Първоначално изпратено от SOFIX
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнениеA какво стана с пакета в Химимпорт?
Коментар
-
Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнениеи аз правя така
Коментар
-
Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнениеех ако утре вземе та падне правителството ще настанат такива убави цени...., че само си викам дано!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеАз съм последовател на Греъм.....
купувам акции ,който не зависят от индекса и разпродажбите..........
Коментар
-
Мартин Шулц: ЕС може да се разпадне!
"Европейският съюз е пред риск за съществуването си и поддръжниците трябва да се борят за запазването му", алармира председателят на Европейския парламент Мартин Шулц в интервю за германския вестник „Ди Велт”. Според него има определени сили, които целят разпадането на ЕС. Коментарите на председателя идват в отговор на скорошно предупреждение от министъра на външните работи и миграцията на Люксембург Жан Аселборн, че Евросъюзът може да не оцелее.„Никой не може да каже дали ЕС ще съществува в тази си форма след 10 години. Ако искаме това, трябва да се борим здраво за него,” заяви Шулц. Той не уточнява какво заплашва ЕС, но по-голямата част от интервюто е фокусирана върху миграционната криза като огромно предизвикателство за единството и толерантността в организацията.
Според Шулц ЕС има алтернативи и „може да бъде преобърнат”, като друга опция е Европа, в която национализмът, границите и стените са от решаваща роля. „Това ще бъде пагубно, защото подобна Европа многократно е стигала до катастрофа на континента”, добави Шулц.
Разделенията в Евросъюза заради миграционната криза са много сериозни, като най-видимите са между германския канцлер Ангела Меркел и лидерите на някои от страните в бившия Източен блок като Унгария и Словакия, които са против плановете за бежански квоти.
Шенгенската зона за свободно преминаване също изглежда заплашена, като някои от страните в нея въвеждат наново граничен контрол. Според Шулц никоя страна не може да се справи сама с предизвикателствата на бежанската криза и е възможно само единно решение на ЕС.
Припомняме, че през септември председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер в речта си за състоянието на Съюза пред Европейския парламент в Страсбург заяви: "Камбаната бие, часът е настъпил и трябва да се изправим с лице пред огромните проблеми пред Европейския съюз". /БЛИЦ
Източник: blitz.bg
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеМонти, в момента вероятността от разпад на Русия е малко по-голяма от тази да се разпадне ЕС. .....Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеАз съм последовател на Греъм.....
купувам акции ,който не зависят от индекса и разпродажбите..........Life won't wait for you.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеНе си ме разбрал. Аз съм огромен песимист за суровините. Считам, че сме само в средата на кризата на развиващите се пазари. Предполагам, че големият срив в икономиките на Латинска Америка, Русия и разни подобни туземци ще дойде в рамките на следващите 12 месеца. После в развалините ще има някакво стабилно дъно. В тази обстановка съм оптимист единствено за за икономиките от централна Европа и в малко по-малка степен за САЩ. Ние сме част от тази група. Вярно е, че имаме вътрешни проблеми, но никой не е по-силен от бизнес цикъла. Вчера го обяснявах защо и не ми се пише пак. За мен борсата не е цъкане със жълти стотинки по спреда, разчитайки, че някой голям като Алианц или Цветан Василев ще манипулира пазара. Така системно се печелят жълти стотинки, но от време на време се губят пари със самосвала. Лека и доходна.
Според Шулц има определени сили, които целят разпадането на ЕС. Коментарите на председателя идват в отговор на скорошно предупреждение от министъра на външните работи и миграцията на Люксембург Жан Аселборн, че Евросъюзът може да не оцелее.
По думите му ЕС има алтернативи и „може да бъде преобърнат", като друга опция е Европа, в която национализмът, границите и стените са от решаваща роля. „Това ще бъде пагубно, защото подобна Европа многократно е стигала до катастрофа на континента", добави Шулц.
Копирано от standartnews.com
През 1980 г. някой ми беше казал че Съветския съюз ще рухне и Китай ще стане водещата сила на световната икономика ...когато Мао Це Дун правеше културната революция и Българите си пазеха кучетата от китайци и виетнамци.........така че внимателно с такива думи като туземци.....
Въпросът който трябва да си задаваме/ш ,кога ще рухне моментната световна система ...Не дали а кога....
Коментар
Коментар