IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Май СОФИКС ще мине 900 днес
    Остават 4 минуки до затварянето
    Last edited by m_nedev; 19.02.2025, 16:56.

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

Критериите са с еднаква важност. Дружествата, отговарящи на изискванията се класират по всеки един от четирите критерия. Позициите им във всяка индивидуална класация се сумират, при което се формира обща класация. Емисиите се сортират във възходящ ред и съответно първите 15 формират новия състав на индекса.
      Прав си за критериите. Заблудил съм се нещо при четенето, но пък, като изключим фрий-флоута, Телематик ми се струва, че ще има добри оценки по останалите показатели.

Коментар

• Първоначално изпратено от m_nedev Разгледай мнение
        този критерий е на трето място при взимането на решение за влизане в индекса. Пред него са медианата на седмичен оборот през последните 6 месеца и брой сделки за последните 6 месеца.
        Критериите са с еднаква важност. Дружествата, отговарящи на изискванията се класират по всеки един от четирите критерия. Позициите им във всяка индивидуална класация се сумират, при което се формира обща класация. Емисиите се сортират във възходящ ред и съответно първите 15 формират новия състав на индекса.

Коментар

• Първоначално изпратено от m_nedev Разгледай мнение

Телематик интерактив също е добра кандидатура.
          784 бр. акционери. Над 6,6 милиона оборот за последните 6 месеца. 783 бр. сделки за последнте 6 месеца. Пазарна капитализация на фрий-флоута малко над 22 милиона, но този критерий е на трето място при взимането на решение за влизане в индекса. Пред него са медианата на седмичен оборот през последните 6 месеца и брой сделки за последните 6 месеца.
          Да, прав си. Аз понеже не го следя телематика и съм го забравил.

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Кой е третият?
            Телематик интерактив също е добра кандидатура.
            784 бр. акционери. Над 6,6 милиона оборот за последните 6 месеца. 783 бр. сделки за последнте 6 месеца. Пазарна капитализация на фрий-флоута малко над 22 милиона
            Last edited by m_nedev; 19.02.2025, 13:33.

Коментар

• Първоначално изпратено от inteIIect Разгледай мнение

Даже трима.
              Кой е третият?

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
                Някой дали е правил сметки за новия състав на Софикс? Любопитно ми е, че в борбата за там се задават двама абсолютно нови играча - Смарт Органик и Уайзър.
                Даже трима.

Коментар

• Някой дали е правил сметки за новия състав на Софикс? Любопитно ми е, че в борбата за там се задават двама абсолютно нови играча - Смарт Органик и Уайзър.

Коментар

• Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение

Айде стига еврогейщини.
                    Аз не мога да понасям евробедняците, дето заради евтините полети обикалят центъра на София, разни искат да "привличаме имигранти". Нито един имигрант не искам. Нито един. И 1000 души да останем, нека сме си българи.

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

Простичко е: Привличаме имигранти да работят, които не се "интегрират, т.с. мързеливите" обратно чрез всевъзможни начини ;-)
                      Простичко е, ама не е толкова простичко. Аритметиката с изваждане и събиране тук не върши работа. Искаш да срввниш готовите да работят всичко от сутрин до вечер турски гатарбайтери със сегашните навлеци? Сега мигрантите са основно от Сирия, Ирак и Авганистан. От там където щатите 20 години поддъържат война. И смяташ, че тези хора са готови да работят?
                      Преди няколко месеца група афганистанци бяха направили проблеми и Алис Вайдел каза така - "Трябва веднага да ги върнем в България".
                      И какво стана вземаме си които ни харесат, престъпниците айде в България. Не ги искат в Германия, не ги искат в Афганистан пращат ги в Гуантанамо - в България.
                      Айде стига еврогейщини.

Коментар

• Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

Според мен най-същественият проблем е когато хората търсят решения без да имат ясна представа за реалната ситуация. Тогава, дори да са добронамерени и що годе способни, произвеждат единствено невъобразими поразии. Такива, че и най-голямото и мързеливо корумпе е за предпочитане. https://ec.europa.eu/eurostat/statis...ity_statistics

И конкретно - демографската картина на България е една от най-малко лошите в цяла Европа. Някой биха казали, че е най-добра. Същото е и с висшистите. https://ec.europa.eu/eurostat/statis...ion_statistics

За щастие, все още имаме голям % от завършващите средно образование, които не искат да се правят, че "учат" висше. В редица специалности във висшето между 1 и 2 курс се отказват >50%. Да не говорим, че все още са малко напълно измислените специалности, с каквито е пълно в Западна Европа и ОК. Не ми се търси статистиката, но май сме на първо място по студенти медицина като % от всички студенти. Не сме първи, но сме едни от първите и по % студенти в технически специалности. https://www.nsi.bg/bg/content/3389/%...BD%D1%82%D0%B8

С всичко горепосочено искам някак да ви го кажа, както едно време котарака Леополд ги е казал: Момчета, айде да не пишете глупости.
                        Значи по раждаемост сме цъфнали и вързали, пък накрая за 10 години около 1 милион и 300 хиляди са намалели живущите на тази територия България. Я виж къде е България по смъртност.
                        ​​​​​​Понеже имам преки наблюдения, включително и работен опит за Свободна държава Бавария (Това е най-голямата провинция на Германия с БВП над 2 пъти средния за Европа), мога да те уверя че без положителна миграция икономиката буксува.
                        Как се поддържа икономика, тогава?
                        Създават се условия за привличане на пришълци. Това е целенасочена политика с традиции от 50-те години на 20 век. Първо са дошли Италианци, после Турци, източно-германци, източноевропейци, сирийци, иранци, авганистанци и др. африканци, и сега устройват украинци.
                        Простичко е: Привличаме имигранти да работят, които не се "интегрират, т.с. мързеливите" обратно чрез всевъзможни начини ;-)

Коментар

• https://bnt.bg/news/vaprosi-i-otgovo...36850news.html

Коментар

• Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение

По същество проблема е в демографията в цяла Европа ;-)
                            В България е още по-зле отрицателна демография с бълваме на ненужно обучени кадри, включително среднисти и вишисти.
                            Отделно повечето български "бизнесмени" хабер си нямат от управление на персонала. Служителите са най-ценния актив във всяка компания, чията стойност я няма в финансовите отчети.
                            Ама как да има като повечето му активи са "подарък", по линия на приватизацията (законна кражба) ;-)
                            Според мен най-същественият проблем е когато хората търсят решения без да имат ясна представа за реалната ситуация. Тогава, дори да са добронамерени и що годе способни, произвеждат единствено невъобразими поразии. Такива, че и най-голямото и мързеливо корумпе е за предпочитане. https://ec.europa.eu/eurostat/statis...ity_statistics

И конкретно - демографската картина на България е една от най-малко лошите в цяла Европа. Някой биха казали, че е най-добра. Същото е и с висшистите. https://ec.europa.eu/eurostat/statis...ion_statistics

За щастие, все още имаме голям % от завършващите средно образование, които не искат да се правят, че "учат" висше. В редица специалности във висшето между 1 и 2 курс се отказват >50%. Да не говорим, че все още са малко напълно измислените специалности, с каквито е пълно в Западна Европа и ОК. Не ми се търси статистиката, но май сме на първо място по студенти медицина като % от всички студенти. Не сме първи, но сме едни от първите и по % студенти в технически специалности. https://www.nsi.bg/bg/content/3389/%...BD%D1%82%D0%B8

С всичко горепосочено искам някак да ви го кажа, както едно време котарака Леополд ги е казал: Момчета, айде да не пишете глупости.
                            Last edited by terziеv; 18.02.2025, 12:32. Причина: добавих връзки

Коментар

• Софикс>903

Коментар

• Днес по бнт, гуруто на бизнеса и бивш президент росен Плевнелиев каза, че америка е толкова зле, че щатските дцк са станали по-скъпи от българските. Направо ми отвори очите! В моите очи се издигна на ниво сашо Томов, който каза, че дълга не е дълг, а чиста печалба и беше прав. Респект

Коментар

Working...
                                X