IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
    този мохабет за "цели автомобили" ми напомня за знаменитото изказване на бай Тошо Живков при откриването на завода за полупроводници в Ботевград: "Тази година завод за полупроводници, а следващата - за цели проводници!"

това само показва, че полиците които си избираме да ни управляват са на същия акъл от преди 40 години...
    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• БФБ ще почака за депозитите. Съгласни ли сте? То какво да чака, част от читавите компании са вече по--скъпи от най-високите си нива 2007 - Агрия, М+С, ХЕС, СФТРД(най-скъпа от листването), Спиди също като СФТРД
      Last edited by tony1975; 19.04.2015, 18:25.

Коментар

• Човекът си казва: Лукарски: Няма да имаме завод за цели автомобили
        Last edited by onakilev; 19.04.2015, 18:08.
        Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Оптимизъм тука всякакъв оставете
          Пускам го тук, защото е пряко свързано с "борбата" на държавните институции с инвеститорите, а те са важни за борсата и държавата.
          Ганчев най - вероятно има грехове, но тук нещата са други едни активи на една банка, които един млад успял мъШ иска да си присвой честно

НАП се презастрахова за сметка на "Литекс моторс"

Имам акции, но почвам много да съжалявам, че след последното разпродаване на портфейла почнах да го градя отново.

Коментар

• Абе вие да не живеете във форума идете да похарчите малко пари за ядене, пиене и други неща

Кефа цена няма

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Когато пазара падне много аз мисля че ще расте, когато се качи мисля че ще пада - не виждам какво противоречие виждаш. Просто моя времевш хоризонт е този, в който може да се прави смислена прогноза - което рядко е повече от шест месеца до година.

На всички крайни оптимизми на нашия пазар обаче времевия хоризонт е 5-10 години. Което за мен е смешно. За 10 години я камилата я камиларя. Човек лесно може да си разбере времевия хоризонт като осъзнае от какъв исторически период цените му влияят или графики с какъв интервал гледа.

Аз лично не мога да разбера логиката защо трябва да гледам къде е била една цена преди 5 години, че да инвестирам или не в дадена компания. това преди 5 години може и да се върне, ама може и да не се върне. В същото време това което е било преди година има доста висока вероятност да се повтори.

Ако някой краен оптимист може да ми обясни с какво цената от преди 5 години дава по-добра информация от цената преди 1 година ще съм му много благодарен
              Ами точно това прави БФБ лесна за игра- какво ми пука например, че един ден Домусчиев ще направи някаква мизерия и ще върне Биовет 70 % назад, ако преди това отиде от 12 на 32 лв. и аз съм участвал в поне половината движение? На всичкото отгоре е толкова бавна, че ако осере тотално следващият отчет нормалните спекуланти ще имат възможност да излязат на -20%, а не на -70%. Така че колкото повече дългосрочни са на пазара, толкова по-добре

Коментар

• Това е наистина положително..

Банкерът Петър Андронов: До месеци може да има кредити с лихва 5%

В интервю за „24 часа” банкерът Петър Андронов определя случилото се с КТБ като „скъп урок за всички” и е убеден, че това се повтори с никой друг трезор в страната. Той не вижда проблеми в банковото законодателство, защото „когато начело на банков надзор в БНБ е избран почтен човек с безупречна репутация” то той би могъл да се справи с кризисната ситуация.Андронов е категоричен, че преди кризата в България е имало един 5-годишен период, в който ръстът на кредитиране е бил „безумно висок”.”само за 2007 година ипотечните кредити нараснаха със 1505, а във всеки учебник се казва, че бързият ръст е предпоставка за катастрофа”, аргументира се банкерът.

Според него, сега лихвените проценти у нас са на историческо най-ниско ниво от началото на прехода и няма да е изненада, ако след няколко месеца имаме кредити с лихва 5-5.5%.

Андронов обаче съветва да не се чакат тези и по-ниски лихвени равнища за ипотечни кредити, защото в това време може да се окаже, че цените на имотите са се увеличили и така евентуалната покупка няма да е достатъчно изгодна. /БЛИЦ

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
                  ти пак заби в твоята си посока .................. въртиш-сучиш и накрая пак си идваш на това което си пееш в последните месеци

какво да ти кажа (напиша)???

за теб чашата е на половина празна, а за мен чашата е на половина пълна ...................... преди няколко години ти бях казал, че ника не ти отговаря на вътрешното ти състояние

другото което ти бях казал, че лесно минаваш от едната крайност в другата ................. спомням си, че за около месец три пъти си смени визията за пазара ............... разбира се, че това е много добро качество особенно за спекулантите, но не се връзва с ника ти (равновесие) и не се връзва с образа на спокоен инвеститор който си създал през годините
                  Когато пазара падне много аз мисля че ще расте, когато се качи мисля че ще пада - не виждам какво противоречие виждаш. Просто моя времевш хоризонт е този, в който може да се прави смислена прогноза - което рядко е повече от шест месеца до година.

На всички крайни оптимизми на нашия пазар обаче времевия хоризонт е 5-10 години. Което за мен е смешно. За 10 години я камилата я камиларя. Човек лесно може да си разбере времевия хоризонт като осъзнае от какъв исторически период цените му влияят или графики с какъв интервал гледа.

Аз лично не мога да разбера логиката защо трябва да гледам къде е била една цена преди 5 години, че да инвестирам или не в дадена компания. това преди 5 години може и да се върне, ама може и да не се върне. В същото време това което е било преди година има доста висока вероятност да се повтори.

Ако някой краен оптимист може да ми обясни с какво цената от преди 5 години дава по-добра информация от цената преди 1 година ще съм му много благодарен

Коментар

• Първоначално изпратено от Kiro Разгледай мнение

Преките инвестиции в България са се свили .
                    A бг бизнеса намалява инвестициите си тази година си с 1/3 спрямо миналата, не ми се търси линка сега..
                    Абе мани, важното е че ни чака брутално избухване...

Коментар

• Преките инвестиции в България са се свили с 40,8 млн. евро през февруари 2015 г. За втория месец на годината те са били в размер на 53,9 млн. евро при 94,7 млн. евро за същия период на миналата година, показват данните на Българската народна банка (БНБ).

С 9,5 млн. евро или с 6,9% са намалели преките инвестиции за периода между януари-февруари 2015 г. За първите два месеца на годината те са били в размер на 128,2 млн. евро или 0,3% от брутния вътрешен продукт (БВП).

За пореден месец най-големите вложения у нас идват от компании от Холандия. През февруари те са били в размер на 46,6 млн. евро, отчитат от Централната банка.

От друга страна инвестициите на родни фирми в чужбина са се свили с 16,6 млн. евро за периода между януари и февруари 2015 г. Година по-рано те са били с ръст в размер на 108,7 млн. евро. През втория месец на настоящата година те са нарасали с 9,4 млн. евро при увеличение от 5,7 млн. евро за същия месец на 2014 г.

През януари преките инвестиции у нас намаляха с 66,4 млн. евро за разлика от същия период на миналата година. Те възлизаха на 16,4 млн. евро или 0,04% от БВП.

Коментар

Сега ми хрумна че нашия пазар е дотса по-лесен за търговия от други пазари може би точно защото тук огромната част от участници си вярват на глупостите. Това убива волатилността и създава грешно впечатление за консенсус. Спекулантите се чувстват по-спокойни просто да държат дадени позиции. Институционалните инвеститори се чувстват по-спокойни поради по-ниската волатилност. те така и така не търгуват кой знае колко, че да искат волатилност. И пазарът прави линия. Очакванията на всички са еднакви. Все едно дали е права настрани, права с тренд нагоре или права с тренд надолу. Хомогенните очаквания убиват пазара.
                        ти пак заби в твоята си посока .................. въртиш-сучиш и накрая пак си идваш на това което си пееш в последните месеци

какво да ти кажа (напиша)???

за теб чашата е на половина празна, а за мен чашата е на половина пълна ...................... преди няколко години ти бях казал, че ника не ти отговаря на вътрешното ти състояние

другото което ти бях казал, че лесно минаваш от едната крайност в другата ................. спомням си, че за около месец три пъти си смени визията за пазара ............... разбира се, че това е много добро качество особенно за спекулантите, но не се връзва с ника ти (равновесие) и не се връзва с образа на спокоен инвеститор който си създал през годините

Коментар

• Сега ми хрумна че нашия пазар е дотса по-лесен за търговия от други пазари може би точно защото тук огромната част от участници си вярват на глупостите. Това убива волатилността и създава грешно впечатление за консенсус. Спекулантите се чувстват по-спокойни просто да държат дадени позиции. Институционалните инвеститори се чувстват по-спокойни поради по-ниската волатилност. те така и така не търгуват кой знае колко, че да искат волатилност. И пазарът прави линия. Очакванията на всички са еднакви. Все едно дали е права настрани, права с тренд нагоре или права с тренд надолу. Хомогенните очаквания убиват пазара.

Коментар

бъркаш - 2007, 2008 бе друга ситуацията с Кремиковци. Тогава едни хора очевидно искаха да излезат скъпо, помпане, простотии - но пазара вече смяташе Кремиковци за болук. Не знам дали успяха да повлечат достатъчно хора че да се измъкнат. 2005 Кремиковци ако не се лъжа се търгуваше на ПЕ 4 или 5 може и да бъркам - все пак е преди 10 години, но беше нещо такова. Изглеждаше тотално евтино. Не бяха излезли схемите за точене от Захариев или пък просто хората си затваряха очите. Нямам идея - както казах на мен и тогава не ми харесваше, но можеш да видиш темата в инвестора от тогава какъв овчи ентусиазъм цари.

http://www.investor.bg/forum/showthr...t=1900&page=48 това е старата тема, просто цъкнах някъде по средата, не съм дал тази страница с умисъл.
                            прочетох няколко страници и гледам, че форума си е все същия от тогава до сега ................. нищо не се е променило въпреки големите претенции на някои

иначе нормално около смяната на собственика през 2005 да е имало очаквания, че нещата могат да се разминат, но не би...

Коментар

• Аз защо мислиш че съм скептичен към всякакви компании, които се възприемат като модни, пък реално не показват нищо особено. Все някакви хора хвалят нещо си, приказват колко е яко, естествено базират думите си на някакви факти. в повечето случай я конюнкрутно добре, я просто едностранчиво ппредставени. След това те и други хора решават че зад това може да стои някаква история, накупят евтино на дъното и след това се почва търсене на гадулки, на които да продадат по-скъпо. От седем извора вода ще донесат да покажат как нещо е много яко. Нищо чудно и наистина да е яко, но това не означава че в този момент вече не е доста скъпо.

Дали ще е в България или в чужбина, все еднаква е психиката на хората. Искат да се чувстват добре, искат да се чувстват сигурни, а най-добрия начин за това е когато и другите правят като тях, когато и другите мислят като тях, когато и другите приказват като тях. И когато всички заедно си затварят очите за неприятните факти. И така се получават модни компании, модни начини за инвестиране.

В чужбина това го експлоатират инвестиционните банки, дето първо накупят пакети, след това се пробват да ги продават все по-скъпо, до като приказват какви прекрасни перспективи има пред нещо всъщност доста несигурно. Тук се прави от който може Аз за това като чуя за светлото бъдеще и се изприщвам. Никой не знае бъдещето и когато някой майстор, все едно дали голдмън или дойче банк или някой български спекулант, почне да базира някаква безумна оченка на светлото бъдеще без особена тежест на настоящето състояние и почва да ми става ясно че се опитват да пуснат някого по бобслея. на запад го правят съзнателно, тук спекулантите като нищо може и да си вярват и те да са в общия кюп на пързалката.

Коментар

• Първоначално изпратено от polki Разгледай мнение
                                продължение от темата за Веско

вземи отчетите и виж, че за последно през 2000 г. Крем-а е реализирал някаква печалба от основната си дейност

през цялото време до 2005 година Крем-а почти не плащаше на НЕК, Булгаргаз, НОИ и БДЖ-товарни превози

2005 като го взе митал и като го яхна добрия вълк лупи вече нещата бяха трагични ................ това беше началото на края

въпреки всичко акцията се покачваше като аз си спомням какъв оптимизъм цареше при 39 лв за акции в края на 2007 ................... постовете ми още стоят в онази тема в която КАРО и една девачка обясняваха теорията за чистата акция

някъде си пазя всички постове на КАРО от онова време ................... някой ден ще ги издам в книга защото преди като направих тема посветена на този значителен интелектуален продукт ми я изтриха
                                бъркаш - 2007, 2008 бе друга ситуацията с Кремиковци. Тогава едни хора очевидно искаха да излезат скъпо, помпане, простотии - но пазара вече смяташе Кремиковци за болук. Не знам дали успяха да повлечат достатъчно хора че да се измъкнат. 2005 Кремиковци ако не се лъжа се търгуваше на ПЕ 4 или 5 може и да бъркам - все пак е преди 10 години, но беше нещо такова. Изглеждаше тотално евтино. Не бяха излезли схемите за точене от Захариев или пък просто хората си затваряха очите. Нямам идея - както казах на мен и тогава не ми харесваше, но можеш да видиш темата в инвестора от тогава какъв овчи ентусиазъм цари.

http://www.investor.bg/forum/showthr...t=1900&page=48 това е старата тема, просто цъкнах някъде по средата, не съм дал тази страница с умисъл.

Коментар

Working...
                                X