IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Печалбите на бизнеса растат през 2014 г.
    С увеличението на приходите компаниите изоставят политиката за затягане на коланите
    http://www.capital.bg/politika_i_iko...t_prez_2014_g/

Коментар

• Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение
      не зная какво лайкваш, но аз не те лайквам...

Пак не пропусна да, заговориш за Гагагрин в темата за оптимизма... Е?! Дръпна ли нагоре?? Кажи сега нещо и за другите си позиции, зарибявай.. Кво беше там, Емка и енергото... Аааа, да, как е Петрол??
      каквото си имам това хваля а и това остана....
      Ъпърчетата с милионите акции и софикс 1000 изпаднаха от борда.....
      Енергото про мрежи и продажби от 140 и 15 лв вече го няма...не си в час.... трейс и Холдинг варна също....

Коментар

• НСИ: Ръст на износа Q1 2015/2014 - 14.3%; за Турция 23.1%, за САЩ 36.4%, Сърбия 38.3%, Китай 7.6% http://t.co/IulsklYUIm
        За Русия износът спада с 31.5%

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
          Продай ,аз съм отдолу и те чакам.....
          Казах ти , че си лаик....ако сега те притеснява ,преди шест месеца е трябвало да скачаш от осмия етаж....
          не зная какво лайкваш, но аз не те лайквам...

Пак не пропусна да, заговориш за Гагагрин в темата за оптимизма... Е?! Дръпна ли нагоре?? Кажи сега нещо и за другите си позиции, зарибявай.. Кво беше там, Емка и енергото... Аааа, да, как е Петрол??

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Капитализации
            ...
            За пореден път старата констатация - винаги ще намериш причина защо да не направиш нещо (в случая да купиш акции).

Първо нямало износители - показах че има, второ нямало ръстове на печалби - показах че има завиден, накрая капитализациите не му харесват ...

Демокрация е всеки си инвестира където иска, аз няма да те убеждавам че в САЩ е кофти, не знам ти що ме убеждаваш колко кофти било тук ... не че е идеално, ама това го гледам години наред - разсъждаване на дълго и широко защо няма да инвестирам Концентрирай енергията си в по-градивна посока!

Коментар

• Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение
              Я да продам и аз малко Гагарин, че като гледам кой го хвали, нещо започва, да ме притеснява.
              Продай ,аз съм отдолу и те чакам.....
              Казах ти , че си лаик....ако сега те притеснява ,преди шест месеца е трябвало да скачаш от осмия етаж....
              Last edited by Монти; 11.05.2015, 13:00.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                Написах Гагарин и поне три поръчки нови продава се появиха....
                може и да не продадат ниско ,но целта им е да излезат и да акумулират някакви резерви от кеш на тези нива ,защото останалите им позиции са на загуба....
                А тези нива са мноооого ниски спрямо цената на компанията....
                това важи за всички долунаписани 10 фирми....там се търси излизане с някаква печалба ....защото останалите са на огромна загуба от нивата преди година....
                Я да продам и аз малко Гагарин, че като гледам кой го хвали, нещо започва, да ме притеснява.

Коментар

• Написах Гагарин и поне три поръчки нови продава се появиха....
                  може и да не продадат ниско ,но целта им е да излезат и да акумулират някакви резерви от кеш на тези нива ,защото останалите им позиции са на загуба....
                  А тези нива са мноооого ниски спрямо цената на компанията....
                  това важи за всички долунаписани 10 фирми....там се търси излизане с някаква печалба ....защото останалите са на огромна загуба от нивата преди година....

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                    За ръстове на печалбата питаш, ОК
                    Хес от 1.412 млн на 1.740млн +23%
                    Фзлес от 174 хил на 344 хил +97%
                    Биовет там ръста е на ЕБИТДА съществен, ама питаш за край на печалба може би;
                    Монбат по предв данни от 5.748млн на 8.4 млн +46%
                    Емка от 728хил на 1.108млн +52.2%
                    Одес от -1.238млн на +4.346млн (има и еднократен ефект но и без него ръста е съществен, прих от основна дейност скачат с 263%)
                    Алкомет от 971хил на 1.038млн +6.9%
                    Неохим от -1.583млн на +6.413млн лв
                    Арома от 401хил на 556хил лв +38%
                    Корадо от 58хил на 231 хил +298%

Спирам, не знам защо се занимавам като ви мързи сами да си пишете домашното, ама пишете такива небивалици че не се сдържам понякога.
                    Капитализации

ХЕС 62 милиона
                    Фазерлес 28 милиона
                    Монбат 323
                    Емка 41
                    ОДЕС 47
                    Алкомет 103
                    неохим 119
                    Арома 15,5
                    корадо25,5

на мен ми се струва че и в момента пазара е прекалено щедър към повечето от тези компании. Има две три които са с приемливи според мен коефциенти.

Реално в капитализациите им е заложено запазване на този растеж за цялата година. Само тогава коефициентите на които се търгуват ще са оправдани. А това всъщност са силно позитивни очаквания. Т.е. в цената вече е вкаран силун оптимизъм. Така за да порастне цената трябва резултатите да са по-добри от от тези силно оптимистични очаквания. Като и тогава мегдана за нагоре е доста ограничен, освен ако не запазят тези растежи и за догодина. Което като се има в предвид ръста от ниска база за тази година е малко вероятно - поне според мен.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                      Одес от -1.238млн на +4.346млн (има и еднократен ефект но и без него ръста е съществен, прих от основна дейност скачат с 263%)

Спирам, не знам защо се занимавам като ви мързи сами да си пишете домашното, ама пишете такива небивалици че не се сдържам понякога.
                      най голяма е печалбата на гагарин ,но борсата не реагиара ,защото изчезна сантимента....
                      въпросът е защо добрите компании не се качват ....
                      Защо ДФ и ПФ не купуват....
                      Отговора е защото всичко е в паника .....и излизането на 1000 лв , води до значителен спад на сини чипове....
                      В момента маркета е изкривен...
                      добри фирми са еФтини а лошите или със лош мажо са подпирани на приемливи нива от м.мейкъри и изглеждат надути и правят маркета скъп....

Коментар

• Да, пропуснал съм че питаш по принцип за вдигане на печалби, а не само за износители, трябва да добавя тогава и Чез, Енерго про, Унипак, Велде, Гагарин ... сигурен съм че испускам и други.

Коментар

• Сряда да няма изненадани, като изкарат данните за БВП

Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                          Сега апокалиптиците от по-долу да обяснят добрите данни как всъщност са негативни

През периода януари - февруари 2015 г. износът на България за ЕС се увеличава с 12.2% спрямо същия период на предходната година и е в размер на 4.5 млрд. лв., а вносът от ЕС нараства с 3.3% и е на стойност 5.0 млрд. лева.
                          През февруари 2015 г. износът за ЕС се увеличава със 7.7% спрямо същия месец на предходната година и е в размер на 2.2 млрд. лв., а вносът нараства с 6.5% и е на стойност 2.6 млрд. лева.

През периода януари - март 2015 г. износът на България за трети страни се увеличава с 14.3% спрямо същия период на предходната година и е в размер на 3.9 млрд. лв., a вносът се увеличава с 2.1% и е на стойност 4.5 млрд. лева.
                          През периода януари - март 2015 г. общо за трети страни и ЕС са изнесени стоки за 10.7 млрд. лв. и спрямо същия период на 2014 г. износът се увеличава с 12.7%, а общата стойност на внесените стоки е 12.3 млрд. лв. и се увеличава с 5.2%.

През април 2015 г. общият показател на доверие на потребителите се покачва с 2.6 пункта спрямо равнището си от януари, като при населението в градовете увеличението е 1.8 пункта, а при населението в селата - 3.9 пункта.

Коментар

Аз пак да питам риторично колко компании от листнатите на БФБ си вдигат печалбата. Като няма ръст на печалбата, а има доста щедри коефициенти, какво точно ви кара да си мислите, че ще има растеж на акциите.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                              Чез, Монбат, Хес, Фзлес, Емка, Одес, Неохим СФТР, Арома, Упак, Велде, Енерго, Гагарин, Спиди и тн тн...
                              така е..но не дават или дават малки дивиденти....
                              Знес гледат са подпукали ТИМ позициите....

Коментар

Като кои например Колко точно имат ръст от основна дейност. Има ли да се броят на пръстите на едната ръка.
                                Чез, Монбат, Хес, Фзлес, Емка, Одес, Неохим СФТР, Арома, Упак, Велде, Енерго, Гагарин, Спиди и тн тн...

Коментар

Working...
                                X