If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Хм, все по рядко се намират продавачи.. май и последните отчаяни си тръгнаха от БФБ.. Дали отново точно когато никой вече не чака покачване, то ще започне да се случва? Ще поживеем и ще видим!
Хм, все по рядко се намират продавачи.. май и последните отчаяни си тръгнаха от БФБ.. Дали отново точно когато никой вече не чака покачване, то ще започне да се случва? Ще поживеем и ще видим!
Возете с кеф на тренда, дето викаше един наскоро, колко му било кеф да се вози на тоя як тренд при СФИ визираше Да ви е сладко, цар пазар както се казва, всичко е точно и на място Да ви е честито
Всеки, който не е конкурентноспособен и редовен рано или късно си заминава, ....
Интересно ми е какво би се получило, ако опиташ да осмислиш това, което си написал за нещо външно на теб, но да го осмислиш в контекста на написаното по-долу от dddd като го насочиш към себе си, особено в частта конкурентноспособност като под заминаване вероятно визираш несправяне.
Визирам втория абзац от мнението на dddd и ще си позволя да го цитирам тук: ''... Мога да ти дам само един съвет. Имаше една поговорка, където някакъв тип се молеше на господ да може да приеме това, което не може да промени и да има силата да промени това, което може. Борсата не можеш да я промениш. Тя е външен за тебе фактор. Опитай се да я разбереш и да промениш себе си, така че да можеш да печелиш.... ''
Поздрави!
Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!
Що ме анализирате мен, а не пазара Ще кажете, че аз съм проблема
Много ви здраве, но няма как да се съглася, че на БФБ има пазар и че той е нещо с което човек трябва да се съобразява, или пък с поведението на Фондовете
Всеки, който не е конкурентноспособен и редовен рано или късно си заминава, проблема е при нас в БГ нещата по скоро стават късно и много се чака
Да си различен от пазара не е проблем а е плюс
Ами ти си по личните оценки ,кой трол кой не кой разбира ,кой не...а сега се сърдиш че те подхванаха и теб с твойте специалитети....
Що ме анализирате мен, а не пазара Ще кажете, че аз съм проблема
Много ви здраве, но няма как да се съглася, че на БФБ има пазар и че той е нещо с което човек трябва да се съобразява, или пък с поведението на Фондовете
Всеки, който не е конкурентноспособен и редовен рано или късно си заминава, проблема е при нас в БГ нещата по скоро стават късно и много се чака
Да си различен от пазара не е проблем а е плюс
Да, но проблема не е там където го виждаш. Изказването ти е пълно с противоречия. Ролята на ПФ и ДФ не е да губят парите на клиентите си и ти да печелиш на техен гръб. Обвиняваш ги едновременно защо не купуват на падащ пазар и защо нямат доходност. Това са две противоречащи си неща. Ако бяха купували щяха да имат по-голяма загуба отколкото ако не бяха купували. Следователно трябва да ги обвиняваш защо не са си продавали акциите! Другият вариант е да твърдиш, че трябва да изкупят целият фрифлоут, тоест твоите акции, на все по-високи цени. Но тогава един ден на кого ще продадат? Изглеждаш като човек загубил и последната си стотинка на БФБ и търсещ вината другаде. Всички сме бъркали и ще бъркаме. Важното е да се вгледаме в грешките си за да не ги повтаряме. Добре е да приемеш, че никой не ти дължи нищо и ПФ и ДФ не ги боли ... за теб. Най-важното е, че така трябва да бъде. Аз също не харесвам някои неща в поведението им, но ти си пишеш откровени глупости. Там има откровено лоши практики точно при купуващите "активи" от "несвързани" лица. Задавал ли си си въпроса защо година след като се качи някоя нова компания на борсата и ликвидността по нея умира? Явно проблема не е само в емисиите. Отделно ако фондовете изкупят всичко ликвидността допълнително ще спадне.
Мога да ти дам само един съвет. Имаше една поговорка, където някакъв тип се молеше на господ да може да приеме това, което не може да промени и да има силата да промени това, което може. Борсата не можеш да я промениш. Тя е външен за тебе фактор. Опитай се да я разбереш и да промениш себе си, така че да можеш да печелиш. Ако не можеш да печелиш то тогава продължи спокойно живота си без омраза. Тя ще те яде от вътре. Няма нищо лошо в края на едно нещо или един период от човешкият живот. Без край няма ново начало.
Лека и доходна.
Следя борсата от мното време, не е проблема нито правителствот, нито компаниите и мажоритарите, нито липсата на икономически растеж и перспективи, камоли липсата на пари. Та то по всяко време всичко си има цена, дори и за дружествата които не дават дивидент или са на загуба - цената им не е нула.
Проблема са фондовете - Пенстионни и Договорни. Нямат реални критерии за оценяване на компаниите, нереалистични искания за дивиденти - едва ли не всяка копания да дава дивидент, което никога няма да стане, както и не правят нищо за да намират и задържат клиенти. Не ги е страх от нищо, просто се инатят, което в бизнеса е абсурдно - отказват да изпълняват ролята си - да са на пазара и да носят доходност според проскетите си - всеки Пенсионен и Балансиран Фонд трябва да прави по 8% годишно доходност! Ако не ги направи 2 години под ред - трябва да отпадне % за управление.
Пасивността на фодндовете води до липсата на оборот и ликвидност, оттам изкривяването - свръх евтини 30 компании и свръх скъпи 10 дивидентски шита, става фрапантно, което години и спекулантите - 10те дивидентски компании са супер скъпи и няма смисъл да се купуват, а 30те дето не дават дивидент вече няма смисъл да се продават
Ще чакаме докато ИПетета едно по едно почнат да си подават лицензите, щото вече са извършили всички шашми и повече гладно не се стои. Очаквам вече да почнат и да крадат аквити на клиети за да се издържат.
Коментар