IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• БЪДЕЩЕТО НА БЪЛГАРСКА ФОНДОВА БОРСА – Доц. д-р Маню Моравенов

Коментар

• Здравейте инвеститори,

Дойде времето на БФБ

Успех на всички!!!!

Коментар

• "Bъв втopaтa пoлoвинa нa 2025 г. ce oчaĸвaт няĸoлĸo знaчими пъpвични пyблични пpeдлoжeния, cpeд ĸoитo лиcтвaнeтo нa тexнoлoгичнa ĸoмпaния."
        Няма универсален отговор, но има универсални принципи

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Не те разбирам - на кое му казват допинг?
          Схръхчовешките качества при олимпийските шампиони, да кажем тая дето подобри рекорда на стефка и после едва скача и 2 метра щото не смее да допи пак
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Black and white cat-foot Разгледай мнение

Да, викат му допинг
            Не те разбирам - на кое му казват допинг?

Коментар

• Първоначално изпратено от 15- Разгледай мнение

Контекста на думите на Леков /по-добре отначало да загуби/ бяха за стратиращ инвеститор. Аз не съм такъв, но с "гордост" мога да заявя, че дори след 10+ години по борсите, все още не мога да се уча от собствените си грешки, да не говорим от чуждите. Нещо повече - не познавам човек, който е успял да не повтаря своя грешка. Тези мъдрости от типа "учи се от грешките на дугите" според мен са нищо повече от просто пожелателни и практически невъзможни. Или поне в обществото, до което имам достъп. Говорим за хора със средно ниво на интелект. Иначе във всяка сфера има 1 човек на няколко десетки милиона, който притежава свръхкачества и става да кажем олимпийски шампион...
              Да, викат му допинг
              destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

За предпочитане от загубите на другите, не от собствените. Иначе аз се уча и от печалбите, да кажем Friedman Industries се насраха ама цената на акцията удвои. Важни поуки могат да се извадят от почти всяка ситуация
                Контекста на думите на Леков /по-добре отначало да загуби/ бяха за стратиращ инвеститор. Аз не съм такъв, но с "гордост" мога да заявя, че дори след 10+ години по борсите, все още не мога да се уча от собствените си грешки, да не говорим от чуждите. Нещо повече - не познавам човек, който е успял да не повтаря своя грешка. Тези мъдрости от типа "учи се от грешките на дугите" според мен са нищо повече от просто пожелателни и практически невъзможни. Или поне в обществото, до което имам достъп. Говорим за хора със средно ниво на интелект. Иначе във всяка сфера има 1 човек на няколко десетки милиона, който притежава свръхкачества и става да кажем олимпийски шампион...

Коментар

• На Бисмарк приписват думите:"Само глупаците се учат от грешките си.Аз предпочитам да се уча от грешките на другите". Явно Бусмарк се е мислел за безгрешен. Но както знаем само Бойко Борисов е безгрешен. Важното е да се учим от грешките ....свои .... чужди ....каквото дойде. Иначе Панда добре е че се учиш и от печалбите.Всички го правим...............Но въпросът беше за загубата на пари а тя винаги идва от грешка. Ако си мислиш, че във възходящ пазар си направил пари и никога няма да бъркаш и допускаш грешки.....
                  Иначе отговора на въпроса ти "Как да стана портфолио мениджър?"......Преживей един пълен пазарен борсов цикъл......
                  Life won't wait for you.

Коментар

Да не губиш ми звучи по-добре някак
                    Няма начин да не губиш.Важното е да печелиш повече отколкото губиш.
                    Life won't wait for you.

Коментар

За предпочитане от загубите на другите, не от собствените. Иначе аз се уча и от печалбите, да кажем Friedman Industries се насраха ама цената на акцията удвои. Важни поуки могат да се извадят от почти всяка ситуация
                      Пишейки предишния си пост си мислех, че е най-добре да се учим от грешките на другите, така е, това е най-правилния начин. Пак казвам не съм гледал видеото още. И съм съгласен може да се учим от всяка ситуация!

Коментар

• Първоначално изпратено от Key Ru Разгледай мнение

Без да съм гледал видеото още, съгласен съм с Вас колега, звучи много по-добре, но ще подкрепя мнението на колегата B.Graham, че от загубите се учи много повече!

Коментар

Без да съм гледал видеото още, съгласен съм с Вас колега, звучи много по-добре, но ще подкрепя мнението на колегата B.Graham, че от загубите се учи много повече!

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                            От загубените пари на борсата се извличат най-добрите уроци. Затова е може би по-добре първо да загубиш и ако искаш да продължиш, продължаваш по-подготвен.

Коментар

• От загубените пари на борсата се извличат най-добрите уроци. Затова е може би по-добре първо да загубиш и ако искаш да продължиш, продължаваш по-подготвен.
                              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от Zdravko74 Разгледай мнение

Да се надсмиваш на човек по преуспял от теб е меко казано неуместно ! А иначе хубаво е човек да има самочувствие като теб, но е хубаво и да е стъпил на земята !
                                Колкото и да си успял, пак можеш да ръсиш глупости. Бтв ако е толкова хубаво първите пари да се загубят, с маржин сметка е по-лесно. В ИБКР нямаш и достъп до шортене или по-фенси опции без такава
                                Last edited by Black and white cat-foot; 19.06.2025, 16:33.

Коментар

Working...
                                X