Относно: Как да се издържаш от Българската фондова борса - Мирослав Недев" .. Интересното ще стане, когато се ожени, родят се децата, родителите остареят ..и започнат едни ежеседмични/месечни/годишни неочаквани разходи да се появяват от "нищото"..Тогава ще разбере, че на българската борса, дългосрочно, можеш да почнеш от нулата и да продължиш успешно, тогава и само тогава, когато не ти е основен доход. Ала ще порасне и ще натрупа и социалния опит.. тогава ще отиде на служба със сигурен основен доход, подсигурен годишен отпуск/пенсионни/здравни, и ако се наложи ще има откъде да "вади" за неочакваните разходи по семейство/роднини/проблеми/изненади. Тогава ще издаде и втора книга "Ако нямаш тате или бате, по-добре ще е и да бачкаш свате.."
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
В анонимен форум изникват много дървени философи разбиращи от всичко, чертаещи елхи или иронизиращи пазара и избора на други. Казвам само, че ми се ще да видя какво е постигнал даден инвеститор, преди да приема мнението и препоръките или укорите му насериозно.
Приятна почивка Гру.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
Съжалявам - никой не искам да обидя. Практиката ми показва, че не всеки добър оратор или писател, задължително е успешен инвеститор. Импето, който от 20г. във форума бе експерт по всичко, с чаровен изказ и експертиза от Газпром, през Софарма трейдинг и Жабока, та чак до Сантандер и уран и какво ли не, се оказа с ужасно малък портфейл за "експертизата", която предлага. Доста хора се набълбочиха, покрай мъдростите му в руски акции, дано са се оправили. То и аз, като се сетя колко мозък ръсех с едни 20-30к портфейл...)
Свестните у нас считат за луди,
глупецът, вредом всеки почита:
„Богат е“, казва, пък го не пита
колко е души изгорил живи,
сироти колко той е ограбил
и пред олтарят бога измамил
с молитви, с клетви, с думи лъжливи.
И на обществен тоя мъчител
и поп, и черква с вяра слугуват;
нему се кланя дивак учител,
и с вестникарин зайдно мъдруват,
че страх от бога било начало
на сяка мъдрост... Туй е казало
стадо от вълци във овчи кожи,
камък основен за да положи
на лъжи святи, а ум човешки
да скове навек в окови тежки!
Соломон, тоя тиран развратен,
отдавна в раят нейде запратен,
със свойте притчи между светците,
казал е глупост между глупците,
и нея светът до днес повтаря -
„Бой се от бога, почитай царя!“Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
не така с рогцата, макар че си го проси!
Last edited by tony1975; Вчера, 16:52.
- 7 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение@RInvestor, така е. Колегата е хванал предимно растящи години след 2018 и резултатите му може да са подвеждащи - и на мен ми се искаше да сподели малко повече конкретика. Например в Харманли с 2 000лв на месец живота може да е прекрасен, което е 24-25к годишно. При очаквана от него доходност от 20%, то едни 150 000лв портфейл е достатъчен, но дали тези резултати ще продължат и дали е наистина финансово независим с такъв портфейл? Забелязах и че ник с подобна фамилия, коментира най-вече темите на БФБ АД, СОФКОМ и Телематик - които имат високи стойности на следените от колегата коефициенти. Надявам се да се включи и да сподели повече за успеха си и за това дали е устойчив, иначе стигаме до пародията на една повярвала си панда - инвеститор с портфейл на БФБ колкото Дачия Сандеро, да търси сметка тук по различни теми и да поучава успешни инвеститори с портфейли от над 10 -15млн лв.Истински му се радвам и дано повече хора видят видеото и прочетат книгата му, за да разберат че и на БФБ за 6-7г. може да се постигне финансова независимост.
не така с рогцата, макар че си го проси!
- 2 Харесвания
Коментар
-
@RInvestor, така е. Колегата е хванал предимно растящи години след 2018 и резултатите му може да са подвеждащи - и на мен ми се искаше да сподели малко повече конкретика. Например в Харманли с 2 000лв на месец живота може да е прекрасен, което е 24-25к годишно. При очаквана от него доходност от 20%, то едни 150 000лв портфейл е достатъчен, но дали тези резултати ще продължат и дали е наистина финансово независим с такъв портфейл? Забелязах и че ник с подобна фамилия, коментира най-вече темите на БФБ АД, СОФКОМ и Телематик - които имат високи стойности на следените от колегата коефициенти. Надявам се да се включи и да сподели повече за успеха си и за това дали е устойчив. Истински му се радвам и дано повече хора видят видеото и прочетат книгата му, за да разберат че и на БФБ за 6-7г. може да се постигне финансова независимост.Last edited by tony1975; Вчера, 18:37.
- 5 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеФинансово независим за 7г.и то от БФБ, браво!
Как да се издържаш от Българската фондова борса - Мирослав Недев
Казва ,че капиталът го е натрупал от заплата. Възможно е предполагам, ако печелиш поне 8-10К/месец и много дозираш разходите. В последствие обаче "заплатата" от борсата ще е много по-малка.
Лично за мен, за посоченото време, финансова независимост е възможна само с използване на левъридж и много по-голям % възвращаемост. Ще се радвам колегата да сподели повече, ако влиза тук. Бих си купил книгата му, може да има интересни идеи.
- 2 Харесвания
Коментар
-
Финансово независим за 7г.и то от БФБ, браво!
Как да се издържаш от Българската фондова борса - Мирослав НедевLast edited by tony1975; Вчера, 06:30.
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Не те разбирам - на кое му казват допинг?destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
Да, викат му допинг
- 1 like
Коментар
-
Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение
Контекста на думите на Леков /по-добре отначало да загуби/ бяха за стратиращ инвеститор. Аз не съм такъв, но с "гордост" мога да заявя, че дори след 10+ години по борсите, все още не мога да се уча от собствените си грешки, да не говорим от чуждите. Нещо повече - не познавам човек, който е успял да не повтаря своя грешка. Тези мъдрости от типа "учи се от грешките на дугите" според мен са нищо повече от просто пожелателни и практически невъзможни. Или поне в обществото, до което имам достъп. Говорим за хора със средно ниво на интелект. Иначе във всяка сфера има 1 човек на няколко десетки милиона, който притежава свръхкачества и става да кажем олимпийски шампион...destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby
Коментар
-
Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение
За предпочитане от загубите на другите, не от собствените. Иначе аз се уча и от печалбите, да кажем Friedman Industries се насраха ама цената на акцията удвои. Важни поуки могат да се извадят от почти всяка ситуация
- 3 Харесвания
Коментар
Коментар