Първоначално изпратено от dex
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
- 5 Харесвания
-
Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение
Ние сме загубен народ ! Не малко държави драпат със зъби и нокти да се доберат до ЕС и всички облаги от това, включително и еврозоната ! Обаче ние все сме на обратно ! Европа ни мислила лошото и ни вкарвала в капан ! Ама защо всички пътувате и учите на запад, защо искат всички да ползват облагите на Европа ?
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Много смислен коментар, който ме кара да се замисля, че всъщност притесненията Ви са затова дали ЕС ни готви капан, а не че Бг политиците правят грешка? Чета много "червени лампички" защо ни приемат след като не отговаряме. Правилно ли съм разбрал?
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеПричината за това, че Европа си затваря очите за някои неща е много проста - едни бг политици под чуждо влияние ни дърпат към руската обрита. Затова ЕС е готов на компромиси.
Коментар
-
Причината за това, че Европа си затваря очите за някои неща е много проста - едни бг политици под чуждо влияние ни дърпат към руската обрита. Затова ЕС е готов на компромиси.
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Колега, ще кажа защо според мен е бързане и визирам последните две години.
На първо място най-основното нещо според мен е това, че сме в списъка за пране на пари и влязохме в този списък след влизането ни в ЕРМ-2. Защо по дяволите им е на европеските страни да ни допуснат в Еврозоната при това условие? Колко години отговаряхме на критериите за Шенген и не ни пускаха с разни глупави оправдания, а сега са готови да си затворят очите за нещо толкова сериозно! първа червена лампичка................
- 6 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение
Колега, ще кажа защо според мен е бързане и визирам последните две години.
На първо място най-основното нещо според мен е това, че сме в списъка за пране на пари и влязохме в този списък след влизането ни в ЕРМ-2. Защо по дяволите им е на европеските страни да ни допуснат в Еврозоната при това условие? Колко години отговаряхме на критериите за Шенген и не ни пускаха с разни глупави оправдания, а сега са готови да си затворят очите за нещо толкова сериозно! първа червена лампичка
Следващото нещо е дефицита. През 2023 прехвърлиха едни задължения за 3-4 милиарда за 2024, а миналата година прехвърлиха 5-6 за тази година и всичко това, за да напаснат дефицита под 3%. Това е много ясно видимо, затварянето на очите от страна на ЕЦБ за това нещо е следващата червена лампичка....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
Отговарям:
1. така е, съвършено си прав - в този ред на мисли, що протестирахме срещу пеевски през 2013 - човекът си имаше и ценз, и тапия? А и що ревете, че има корупция в България, като няма нито един осъден политик по въпроса
2. Има, има, влизаме в ЕЗ, защото една накокорена г-жа ни уши с едни популистки глупсоти за години напред. Странно, същата госпожа и феновете ѝ са уж евроатлантици - това е страхотен парадокс, като почти всичко у нас
3. Времето ще покаже кой крив и кой прав - интуицията рядко ме лъже. Ще си говорим пак, когато му дойде времето, както казваше един цар, станал парадоксално или не премиер. Засега аз греша, но като се замисля, то и за одиозния Шиши се говореше, че бил феномен...Last edited by August; 04.06.2025, 13:23.
- 2 Харесвания
Коментар
-
1. Груец, ти като човек на закона най-добре трябва да знаеш, че това какво сме покрили и какво "не" се решава от институции, упълномощени да го решат. Както в съда има съдия и съдебни заседатели. Не е нито нормално, нито редно, всеки да има претенциите, че е по-добре запознат от тях.
2. Това с новите кредити и "благосъстоянието" няма абсолютно нищо общо с еврото. Това се прави от популисти, които искат "повече държава", съответно да взимат повече от бизнеса и да харчат за администрация, поръчки и т.н. Иронията е, че според мен точно такива популисти се срещат най-много при русофилите и най-малко при евроатлантиците. Така че еврото няма абсолютно никакво отношение по темата. Справка - Румъния.
3. Вече от години се чудя защо мнението ти за Шели е такова. Наистина не разбирам какво според теб там не е истина. Смяташ, че декларират обороти, които реално не са направили ли? Смяташ, че надуват печалбата ли? И ако е така - замислял ли си се колко би им струвала тази манипулация през годините за данъци и други разходи? Те просто нямат икономическа изгода да го правят, ако ще цялата компания да продадат и тя да се окажа напълно куха. Аз нямам Шелли и за мое огромно съжаление се повозих твърде малко на това влакче, но това не ми променя мнението, че тази компания е феномен. Страхотен и полезен феномен!
1. така е, съвършено си прав - в този ред на мисли, що протестирахме срещу пеевски през 2013 - човекът си имаше и ценз, и тапия? А и що ревете, че има корупция в България, като няма нито един осъден политик по въпроса
2. Има, има, влизаме в ЕЗ, защото една накокорена г-жа ни уши с едни популистки глупсоти за години напред. Странно, същата госпожа и феновете ѝ са уж евроатлантици - това е страхотен парадокс, като почти всичко у нас
3. Времето ще покаже кой крив и кой прав - интуицията рядко ме лъже. Ще си говорим пак, когато му дойде времето, както казваше един цар, станал парадоксално или не премиер. Засега аз греша, но като се замисля, то и за одиозния Шиши се говореше, че бил феномен...Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 3 Харесвания
Коментар
-
Защо се говори за "бързане" за еврото? България подписа договор с ЕС през 2005 г., където е записано, че ще влезнем в еврозоната когато покрием критериите. Как така 20 години се оказват бързане? Просто сега покрихме критериите, няма никакво бързане. Сега, вярно е, че покрай магистрала Хемус и всичките държавни проекти започнахме да гледаме на годините като на минути, но все пак 20 години са огромен период.
На първо място най-основното нещо според мен е това, че сме в списъка за пране на пари и влязохме в този списък след влизането ни в ЕРМ-2. Защо по дяволите им е на европеските страни да ни допуснат в Еврозоната при това условие? Колко години отговаряхме на критериите за Шенген и не ни пускаха с разни глупави оправдания, а сега са готови да си затворят очите за нещо толкова сериозно! първа червена лампичка
Следващото нещо е дефицита. През 2023 прехвърлиха едни задължения за 3-4 милиарда за 2024, а миналата година прехвърлиха 5-6 за тази година и всичко това, за да напаснат дефицита под 3%. Това е много ясно видимо, затварянето на очите от страна на ЕЦБ за това нещо е следващата червена лампичка
Инфлацията. Тук имаме два компонента първия е, че в един много кратък период от време Декември ли беше, Януари ли беше отговаряхме на критерия, ама дълго време преди това не отговаряхме и за след този период се очакваше да не отговаряме отново. Тук трябва да имаме устойчиво сближаване, което не е така. Следващия компонент е има ли някой измежду Вас, който е на мнение, че инфлацията е 2% или 2 и колкото там ни казват? Последния път като гледах теглото на влаковия билет в кошницата беше с теглото на някоя основна храна ориз ли беше или леща, не се спомням. Билета за градския транспорт също е част от кошницата и като се върнем към протестите от преди две седмици виждаме как в системата има недофинасиране, заради подтискането на някои цени, както тук така и в БДЖ, после ги дофинансираш през бюджета и после тези изкривявания започват да избиват в самия бюджет. И айде стига толкова, че стана много дълго и ще ви отегча.Last edited by Key Ru; 04.06.2025, 12:50.
- 2 Харесвания
Коментар
-
А на теб ти препоръчвам да не слизаш на елементарното ниво на копейките ! Уж си интелигентен и изучен човек ! Лафчета за малоумната еврозона не знам какво ниво са !
П.С. Не си спомням някога да съм обиждал уважаванеи от мен форумци, а в редките случаи, които съм обиждал някого, е било в отговор и след това съм го вкарвал в блек листата, за да не чета излишни глупостиNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
1. дори не сме го покрили - елементарна стъкмистика - нито дефицитът ни е в рамките, нито инфлацията.
2. А бързането е, за да се теглят нови кредити, с които да се "увеличи благосъстоянието" ни - видяхме до какво доведе това при маляките, нали?
В този ред на мисли, сега наистиан е удачен момент да се инвестира на БФБ (или в имоти) - намираме се в последна фаза на надуването на балон, а всички знаем, че тогава се правят най-много пари. После следва логичното, но ако не си много алчен, като някои батковци, и си си постлал добре, сривът няма да е никакъв проблем
2. Това с новите кредити и "благосъстоянието" няма абсолютно нищо общо с еврото. Това се прави от популисти, които искат "повече държава", съответно да взимат повече от бизнеса и да харчат за администрация, поръчки и т.н. Иронията е, че според мен точно такива популисти се срещат най-много при русофилите и най-малко при евроатлантиците. Така че еврото няма абсолютно никакво отношение по темата. Справка - Румъния.
3. Вече от години се чудя защо мнението ти за Шели е такова. Наистина не разбирам какво според теб там не е истина. Смяташ, че декларират обороти, които реално не са направили ли? Смяташ, че надуват печалбата ли? И ако е така - замислял ли си се колко би им струвала тази манипулация през годините за данъци и други разходи? Те просто нямат икономическа изгода да го правят, ако ще цялата компания да продадат и тя да се окажа напълно куха. Аз нямам Шелли и за мое огромно съжаление се повозих твърде малко на това влакче, но това не ми променя мнението, че тази компания е феномен. Страхотен и полезен феномен!
- 10 Харесвания
Коментар
-
Е, как, много ясно - точно аз съм с плаката "Шели е новият Епъл - инвестирайте в българския ребрандировач и подкрепете братския китайски производител" и другия "Софикс ми е по-стабилен от ДАКС"
Честно, Здравче, слизаш на нивото на Батя с лафчета ад хоминемLast edited by Zdravko74; 04.06.2025, 12:17.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Доста сте наивен колега.. вие май бяхте и путлерист.. което обяснява нещата..
Само днес по мои сметки има нов 1 млн. лв. влязъл в ЕТФ-а.. личи си по агресивното изкупуване са Софикс акции.
Иначе за втората част че с няколко стотин млн. може и 5000 да видим.. ами да, защо не.. казах го по-долу.. тогава вече ще е Хайп като 2007-ма. Само дето този път ще го изиграем доста по умно
А включването на г-н Гру с обяснения как нищо няма да стане и как бъркаме е чудесен индикатор, че нещата тръгват да се случватНямам доверие в НИЩО и НИКОЙ
- 1 like
Коментар
-
Груец, да не пишеш от протестите против еврото днес ?Тези изрази за малоумната еврозона там ли ги слушаш ?
Още по-налудничаво е писането му в темата за оптимизъм, защото никога не е виждал какъвто и да е оптимизъм. А това, че се появиха нови акции, които отново върнаха публиката, не го отчита въобще.
От времето на 2007 акциите коригираха неимоверно и прекалено, съизмеримо с голямата депресия в щатите през 1929...което не видяхме да се е случило на никой от пазарите през 2007г.
Ама нищо не седи на нулеви цени, нормално е, дружествата след цели 2 десетилетия да възстановят, както каза Батя, А тук даже сме на половината на нивата от 2007г. Грую-съчмата може да е болен, но няма как да го разбере. Психясалите не могат да асимилират, че са луднали.
- 5 Харесвания
Коментар
Коментар