If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Няма да се договорят сега спред мен. Мотивите ми са следните. Сириза не може да бъде партньор дългосрочен на Европа. Ако Европа отстъпи това означава автоматично че процеса в цяла европа ще стане лавинообразен и първо в испания. Никой няма да има интерес да спазва ниаккви правила и ще дойде партия подобна на Сириза първо в Испания.
Играта според мен е друга. Европа благодарение на QE има неограничени на практика възможности да спре всеки по голям проблем. Днес четох някъде че не е случайно спечелването на Сириза да съвпада с пускането на QE в такива мащаби. Европа може да се справи с кризата. Съгласен съм че не може да се очаква катастрофа но кратка силна и временна корекция - да. Ако всички видят последствията в Гърция ще си помислят сериозно дали е толкова ок да напуснат еврото и съответно подобни партии нямат бъдеще.
Вариантите са два.
Първия - оставят я да "фалира" ситуацията излиза извън контрол в Гърция...Сириза пада от власт и идва нормално правителство което спешно се договаря с ЕС.
Втория - "фалира" - Европа поема контрол над банките и спасява банковата система и ги оставя Гърците да се спасяват сами. Проблема тук е че ако Гърците вземат и се оправят - това вече е сериозен проблем за европа защото по този път ще тръгнат и други.
Да не забравяме че Германия има може би най голяма сметка от силно евро и свободни пазари. Ако започнат да излизат страни една след друга мечтата за обединена и силна Европа начело с Германия изчезва. Ако Германците искат да имат силен съюз ще трябва да помагат на южна Европа, а в крайна сметка тези пари впоследствие се връщат при тях.
Все едно южните щати в САЩ (които са до голяма степен по бедни) да фалират и да ги оставят да излязат от съюза. Това няма как да стане, поне скоро време! Затова и Америка е толкова силна.
Великобритания съм почти сигурен че ще излезе в най скоро време от ЕС (ако има референдум), ако излезе и Гърция може да се породи верижна реакция и други страни да почнат да заплашват с напускане.
Пазарът умре..Дивидентните акции са с изчерпан потенциал за растеж, отделно там всеки е купил, остананлите акции които не дават дивидент, от години никой ги няма за нищо. И едните и другите няма смисъл да се купуват излиза.
Аз вярвам че светът предлага неограничено количество възможности. Човек трябва само да се възползва от тях. Но някой от тях не са истински възможности, само така изглеждат и няма как да знам кои са истински и кои не. Така че по-добре да вкарвам по малко във всичко което ми изглежда като възможност. Една част отиват под вода, но пък от други се печели много.
Щом не възразяваш енергично, значи в някаква степен имам право за стила ти.
Не коментирам ничий стил! Не бих си позволил да го направя.
Няма добър стил, респективно лош стил.
Има индивидуален стил, кой се оформя, променя, правят му се разни настройки.
Аз основно искам да съм в мир със себе си, със своя стил.
Вземане на решения за ... вкарване на "малко" пари по позиция, респективно за вкарване на "много" пари по позиция и дефиниране на понятия и др. е един строго суверенен и индивидуален акт.
Лошото е, че в момента пазарите са твърде неопределени за моя вкус.
Намирам те за доста различен, пък с изненада разбирам, че и аз бих искал да се позиционирам (препозиционирам) в сивата зона: нито спекулант, нито инвеститор.
Трудно, ..ма му!
Кви шест месеца, ква година. GREK е като асансьор последните дни 10 нагоре, 10 надолу. Един френд го обърна няколко пъти, сега пак е дълъг. Само да не остане черния Петър в него
Аз мисля, че ЕС отдавна можеха да отрежат Гърция, но с преговорите спечелиха време. Готови са да жертват, ако се наложи Гърция, за да се отърват от тези авантюристи и да бъде за назидание за други европейски страни.
Коментар