Първоначално изпратено от pipbel
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнение.. Не казвам, че борсата ни е някаква велика или нещо от сорта, но пък все пак някой смята ли, че е раздута ?
А сериозно - понеже те знам че си човек на логиката, точността и математиката....
Вземи за прокси смол капс Китай и Индия, както и Корея и Полша да кажем.
HAO, SCIF, EWY, EPOL.
Т.е комплект от ЕМ пазари които растат 2.5 пъти по бързо от нас.
Виж там средните им стойности за PE PB P/S P/CF...и може би ще придобиеш бегла представа къде сме ние.
http://finance.yahoo.com/q?s=HAO&ql=0
PS Русия няма да ти я слагам, макар че много си мязаме с тях по мажовско-олигархичния модел на борсата. Все пак не стават за сравнение щото са в рецесия и се търгуват сега като за софка 150...
Коментар
-
Първоначално изпратено от vale1 Разгледай мнениеА може би тези компании са белите лястовици ,които показват къде трябваше да отидат и другите добри компании.
За мен по скоро те са нормално оценени - да си правят изводите защо другите не са до тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнениеСпекулират - това правят, като няма друг начин за бързи пари, остава да продадеш и после да се надяваш на паника и да купиш по евтино.
Иначе си прав, че и на БФБ има акции които са балонни на "all time highs". Това са тези които бяха ирационално издути последните 3 години - АТЕРА, СофТрейдинга, Спийди, СофИмотите, където определено има тепърва да излиза капитал.
За мен по скоро те са нормално оценени - да си правят изводите защо другите не са до тях.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vlado64 Разгледай мнениеУ Европата и по света почнаха да шибат , но ние вече се изпразнихме , пак почваме познатата дрямка , До кога ли - никои не знае .
Коментар
-
Първоначално изпратено от Van Basten Разгледай мнениеМеждудругото, си мисля колко хора се прецакаха в понеделник с тия панически разпродажби.... Не казвам, че борсата ни е някаква велика или нещо от сорта, но пък все пак някой смята ли, че е раздута ?
Мисълта ми е, че докато в Щатите, Европа и Китай последните месеци и години борсите удариха "All time highs" надути от количествените улеснения, при нас последната година си има явна корекция надолу (за мен лично необяснима, на фона на горе-долу подобряващата се икономика и огромния срив в банковите лихви).
Така че да разпродаваш панически тук, заради това че си чел че в Китай и Щатите са влезли в корекция след преодоляни поредица от върхове за всички времена, е малко като "видяла жабата, че подковават коня, и тя повдигнала крак..."
Иначе си прав, че и на БФБ има акции които са балонни на "all time highs". Това са тези които бяха ирационално издути последните 3 години - АТЕРА, СофТрейдинга, Спийди, СофИмотите, където определено има тепърва да излиза капитал.Bulls on BSE
Коментар
Коментар