If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
да, но това не успя да спаси цените им. та затова аз си мисля, че е добре бизнеса да върви, но ако това не се отрази върху цените им, какъв е смисъла за мене
E много ясно.Аз не си купувам акции за да си ги колекционирам. Това което имах предвид е че ме интересува компаниите в които съм инвестирал да продължават да работят добре. Разбира се се надявам и "инвеститорите" да забележат това и да качат цените им. Защото вече съм си купил. А индекса не ме интересува.
"Ракетите" бяха на повече .... а колко добре се развиваха компаниите се видя.Тези които зачитаха миноритарите и сега са на почит. Но те ся 5-6 ... не повече.
да, но това не успя да спаси цените им. та затова аз си мисля, че е добре бизнеса да върви, но ако това не се отрази върху цените им, какъв е смисъла за мене
Дивидентната ми доходност за миналата година от чужди компании е към 4%. Това при над 30 компании в портфейла. Ако можеш да докараш 6% средна дивидентна доходност от да кажем айде 15 компании на БФБ всяка с не повече от 10% дял- защото тук риска все пак си е по-голям та си искам и по-високата доходност - и може и да успееш да ме убедиш
И за чий ти са 30 компании?! Ти фонд ли управляваш? Ми вземи си 4-5 добри акции даващи дивиденти и си барай ''гегата''
тогава P/E на софикса беше 20, но компаниите бяха много добре и развиваха бизнеса и всички бяха спокойни
"Ракетите" бяха на повече .... а колко добре се развиваха компаниите се видя.Тези които зачитаха миноритарите и сега са на почит. Но те ся 5-6 ... не повече.
А за мен най-хубавото, което може да се случи е моите компании да продължат с подобряването на резултатите си.А борсата и индекса да правят каквото си искат.
Че то аз откакто съм в играта все някой голям излиза ,един след друг и ние
чакаме някой да подкрепя,уморих се.
Дивидентната ми доходност за миналата година от чужди компании е към 4%. Това при над 30 компании в портфейла. Ако можеш да докараш 6% средна дивидентна доходност от да кажем айде 15 компании на БФБ всяка с не повече от 10% дял- защото тук риска все пак си е по-голям та си искам и по-високата доходност - и може и да успееш да ме убедиш
A някой хора се подмокрят с 3-4-5% "доходност" около нова година И после се чудят защо изчезва в първия работен ден на новата година. И първия въпрос е "Ама защо?" а втория е "Ама какво стана с януарския ефект?" ..............
това го чувах от много хора през 2008, че виждаш ли компаниите били много добре, а после какво стана......
По света има хиляди компании които си подобряват резултатите - и съответно цените на акциите. Да държа акции на компании които се развиват добре, но не растат е просто загуба на веме - и на пари. Аз няма да живея 1000 години. Всяка година пропиляна в чакане, е най-грубо 3% от продуктивния ми живот. Ако правителството ни продължава да прави глупости пълни 4 години, то човек ще си е загубил 12% от продуктивния си живот докато ги чака да им дойде акъла.
Аз поне от моето време на искам да крадат. Който има повече време да си го подарява
Коментар