If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Груйче, и на теб ли трябва да се обяснява като на новобранец?! Гледаме SOFIX защото има история. ТА се прави на актив с дълга история, а не на нещо дето е 5 дни на пазара
DAX винаги е бил по-близкият до SOFIX бенчмарк. Освен това добре знаем, че корелацията ни надолу е по-близка от корелацията ни нагоре.
Имаме нужда от някакъв приличиен международен пробив и нов локален хайп и ще се случат нещата. Дотогава - каквото прокапе.
Аз продължавам да не разбирам защо гледаме Софикс, който се движи от 4-5 компании - Балонерко е ясно какъв балон е, Атера ще има още да спихва, Чичанфарма се чуди какви поредни финансови инженеринги да прави, Евронещо си и то, пак Чичан, ама банк е като фабрика на 08.09 и това е. После що индексът не вървял - ми тези 5 компании са ти 2/3 от теглото на индекса - "по-представителен" индекс едва ли има в света A някой да же пробват да правят ТА по него
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
DAX винаги е бил по-близкият до SOFIX бенчмарк. Освен това добре знаем, че корелацията ни надолу е по-близка от корелацията ни нагоре.
Имаме нужда от някакъв приличиен международен пробив и нов локален хайп и ще се случат нещата. Дотогава - каквото прокапе.
Ами корелацията съм я показал на графиката
Последните 4 години е тик по тик
Софикс (в случая Експат,но те са много идентични ) сериозно изостава от световните индекси (не само УК) и има да наваксва много ....това е идеята.
В момента трябваше да е в зоната 630-650....
Ами корелацията съм я показал на графиката
Последните 4 години е тик по тик
Софикс (в случая Експат,но те са много идентични ) сериозно изостава от световните индекси (не само УК) и има да наваксва много ....това е идеята.
В момента трябваше да е в зоната 630-650....
8% ръст на броя на сделките до 5 530 на БФБ през януари спрямо реализираните 5 112 сделки през предишния месец.
Изменението в броя сделки през януари спрямо същия месец на 2022 е спад от 41%.
Тази логика ме спря да влезна колкото мога в Алтерко... на 4,40
О о о , алтерко е от няколкото изключения от времето преди ковида още.
Алтерко е друг случай, но полето което предоставя форума е твърде малко за да направя своето изложение по случая
Написано от рибаря на 19.05.2022 в темата Химимпорт.
А ето и движението на акцията от същата дата досега.
Греда, ама греда да видиш
Химът е яка котва.
Цел - 70 стинки според мен, без да се натрапвам в разговора - просто споделям
Десетина година постоянна ерозия в печалбите. Ще каже човек - едва дишат. Какви чартове при това положение !? Чартовете при химът- за майтап.
А който не гледа и "фундамента" и разчита само на "чарта" - може да даде само "пожелателна" прогноза
И имаш ли даже и най-малка представа колко е трудно и даже невъзможно ,на 4 годишен мечи тренд да кажеш къде е дъното ?!
Извинявай,че съм го направил и то безплатно,но ти не го разбираш
"Ето и движението на акцията от същата дата досега".....както си писал и изложил за пореден вече N път
И между другото, тази моя графика от май 2022 която си постнал като "грешна" ,може да я принтираш в голям размер и изучаваш месеци наред.На нея е написано най-важното в ТА !
А ето и движението на акцията от същата дата досега.
Греда, ама греда да видиш
И имаш ли даже и най-малка представа колко е трудно и даже невъзможно ,на 4 годишен мечи тренд да кажеш къде е дъното ?!
Извинявай,че съм го направил и то безплатно,но ти не го разбираш
"Ето и движението на акцията от същата дата досега".....както си писал и изложил за пореден вече N път
Коментар