If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Кви шест месеца, ква година. GREK е като асансьор последните дни 10 нагоре, 10 надолу. Един френд го обърна няколко пъти, сега пак е дълъг. Само да не остане черния Петър в него
Мен не ме кефи чак толкова бърза спекула обичам да изстисквам движенията до последно
Въпрос на стил и предпочитания.
Всичко е много субективно, има и доста емоция. Значи отиваме в една територия, където всеки отделен индивид (в случая инвеститор) е уникално явление.
Твоят стил е такъв. Формираш виждане и някаква голяма степен на убеденост.
Много вероятно имаш и ясно и готово решение, как и колко от текущия портфейл да престуктурираш. Правиш го бързо и решително и влизаш в новите позиции. По принцип избягваш големи експозиции.
Ако нещо греша, приеми извинения. Просто споделям субективното си виждане за твоя начин на търговия, така ккато съм ги "усетил".
Аз съм доста по-различен, което не е ... добре, но работя по въпроса
Аз вярвам че светът предлага неограничено количество възможности. Човек трябва само да се възползва от тях. Но някой от тях не са истински възможности, само така изглеждат и няма как да знам кои са истински и кои не. Така че по-добре да вкарвам по малко във всичко което ми изглежда като възможност. Една част отиват под вода, но пък от други се печели много.
Що да не спечелиш, аз поне ако се договорят мисля веднага да влеза в гръцки ЕТФ. Предполагам че той ще скочи едни десетина процента преди да влеза но пак - да влеза например на 10 или дора ни 20% от локалното дъно за следващите 6 месеца до година има шанс да се изкара 50 че и 100%. То е бая хазарт гърция, но ако сириза решат да спазват това което се договорят тази печалба е съвсем реалистична.
Кви шест месеца, ква година. GREK е като асансьор последните дни 10 нагоре, 10 надолу. Един френд го обърна няколко пъти, сега пак е дълъг. Само да не остане черния Петър в него
Аз съм решил да вкарам да кажем 2-3% само в гърция, не нещо дето не мога да си позволя да загубя. И за това и през етф, преди играех с гръцки банки, но там нещата са мамата си трака, ако някой си мисли че ЦКБ или ПИБ играе много, да вземе да види НБГ
Въпрос на стил и предпочитания.
Всичко е много субективно, има и доста емоция. Значи отиваме в една територия, където всеки отделен индивид (в случая инвеститор) е уникално явление.
Твоят стил е такъв. Формираш виждане и някаква голяма степен на убеденост.
Много вероятно имаш и ясно и готово решение, как и колко от текущия портфейл да престуктурираш. Правиш го бързо и решително и влизаш в новите позиции. По принцип избягваш големи експозиции.
Ако нещо греша, приеми извинения. Просто споделям субективното си виждане за твоя начин на търговия, така ккато съм ги "усетил".
Аз съм доста по-различен, което не е ... добре, но работя по въпроса
Тази игра изглежда ясна и сравнително семпла.
Обаче, от една страна вече донякъде споделих опасенията си, че в случая с Гърция ще има един ужасен елемент на съмнение.
Дето ти викаш, не сме ходили по къра да си берем нервите като ... билки.
Напрежението взе да ми иде неблагоприятно.
Нещо ми се върти в главата за летните месеци да направя известна пауза ... пък стадо без куче ... не си е работа!
То пък едно куче
Аз съм решил да вкарам да кажем 2-3% само в гърция, не нещо дето не мога да си позволя да загубя. И за това и през етф, преди играех с гръцки банки, но там нещата са мамата си трака, ако някой си мисли че ЦКБ или ПИБ играе много, да вземе да види НБГ
Що да не спечелиш, аз поне ако се договорят мисля веднага да влеза в гръцки ЕТФ. Предполагам че той ще скочи едни десетина процента преди да влеза но пак - да влеза например на 10 или дора ни 20% от локалното дъно за следващите 6 месеца до година има шанс да се изкара 50 че и 100%. То е бая хазарт гърция, но ако сириза решат да спазват това което се договорят тази печалба е съвсем реалистична.
Тази игра изглежда ясна и сравнително семпла.
Обаче, от една страна вече донякъде споделих опасенията си, че в случая с Гърция ще има един ужасен елемент на съмнение.
Дето ти викаш, не сме ходили по къра да си берем нервите като ... билки.
Напрежението взе да ми иде неблагоприятно.
Нещо ми се върти в главата за летните месеци да направя известна пауза ... пък стадо без куче ... не си е работа!
То пък едно куче
“The earnings momentum had just taken off before we had this correction from mid-April. We saw the first signs of the European economy benefiting from a lower euro, and there’s no reason they shouldn’t resume.”
"A Bank of America note on June 16 showed European fund managers have increased their cash allocation to a six-year peak. In the past, when cash levels were this high, the region’s equities climbed in the following three months, according to the report."
“If they find a deal, there would be a rally. Except for the Greek issue, we’re pleased with what we see in Europe in terms of economic and corporate activity.”
- здрав разум, оптимизъм, ->
- егоизъм и силна емоция, ->
- песимизъм,
после:
- здрав разум, оптимизъм, ->
- егоизъм и силна емоция, ->
- песимизъм,
после: пак отначало
Тук бяхме на територията на блумбърг оптимизма
Този прекален оптимизъм според мен може да създаде доста сериозни флуктуации ако играта на пиле на между Гърция и ЕС завърши с челен сблъсък. За европейските икономики може да няма сериозни поражения но на пазарите има реален шанс да настане тотален хаос за известно време.
Много практично мнение. Споделям го.
Сам по себе си фактът за наличието на съответните решения и механизми на ецб не е достатъчно условие за да се твърди убедено, че няма ад има никакви проблеми с никоя европейска банка, ерго всяко заразяване е изключено.
А относно това, доколко ние ще разберем подробности, в случая има едно неблагоприятно съвпадение, че решението "трябва" да се случи точно в самия край на отчетния тримесечен период. По тази причина след идването на следващия редовен отчет, ще остане огнетяващо съмнение, дали всичко е осчетоводено, а ако е, коректно ли е направено.
А най-гадното е, че ние като правило няма да знаем, но някой със сигурност ще знае подробности и ще знае как да ги отиграе.
По-отворените тук ще се светнат за повече подробности по косвени данни в някакъв момент .
Аз се надявам да прочета поне някой ценен коментар от вас, па макар и пост фактум, не мисля, че ще спечеля от активни ходове дори и при положително гръцко развитие.
Ако не се договорят аз съм пас, дъното ще се случи когато стане ясно че няма заразяване. Но това ще се случи чак след като европейските банки изкарат следващите отчети. А до тогава като нищо пазарите вече ще са скочили - т.е. няма смисъл да се отиграва конкретно това събитие. Самите банки ще са насяно дали има или няма заразяване много преди това - но тази информация няма как да се знае със сигурност - може само да се предполага. Т.е. няма да може да се определи дъно точно поради тази причина.
Според мен обаче ще се договорят но в последния възможен момент. Чисто поради преговорна стратегия. За да са сигурни и гърците и ЕС че взимат максимума от преговорите, то те трябва да свършат в 11,59,59 часа. Може да стане издънка и гърция да фалира в 11,59,58 но това няма как да се предвиди.
Много практично мнение. Споделям го.
Сам по себе си фактът за наличието на съответните решения и механизми на ецб не е достатъчно условие за да се твърди убедено, че няма ад има никакви проблеми с никоя европейска банка, ерго всяко заразяване е изключено.
А относно това, доколко ние ще разберем подробности, в случая има едно неблагоприятно съвпадение, че решението "трябва" да се случи точно в самия край на отчетния тримесечен период. По тази причина след идването на следващия редовен отчет, ще остане огнетяващо съмнение, дали всичко е осчетоводено, а ако е, коректно ли е направено.
А най-гадното е, че ние като правило няма да знаем, но някой със сигурност ще знае подробности и ще знае как да ги отиграе.
По-отворените тук ще се светнат за повече подробности по косвени данни в някакъв момент .
Аз се надявам да прочета поне някой ценен коментар от вас, па макар и пост фактум, не мисля, че ще спечеля от активни ходове дори и при положително гръцко развитие.
Това беше вярно преди няколко месеца. Сега настроенията са съвсем други. На всички им писна от Гърция.
Сега нещата са точно обратно. На никой вече не му пука за Гърция.
Аз усещам промяната в настроенията по друго - защо изведнъж гърците спряха да говорят за репарации от Германия? Явно усетиха четвъртития, но май късно ...
За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .
Коментар