Първоначално изпратено от 15-
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от vikhunter Разгледай мнение
Айде стига еврогейщини.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
Простичко е: Привличаме имигранти да работят, които не се "интегрират, т.с. мързеливите" обратно чрез всевъзможни начини ;-)
Преди няколко месеца група афганистанци бяха направили проблеми и Алис Вайдел каза така - "Трябва веднага да ги върнем в България".
И какво стана вземаме си които ни харесат, престъпниците айде в България. Не ги искат в Германия, не ги искат в Афганистан пращат ги в Гуантанамо - в България.
Айде стига еврогейщини.
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение
Според мен най-същественият проблем е когато хората търсят решения без да имат ясна представа за реалната ситуация. Тогава, дори да са добронамерени и що годе способни, произвеждат единствено невъобразими поразии. Такива, че и най-голямото и мързеливо корумпе е за предпочитане. https://ec.europa.eu/eurostat/statis...ity_statistics
И конкретно - демографската картина на България е една от най-малко лошите в цяла Европа. Някой биха казали, че е най-добра. Същото е и с висшистите. https://ec.europa.eu/eurostat/statis...ion_statistics
За щастие, все още имаме голям % от завършващите средно образование, които не искат да се правят, че "учат" висше. В редица специалности във висшето между 1 и 2 курс се отказват >50%. Да не говорим, че все още са малко напълно измислените специалности, с каквито е пълно в Западна Европа и ОК. Не ми се търси статистиката, но май сме на първо място по студенти медицина като % от всички студенти. Не сме първи, но сме едни от първите и по % студенти в технически специалности. https://www.nsi.bg/bg/content/3389/%...BD%D1%82%D0%B8
С всичко горепосочено искам някак да ви го кажа, както едно време котарака Леополд ги е казал: Момчета, айде да не пишете глупости.
Понеже имам преки наблюдения, включително и работен опит за Свободна държава Бавария (Това е най-голямата провинция на Германия с БВП над 2 пъти средния за Европа), мога да те уверя че без положителна миграция икономиката буксува.
Как се поддържа икономика, тогава?
Създават се условия за привличане на пришълци. Това е целенасочена политика с традиции от 50-те години на 20 век. Първо са дошли Италианци, после Турци, източно-германци, източноевропейци, сирийци, иранци, авганистанци и др. африканци, и сега устройват украинци.
Простичко е: Привличаме имигранти да работят, които не се "интегрират, т.с. мързеливите" обратно чрез всевъзможни начини ;-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от dido_yord Разгледай мнение
По същество проблема е в демографията в цяла Европа ;-)
В България е още по-зле отрицателна демография с бълваме на ненужно обучени кадри, включително среднисти и вишисти.
Отделно повечето български "бизнесмени" хабер си нямат от управление на персонала. Служителите са най-ценния актив във всяка компания, чията стойност я няма в финансовите отчети.
Ама как да има като повечето му активи са "подарък", по линия на приватизацията (законна кражба) ;-)
И конкретно - демографската картина на България е една от най-малко лошите в цяла Европа. Някой биха казали, че е най-добра. Същото е и с висшистите. https://ec.europa.eu/eurostat/statis...ion_statistics
За щастие, все още имаме голям % от завършващите средно образование, които не искат да се правят, че "учат" висше. В редица специалности във висшето между 1 и 2 курс се отказват >50%. Да не говорим, че все още са малко напълно измислените специалности, с каквито е пълно в Западна Европа и ОК. Не ми се търси статистиката, но май сме на първо място по студенти медицина като % от всички студенти. Не сме първи, но сме едни от първите и по % студенти в технически специалности. https://www.nsi.bg/bg/content/3389/%...BD%D1%82%D0%B8
С всичко горепосочено искам някак да ви го кажа, както едно време котарака Леополд ги е казал: Момчета, айде да не пишете глупости.
- 1 like
Коментар
-
Днес по бнт, гуруто на бизнеса и бивш президент росен Плевнелиев каза, че америка е толкова зле, че щатските дцк са станали по-скъпи от българските. Направо ми отвори очите! В моите очи се издигна на ниво сашо Томов, който каза, че дълга не е дълг, а чиста печалба и беше прав. Респект
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Знаеш ли, мен друго ме притеснява повече ! Дори европейските пазари и икономики да тръгнат при нас може и да не се случи това заради липсващата работна ръка. Производствения сектор не се ли роботизира и механизира във фабриките няма да има кой да работи. А иначе европейски акции имам не малко. В момента са ми 50 на 50 български и чужди в портфейла.
В България е още по-зле отрицателна демография с бълваме на ненужно обучени кадри, включително среднисти и вишисти.
Отделно повечето български "бизнесмени" хабер си нямат от управление на персонала. Служителите са най-ценния актив във всяка компания, чията стойност я няма в финансовите отчети.
Ама как да има като повечето му активи са "подарък", по линия на приватизацията (законна кражба) ;-)
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Не бързай толкова. Пазарите започват да прайсват примирие в Украйна и европейските акции ще намажат. Та покрай тях и нашите. Примирието /евентуално/ ще е за кратко де, но тази година и следващата може да се окажат по-добри за БФБ, отколкото за NYSELast edited by Zdravko74; 14.02.2025, 16:30.
Коментар
-
Първоначално изпратено от RInvestor Разгледай мнение
Не бързай толкова. Пазарите започват да прайсват примирие в Украйна и европейските акции ще намажат. Та покрай тях и нашите. Примирието /евентуално/ ще е за кратко де, но тази година и следващата може да се окажат по-добри за БФБ, отколкото за NYSE
ПС То за някои активи на БФБ и предишните две години са по-добри отколкото за NYSELast edited by Key Ru; 14.02.2025, 16:03.
- 1 like
Коментар
-
Ами чуждо ще е ! Ти виждаш ли светлина в тунела за БФБ и за българската икономика ! Да не говорим, че повечето компании са с лоши резултати и трудно ще излезнат от тази ситуация ! Аз специално от декември насам продавам наши и купувам почти само чужди с едно изключение, добавях Брефчета ! Изцяло съм излезнал от четири български компании, а в друга намалих.
- 1 like
Коментар
-
Хубавото е, че могат да се трансферират към други посредници и платформи.
Коментар
Коментар