IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
    Оценката на "качеството" се предполага, че я дават коефициентите.
    A техните бичи мултипъли за пазара като цяло оправдани ли са според теб ?

http://www.investor.bg/bg40-novini/3...orsata-194023/

Когато цифрите говорят и боговете мълчат.
    Видно е че борсово търгуемите износители не само не си увеличават брутално печалбите и продажбите ( при тримесечие на най ниски петролни цени, които вече са история), а дори ги намаляват.
    То се отнася и за целия пазар.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
      Нещо вожда го няма, ще изпусне промоцията на банката...
      не се притеснявай ще пише, че е купил на 0,99

Коментар

• Нещо вожда го няма, ще изпусне промоцията на банката... то и аз се изкушавам, но не искам банки в портфейла.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Бях решил за известно време да не пиша, но не можах да се въздържа. Ти беше човека който твърдеше, че в България не може и не трябва да се търгува по очаквания защото нямало консенсусни прогнози. Сега обявяваш, че правиш това за което ме критикува брутално.
          Аз търгувам по мои очаквания. Според мен личните ми очаквания са достатъчно близко до реалността, за да ми позволява да се оправям доста добре.

Иначе очакванията, които излизат, включително и в този форум, а и на някои от анализаторите, до колкото им чета от време на време някой анализ са пълен булшит и не стават за търговия.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Аз лично използвам очаквани печалби за коефициенти. Но не искам да си давам очакванията и съответно няма как да дам коефициенти. Наличните коефициенти ги има на много места и всеки може да си ги види.
            Бях решил за известно време да не пиша, но не можах да се въздържа. Ти беше човека който твърдеше, че в България не може и не трябва да се търгува по очаквания защото нямало консенсусни прогнози. Сега обявяваш, че правиш това за което ме критикува брутално.

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение

Завиването на разговора към капитализацията ми прозвуча някак от рода:
              - Погледнете какви милиони са се заформили тук ?!
              - Една Бг компания може ли да струва толкова МНОГО пари?!
              - Вие ако имате тези пари заделени настрана, ще ги дадете ли за да си купите ТАЗИ (или: такава) компания?!

Добре, де, прав си - сумите за някои от тях изглеждат на пръв поглед, да кажем стъписващи, изненадващи, но ако са в ред показателите и персперктивите - защо да не струва толкова?
              Аз лично използвам очаквани печалби за коефициенти. Но не искам да си давам очакванията и съответно няма как да дам коефициенти. Наличните коефициенти ги има на много места и всеки може да си ги види.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Не разбирам защо постоянно вадите думите от контекста.

Дадох капитализациите като пример за оптимизма обзел оценките на тези дружества.

Завиването на разговора към капитализацията ми прозвуча някак от рода:
                - Погледнете какви милиони са се заформили тук ?!
                - Една Бг компания може ли да струва толкова МНОГО пари?!
                - Вие ако имате тези пари заделени настрана, ще ги дадете ли за да си купите ТАЗИ (или: такава) компания?!

Добре, де, прав си - сумите за някои от тях изглеждат на пръв поглед, да кажем стъписващи, изненадващи, но ако са в ред показателите и персперктивите - защо да не струва толкова?

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                  хайрсъзов , то на бавноразвиващите трябва да им се обяснява..нали....
                  Софикс ,шоуто е че индекса пак е под 500 и ще пробва ниво под 480....
                  Ако някой говори за ябълки, но те са зелени и червени на различни цени и ти се намесиш в разговора и кажеш, че си продал ябълки... Какво точно се случва с информацията ти?? Добре, че не работиш в АЕЦа... мискин..

Коментар

• ще им скъсам гащите от бой

Коментар

• Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение
                      Енемона няма ли да споменеш.. та да отиде пак 4-5 страници уточнения.. мискин интелектуален.. добре, че са само по два вида, иначе отиде по 5-6 страници , докато схванеш, че трябва, да уточняваш.. мискин..
                      хайрсъзов , то на бавноразвиващите трябва да им се обяснява..нали....
                      Софикс ,шоуто е че индекса пак е под 500 и ще пробва ниво под 480....

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                        За пореден път старата констатация - винаги ще намериш причина защо да не направиш нещо (в случая да купиш акции).

Първо нямало износители - показах че има, второ нямало ръстове на печалби - показах че има завиден, накрая капитализациите не му харесват ...

Демокрация е всеки си инвестира където иска, аз няма да те убеждавам че в САЩ е кофти, не знам ти що ме убеждаваш колко кофти било тук ... не че е идеално, ама това го гледам години наред - разсъждаване на дълго и широко защо няма да инвестирам Концентрирай енергията си в по-градивна посока!
                        Не разбирам защо постоянно вадите думите от контекста.

Казах че на БФБ не се търгуват износителите - и съм напълно прав- пазарната капитализация на ориентираните към българския потребител дружества надвишава в пъти тази на ориентираните към износ.

казах че ръст на печалбата имат по малко дружества от пръстите на едната ръка - и съм напълно прав - що се отнася до ликвидни дружества и оперативна печалба. Корадо - морадо, фазерлес, арома, одесос, емка - тези дружества изобщо не ме интересуват. И никой голям инвеститор не се интересуват от тях. то 20 бона да вкара в човек в някое от тях и след това ще трябва постоянно да си губи времето седмици наред до като ги разкара без да срине цената - особено ако нещата се прецакат.

Дадох капитализациите като пример за оптимизма обзел оценките на тези дружества.

Коментар

Знам ти си в час с ХИМ обикн. и хим прив....
                          Е верно малко ги бъркаш ..ама нейсе.-....
                          Енемона няма ли да споменеш.. та да отиде пак 4-5 страници уточнения.. мискин интелектуален.. добре, че са само по два вида, иначе отиде по 5-6 страници , докато схванеш, че трябва, да уточняваш.. мискин..

Коментар

• Удри уйно!
                            ГолЕмо шоу става

Коментар

• Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнение
                              Не съм в час единствено с тези, които харесваш ти, това ми пази парите.
                              Знам ти си в час с ХИМ обикн. и хим прив....
                              Е верно малко ги бъркаш ..ама нейсе.-....

Коментар

каквото си имам това хваля а и това остана....
                                Ъпърчетата с милионите акции и софикс 1000 изпаднаха от борда.....
                                Енергото про мрежи и продажби от 140 и 15 лв вече го няма...не си в час.... трейс и Холдинг варна също....
                                Не съм в час единствено с тези, които харесваш ти, това ми пази парите.

Коментар

Working...
                                X