IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Положителната страна на подобно действие е че Софарма след подобно прехвърляне на несвойствената и дейност ще струва доста повече отколкото сега. Аз от години приказвам че Софарма реално действа като банка - а това не е съвсем нормален начин за действие на фармацефтична компания. Опита който имат с кредитиране на болници обаче сега може да се окаже много полезен и токуда реално да заграби потенциален пазар, който в момента никоя банка не иска. Отрицателната страна е за трейдинга.

реално софарма трейдинг се превръща в тежест, на токуда ще и е по-изгодно да разработи този модел и с всички независими от софарма търговци на едро. Също както и за акционерите на доверие между другото. по този начин ще се избягват големите концентрации и реално няма да има спирачка на растежа, поради елемнтарна свързаност.
    Last edited by ravnovesie; 06.06.2015, 12:20.

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
      разочарован от софарма и вдъхновен от еврохолд - интересна гледна точка!

п.п. и аз мисля че чичо Оги не трябваше да спира смешните 7ст.!
      получи се някаква традиция, като при М+С и сега - нъцки.
      Може да трябват пари за банката. Не и знам портфейла на токуда, но ако приемем че искат да прехвърлят търговското финансиране от баланса на трейдинга на банката и съответно от баланса на Софарма към банката - което според мен е най-разумното което могат да направят - та ако искат да го прехвърлят на тях им трябват към 30 милиона екстра капитал, който да се напомпа в банката. дори и да го правят постепенно това изместване това пак са си бая пари тъй като и не може да се прави с привлечен капитал - трябва да се вкара собствен кеш.

В същото време Софарма не може просто да прехвърли и вземанията и задълженията си към банката, тъй като това ще е брутално нарушение на големите експозиции. Банката е твърде малка в момента и със сигурност ще се наложи подобно вдигане на капитала в следващите година, две.

Коментар

• Първоначално изпратено от lareman Разгледай мнение
        Оглеждаме пет български компании за инвестиция
        Управляващият партньор в KJK Capital Куста Аима пред "Капитал"
        разочарован от софарма и вдъхновен от еврохолд - интересна гледна точка!

п.п. и аз мисля че чичо Оги не трябваше да спира смешните 7ст.!
        получи се някаква традиция, като при М+С и сега - нъцки.
        Last edited by X_Y; 06.06.2015, 11:33.

Коментар

• Оглеждаме пет български компании за инвестиция
          Управляващият партньор в KJK Capital Куста Аима пред "Капитал"
          Last edited by X_Y; 06.06.2015, 11:32.
          мненията ми не са препоръка за покупко-продажба!

Коментар

• Можв

Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
            Ами ако фалират наполовина , т.е. капиталов контрол и/или паралелна валута и т.н.
            Аз залагам на този вариант - дадоха им време да си разхвърлят парите по сметките както си искат, осигуряват им ликвидност.... Всичко е сделка, но не всички го знаят
            https://www.youtube.com/watch?v=dNqFABM6M2A
            Може и така..прав си. Пак ще падне еврото.И краткосрочния ефект ще е подобен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Iv_max Разгледай мнение
              Ни най малко не са калкулурали почти нищо. Гърция ако фалира....очаквайте 20 % по ниско евро за няколко часа до като се въстанови до -10 %. Подобно на швейцарския франк ще стане. Ако пък не фалира поне 5-8 % нагоре еврото за кратко го виждам.
              А пазарите - само един БОГ знае какво ще стане и колко ще продължи.
              Ами ако фалират наполовина , т.е. капиталов контрол и/или паралелна валута и т.н.
              Аз залагам на този вариант - дадоха им време да си разхвърлят парите по сметките както си искат, осигуряват им ликвидност.... Всичко е сделка, но не всички го знаят
              https://www.youtube.com/watch?v=dNqFABM6M2A
              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Преди беше абсурд.

Първоначално изпратено от 8ball Разгледай мнение
                Ако ги бяха оставили, да фалират преди 5 години, сега всички щяха, да са забравили за всичко. Не го направиха. Това влачене и протакане тежи с години над пазарите постоянно по този начин. Световната криза отшумя, но гръцката не. Показателно е, колко струват и какво предстваляват.
                Преди беше абсурд. И сега на много хора им се струва абсурд но е по вероятно да ги оставят. Аз имам прогноза отдавна на която обаче не ми се иска да заложа. Фалит с подкрепа за банковата система. Това е моето предположение. Основния проблем на Европа е че ако се съгласи на условията на Гърция...ще направи прецедент...Испания я виждам на 100 % следващата с подобно правителство която след като е минал номера ще изнудва Европа по подобен начин. Нещата са цунг цванг. Гърция пък ще се изложи много ако се подаде на натиска от европа...от друга страна с тези пари които на пракитика почти няма да ги види а ще ги върне веднага на кредиторите няма да си помогне хич. Само ще отложи агонията и ще успокои пазарите за няколко месеца и после пак подобен филм но с нова програма.
                Интереса на Гърция е да вземе колкото може повече и да фалира. Аз продължавам да мисля че за Гърците в тази ситуация е по добре за тях да фалират. Ще има катаклизъм но те ще се оправят много бързо...което пък смятам че е голямо притеснение за Германия...щото ако пък Гърците се оправят без еврозоната....познай за каква еврозона ще говотим въобще?

Да не поддемам темата защо еврозоната е важна най- много за Германия би трябвало да сте наясно....

Коментар

• Ни най малко

Първоначално изпратено от 8ball Разгледай мнение
                  Изнудване и протакане. Времето не върви в тяхна полза, но те протакат. Германците уж не бяха мекушави. Ако борсите вече са калкулирали фалита, по добре е , да ги накажат.
                  Ни най малко не са калкулурали почти нищо. Гърция ако фалира....очаквайте 20 % по ниско евро за няколко часа до като се въстанови до -10 %. Подобно на швейцарския франк ще стане. Ако пък не фалира поне 5-8 % нагоре еврото за кратко го виждам.
                  А пазарите - само един БОГ знае какво ще стане и колко ще продължи.

Коментар

• не е голям мошеник този

Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнение
                    Този мошеник ( не казвам колега) дали не и сред нас ?
                    Не малко номера минаха и на БФБ,някъде с участие на мажоритари,някъде с други участници - фалшиви дивиденти ,грешки при индекси и други !
                    не е голям мошеник този...според мен някой му е дал информация и е изкарал някой долар но твърде малко за да рискува с подобна схема.
                    Трябва да се види кой е направил големите кинти който най вероятно не е толкова глупав да купи точно преди новината като този Недев. Да беше купил 20 дена преди и да беше подържал малки позиции цяла година на компанията ...да не могат да го хванат. И да си мошеник трябва да си умен мошеник.
                    23 хиляди долара е абсолютно смешна сума за подобна схема...трябва 23 милиона да е изкарал някой за да си заслужава риска.

Коментар

• И днес добре ги напънахме

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                        Кой са тези твойте....
                        Твойте да не са тези който им качиха акциите с 160 лв в края на сесията....
                        Не.Други са
                        Life won't wait for you.

Коментар

Кой са тези твойте....
                          Монти , 160 лева са си няколко пици с бира !

Имаше и изригвания с по 5 лефа !

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                            Аз от "моите" мажоритари съм доволен как развиват компаниите ми
                            Кой са тези твойте....

Коментар

нещата стоят така .....
                              кога лапахте кифтететата не рИвахте........

http://www.investor.bg/novini-i-anal...rtabak-190903/

http://www.investor.bg/novini-i-anal...akciia-187254/

http://www.investor.bg/novini-i-anal...sechie-194040/

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...cigari-188188/

В момента на БФБ ,свестен мажоритар ..няма...
                              В момента плюят мажо на енерго про......,
                              Пеевски ,чичо ОГИ , правителството заради Адсиц , Бедо ,домуза , ТИМ и т.н...
                              също ДФ и ПФ..... че не защищават интересите на вложителите си....в частния случай съгласие...
                              От всичките змии ,си избираш смок ..нещо което изкарва пари ....
                              И БТН и Гагарин и петрол , а и ги познавам добрпе а и цените са добри за резултатите.....даже много добри...

Защото за другите не съм сигурен....
                              Какво направи твойте в БТН....
                              Можеш ли да кажеш ,какви приказки имаше при ССВ на 50 ст или на синергон на 60 или на ХИМ на 70 или на Евроинс на 60 ст...или за домуза на левче ,две...
                              Същите който казваш сега за Пеевски...или за цеко минев и т.н....
                              Поздрави!
                              Аз от "моите" мажоритари съм доволен как развиват компаниите ми
                              Life won't wait for you.

Коментар

• А е петък мааму !

Едно време кви петъци имаше , ехеее

Коментар

Working...
                                X