IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Оптимизъм на БФБ (2)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Уажаеми Татко Щърк, накара ме да се замисля за семантиката и разбирането на думите Бикове и Мечки и тяхното погрешно разбиране във форума.Понеже ти не посочваш за пример никой ще започна с твърдението, че в момента във форума няма мечки
    1,Не може да си на борсата през последните 8 години и да си мечка.Мечките отдавна продадоха и ги няма.Не може да купуваш всяка година акции на БФБ , при тези мажоритари, тези финансови министри и такова управление и да си мечка. Напротив трябва да си безумен оптимист за да го правиш. Защо се различаваме в очакванията си за пазара ли- ами някои си представят идването на биковете като непрестатен процес, все едно да получаваш подаръци от дядо коледа всеки ден.Както знаем още от деца той идва само веднъж в годината и то ,ако си бил послушен.Тук на Борсата в БГ, идва когато правителствата и мажоритарите са успели да създадат подходящи икономически и инвестиционни условия , с които да привлекат чуждите инвеститори.
    Засега явно не са щом не са дошли и даже не сме на половината от нивото преди кризата.Тук едни непослушни политици твърдят , че Дядо Коледа в ЕС много ги харесвал, а той все им праща едни доклади с които показва, че това не е вярно
    Понякога някои с повече късмет и шанс получават по някое бонбонче, но това не е истинската Коледа, защото не всички имат подаръци.Някои са толкова нещастни и обидени , че всеки ден послъгват, че при тях идва Дядо Коледа, на които и те самите вечер в леглото не вярват.ПО същото време Добрия Старец е завел Биковете вече при румънските деца, А ук ни лъжат, че ние повече сме заслужили

ЗА себе си какво да ти кажа, такъв оптимист- песимист и Мечка съм, че купувам акции вече 24 години.През годините мнозина ми се смееха , а после пак
    смееха и хвалеха вече не са НА БОРСАТА , загубиха много пари и нерви
    - отказаха се , а някои се разориха.През последните 8 години съм увеличил портфейла си с над 40% и не спирам да купувам.Над 90% от парите ми са в акции и все още смятам , че най голямото качество за инвеститора е търпението и постояннството..Погледнато от 1992г , съм увеличил капитала си със няколко стотин хиляди процента.Не ми се вижда и ГЕТОФФ и другите да са в някои от твоите категории.Защо не сме доволни ли..Защо не крещим всеки ден за идващите бикове ли, ами защото пропускаме година след година ползи и печалби, а Вие като сте все доволни и все биете Мечките защо сме на това положение.Явно се страхувате все още да погледнете истината в очите и се надявате на чудо- хоп извднъж Софикс да стане 1000. а после 2000, е след това аз ще поискам пък 4000

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
      Разбихме ги
      Тепърва ще ги разбиваме... Днес беше само разгрявка
      Не е препоръка...

Коментар

Разбихме ги
        да

утре ще ги разбиваме ли пак или ББ дава възможност на мечките да си вземат въздух до вторник?

Коментар

• Мераклиите да купят за много, но са и много нагли, искат на безбожно ниски цени
          Математика е и ви казвам, че няма да стане
          Който първи се пусне и обере акциитете дето са заблудени и са по асковете в момента, ще направи кинтите
          Само не се литкайте по дивидентните балоняци които дават по 20 стинки за за това се плаща премия от над 2лв на акция, къде ти е Киро на Кирия дето се вика (Спийди, Сирмата, Агрокредита, СФИ и Трейдинга, Планината - дивидентните балоняци )
          Bulls on BSE

Коментар

• В момента да продаваш на -30-40-50% от цените преди 2-3 години е пълна идиотия
            Тепърва хора ще си патят за такива грешки
            Bulls on BSE

Коментар

Разбихме ги
              Много съм доволен от отчетите до момента. Ама много.

Коментар

Разбихме ги
                Така е позиция по позиция Мечока губи позиции, в ЗХБГ един мечок си търси ченето от звучните шамари в края на сесията Болката сега е нищо в сравнение след време когато види цената и колко се е преебал, Отнася се за много позиции на БФБ
                Bulls on BSE

Коментар

• Разбихме ги
                  Last edited by SOFIX; 28.04.2016, 16:22.

Коментар

• Във връзка с предлаганите промени в Кодекса за социално осигуряване, от няколко дни се каня да споделя нещо, което не видях да е обсъждано във форума ( а може и да съм пропуснал, понеже не следя абсолютно всички теми, нито абсолютно всички мнения дори и в темите, които отварям). Не знам имам ли право да цитирам линкове към други медии, но нека модераторът го премахне, ако прецени.

http://www.standartnews.com/balgariy...ve-330800.html

Става въпрос за последния абзац, третото изречение от последния абзац.

Всяко избирателно цитиране на текст крие опасност от изкривено и неточно тълкуване, затова и за правилното разбиране на един текст е необходимо да го прочетем целия в оригинал на сайта на Министерството на финансите.

Имам акции на АДСИЦ. Препоръки нямам никакви.
                    Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

• Първоначално изпратено от polax Разгледай мнение
                      За мен това в червеното е истината. На нашия осакатен пазар без къси не може да има и истински мечки, Тук мечките са бивши бикове, които са вече вътре и им остава само да чакат, а при някой се наблюдава хейт и тролене.
                      За протокола, аз съм на загуба към момента, не ми харесва, но оставам теле

Татко Щърк, пиши по-къси постове забравям началото докато стигна края
                      Полакс, съжалявам за обема . Не мога по-кратко и не се гордея с това. Вече писах някъде старата истина, че умният човек съумява да опростява нещата, а глупавият винаги прави простите неща прекалено сложни. Имайки предвид колко пространен е изказът ми и колко сложно звучат тези наглед прости неща, изписани от ръката ми, изводите определено не са в моя полза .
                      Мненията ми не са препоръка за вземането на каквито и да било инвестиционни решения!

Коментар

• Първоначално изпратено от Татко Щърк Разгледай мнение
                        Трябва да сме честни. Истината е, че от 2007 г насам мечките имаха повече поводи да са доволни от прогнозите си, отколкото биковете. Ако говорим пък за по-кратък период, примерно последните 2 г, мисля е очевидно какъв е трендът като цяло (разбира се има и добре поскъпнали акции при този падащ пазар, за радост имам и съм имал някои измежду тях). Така че нека отдадем значимото на всяка страна и да не подценяваме мечките. Друг е въпросът, че може би много от мечките са такива не вследствие предварителна добра преценка, а са просто хора, загубили пари, понеже са се справяли по-зле и от биковете, и са станали озлобени мечки постфактум, които просто търсят утеха в това и друг да потопи портфейла си... и цялата им прогноза е следствие на това тяхно желание. Уважавам мечките, които са такива вследствие трезва предварителна преценка, сигурен съм, че има и такива измежду пишещите. Вероятно повечето като цяло нито пишат, нито четат, а може би някои четат, този форум е доста посещаван. Тъжното е, обаче, когато мечките са просто едни неуспели и озлобени бивши бикове. Тъжно е, когато тяхното неумение ги прави мечки (пак казвам, при падащ пазар е трудно да си успешен бик). Тъжно е, понеже хем са загубили вече пари при спада, хем, ако се стигне до ръстове, покачването ще ги завари без акции (но пък ако спадът продължи, ще може да се каже, че са спестили пари и ще трябва да бъдат поздравени, т.е. няма да е тъжно за мечките, а за биковете). Допускам, че има и такива, предпочитащи не толкова те да спечелят ( а може и свободни пари да нямат повече), а по-скоро и другите да загубят. Лично за мен, бидейки оптимист, е важно да съм в акции ( през повечето време съм изцяло в акции) и да не ми спада портфейлът дори и при спадащ пазар, а поне да се мотая около нулата, да следя тенденциите и да съм добре позициониран, да трупам опит, а и да научавам важни неща за себе си, света и нещата. Дотук ми се удава, според моите критерии, не знам занапред. Но и пари не съм спечелил, затова и не препоръчвам стратегиите си. Портфейлът ми се мотае около нулата, плюс/минус 5 %, не го смятам до стотинка, ако е в тези граници. Правих много грешки в началото и се чудя дори, че успях да ги компенсирам при този така продължителен падащ пазар последните 2 години, може би и късмет съм имал. Ако не броя комисионните, би трябвало да е на малък плюс в момента дори. Не че комисионните са голям процент от портфейла, но ако портфейлът е така или иначе около нулата, то дори малката сума натежава.
                        Вече писах някъде, че е хубаво да имаме нормално отношение помежду си, шепа хора сме. Лошо е, когато много участници са като хора, криещи се в дупка и показващи се само когато тяхната посока е налице. Има хора, уж уважавани форумци, почти не пишат вече, вероятно са си разпродали повечето или всички акции на БФБ, появяват се само при лоша новина с апокалиптични или присмехулни изречения и после, ако нещата не тръгнат на толкова зле, пак се покриват. Има и представители на другия отбор с подобна стратегия. Тук не визирам никой измежду онези, с които размених няколко думи тези дни – всички те са активни форумци и аз лично нямам проблем с това някой да е мечка, а друг – бик. Един намирам за по-полезен от друг, но това е нормално. Важното е да става дискусия.

Считам се за оптимист поне към днешна дата, но аз лично нямам потребност да чета само празни надъхвания, нито да пиша такива. Макар да съм оптимист, то в никакъв случай не изключвам по-нататъшни спадове и макар да съм в акции, не твърдя, че това е правилно. Написаното касае отношението ми към пазара към този момент, може по-късно днес, утре, след седмица или повече да не мисля по този начин, независимо дали ще го обява или не във форума. Разбира се, като всеки човек се радвам, когато пазарът и събитията не ме опровергават.
                        Не знам какво предстои да се случва с пазара ни, нагоре или надолу ще е, не знам и кои акции ще са встрани от тренда. Затова и препоръки за търговия с финансови инструменти нямам.
                        Поздрави на всички!
                        За мен това в червеното е истината. На нашия осакатен пазар без къси не може да има и истински мечки, Тук мечките са бивши бикове, които са вече вътре и им остава само да чакат, а при някой се наблюдава хейт и тролене.
                        За протокола, аз съм на загуба към момента, не ми харесва, но оставам теле

Татко Щърк, пиши по-къси постове забравям началото докато стигна края

Коментар

• Трябва да сме честни. Истината е, че от 2007 г насам мечките имаха повече поводи да са доволни от прогнозите си, отколкото биковете. Ако говорим пък за по-кратък период, примерно последните 2 г, мисля е очевидно какъв е трендът като цяло (разбира се има и добре поскъпнали акции при този падащ пазар, за радост имам и съм имал някои измежду тях). Така че нека отдадем значимото на всяка страна и да не подценяваме мечките. Друг е въпросът, че може би много от мечките са такива не вследствие предварителна добра преценка, а са просто хора, загубили пари, понеже са се справяли по-зле и от биковете, и са станали озлобени мечки постфактум, които просто търсят утеха в това и друг да потопи портфейла си... и цялата им прогноза е следствие на това тяхно желание. Уважавам мечките, които са такива вследствие трезва предварителна преценка, сигурен съм, че има и такива измежду пишещите. Вероятно повечето като цяло нито пишат, нито четат, а може би някои четат, този форум е доста посещаван. Тъжното е, обаче, когато мечките са просто едни неуспели и озлобени бивши бикове. Тъжно е, когато тяхното неумение ги прави мечки (пак казвам, при падащ пазар е трудно да си успешен бик). Тъжно е, понеже хем са загубили вече пари при спада, хем, ако се стигне до ръстове, покачването ще ги завари без акции (но пък ако спадът продължи, ще може да се каже, че са спестили пари и ще трябва да бъдат поздравени, т.е. няма да е тъжно за мечките, а за биковете). Допускам, че има и такива, предпочитащи не толкова те да спечелят ( а може и свободни пари да нямат повече), а по-скоро и другите да загубят. Лично за мен, бидейки оптимист, е важно да съм в акции ( през повечето време съм изцяло в акции) и да не ми спада портфейлът дори и при спадащ пазар, а поне да се мотая около нулата, да следя тенденциите и да съм добре позициониран, да трупам опит, а и да научавам важни неща за себе си, света и нещата. Дотук ми се удава, според моите критерии, не знам занапред. Но и пари не съм спечелил, затова и не препоръчвам стратегиите си. Портфейлът ми се мотае около нулата, плюс/минус 5 %, не го смятам до стотинка, ако е в тези граници. Правих много грешки в началото и се чудя дори, че успях да ги компенсирам при този така продължителен падащ пазар последните 2 години, може би и късмет съм имал. Ако не броя комисионните, би трябвало да е на малък плюс в момента дори. Не че комисионните са голям процент от портфейла, но ако портфейлът е така или иначе около нулата, то дори малката сума натежава.
                          Вече писах някъде, че е хубаво да имаме нормално отношение помежду си, шепа хора сме. Лошо е, когато много участници са като хора, криещи се в дупка и показващи се само когато тяхната посока е налице. Има хора, уж уважавани форумци, почти не пишат вече, вероятно са си разпродали повечето или всички акции на БФБ, появяват се само при лоша новина с апокалиптични или присмехулни изречения и после, ако нещата не тръгнат на толкова зле, пак се покриват. Има и представители на другия отбор с подобна стратегия. Тук не визирам никой измежду онези, с които размених няколко думи тези дни – всички те са активни форумци и аз лично нямам проблем с това някой да е мечка, а друг – бик. Един намирам за по-полезен от друг, но това е нормално. Важното е да става дискусия.

Считам се за оптимист поне към днешна дата, но аз лично нямам потребност да чета само празни надъхвания, нито да пиша такива. Макар да съм оптимист, то в никакъв случай не изключвам по-нататъшни спадове и макар да съм в акции, не твърдя, че това е правилно. Написаното касае отношението ми към пазара към този момент, може по-късно днес, утре, след седмица или повече да не мисля по този начин, независимо дали ще го обява или не във форума. Разбира се, като всеки човек се радвам, когато пазарът и събитията не ме опровергават.
                          Не знам какво предстои да се случва с пазара ни, нагоре или надолу ще е, не знам и кои акции ще са встрани от тренда. Затова и препоръки за търговия с финансови инструменти нямам.
                          Поздрави на всички!

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                            Не ми ги обяснявай на мен ти тези.. Не са виновни ДФ и ПФ, че губите пари или че не може да спечелите пари. Ако не се лъжа дддд беше обяснил ясно картинката.
                            Ами то е видно че не участват - при оборот от 100-200 хиляди, очевидно не участват.
                            А кой губи или печели, а само на база сключена сделка, оборота показват, че възможностите за влизане и излизане са ограничени до миниатюрния оборот.
                            Губещи са излизащите, защото поради ниския оборот и ценита са смачкани и продавайки в момента не вземаш нищо за акциите си Автоматично печели който купува, и това автоматично става един ден когато пак има оборот
                            А оборот може да дойде от мното места, само Пенсионните да решат да си вършат работата за която вземат % от управляваните активи и пазара се променя на 180 градуса Няма да има нищо общо със сегашната ситуация
                            Bulls on BSE

Коментар

• Първоначално изпратено от BullsonBSE Разгледай мнение
                              Мачът с Мечока е нечестен и въпреки това Мечока е несъстоятелен и е видно, че няма нито сила и направление, нито сили да продължи. Нечестен е защото основни играчи на пазара отказват да участват и играят според пазара и правилата - Пенсионните и Договорните фондове не следват интереса на клиентите си и не изпълняват проспектите си - Пенсионен и Балансиран фонд трябва да прави 8% доходност и да не допуска години наред да е на загуба Ако те участваха на пазара, а те имапт пари да го правят, въобще няма да има Мечок да обсъждаме, всъщност те са Мечока щото гледаме, че те подбутват пазара и не го крепят
                              Не ми ги обяснявай на мен ти тези.. Не са виновни ДФ и ПФ, че губите пари или че не може да спечелите пари. Ако не се лъжа дддд беше обяснил ясно картинката.

Коментар

• Първоначално изпратено от ghettoff Разгледай мнение
                                Мечокът не можа да пробие 433, затова можем спокойно да кажем, че си удря главата в стената и че стената е по-здрава от кратуната му. Но всички знаем, че мечокът докато е жив не е победен. Мечокът не спи зимен сън и дебне. Той е кошмарът на всички кандидат-милионери от акции на БФБ. Сега идват едни месеци, в които особено трябва да се внимава. Истината е, че не може само Софикс да го бие. Трябва да го налагате дружно, защото Софикс ще се умори и Мечо ще удари с гигантската си лапа. А Софикс не е Леонардо ди Каприо
                                Мачът с Мечока е нечестен и въпреки това Мечока е несъстоятелен и е видно, че няма нито сила и направление, нито сили да продължи. Нечестен е защото основни играчи на пазара отказват да участват и играят според пазара и правилата - Пенсионните и Договорните фондове не следват интереса на клиентите си и не изпълняват проспектите си - Пенсионен и Балансиран фонд трябва да прави 8% доходност и да не допуска години наред да е на загуба Ако те участваха на пазара, а те имапт пари да го правят, въобще няма да има Мечок да обсъждаме, всъщност те са Мечока щото гледаме, че те подбутват пазара и не го крепят
                                Bulls on BSE

Коментар

Working...
                                X