Първоначално изпратено от Батя
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеФондовете на RBS върху SOFIX са прекатени и акциите им в България разпродадени
http://www.investor.bg/novini-i-anal...dadeni-194859/
Успех бикове!
Коментар
-
Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнениеНе те касае с кой ник пиша и колко имам.
Количеството никове на потребителите тук НЕ ПОВИШАВА ИНТЕЛЕКТА ТИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеЯ пиши с някой друг ник ,този вече е компроментиран..... имаш поне 100 такива и може да почнеш да водиш диалог между тях.....
Количеството никове на потребителите тук НЕ ПОВИШАВА ИНТЕЛЕКТА ТИ.М.... . ш..... ..й.о!
Коментар
-
Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнениеЕ, те нещата не са по калъп, който ти гарантира, че ги разбираш.
То ако ставаше с бълване на огромни глупости във форума, разбирачи бол..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеА за мен лоша....
точно тези фондове качиха борсата през 2006/2007 г....
То ако ставаше с бълване на огромни глупости във форума, разбирачи бол..М.... . ш..... ..й.о!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 2105 Разгледай мнениеЗа мен е добра новина
точно тези фондове качиха борсата през 2006/2007 г....
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПреобладаващите очаквания бяха за срив на икономиката и растеж в най-добрият случай от 0,8 процента. Бях от малкото който държеше, че ръста ще е минимум 2,5 процента. Сценарият който застъпвах беше за ускоряване на икономиката през втората половина на годината. Сякаш вървим по него и нещата се развиват малко по-добре от очакванията ми. Следователно след като всички са изненадани от ръст 2 процента на БВП, то как са успели предварително да го калкулират в цените? Дори и в момента след актуализация на прогнозите на всички институции те се движат между 1,0 и 1,9 процента. Сякаш продължават да изостават здраво от събитията и са изненадани дори и след ревизията нагоре на очакванията си.
Ние търгуваме отделни компании и това е само макро рамката в която са те. Как прецени че примерно Монбат или Емка са надценени? Сякаш за теб всичко е М+Ц и ИХЛБЛ, което после автоматично пришиваш на целият пазар.
Това важи за всички мажовци от БФБ.....само собствения си интерес....
Образа на Бедо ,домуза, Божков ,Пеевски , Банев ,ТИМ ,чичо ОГИ ....са образец на нашата борса.....за наглост ,лъжа и прибиране на печалбите за себе си....
Гледам си пуснал чаршафите от тема политика.....пак...
как хунтата на Орешарски пусна пари в икономиката и борсата на БФБ се качи с 40 % а дясното правителство на Борисоф не може да тръгне нанякъде...освен по магистрали ,защото и нторокласните пътища рухват.....и барсата пад с 25%...
почни оттам и завърши какво ще стане с енергетиката и икономисака след година като се свършат парите от 16 милиардния заем.....
пак да го напиша ,докато реаниматорите и гробарите са на власт освен цената на лукумите и асфалта ,нищо друго няма да се качва освен бедността...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнениеЕвала за положения труд, за начина на мислене, за куража да даваш прогнози извън клишето и да отстояваш позицията си!
Виждам че не искаш все още да разкриваш причината за смачкването на пазара от последните две седмици и ще уважа това ти решение... Мариянки обаче утре ще отвори очите и на останалите
Наистина съм приятно изненадан, че така леко пазарчето ни преодоля подобно събитие и съм още по-зареден с оптимизъм, че следващия бум на БФБ е съвсем близо и както винаги ще има много изненадани и неподготвени
http://www.investor.bg/novini-i-anal...dadeni-194859/
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеХм... Кризата от 2008 г. настъпи в реалната икономика на България едва през втората половина на 2009 г. Спомням си много добре. Борсата тогава не падна следварително.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеБорсата тук се движи след събитията. Обикновено 6-9 месеца. В случай, че ги изпреварваше още лятото на 2013 трябваше да се сринем с избора на Орешарски. Видяхте какво безумие сътвори хунтата. КТБ е най-малкото от тях. Въпреки всичко пазара си направи стандартния лаг от време и спадна чак след събитията а не преди това. Тук не се търгува по очаквания а по резултати. Тук всичко става следварително защото пазара не е капиталов а дялов. Затова обсъждането на очакванията има смисъл само за големите и средните портфейли за които не би стигнала ликвидността след събитията. Малките могат да действат веднага след като са се случили нещата и няма да закъснеят. Докато за големите е важно да знаят какво ще се случи, то малките трябва да са бързи и да вземат моментално решения след събитията. Затова борсата ни е толкова лесна за малки инвеститори. Тук наистина е трудно да губиш пари. Изискват се усилия.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеЧудя се. Щом икономиката според теб през последната година върви непрестанно нагоре (това означават тези ръстове от по 2% спрямо предходен период на миналата година през последните месеци) и щом предричаш този ръст тепърва да се ускори: Какво на практика предрече БФБ със своя спад от 620 на 480 пункта през последната година? Отново ли излиза, че пазарът не е прав? Или твърдиш, че БФБ е единствената борса, която е индикатор за минали събития, а не за предстоящи? Не се заяждам, просто аргумент...
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеПреобладаващите очаквания бяха за срив на икономиката и растеж в най-добрият случай от 0,8 процента. Бях от малкото който държеше, че ръста ще е минимум 2,5 процента. Сценарият който застъпвах беше за ускоряване на икономиката през втората половина на годината. Сякаш вървим по него и нещата се развиват малко по-добре от очакванията ми. Следователно след като всички са изненадани от ръст 2 процента на БВП, то как са успели предварително да го калкулират в цените? Дори и в момента след актуализация на прогнозите на всички институции те се движат между 1,0 и 1,9 процента. Сякаш продължават да изостават здраво от събитията и са изненадани дори и след ревизията нагоре на очакванията си.
Ние търгуваме отделни компании и това е само макро рамката в която са те. Как прецени че примерно Монбат или Емка са надценени? Сякаш за теб всичко е М+Ц и ИХЛБЛ, което после автоматично пришиваш на целият пазар.
Чудя се. Щом икономиката според теб през последната година върви непрестанно нагоре (това означават тези ръстове от по 2% спрямо предходен период на миналата година през последните месеци) и щом предричаш този ръст тепърва да се ускори: Какво на практика предрече БФБ със своя спад от 620 на 480 пункта през последната година? Отново ли излиза, че пазарът не е прав? Или твърдиш, че БФБ е единствената борса, която е индикатор за минали събития, а не за предстоящи? Не се заяждам, просто аргумент...
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеТа и за икономиката ни и за борсата за това ми такова мнението. И аз виждам че икономиката се подобрява - не съм сляп. Но виждам и че това става с доста бавни темпове. А борсата калкулира в настоящите цени доста по-високи темпове. Вероятните сценарии в средносрочен период при подобно развитие са три - борсата расте като се надява икономиката да ускори. Борсата спира да расте до като икономиката не ускори. Борсата пада до като оценките не отразят по-бавния растеж
Коментар
Коментар