IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение

доста.....:
    Само да ми кажеш при липса на реални къси как мечките могат да печелят...
    Три пъти съм искал акции на зрънчо и на хим и нямаше кой да ми даде за 10К....
    Единствения начин е да залагат на дъна или на компании с печалба над нормалното.....
    Ти също ли си на печалба....
    Монти, към момента годината е на +2,31 процента. Причината е да толкова слабо е, че направих няколко грешки, които не ми се обсъждат публично, прекалих с диверсфикацията и не очаквах толкова тежко песимистично настроение сред хората. Очаквах ръста на пазара и се бях насочил към неща с голям потенциал за ръст. Ако очаквах тегав пазар щях да съм с по-голяма печалба. Просто щях да съм само в Спиди, Елана агрокредит и няколко други дивидентни дружества. Като добавим дивидентите и 3-4 процента доходност от спекула щях да съм към десетина процента печалба. Затова се чудя как е възможно мечките да загубят пари. След като са познали пазара а губят, значи са доста неспособни при избора на активи.
    При мен върха беше април, когато бях на +11 процента, но после ме хвана спада на пазара. Няма как. Годината беше трудна, но това не е оправдание да се губят пари.
    Забелязал съм, че всеки съди другите по себе си. Хората считат, че правят нещата правилно а всеки, който е различен от тях бърка. Той ги прави правилно а губи. Другите правят нещата грешно и твърдят, че печелят следователно лъжат. Другите се чудят пък как е възможно някой да загуби пари след като е познал посоката. Приемат, че е или голям некадърник или нещо необяснимо се е случило.
    Лека и доходна.

Коментар

• Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнение
      Ама без да броим дивидентите , иначе и аз съм на +
      Да бе да. Това ти е сигурно. вече са ти влезнали в портфейла.Останалото е вятър. Гледам сега новаците как чакат ПФ-тата да си вдигнат доходностите и да се кефят в новогодишната вечер на приятелите си как за два дена на БФБ направили 5-10%. После в първите дни на 2016 ще псуват същите фондове защо продават на "тия ниски цени" .... Така че брой си реалните пари а виртуалните печалби са само за форума
      Life won't wait for you.

Коментар

При "вечни" къси (говоря за наистина вечни до отписване от борсата) , да имам няколко такива и скоро ще ги изчистя
        Я пак, КОЙ бил познал тренда ... МОНТЮ ли йаайахахаха

Ами е прекалено лесно, от 7 ГОДИНИ ТРЕНДА ИМА ЕДНА ПОСОКА и от 7 ГОДИНИ НЯМА ЯВНИ ФАКТИ ЗА ОБРЪЩАНЕ.. та какво казвате сте познали, иначе важните нива са ЯВНИ от там Е МИНАЛ ВЕЧЕ ИНДЕКСА, което е смешно да се открива сега, но нищо работете, има надежда във ВАС и такива като вас и БОРСА, като тази

Коментар

• Пукам ги от бой

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
            Сега гледам, че към днешна дата и аз съм на "+" .... при това десетки левове ... Баси колко съм добър.
            Ама без да броим дивидентите , иначе и аз съм на +
            Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на ценни книжа

Коментар

• Сега гледам, че към днешна дата и аз съм на "+" .... при това десетки левове ... Баси колко съм добър.
              Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                Това не е вярно! Категорично не е вярно. Поздравления за това, че сте познали тренда, но се чудя как е възможно мечките в България да са излезли на загуба след като са хванали посоката. Явно им липсват други умения. Лека и доходна.
                Поздравления за позналите тренда и още по-големи поздравления за портфейлите на печалба. Аз познавам доста такива за 2015 година.
                При "вечни" къси (говоря за наистина вечни до отписване от борсата) , да имам няколко такива и скоро ще ги изчистя

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                  Това не е вярно! Категорично не е вярно. Поздравления за това, че сте познали тренда, но се чудя как е възможно мечките в България да са излезли на загуба след като са хванали посоката. Явно им липсват други умения. Лека и доходна.
                  Поздравления за позналите тренда и още по-големи поздравления за портфейлите на печалба. Аз познавам доста такива за 2015 година.

доста.....:
                  Само да ми кажеш при липса на реални къси как мечките могат да печелят...
                  Три пъти съм искал акции на зрънчо и на хим и нямаше кой да ми даде за 10К....
                  Единствения начин е да залагат на дъна или на компании с печалба над нормалното.....
                  Ти също ли си на печалба....

Коментар

Аз също съм на минус и си признавам.
                    На + са само тия на ДЕМО-то

Коментар

щото и аз съм на минус....
                      Аз също съм на минус и си признавам.
                      На + са само тия на ДЕМО-то

Коментар

Браво Монти !
                        Абе как пък един път никой не каза евала за вярната прогноза на Монти.
                        Тук май никой не иска да признае като сбърка и да похвали някой друг

ПП: Говорим за прогноза за SOFIX най - близка до 430 ( всъщност до 450 където за сега Ташункото води )
                        само гледай годишните резултати ...
                        Почва се от плюс 50% и се стига до минус 1,2%......и то на косъм....
                        то затова няма борса....
                        Или тези който са изгубили са излезли или форумците са бетер Настрадин Ходжа и Хитър Петър....
                        казано е колкото е по голям портфеил ,толкова по големи загуби на мечи пазар а на нашата е невъзможно без огромни загуби а всичките са с огромни портфеили и с виждани за софикс 700...и прилични печалби...
                        как се преобразуват тези портфеили на печалба само мистър сенко знае....
                        Някога споменЪ мислеше , че повече били агенти на ИП.......и викачи за определени позиции...но дали е така..
                        А кой ще познае точното ниво на софикс не е важно ,важното е тенденцията за тази година.....дали нагоре или надолЕ...
                        Ще ми е интересно пак да си кажат мнението корифеите с печалбите....
                        щото и аз съм на минус....

Коментар

Знаем се ,само грешни прогнози и големи печалби.....
                          типично за форума....
                          Няма нужда да ми отговаряш ,защото ако беше софикс над 520 печалбата щеше да е е над 300%.....
                          Браво Монти !
                          Абе как пък един път никой не каза евала за вярната прогноза на Монти.
                          Тук май никой не иска да признае като сбърка и да похвали някой друг

ПП: Говорим за прогноза за SOFIX най - близка до 430 ( всъщност до 450 където за сега Ташункото води )

Коментар

• Много яко ги лупкам

Коментар

• Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнение
                              - Ти пък не си ги и оставял за миг дори и през почивните дни !
                              Но аз ще се извиня на колегите за грешната си прогноза от 565 за -SOFIX !!! По време на прогнозирането , бях твърдо убеден , че няма да видя повече ниво под 516 за Sofix !
                              - В движенията, успях да се пренастроя, защитих и реализирах добър резултат за изтеклата година >22% /тъй като работя със затворен портфейл от 20,11,2012г. до сега , лесно се отчита/ - но въпреки всичко , все пак той си остава виртуален

Знаем се ,само грешни прогнози и големи печалби.....
                              типично за форума....
                              Няма нужда да ми отговаряш ,защото ако беше софикс над 520 печалбата щеше да е е над 300%.....

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                                Утре ги почваме

- Ти пък не си ги и оставял за миг дори и през почивните дни !
                                Но аз ще се извиня на колегите за грешната си прогноза от 565 за -SOFIX !!! По време на прогнозирането , бях твърдо убеден , че няма да видя повече ниво под 516 за Sofix !
                                - В движенията, успях да се пренастроя, защитих и реализирах добър резултат за изтеклата година >22% /тъй като работя със затворен портфейл от 20,11,2012г. до сега , лесно се отчита/ - но въпреки всичко , все пак той си остава виртуален

Коментар

Working...
                                X