IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• [QUOTE=Black and white cat-foot;n4285668]

Пич, в алфата само съм правил над милион вюта на година и то парт-тайм като хоби[/QUOTE

Като си толкова велик, защо не си го монетаризирал този голям интерес, а се плюнчиш по цял ден в този избушен форум да ни тормозиш сетивата
    Направи си един канал в тубата и по цял ден ще диплиш пачки

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Смешници, да направят някой сравнителен анализ като да кажем Естония. То си личи и от вютата де, само 450. Най ме разсмя "ренесанса на бфб". Пич, в алфата само съм правил над милион вюта на година и то парт-тайм като хоби
      Ало, г-н "най-великия финансов блогър" - избрал да премести парите си в НИ в България, хайде спри се вече, защото става повече от досадно.
      Разбрах, че повечето тук сме под нивото ти - все пак не всеки успешен меринджей за 20години на финансовите пазари може да достигне портфейл с размер малко над нова Дачия.
      Кажи ми как ти помагат тия 1млн читатели, като ти сам не си вярваш на тезите. Ако си вярваше щеше да теглиш едни 100к заем и за няколко години да си ги направил 1-2млн ама лева а не вюта., ама Йок - големи сме само на приказки
      Направи си една тема, като Архитекта и си пускай там умнотиите, Грую ще ти вика Браво - за съжаление явно си свикнал и търсиш повече внимание...
      Даже аз не знам защо си губиш времето по пазарите - махай всичко, взимай една кола- нали за толкова си изкарал и се фокусирай върху контактите ти с прокуратурата, най-мощната и безпардонна престъпна организация в БГ - харесай им някоя фирма за асансьори или за детски играчки, анализирайте я, откраднете я и си се занимавай с нея.

Извинявам се на съфорумците, ама аман от тая витилигова мечка вече!
      Last edited by tony1975; 12.07.2025, 12:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        Еврото идва: какво следва за БФБ с Мартин Георгиев
        Смешници, да направят някой сравнителен анализ като да кажем Естония. То си личи и от вютата де, само 450. Най ме разсмя "ренесанса на бфб". Пич, в алфата само съм правил над милион вюта на година и то парт-тайм като хоби
        Last edited by Black and white cat-foot; 12.07.2025, 10:17.
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Еврото идва: какво следва за БФБ с Мартин Георгиев

Коментар

• За да знаем къде се намираме, трябва да се сравняваме с Хърватия, Словакия и Балтика, защото с тях няма да имаме валутното предимство.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
              Международните рейтингови агенции Fitch Ratings и S&P Global Ratings повишиха дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна валута на ‘BBB+’ със стабилна перспектива.
              Водещият фактор за повишението на рейтинга на страната ни е официалното решение на Съвета на Европейския съюз за присъединяването на България към еврозоната от 1 януари 2026 г.

Рейтинговата агенция Fitch Ratings разглежда приемането на еврото като положително за рейтинга. Приемането в еврозоната ще:
              предостави на държавния дълг статут на резервна валута;
              укрепи рамката на паричната политика;
              намали транзакционните разходи;
              елиминира валутно-курсовия риск за фирмите и домакинствата;
              открие допълнителни възможности за външно финансиране;
              българските банки ще имат достъп до ликвидните улеснения на ЕЦБ.
              Fitch очаква реален растеж на БВП от 2,8% през 2025 г., непроменен спрямо 2024 г., тъй като несигурността около световната търговия се компенсира от подобрената вътрешнополитическа ситуация. Силният растеж на номиналните заплати, съчетани с увеличение на потреблението преди влизането в еврозоната ще подкрепят стабилните разходи на домакинствата. Fitch Ratings прогнозира реален растеж на БВП от 2,5% през 2026 г., с възможности за допълнително нарастване, свързани с приемането на еврото.

Агенция S&P Global Ratings отбелязва, че:
              България ще бъде облагодетелствана от надеждната парична политика на ЕЦБ и развитите капиталови пазари на паричния съюз, а валутният риск ще намалее значително;
              Членството на България в ЕС и предстоящото присъединяване към еврозоната продължават да осигуряват на страната осъществяването на важни политики.
              Краткосрочните перспективи за растеж на България са оценени като стабилни. Прогнозата е, че икономиката ще нарасне с 2,4 % в реално изражение през 2025 г. и средно с 2,8 % до 2028 г.

Мда, беше крайно време да минем орбанистите
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Международните рейтингови агенции Fitch Ratings и S&P Global Ratings повишиха дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна валута на ‘BBB+’ със стабилна перспектива.
                Водещият фактор за повишението на рейтинга на страната ни е официалното решение на Съвета на Европейския съюз за присъединяването на България към еврозоната от 1 януари 2026 г.

Рейтинговата агенция Fitch Ratings разглежда приемането на еврото като положително за рейтинга. Приемането в еврозоната ще:
                предостави на държавния дълг статут на резервна валута;
                укрепи рамката на паричната политика;
                намали транзакционните разходи;
                елиминира валутно-курсовия риск за фирмите и домакинствата;
                открие допълнителни възможности за външно финансиране;
                българските банки ще имат достъп до ликвидните улеснения на ЕЦБ.
                Fitch очаква реален растеж на БВП от 2,8% през 2025 г., непроменен спрямо 2024 г., тъй като несигурността около световната търговия се компенсира от подобрената вътрешнополитическа ситуация. Силният растеж на номиналните заплати, съчетани с увеличение на потреблението преди влизането в еврозоната ще подкрепят стабилните разходи на домакинствата. Fitch Ratings прогнозира реален растеж на БВП от 2,5% през 2026 г., с възможности за допълнително нарастване, свързани с приемането на еврото.

Агенция S&P Global Ratings отбелязва, че:
                България ще бъде облагодетелствана от надеждната парична политика на ЕЦБ и развитите капиталови пазари на паричния съюз, а валутният риск ще намалее значително;
                Членството на България в ЕС и предстоящото присъединяване към еврозоната продължават да осигуряват на страната осъществяването на важни политики.
                Краткосрочните перспективи за растеж на България са оценени като стабилни. Прогнозата е, че икономиката ще нарасне с 2,4 % в реално изражение през 2025 г. и средно с 2,8 % до 2028 г.

Last edited by tony1975; 11.07.2025, 08:41.

Коментар

1. Направо търгово и делистване да видиш как ще се раздвижат
                  2. Или даваш дивидент, по-малко корпоративен данък. Трябва и морков малко. Ямайка например като се листнеш, мисля че 5г не плащаш корпоративен данък, нещо такова

пп помниш ли Ники салама?
                  На 99 % го подкрепям като икономическо мислене, но като си спомня, че му се доверих в мейкърството ( и пих една кофа студена вода ), не го трая...

Коментар

• Първоначално изпратено от ярък Разгледай мнение
                    Трябва да направим предложение до новия шеф на КФН за развитие на фондовата ни борса.
                    Моите са :
                    1. Всички дружества с цена на акциите под номинала да бъдат изключени от индексите и евентуално да бъде създаден нов - Пени маркет.
                    2. Всички АД ( публични и непублични) да са длъжни да раздават мин 50 % от печалбата като дивидент.

пп Имам и трето - Всички мутри на салам....

1. Направо търгово и делистване да видиш как ще се раздвижат
                    2. Или даваш дивидент, по-малко корпоративен данък. Трябва и морков малко. Ямайка например като се листнеш, мисля че 5г не плащаш корпоративен данък, нещо такова

пп помниш ли Ники салама?

Коментар

• Трябва да направим предложение до новия шеф на КФН за развитие на фондовата ни борса.
                      Моите са :
                      1. Всички дружества с цена на акциите под номинала да бъдат изключени от индексите и евентуално да бъде създаден нов - Пени маркет.
                      2. Всички АД ( публични и непублични) да са длъжни да раздават мин 50 % от печалбата като дивидент.

пп Имам и трето - Всички мутри на салам....

Коментар

• Трамплин друг път, нали ви сравних с Естония и Хърватия. Няма ефект, ама никакъв

Коментар

• Фондовият пазар само може да се възползва от влизането в еврозоната, но то е и възможност да се отърве от наследствените си проблеми

Коментар

• Здравейте,
                            Защо не мога да пиша по някои теми?
                            Аз ли правя нещо грешно?

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Абе не е само той

Началото на 2023г - 649 415

Началото на 2024г - 763 177

Началото на 2025г. - 910 094

и към края на май - 1 072 173
                              що не звъннеш направо на наглите да ги улесниш съвсем. давай в същия дух, но да те бия за тези 3г като си се набухал в Шелли си е срамно
                              Last edited by Black and white cat-foot; 09.07.2025, 13:56.

Коментар

Здравко набор 74 който току що се похвали че е милионер в бързоликвидни акции в публичен форум и можеш да му видиш името и егн-то по някое ОСА, аз съм тъп а ти си умен щото не ти хваля стоката
                                Не бе, ти си най умния Щото имаш най умния съветник на света ! Че и мераци да управляваш фондове имаш ! Хубаво е човек като се поизложи да се усети и да спре !

Коментар

Working...
                                X