Майки, няма лошо да си развиваш сценариите, ама по всичко личи, че Ковида освен с изолация (скоро с ваксина) се бори и с ликвидност. Да, определени сектори ще имат много тежка година, но нещата генерално далеч не са толкова зле. Това, което се случва се, е че почти всички бизнеси се адаптираха към новите реалност. Икономиката е инертен механизъм и до края на годината потреблението и производството ще бъде ограничено, но не виждам причина да не съм оптимист за 2021. Проблемите на БФБ са от съвсем друго естество и всички знаем какво ги поражда. Успех на всички, но за занулване на БФБ и дума не може да става.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
Мислиш ли че останаха глупаци които да продават на 4 г. дъно и то при една от най-силнит новини за България в последниете 14 г.?!
Аз лично се съмнявам, но ще видим, "интелекта" и "професионализма" на една част от играчите на БФБ ни е изненадвал неведнъж.. Ако пак се проявят, просто ще им помогна доколкото ми е възможно да напуснат пазара
От сега нататък всички български банки ще са длъжни да правят регулярни вноски и отчисления към европейския фонд за преструктуриране и спасявене на банките. Разходите за тези вноски банките ще ги избият естествено от крайните клиенти.
Есента вкарват българите в банковия съюз - очаквай цените на всички банкови такси и услуги да поскъпнат драстично... цените на кредитите също ще поскъпнат драстично...
Или казано с други думи ще бръкнат в изтънелия джоб на редовите българи с допълнителен "данък банкова стабилност", който ще отиде за спасяването на закъсалите банки на Италия, Испания, Португалия...
След като Обединеното Кралство, което беше най-големият нетен кредитор на евросъюза си би камшка, брюкселските бюрократи просто си намериха новите балъци България и Хърватска, които да плащат за да им спасяват закъсалите банки...
От такива "положителни" новини БФБ-то ще потъва още и още... само да не се занули накрая...( ! ) Мнението ми води до фалит и финансови загуби
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Глупаци да продават май няма много ,но и "умници" дето да купуват май също няма.С други думи всички вече са купили и чакат......
Не така, ще е обаче още дълго, когато се развенчае илюзията и се види реалността в икономиката и финансите.
Имам приятел, който въпреки, че му казах да не купува и да чака, по негови си някакви съображения искаше 2 апартамента и 2 гаражда, като единствената отстъпка, която искаше след началото на март месец, говорим за април, беше да не плаща единия гараж. НЕ му отстъпиха!
Ето колко са скъсали продавачите с реалността и какво недоразбиране има на това, което идва.
Просто хората предпочитат да живеят в рамките на красива илюзия, че всичко ще си е както преди, че няма да е толкова лошо и тн...
Съвсем скоро имотния пазар ще започне да отразява реалността.
БФБ е закотвен в момента, но какво ще стане след като се подновят корекциите на американския пазар?
НАСДАК за 10 години е скочил 10 пъти, от 2009г.. Това е 100% на парите всяка година!
Не е само български феномен, факта, че хората предпочитат да си затварят очите и да си заврат главата в пясъка пред обективните дадености.
Не го казвам, защото злобея или искам някой да си загуби парите, но трябва да се гледа по-реално на ситуацията, защото много млади инвеститори, които хал хабер си нямат от нещата, може лесно да се подлъжат и да си загубят парите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от camaz Разгледай мнениеГолямо ослушване пада! Многогодишните усилия на правителството и силно положителното събитие бяха неутрализирани от една малка лодка и 10 метра чакъл.
Коментар
-
Първоначално изпратено от спекуланта Разгледай мнение
Глупаци да продават май няма много ,но и "умници" дето да купуват май също няма.С други думи всички вече са купили и чакат......
- 3 Харесвания
Коментар
-
Мислиш ли че останаха глупаци които да продават на 4 г. дъно и то при една от най-силнит новини за България в последниете 14 г.?!
Аз лично се съмнявам, но ще видим, "интелекта" и "професионализма" на една част от играчите на БФБ ни е изненадвал неведнъж.. Ако пак се проявят, просто ще им помогна доколкото ми е възможно да напуснат пазара
- 2 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mike Florida Разгледай мнение
Въпроса е какъв е професионализма и интелекта, на хора, които вървят против установения професионализъм и интелект на БФБ у останалите участници?
Ако някой не съобразява действията си спрямо друг, за който твърди, че е потенциално "тъп", то това не би ли следвало да значи, че чувството за превъзходство у първи, на практика е нищо друго освен лична илюзия!
ДА, наистина въпреки тежката ситуация в икономиката, която се очертава СОФИКС, не е паднал съществено. Въпроса е, че и имотите не са паднали.
Дали има разумен човек, който да мисли, че това ще остане така или просто кризата не се е развила? Така погледнато дали този, който купи днес, купува на дъно или купува на връх?
Коментар
-
Ако някой не съобразява действията си спрямо друг, за който твърди, че е потенциално "тъп", то това не би ли следвало да значи, че чувството за превъзходство у първи, на практика е нищо друго освен лична илюзия!
ДА, наистина въпреки тежката ситуация в икономиката, която се очертава СОФИКС, не е паднал съществено. Въпроса е, че и имотите не са паднали.
Дали има разумен човек, който да мисли, че това ще остане така или просто кризата не се е развила? Така погледнато дали този, който купи днес, купува на дъно или купува на връх?
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от TheSkorpion Разгледай мнениеДнес пак спадаме, нали
- 9 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
За БГ идват тежки времена.Софикс има вероятност да се завърти около 350 пункта.Икономиката ще е в колабс.Печалби от БФБ скоро няма да има.Хора които са вкарали милиони на борсата ще загубят повече от половината,но такива явно са пълни аматьори,защото и малките деца знаят,че на БФБ. с такъв пакет трудно се излиза или почти е невъзможно без голямо срутване на цената.Чужди инвеститори няма да дойдат.
- 3 Харесвания
Коментар
-
Първоначално изпратено от Frosty Разгледай мнениеСкандалът с корупционните (пардон, коалиционните) партньори на Борисов от ДПС вече се върти по световните новинарски медии. При това положение не виждам кой безумен чужд инвеститор би вложил дори един долар, или един евро цент на БФБ, в държава с прокуратура овладяна от олигарсите на ДПС.
Аз се радвам, че имам достатъчно разум за да не държа никакви експозиции на БФБ. Сега с тая политическа криза нещата тръгват да излизат извън контрол. Гербаджиите и корумпираното правителство на Борисов вече са бита карта така или иначе, оставането им във властта само ще удължи агонията на българската икономика...
https://www.euronews.com/2020/07/11/...ruption-protes
Коментар
Коментар