If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Салдото по текущата сметка на България за 2019 г. показва излишък от 5.90 млрд. евро (9.7% от прогнозния БВП за 2019 г.), което е двукратен ръст на годишна база, сочат данни на БНБ. Само за декември излишъкът достига 23.9 млн. евро, което е над двукратен ръст на годишна база. Търговският баланс за месеца е отрицателен, отчитайки дефицит от 288.9 млн. евро при дефицит от 216.8 млн. евро година по-рано. За цялата 2019 г. търговският баланс отчита дефицит от 128 млн. евро (0.2% от БВП), което е подобрение в сравнение с 2018 г., когато дефицитът достига 1.86 млрд. евро (3.3% от БВП).
* Очакван БВП на България за 2019 г. е 59.2 млрд. евро по прогнози на БНБ. БВП за 2018 г. е 55.2 млрд. евро.
То е ясно защо излязоха - заради непремерените приказки на Борисов. Този човек все още не си дава сметка, че пазарът го следи и реагира и че трябва да бъде по-отговорен в този смисъл. Първо да мисли и после да говори!
Приказките за Еврозоната или за закриване на пенсионните?
Някой някъде питаше кои са продавачите от тези дни. Имах 10-15% кеш и тези дни купих Сфарм на 3,28 и Хим на 1,46. И при двете позиции продавач бе първата къща, но смятам, че това бе краят на този продавач. Дали ще се появи друг, нямам представа. Кешът ми е 0, което не съм допускал никога досега за 8 години. Средна цена при Фарма - 3,65, при Хим - 1,74 без да отчитам дивидентите. Ако имам сегашните си доходи и не ми излезне нещо непредвидено, не мисля да продавам тези акции преди да направят поне 50-100%.
Успех на всички!
Първата къща да не би да освобождава капитал за записването на Първата банка
То е ясно защо излязоха - заради непремерените приказки на Борисов. Този човек все още не си дава сметка, че пазарът го следи и реагира и че трябва да бъде по-отговорен в този смисъл. Първо да мисли и после да говори!
Ами той завалията, нито може да мисли, нито да говори, така че по добре да си мълчи !
Докато не компенсират милионите, които излязоха, и не стане ясно защо излязоха, тези дребни суми са без значение
"Син карс индъстри" смята да набере до 6 млн. лв. от капиталовия пазар. Средствата ще бъдат използвани за машини и роботи, които да направят ефективно производството на компоненти. Това заяви Росен Даскалов, основател на "Син карс индъстри", в предаването "Бизнес старт" с водещ Христо Николов.
Коментар