев..Явно не си го следил и не го познаваш..Пак казвам до 1-2 години ще се пукат балони и ще дойде криза.Дано вече не е започнала като корекция...Не може до безкрайност печатане на пари и стимули..Ще трябва да се изпие горчивата чаша..
        Ми това се очаква, ама да каже нещо конкретно - например: Ще има криза до 2 години, затова е добре да си държите кеша, нищо че инфлацията ще изяде част от него, защото после ще можете да си купувате имоти на корем. Или до 2 години ще има криза, ама тя няма да е голяма, затова си купувайте спокойно акции и не се косете за дребни флуктуации. Или че ще има криза, ще има, но с оглед на огромният дълг навсякъде, системата ще трябва да ресетне, купувайте консерви и злато. И т.н., ама аз нищо такова не виждам, виждам само бла-бла интересни времена и ала-бала. Ако искаш да кажеш нещо, осоебно като си политик, кажи го, ако не, просто си мълчи и толкова. Лично мнение!

Аз лично не очаквам голяма криза и причината е ясна - ако има голяма криза, системата ще трянва да ресетне, а това е невъзможно, защото буквално значи Трета световна (неконвеснционална, но със същият резултат). А никой няма полза от това. И тъй като държавите, а и немалка част от фирмите и населението имат планини от дългове, всяко вдигане на лихвите ги обрича на фалит, което няма как да стане, а щом няма как да стане, значи минаваме на контролирана инфлация с лек ръст на активите, без да се изпада в някакви безумни движения нагоре или надолу. Земя, НИ, хубави акции ще си растат умерено, защото някъде трябва да отиде инфлацията. Гледали сме го много пъти - всъшност, не мисля и че ще има някаква кой зане каква инфлация - до година макс ще отмине и тази вълна, А и грипът си отива, така че всичко е точно. Това е моето мнение, ама аз не съм политик все пак
        Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Груйче, не си прав за Панев..Ти смесваш политиката с опита и знанията на Панев..Явно не си го следил и не го познаваш..Пак казвам до 1-2 години ще се пукат балони и ще дойде криза.Дано вече не е започнала като корекция...Не може до безкрайност печатане на пари и стимули..Ще трябва да се изпие горчивата чаша..

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            В.ПАНЕВ
            Гледайте какво се случва на фондовите пазари само от това, че Фед се очаква да вдигне лихвите през март. После още няколко пъти през 2022 година. И мислете за пазара на имоти в България след 6-12 месеца. Приказките, че инфлацията ще изчезне сама са за наивници. Но лекарството срещу нея не е съвсем безболезнено. Та алтернативата е да държиш пари, които се обезценяват. Или да инвестираш с риска, че освен от инфлация можеш да загубиш и от поевтиняване. Предстоят интересни времена с нелесни решения за индивидуалните спестявания.
            Както обикновено от зеления талибан - нищо, но от сърце. ПО-тъпо мнение рядко съм чел, само Царя се изказваше по-нищонеказвайки. Те заради такива като този не гласувах за ДБ на последните избори, че и водач на листа беше в района.
            Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Първоначално изпратено от Агресивен бик Разгледай мнение
              Щом мечката танцува на световните пазари и при нас ще танцува Аз лично много ще се радвам да я посрещна с питка и мед
              И в трейдинга ли Баси, какви сте такива с бездънни джобове бре

Коментар

• Щом мечката танцува на световните пазари и при нас ще танцува Аз лично много ще се радвам да я посрещна с питка и мед

Коментар

• В.ПАНЕВ
                  Гледайте какво се случва на фондовите пазари само от това, че Фед се очаква да вдигне лихвите през март. После още няколко пъти през 2022 година. И мислете за пазара на имоти в България след 6-12 месеца. Приказките, че инфлацията ще изчезне сама са за наивници. Но лекарството срещу нея не е съвсем безболезнено. Та алтернативата е да държиш пари, които се обезценяват. Или да инвестираш с риска, че освен от инфлация можеш да загубиш и от поевтиняване. Предстоят интересни времена с нелесни решения за индивидуалните спестявания.

Коментар

• ама нема

Коментар

• Много ми се играе мечкино хоро

Коментар

• И при 30 попълвания, и сега на 55 - само на 1 позиция се различавам от консенсуса.
                        Много притеснително

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear Разгледай мнение
                          Ето ви една бърза анкета на тема Спад на СОФИКС

Анонимно е по - добре да се изповядат страховете :-)

Резултат от анкетата - временни
                          Да повдигна

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

То като се замисли човек от 2007-2008г. до сега все сме си в мечи пазар !
                            Въпрос на натъкмяване, според мен пък от 2000 сме все в бичи

Коментар

• едва ли има някъде по света такъв дълъг период на мечи пазар..... абе пак сме номер едно в излагациите

Коментар

• неоспорим факт.... за съжаление

Коментар

X