IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение

Равновесие, ще ми е интересно да дадеш EV/EBITDA на тези компании които изброяваш.
    Айде аз вместо него че ги гледах.
    Между 6.4 до 8.2, средно 7.5 ев/ебитда за трите, при 5.7% дивидент.
    Тя и фибрия е някъде там, на 8 ебитда при над 8% дивита. Аз за нея се ослушвам, най лоу кост продюсър и маркет лидер, дано ситуацията в Бразилия да я свали още.

Коментар

• Първоначално изпратено от vigilant Разгледай мнение
      да бе при Bref с 10к. ако те накарат да пушиш , ако някой вкара 100 бона какво правиш
      Чакай и гледай само

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение
        Направо ще пропуша пак- от кеф!
        да бе при Bref с 10к. ако те накарат да пушиш , ако някой вкара 100 бона какво правиш

Коментар

• Първоначално изпратено от tony1975 Разгледай мнение

Готино!!!
          Направо ще пропуша пак- от кеф!

Коментар

• Готино!!!

Коментар

• Нещата се раздвижват лека-полека

Arco се приближава към борсов дебют
              http://www.investor.bg/bylgariia/451...debiut-208939/

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                Имах предвид след отчета за Q1 2016 година. Тоест периода Q2 2015 - Q1 2016. За този период си въобразявам, че чистата печалба ще е около 1 лев. Възможно е да бъркам някъде в сметките. Времето ще покаже.
                Да, да - към Q1. Аз 22 - 23млн лв я виждам по-скоро, ако не се случи нещо непредвидено. Но дано си прав!

На нас не ни е проблем компанията и резултатите ѝ, а пазарът ни е проблема.

Коментар

• Първоначално изпратено от BSEtrader Разгледай мнение
                  dddd, Свилоза е супер и може доста да ни радва в бъдеще. Но както знаеш печалбата далеч не е единственото за гледане, а ти много се фокусираш върху нея в случая. Според мен имаш нереалистични очаквания за печалбата. П/Е при тази цена не мисля че ще падне под 4 и нещо, последното тримесечие не е като другите - имат повечко престои и разходи покрай профилактиката. С което не казвам че 5 или 4 е много разбира се

Равновесие, ще ми е интересно да дадеш EV/EBITDA на тези компании които изброяваш.
                  Имах предвид след отчета за Q1 2016 година. Тоест периода Q2 2015 - Q1 2016. За този период си въобразявам, че чистата печалба ще е около 1 лев. Възможно е да бъркам някъде в сметките. Времето ще покаже.

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
                    Според мен към Q1 2016 Свилоза е с П/Е 3 а не П/Е 5 както ти казваш. Тогава ръста до твоите 5 е 60 процента.
                    dddd, Свилоза е супер и може доста да ни радва в бъдеще. Но както знаеш печалбата далеч не е единственото за гледане, а ти много се фокусираш върху нея в случая. Според мен имаш нереалистични очаквания за печалбата. П/Е при тази цена не мисля че ще падне под 4 и нещо, последното тримесечие не е като другите - имат повечко престои и разходи покрай профилактиката. С което не казвам че 5 или 4 е много разбира се

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                      Добро утро, спекуланти!
                      Ще ги изгърбим ли днес?
                      Недей, че вече си ходят прегърбени. Смутни мисли им тровят акъла а се стискат и не купуват, но по-голямата мизерия е че не продават. Какви мечки са това - с тази овча душевност )))
                      Не е препоръка... !!!
                      "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Добро утро, спекуланти!
                        Ще ги изгърбим ли днес?

Коментар

• Добро утро играчи !!!
                          Добре би било тези които се правят на мечки да вземат и да се държат като мечки, т.е. мечките си продават акциите.
                          Лошото обаче за "мечките" е, че в новите реалности (ползвам словословията на г-н доган), нещата не са такива, каквито се представят
                          От повече от година вече става, откакто мечките само се правят на мечки а стискат картони. Не ги и продават, но още по-грозното е че имат и кеш )))) А това означава, че нищо мечо не може да им се случи, защото .... повечето са така и съответно кеш в спекулансткия смисъл има бол (10 милиона за сирма) а няма и няма и няма кой да продава. Това си мечи капан - няма кой да им продава, а как ще станат бикове като имат кеш - трудна работа )))
                          ей затва не продавам и ги чакам да набалончат още спидито
                          Не е препоръка... !!!
                          "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• да, моето мислене е за какво да влизам в нисколиквидна като след това за нула време мога да изгубя всичко което съм спечелил от нея за години - и да не мога да направя нищо по въпроса

Ако искам по-висок риск винаги мога да го постигна с деривати без да нося висок риск заради самата компания.

Коментар

• Ravnovesie, разликата идва от сметките. Според мен към Q1 2016 Свилоза е с П/Е 3 а не П/Е 5 както ти казваш. Тогава ръста до твоите 5 е 60 процента. Мен риска ме устройва. Пък и първите закупени преди 2-3 години ги купувах на цени по-ниски от печалбата за тази година. Просто аз съм склонен да поемам някакъв ликвиден риск при диверсифициран портфейл. Опита ми сочи, че 80 процента излизат. Но когато стане грешка тя се покрива в пъти от печалбата от успешните. Мога да дам конкретен пример със Свилоза. Имам две греди с ниско ликвидните, но Свилоза е дала около три пъти повече почалба от тяхната загуба. Пък имам печалби и от доста други слабо ликвидни. Освен това Свилоза беше неликвидна, когато беше под лев. Тогава се купуваше трудно. Сега е в БГ40. Тоест е ликвидна за нашият пазар. В момента има още една голяма индустриална компания с подобни коефициенти, пък понякога е давала и дивидент. Агрия е доста ниско оценена. Може да продължаваме в този дух дълго. Освен това големите и малките компании се променят в различните бизнес цикли. Някои от сегашните смол капс ще станат големи за нашият пазар. С годините съм стигнал до извода, че имам усет към тях. Само трябва да внимавам с ливъриджа. Ти преди време спомена, че в края на предният балон не си успял да излезеш от нисколиквидните. Аз нямах такива проблеми, но не си разчетох кредита. Явно всеки остава с някакво предубеждение в зависимост от личният опит.

Коментар

Working...
                              X