IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
    Учудвам се, че още не си осъзнал, че БФБ от една година се намира в мечи пазар, Батя. Разбирам оптимизма ти по неволя, но засега този по дефиниция е интактен. Може би дори твоя 14-годишен опит не познава плавен мечи пазар на БФБ, защото такъв не е имало през последните 15 години... Който и от нас да бърка ще се разбере скоро. Дотогава е коректно да се въздържаме от съвети...

Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
    Споделям напълно. Портфейлът на Батя е може би един от най-рисковите, които може да се направи на БФБ и той ще е един от най-губещите, ако пазарът продължи надолу. Проблемът си е негов, печалбите също. Но нека не дава акъли на новобранците. Да не говорим, че който продаде днес може да бъде спокоен, че ще има шанса да купи по-евтино след няколко дни и седмици.

Коментар

Учудвам се, че още не си осъзнал, че БФБ от една година се намира в мечи пазар, Батя. Разбирам оптимизма ти по неволя, но засега този по дефиниция е интактен. Може би дори твоя 14-годишен опит не познава плавен мечи пазар на БФБ, защото такъв не е имало през последните 15 години... Който и от нас да бърка ще се разбере скоро. Дотогава е коректно да се въздържаме от съвети...
      Aйде сега, нямало такъв, това през цялата 2011 та до средата на 2012 какво беше ?
      И сега е същото, само дете тече в момента една корекция на тренда.
      Което си е супер за сел ин мей и беж ауей.

Пазара не може да търпи дълго време такива надути мултипъли предполагащи поне 15% растеж, който няма откъде да дойде. И неминуемо ще ги съкрати поне наполовина.

За мен в момента пазара ни е скъп.Доста скъп дори. Реално е идентичен по оценки с американския. Което е доста надуто според мен, защото нито имаме американското корпоративно управление, нито имаме американската икономика, нито правим растежи като в америка, нито можем да печатаме долари.
      Равния отново си заслужи многото ++++++++

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
        гетка, забрави какво става ако пазара продължи нагоре

а накрая много категорични прогнози даваш... аз не си позволявам така.. не се имам за такъв гуро, а и ми е кофти ако подведа хората.

Коментар

• Ефтиното и скъпото са относителни понятия , а още по относителен е момента в които ти се вижда нещо скъпо или ефтино .Както винаги си казвал при СОФИКС 800 идва твоето време , времето на ефтините неща и ще си прав а и ще стане скоро .

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            То добре това звучи на теория - като прехвърли върха, или продавам на високо и купувам на ниско, ама никои не ги знае къде са тези нива.

Ти си намерил начин за инвестиране, който да ти харесва. Съвсем естествено си го следваш. Предполагам че имаш идея кога нещо е скъпо и кога е евтино. Но това не важи за много от хората. И ако те правят като теб това което ще им се случи с портфейла все някога е едно голямо бух. Ще загубят всичко.

Аз лично правя същото нещо. Купувам когато е евтино продавам когато е скъпо. Но ето че представите ни за скъпо силно се разминават. За мен в момента пазара ни е скъп.Доста скъп дори. Реално е идентичен по оценки с американския. Което е доста надуто според мен, защото нито имаме американското корпоративно управление, нито имаме американската икономика, нито правим растежи като в америка, нито можем да печатаме долари.
            Имам доста познати, които са доволни и благодарни че са следвали моите ходове. Нямали са "бух", още повече че са с по-малки портфейли и съответно по-подвижни

Относно скъпия пазар. Отдавна се отказах да боря тези ви твърдения. Първо не харесвате акциите в които инвестирам, после плюете БГ държавата и икономиката... явно сте си решили в какво да вярвате. Нямам за цел да ви убеждавам в нищо. По скоро искам чрез форума да помогна на новобранците, които едва сега влизат на БФБ и нямат опита от 2001-2008 г.
            Благодарен съм че в първите години и на мен ми помагаха стари кучета през форума

Коментар

...., но вярвам че съм научил много и сега влизам по-силен и по-подготвен в новата серия
              Е то на каквото живота и опита те научат друг няма как да го направи
              Life won't wait for you.

Коментар

• Ravnovesie, разликата идва от това, че ти не търгуваш по очаквания. Ти си ориентиран към миналото. Считаш, че никой не може да има очаквания какво приблизително може да се случи в една българска компания или в икономиката. Затова трябва да се търгува по исторически данни от близкото и далечно минало. По-интересното е, че когато излязат нови положителни данни биват игнорирани.
                От моя гледна точка всяка стратегия има минуси. На пръв поглед идеята да спрем да се огледаме и след година да действаме е по-безрискова, но точно при нея се действа изоставащо. Когато икономиката тръгне нагоре всички мечки пропускат събитието. Тогава не е фатално, но когато обърне надолу същите хора ще бъдат до козирката в акции. След около година трябва да се запитате. Защо след като не разпознах възходящото движение в икономиката ще разпозная началото на спада след години. Сега сте само кибиции поради липсата на къси и не губите пари, но тогава ще загубите много.

Коментар

Не съм изневерил на стратегията си - точно такава е! Продавам на високи нива и инвестирам кеша извън БФБ. Пазара като прехвърли върха и забие на следващото дъно, продавам имоти и пр. инвестиции извън БФБ и купувам "шитове" за жълти стотинки, които после продавам когато всички ги заобичат и ги купуват спокойно, не като камикадзета

Първия цикъл (2001-2008) не го изиграх по възможно най-добрия начин, но вярвам че съм научил много и сега влизам по-силен и по-подготвен в новата серия
                  То добре това звучи на теория - като прехвърли върха, или продавам на високо и купувам на ниско, ама никои не ги знае къде са тези нива.

Ти си намерил начин за инвестиране, който да ти харесва. Съвсем естествено си го следваш. Предполагам че имаш идея кога нещо е скъпо и кога е евтино. Но това не важи за много от хората. И ако те правят като теб това което ще им се случи с портфейла все някога е едно голямо бух. Ще загубят всичко.

Аз лично правя същото нещо. Купувам когато е евтино продавам когато е скъпо. Но ето че представите ни за скъпо силно се разминават. За мен в момента пазара ни е скъп.Доста скъп дори. Реално е идентичен по оценки с американския. Което е доста надуто според мен, защото нито имаме американското корпоративно управление, нито имаме американската икономика, нито правим растежи като в америка, нито можем да печатаме долари.

Коментар

Споделям напълно. Портфейлът на Батя е може би един от най-рисковите, които може да се направи на БФБ и той ще е един от най-губещите, ако пазарът продължи надолу. Проблемът си е негов, печалбите също. Но нека не дава акъли на новобранците. Да не говорим, че който продаде днес може да бъде спокоен, че ще има шанса да купи по-евтино след няколко дни и седмици.
                    гетка, забрави какво става ако пазара продължи нагоре

а накрая много категорични прогнози даваш... аз не си позволявам така.. не се имам за такъв гуро, а и ми е кофти ако подведа хората.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                      не на 3.04 и 6.04 . после на нашия великден пак.
                      разбрах....нека почиват, че много работят

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Батя, ти ако не беше си изневерил на стратегията и да изкараш бая пари от борсата, какъв точно капитал щеше да ти е останал. Не се ли усещаш че стратегията ти е пълен шит в момента в който пазара тръгне надолу. Като ти харесва давай съвети, ама айде да не очакваш да ги следваме, не всички се кефим да сме в ролята на камикадзета
                        Не съм изневерил на стратегията си - точно такава е! Продавам на високи нива и инвестирам кеша извън БФБ. Пазара като прехвърли върха и забие на следващото дъно, продавам имоти и пр. инвестиции извън БФБ и купувам "шитове" за жълти стотинки, които после продавам когато всички ги заобичат и ги купуват спокойно, не като камикадзета

Първия цикъл (2001-2008) не го изиграх по възможно най-добрия начин, но вярвам че съм научил много и сега влизам по-силен и по-подготвен в новата серия

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                          Това на 10.04 и 13.04 или ....?
                          не на 3.04 и 6.04 . после на нашия великден пак.

Коментар

• Православният Великден през 2015 е на 12 април. Католическия Великден е на 5 април.

Коментар

• Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                              Да . В петък и понеделник няма да работят . Не е бъзик.
                              Това на 10.04 и 13.04 или ....?

Коментар

• Първоначално изпратено от Eon Разгледай мнение
                                Днес е 1 Април. БФБ няма ли да пусне някоя новина и след това да каже "техническа грешка"?

Дет се вика, по случай празника да се избъзика
                                Да . В петък и понеделник няма да работят . Не е бъзик.

Коментар

Working...
                                X