If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Колеги,не си спомням, - в кои случаи един акционер е длъжен да обяви - значително акционерно участие?
ИИ ми отговори така:
Придобие или прехвърли акции, така че неговият дял да достигне, надхвърли или падне под праговете от 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 33%, 50% или 66% от гласовете в Общото събрание на акционерите.
Се промени непряката собственост (например чрез свързани лица или чрез деривативни инструменти), водеща до достигане на някой от тези прагове.
Мога ли да му вярвам?!
Погледни чл. 145 и чл. 146 от Закона за публичното предлагане на ценни книжа (ЗППЦК)! Праговете трябва да са кратни на 5, т.е. 5, 10, 15 ,20,25, 30, 35, 40....
Колеги,не си спомням, - в кои случаи един акционер е длъжен да обяви - значително акционерно участие?
ИИ ми отговори така:
Придобие или прехвърли акции, така че неговият дял да достигне, надхвърли или падне под праговете от 5%, 10%, 15%, 20%, 25%, 33%, 50% или 66% от гласовете в Общото събрание на акционерите.
Се промени непряката собственост (например чрез свързани лица или чрез деривативни инструменти), водеща до достигане на някой от тези прагове.
Там, където гледам, са 100 милиона, освен ако няма някаква софтуерна грешка. Да изчакаме сделката да излезе на сайта на борсата. - Грешка, били са облигации на алтернативния пазар.
Ха, такова нещо никога не ми се беше случвало - до средата на Февруари да получа 3 дивидента от БФБ. Не че заботях, но е куриоз и едва ли някога ще се повтори.
Дали? Винаги се хвали в неговия гаменско-неграмотен стил, а сега мълчи НИщо де, поне с астропрогнозите му върза
Здравко, всеки сам си преценЯ - рано или късно аз винаги съм прав - Mark my words
Ама разбира се, че си прав ! От цена няколко лева за Шелито до цена 70лв. все си прав ! А че някога може да познаеш нещо винаги има такава вероятност !
Коментар