Докато Боко е на власт борсата няма да тръгне както трябва нагоре и чужди пари няма да влязат.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Трагедия!!!
Гледам пряко включване на "слънцето" от някакво кръгогово на обхода на Пазарджик.
Слънцето се държи, като несменяем, държи се така сякаш няма сила, която да го свали от управление.
Наглост до безобразие.
....и сигурно е прав беззъба опозиция и още по-беззъб народ български.
Сигурен съм, че списващите в темата и форума не си правят илюзии, че докато слънцето е на власт няма оптимизъм.
Честит празник!!Last edited by polax; 24.05.2020, 10:35.
- 4 Харесвания
Коментар
-
Слави с нова песен ”Ей, тулупи” на групата ”Извънредно положение”
http://burgas-podlupa.com/%D1%81%D0%...-H54g8SVyHUE6Y
МЕЧКИ ИЛИ БИКОВЕ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение„Държавната петролна компания“ няма да може да се приватизира и да фалира
Черешара рапон къде е учил икономика, че говори такива глупости..Тези надминаха бащите си комунисти..fuск the bеаr - give me the bееr
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение„Държавната петролна компания“ няма да може да се приватизира и да фалира
Черешара рапон къде е учил икономика, че говори такива глупости..Тези надминаха бащите си комунисти..
- 1 like
Коментар
-
„Държавната петролна компания“ няма да може да се приватизира и да фалира
Черешара рапон къде е учил икономика, че говори такива глупости..Тези надминаха бащите си комунисти..
Коментар
-
Гриша Ганчев: Хубаво е да се купят концесии в нефтени полета и да се тръгне и на експорт
https://www.capital.bg/biznes/kompan...37UKGaXc7WaSDY
ИНТЕРЕСНО И ЗАБАВНО..Last edited by Kiro; 22.05.2020, 20:09.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
Някаква перверзия е това. Когато си толкова зависим от ДДС, и като го намаляш, да ги няма най-главните в Парламента да обяснят защо се прави?
Или примерно да джиткаш по Перник, когато увеличението на ПИБ се е закучило нещо..да наминат покрай Три Уши 6, че правата и акциите на ПИБ нещо не вървят.
Увеличението на пиб /и което и да е друго/ обикновено се решава в последния ден за търговия с правата. Или още по-вероятно на аукциона за непродадените права. Ако има останали такива.
Ще свикнеш, Още не си ги видял процесите и избързаш с изводитетърся преподавателка, за уроци по пиано, математика, масаж и испански
- 1 like
Коментар
-
Днес ни споходи една блага вест.
Партията - майка и кърмилница прокара на първо четене през парламента промените в ДДС за ресторантите и книгите.
Има нещо библейско има в този ход, нещо от елементите на равновесието в природата!
Търсене на път за помиряване на противоречивата ни човешка природа.
Нещо като Ин и Ян.
Да попречим, Да не позволим - търбухът не може да изпревари духа?! Да потърсим баланса между тях!
Нямам за цел да обяснявам за сетен път нефелността на това решение.
Не чух нито едно сериозно мнение на икономист, което да подкрепя идеята. Дори в единния и строен геппаджийски хор този път се чуха фалшиви ноти.
Напълно естествено аз се фокусирам върху манджата. Включването на книгите не е сериозно и не го коментираме, то е просто един несръчен и глуповат камуфлаж. Не знам, кой си въобразява, че покрай книгите и другото ще мине по-лесно.
Наблягаше се на един основен аргумент за намаляване на ддс. Един бранш бил поставен на ръба в резултат на пряко разпореждане на централната власт във връзка с епидемията. Следователно, трябва да бъде компенсиран.
Изнамереното решение е меко казано странно. Намаляваме ддс от 20 на 9 %.
Когато подпомагаш (компенсираш) някого чрез промяна на ставката, какво всъщност му казваш?
Забележете, аз не питам как в общественото пространство се обяснява мярката. Там се казва, че намаленото ддс ще доведе до по-ниски цени, а по-ниските цени ще доведат до много повече клиенти, оттам повече продажби и приходи, повече печалба. Това е за наивните лаици.
Истината е прозаична и различна.
Цените няма да мръднат, а на един бранш се разрешава да реализира една делта при извършване на косвената данъчна аритметика.
Формираният данъчен кредит от покупките при равни други условия ще се запази, но начисленият данък при продажбите ще спадне значително, а оттам ще се повишат и приходите.
И това щяло да трае някакво си там време.
Това на мен ми прилича на маскиран транфер от бюджета, ама нейсе!
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от mechka uteshitelka Разгледай мнениеКупи си и ти една жипка, да ти мине мерака и да не те е яд.
Или примерно да джиткаш по Перник, когато увеличението на ПИБ се е закучило нещо..да наминат покрай Три Уши 6, че правата и акциите на ПИБ нещо не вървят.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеБМБ в джипката заедно с Горанов, в Парламента гласуват 9% ДДС. Стабилност.Я всегда буду твоим поводом напиться.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнениеБорисов: Заплатите в България доближават европейските...
Е ТВА Е..КЪРТИМ МИФКИ И БОСАТА Е ПЪЛНА С ЧЕРЕШИ..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнениеБМБ в джипката заедно с Горанов, в Парламента гласуват 9% ДДС. Стабилност.
Ама, чакайте сега, нали уж Началникът се вози отзад, пък подчиненият шофира?!
Съвсем ми се объркаха нещата!
Или просто това е поредният театрален етюд, който цели да демонстрира близкото приятелство между членове на екипа, неговата монолитност.
Представям си, как минфинчето е свило нервно устичките си, както само той го може.
Какво да се прави - има сценарий, режисура, а актьорите са просто едни производни.
Заложените интереси са огромни и не може просто да кажеш: аз няма да изляза на сцената при следващото действие!
Аз ще си позволя да споделя нещо като батко на всички замесени персони: При този род отношения, въобще не е изключено да дойде момент, скоро при това, при който си казваш: ИСКАМ САМО ДА СЕ МАХНА, КАКВИТО И ПОСЛЕДИЦИ ДА ИМА ТОВА! Иначе ще се пръсна от отврат!
Коментар
Коментар