IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от precakanoto Разгледай мнение
    Вожде, влизай навреме да не изтървеш флагмана
    Като негов фен трябва да погледнеш как гази на 10м дълбочина и е вече 90 стинки/артишка.
    Влизай докато не е излетяла ракетата
    * без препоръка обаче
    Няма смисъл да влизам на бфб човече.Ще има да чакам много време докато изкарам я има 60-70% доходност та ако ще и 100 % да са.В същото време съм имал дни където само от спекула съм правил по над 5к долара на ден.А и въртя сума която е голяма за бфб и ще ми е трудно излизането.Загубих толкова много години да се занимавам с бфб а истината била другъде

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Zdravko Разгледай мнение

      Ташуне тук нямаме печатница за да надуваме цените на акциите ! Парата отива основно в бетон и строителство, че там най много се краде !
      Тъй , тъй

      Коментар


      • Както казах, тази седмица числото е:




        "Заклевам се във всичките години, през които съм „гнил гърди“ по чинове и банки, заклевам се във всичките си дипломи, в целия си некратък житейски опит, че по-лошо от това няма как да стане. По-тъпо, по-корумпирано, по-егоистично управление трудно може да си въобрази човек.

        Не бойте се братя! Дето викаше един бай Ванчо в ранния соц, мечките в гората, хайдуци зад бюрата, няма от какво да се страхувате. Освен от себе си, разбира се. “Може и да има звяр, може би самите ние…”

        Точно така! Ние! Всеки от нас! Всеки, който с лека ръка посяга към бюлетината на кандидата с най-дългия лъжовник! Всеки, който оставя другите да направят неговия избор.

        Лекомисленото мнозинство, мълчаливото мнозинство, подкупното малцинство… За съжаление винаги те решават изборите."

        И все пак! Сега имаме една важна задача. Да свалим простотията и корупцията от власт."

        Тони Филипов, Д-р

        Last edited by tony1975; 04.04.2021, 12:30.

        Коментар


        • Ти да не си едновремено от ЦРУ, МОСАД И МИ5, че знаеш толкова кой какъв е..Човека е професор по икономика..Ти по какво си професор..Или ти си много умен и без да си професор..Сега кукловоди са ти тиквата, пашата и маджо и те са много умни..

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
            Инта,такива ли са кукловодите според теб..Професори в Лондон..Ако беше така нямаше да сме последни по всичко..Я пак..

            Това че е умно ченге, него прави по малък бастун-ченге, а не виждам смисъл да влизам в спор с природните доказаности, за въпросната порода!

            Коментар


            • Първоначално изпратено от terziеv Разгледай мнение

              я, някой в този форум още малко и ще намери ключа от палатката. Ако вземе и разбере, че за България и съответно БФБ изборите утре почти нямат значение, вече отиваме в първи клас. Ако пък разбере, че България беше осъдена на смърт през 2007-ма, вече минаваме във втори.
              Надежди особени нямам. За шепата хора, които живеят във Фацебук, Бойко е виновен... и в понедрелник пак ще бъдат много изненадани и ще плюят "тъпия" народ.
              Единствения случай в който Клептомана би ни изненадал е ако проведе честни избори или стане алтруист !

              И ДА , изборите утре имат ОГРОМНО значение за България !
              Last edited by vankel; 03.04.2021, 23:16.

              Коментар


              • Инта,такива ли са кукловодите според теб..Професори в Лондон..Ако беше така нямаше да сме последни по всичко..Я пак..

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение
                  ДИМИТАР ИВАНОВ






                  Проф. Димитър М. Иванов
                  Доктор на икономическите науки
                  3 Април 2021 г.
                  Лондон-София






                  Кире , тва началника ти ли е, опазил Бог?
                  Няма отърване от тия Кукловоди!

                  Коментар


                  • От псевдо-разбрана политическа деликатност, изцяло е игнориран въпросът, че ние, България, не можем да предприемаме никаква радикална промяна на модела ни на икономическо управление без това да се извършва в пълна координация с всички подписани икономически, фискални, монетарни, банкови и социални съглашения с търговско-политическият блок, на който сме членки – ЕС.
                    я, някой в този форум още малко и ще намери ключа от палатката. Ако вземе и разбере, че за България и съответно БФБ изборите утре почти нямат значение, вече отиваме в първи клас. Ако пък разбере, че България беше осъдена на смърт през 2007-ма, вече минаваме във втори.
                    Надежди особени нямам. За шепата хора, които живеят във Фацебук, Бойко е виновен... и в понедрелник пак ще бъдат много изненадани и ще плюят "тъпия" народ.

                    Коментар


                    • Определено оптимист съм. Язе да попитам Пухче пишеше в сайта, някой има ли идея накъде е и какво се случва с нея. Определено е прекалено добра в сделките и сигналите

                      Коментар


                      • ДИМИТАР ИВАНОВ




                        Както изминалата предизборна кампания, така и „Денят за Размисъл“, са преди всичко един калейдоскоп от размисли, разсъждения, въпросителни върху всичко това което се случи в България през последните близо 32 години, както и върху идващото бъдеще.

                        Комплексната и динамична еволюция на света и на различните общества в него, дълбоките трансформации, които се извършват навсякъде, включително и в България, ни налагат; изискват от нас, един сериозен интелектуален подход, за да можем да отбележим с внимание, както и да разберем дълбоките тенденции, които ни дърпат назад или тласкат напред.

                        Всякакви политико-партизански очила при този подход биха ни дали погрешна представа за това, което се случи с България, както и за това, което предстои да се случи. Даже и в такъв горещ електорален момент, се опитвам да запазя своята обективност; да не „политизирам“ моите коментари и „Размисли“, защото цената им в крайна сметка е винаги една. И тя не е плащана от политическите партии и техните активисти, а от България като цяло.

                        Без никакво съмнение, България радикално се нуждае от промяна на характера на досегашния уж парламентарно-демократичен модел на политическо управление, при което всъщност, парламентът се превръща в инструмент за подпечатване на различните мнения, мерки или хрумвания на управляващото мнозинство.

                        Икономиката ни се нуждае остро от друг икономически модел на взаимодействие и мотивиране на икономическите и социалните отношения между основните агенти в икономиката.

                        В този смисъл, Промяната чука на вратата ни и тя е напълно обективна, защото не можем повече да си позволяваме изоставането на България, стояща от десетилетия на последното място в Европейския Съюз по стандарт на живота.

                        Искрено ми се иска и се надявам, че парламентарните избори утре категорично ще сложат началото на тази Промяна.

                        И тя е, за радост, в основата на духа и на борбата водена от интелектуалния и обществен елит на страната ни, от всички опозиционни партии от ляво и от дясно през последните няколко години.

                        Големият въпрос, който обаче ме тревожи и няма как да не споделя с Вас е, да не се случи така, след утре, всички да манифестираме (дано така да стане!), че Промяната е факт, но на следващия ден да започнем да се питаме – „Какво всъщност променихме?“, или „Как да реализираме Промяната?“

                        Въпросите ми не са случайни.

                        Задавам ги много пъти, включително и по време на предизборната кампания.

                        Защото, ако четете внимателно и непредубедено различните платформи на политическите партии, едно нещо се набива на очи – предлагане на различни мерки, на множество от мерки, икономически, фискални, социални, в образованието, в здравеопазването, в областта на децентрализацията на регионалното управление и т.н.. и всички те са насочени към усъвършенстване на системата на управление у нас, както и на различните сектори-приоритети. Мнозина биха казали – точно това ни трябва.

                        Да, но мерките, все още не са системни политики за смяна на модела.

                        Политиките липсват. Навсякъде в програмите.

                        Едни казват как ще повишат заплатите, други пенсиите, трети ще балансират данъчната справедливост и т.н., но никой не казва как ще запали по нов начин двигателите на българската икономика.

                        Защото само и единствено с разбъркване и преподреждане на инструментите във фискално-бюджетната кухня на българското икономическо управление, нищо особено няма да се случи.

                        Нито пък с инжектирането на няколко десетки милиарда евро в проекти на няколко дузини български фирми. Проекти, които ще се реализират; ще дадат реална възвръщаемост (ако приемем, че ще имат такава) след около 7-10 години минимум.

                        Никой не говори по тези въпроси.

                        Никой не казва на хората, че икономическата 2021 година вече е загубена за сериозен, качествен темп на икономическия растеж, в следствие на тежката коронавирусна епидемия ширеща се в България. Тоест, че от четирите-пет години на предстоящия мандат, минимум една е вече изгубена.

                        Никой не обръща внимание на избирателите и да им сподели с тревога, че заради рекордната смъртност и заразяемост у нас (от Ковид-19), както и заради направилата ни вече международно известни корупция, сериозен чуждестранен инвеститор скоро няма да припари в България.

                        Никой не иска да обърне внимание върху драматичното остаряване на нашите производствени мощности; остаряване както възрастово, така и в технологичен аспект спрямо технологичният прогрес в света. И че тяхното модернизиране, ако се започне ще отнеме минимум едно десет години.

                        Политизирано се критикува задлъжнялостта на българската икономика, без да се разбира (или пък нарочно се мълчи по този въпрос), че всъщност, ако България искрено иска да модернизира своята икономика, задлъжнялостта ни ще трябва да се повиши. И че основното не е в обема на вземаните дългове, а в тяхното ефективно влагане.

                        Евентуалната смяна на икономическия ни модел, придружена с модернизация на икономиката, реиндустриализация, засилване на международното коопериране е процес, който ако го започнем със сигурност ще отнеме над едно десетилетие. Примерите на други страни в това отношение, включително и на Германия са добре известни.

                        Не е случайно, че във всички икономически програми липсва описание на предлаганите икономически и социални политики. Особено по два от четирите основни елемента на „магическия квадрат“ на икономическите политики на Никълъс Калдор – става дума за политиките в областта на поддържането на външното равновесие на икономиката ни, и стабилността на цените ни. Категорията „покупателна способност“ на българските граждани не се третира никъде в предизборните програми. Още по-малко се говори за задаващата се инфлационна опасност.

                        От псевдо-разбрана политическа деликатност, изцяло е игнориран въпросът, че ние, България, не можем да предприемаме никаква радикална промяна на модела ни на икономическо управление без това да се извършва в пълна координация с всички подписани икономически, фискални, монетарни, банкови и социални съглашения с търговско-политическият блок, на който сме членки – ЕС.

                        Всякаква допълнителна либерализация или обратно затягане на държавното регулиране, правителството ще трябва да преговаря в международен план със съответните европейски партньори или даже със световните международни институции.

                        Структурните реформи, които толкова прокламираме, ще трябва също така да се съгласуват в рамките на европейските програми.

                        Пълно мълчание е по всички тези, не леки въпроси в предизборните програми.

                        За съжаление нямаме вече самостоятелно и суверенна икономическа и социална политика. Нямаме и такава фискална, банкова и монетарна след влизането ни в съответните съюзи на Европа.

                        Пред кормчията на необходимата икономическа промяна на България стоят редица изключително сложни проблеми за решаване.
                        И заради това, в този „Ден за Размисъл“ реших да напомня за тях. Чувствам се длъжен пред моите съграждани, пред приятелите си, пред всички български граждани, откровено да посоча това, което ни очаква, ако наистина болезнено искаме Промяната да се случи.

                        И затова, искам отново и отново да обърна внимание, в смисъла на критиката на принципа който е заложен още от времената на Просвещението и който бе поставен от Кант под формата на „Опитайте се да помислете сами с главите!“

                        Sapere Aude!

                        В името на критичния и рационален дух, който ни е необходим, когато ентусиазирано всички искаме Промяната Утре Да Се Случи!

                        Да се случи, но да бъде наистина и отговорно в името на настоящето и бъдещето на българските граждани!

                        Такава промяна може да бъде единствено успешна, ако я посрещнем с разума си и ако е извършена от хора на принципите, а не от хора на обстоятелствата.

                        Проф. Димитър М. Иванов
                        Доктор на икономическите науки
                        3 Април 2021 г.
                        Лондон-София






                        Коментар


                        • Хари , ти пак си тук.. Ти за мутрокомунистите ли ще гласуваш , нали ни вкараха в ЕВРОЗОНАТА и ти купи ПИБ..

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                            ИНФЛАЦИЯ, ИНФЛАЦИЯ, МУТРИ ВЪН!!! НОМЕР 18!!!! ПОБЕДА!!!
                            хари има доста злоба в теб
                            ОСВЕН неразбиране
                            излагаш се

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                              Във футбола номер 18 е тениска, която се носи от ЦЕНТРАЛЕН НАПАДАТЕЛ.
                              В кой футбол, бе Хари? И като изметеш пенсионните и договорните фондове от БФБ, КОЙ ще остане?
                              Life won't wait for you.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Harry Kane Разгледай мнение
                                Момче, много глупости ти се насъбраха. Твоята партия дето визираш, тази на ГЕРБ патериците и Зелените мутри, нито разбират от Капталов пазар, дори писаха донос против приемане на Еврото, когато държавата трябваше да плати акциите за ПИБ, защото това си беше изискване на ЕЦБ (А НЕ ЗАДЪЛЖЕНИЕ НА ПИБ).
                                Това, което гледам като програми, единствени, които имат на челно място КАПИТАЛОВ ПАЗАР И ЕВРОЗОНА са: https://izpravise.bg/programa-2021-2025/
                                Във футбола номер 18 е тениска, която се носи от ЦЕНТРАЛЕН НАПАДАТЕЛ.
                                Хари, забелязал съм, че все в петъците се появяваш ! Би ли казал през седмицата какво правиш, защото имам съмнения, че си в някакъв вид институция и те пускат само за събота и неделя !

                                Коментар

                                Working...
                                X