IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
    теб те интересува имаш над 20 поста какви загуби имам в Петрол...
    Говорих с ИП в момента ще ми изкара документ от както Василев купи Петрол на 2 лева.....преди година и 7 месеца....
    Ела сега на пангара .... така и не върви борсата ,търся хора който седят зад постовете си....
    Въх...

а преди да купи на 2 лева ще ти изкара ли документ... като се беше наръбал с над 5 лева и осредняваше на 3, пък тя цената взе, че стана 2... където ти се двоумеше дали да купиш...

понякога не е много здравословно да споделяш, че току виж някой паметлив ти е прочел мъките...

Коментар

• Първоначално изпратено от 8ball Разгледай мнение
      ТОВА НИКОГО НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА!
      ПЕТ ГОДИНИ ЧЕТА ЗА ТВОЯ ПЕТРОЛ....
      теб те интересува имаш над 20 поста какви загуби имам в Петрол...
      Говорих с ИП в момента ще ми изкара документ от както Василев купи Петрол на 2 лева.....преди година и 7 месеца....
      Ела сега на пангара .... така и не върви борсата ,търся хора който седят зад постовете си....

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
        Този спор е безсмислен. Воден е десетки пъти и няма какво ново да се каже. От едната страна са тези, които твърдят че в България всичко е ужасно. Тук нищо хубаво няма, не е имало и никога няма да има. Поради това не трябва да се прави бизнес и да се държат български активи. Всеки който го прави е хазартен тип. От другата страна е група, която счита, че положението не е най-доброто, но се подобрява. Те считат, че ако си кадърен можеш да правиш пари и в тази среда. На фона на тези предварителни нагласи двата лагера действат силно емоционално.
        Разликата в мисленето може най-добре да се опише със следният анекдот. Изпратили двама продавачи на обувки в Африка. Единият се върнал с доклад. Там нямаме никакъв шанс. Никой не носи обувки. Другият се върнал с доклад. Супер! Там все още никой не носи обувки.
        От време на време има и спор на друга основа между дългосрочни и спекуланти. Той е причинен от проблеми в инфраструктурата. Поради липса на къси спекулантите участват в пазара само при възходящо движение. Те се включват доста след старта му поради желание за потвърждение. Така изпускат значителна част от движението. После по-кадърните успяват да излязат на време, но аматьорите се оказват заклещени в акции без фундамент а сентимента се е променил. Тогава в продължение на година оревават форума колко е кофти тук. После при първият лек скок се разпродават и обясняват как пазара ще пада изтървайки цялото следващо рали. Повтарят схемата два пъти и си заминават от форума завинаги силно огорчени.
        Тоест имаме спор на база разбиране за фундамент и сентимент. Големите дългосрочни инвеститори купуват и при низходящ пазар фундаментално подценени компании. Спекулантите, които се движат от сентимента считат, че трябва да се продаде, защото по-късно ще могат да си ги купят обратно още по-евтино.
        В общи линии спора е безсмислен защото изходните позиции на лагерите са фундаментално различни и трудно биха могли да се срещнат.
        Като добавим и разликата в политическите пристрастия и се губи всякаква обективност. Пример за липса на обективност поради силни политически пристрастия е Монти.
        Много добре казано! Ама като не го харесват нашият пазар да не купуват и да не пишат да ни дразнят Хем не купуват, хем плюят по цял ден

Коментар

Я някой разпродаде БРЕФА....
          казах ли ти ,че при Петрол средната ми 1,35 след като разпродадох Петрол от 2,5 на 4,17...средна.....
          Същото количество което имам.....сега...
          сметни каква загуба имам в момента.... и всички останали балъчета.....
          Искам да го напишеш....с големи букви...
          Ако пък не си съгласен приемам бас с всички на поне 10 % от моментните ми акции в Петрол и от средната ми в момента.........
          ТОВА НИКОГО НЕ ГО ИНТЕРЕСУВА!
          ПЕТ ГОДИНИ ЧЕТА ЗА ТВОЯ ПЕТРОЛ....

Коментар

ти сериозно ли го отчиташ тоя обем... с стотинка надолу.... това не са 4 лефа... една стотинка е ...
            Я някой разпродаде БРЕФА....
            казах ли ти ,че при Петрол средната ми 1,35 след като разпродадох Петрол от 2,5 на 4,17...средна.....
            Същото количество което имам.....сега...
            сметни каква загуба имам в момента.... и всички останали балъчета.....
            Искам да го напишеш....с големи букви...
            Ако пък не си съгласен приемам бас с всички на поне 10 % от моментните ми акции в Петрол и от средната ми в момента.........

Коментар

Я някой продава ХИМ и защо .....да не си ти......а ти купуваш с ония 20 бр....
              Никои не продава ХИМ ,тез врътки ги знаем

Коментар

ти сериозно ли го отчиташ тоя обем... с 1 стотинка надолу.... това не са 4 лефа... една стотинка е ...

Коментар

е ... 4 лева надолу (от цена 5) няма да ги правим на въпрос....
                  да не сме за 4 лева я...

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                    Монти, ти умора нямаш? Спри се за глътка въздух, а и ние малко да си починем от теб

Знаеш ли защо никой не те смята насериозно ,защото и като дадеш едно мнение ,след това го триеш ,страдаш от параноя.....някой да не ти каже какъв глупак си.....
                    А може и да си прав да го криеш ,да не излезе наяве тази истина....
                    П.П. постарах се да прочета последните 20 твой мнения...
                    пълен профанизъм и идиотия и нищо съществено......... сори но ти си ги писал.....

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                      Не съм съгласен. Колкото повече ги гледам толкова повече не ми харесват.
                      Знаеш, че ценя мнението ти С кое не си съгласен?
                      Само да допълня за дълга - той отговаря на стоките не склад. Тоест ползват дълг само за оборотен капитал..
                      Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнение
                        Едно от малкото неща за което не съм съгласен с теб . Понеже Агрия все още ми е основната позиция на БФБ ще си позволя да се обадя.
                        1. Нищо сложно няма. 250к декара работят и 50к собствена поливна земя съчетано със зърнобазите, преработката и търговията. Може да е холдинг, но всъщност се занимава само с един бизнес. Не е като останалите холдинги - на всяко гърне мерудия...
                        2. Не са зависими от субсидии. От субсидии за зависими собствениците на земята която работят. Преди да има субсидии земеделците да не би да не печелеха?
                        3. Това за мен е единствената компания на БФБ която не е добре да дава дивиденти. Достатъчно е да погледнеш как се увеличва СК през годините.
                        4. Реалната им печалба всъшност е доста по-висока от счетоводната но това е дълго за обяснение...
                        5. Сравнението с Арчър за мен е неуместно. Едните произвеждат а другите преработват. Прасе и космос с две думи
                        Не съм съгласен. Колкото повече ги гледам толкова повече не ми харесват.

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                          Към Киев или към Москва?
                          Зависи от коя страна си застанал на картата

Коментар

• Първоначално изпратено от Ташунко със сапа Разгледай мнение
                            Всички знаем да.Много от неуспелите българи дето са се сърошили от работа в чужбина се завръщат в България рано.Тия дето са направили нещо и са живяли нормално се завръщат към края на живота си.Какви ли пък пари може да направи емигрант в Европа.
                            Вожде, едва ли ще ми повярвш, но за някои хора парите не са най-важното...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              За Агрия съм си казвал мнението. Супер сложна структура, зависимост от политика за субсидии, зависимост от външни за нея фактори - като цени на селскостопанска продукция. И в същото време не дават дивиденти. Дори и да ги нямам скрупулите да инвестирам в такива сложни структури пак не бих давал високи коефициенти за нещо чиято печалба е тотално непредсказуема, а дългът доста висок. Ако я смяташ през ПЕ изглежда евтина но ако сложиш EV/EBITDA и излиза че се търгува с над 30% премия спрямо Archer Daniels например
                              Едно от малкото неща за което не съм съгласен с теб . Понеже Агрия все още ми е основната позиция на БФБ ще си позволя да се обадя.
                              1. Нищо сложно няма. 250к декара работят и 50к собствена поливна земя съчетано със зърнобазите, преработката и търговията. Може да е холдинг, но всъщност се занимава само с един бизнес. Не е като останалите холдинги - на всяко гърне мерудия...
                              2. Не са зависими от субсидии. От субсидии за зависими собствениците на земята която работят. Преди да има субсидии земеделците да не би да не печелеха?
                              3. Това за мен е единствената компания на БФБ която не е добре да дава дивиденти. Достатъчно е да погледнеш как се увеличва СК през годините.
                              4. Реалната им печалба всъшност е доста по-висока от счетоводната но това е дълго за обяснение...
                              5. Сравнението с Арчър за мен е неуместно. Едните произвеждат а другите преработват. Прасе и космос с две думи
                              Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.

Коментар

• Първоначално изпратено от vankel Разгледай мнение
                                Посоката е североизток !

Да си знаете
                                Към Киев или към Москва?

Коментар

Working...
                                X