Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Оптимизъм на БФБ (2)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от MrSi Разгледай мнениеМоже ли някой техничар да сподели мнение дали не се намираме в началото на низходящ цикъл тъй като 50 дневната средна пресече 200 дневната.
Коментар
-
Браво, браво
Как сте гейзери, гледам започвате да узрявате
След като ви дадох точките от 1. до 4. как настоящите ИПета и Фондове се дънят постоянно, с подледната си надежда да докарват нови имитенти на борсатаколко трагично, виждаме, че само у индивидуалните инвеститори има будна съвест и рационалност. Ами кои са най-обсъжданите теми: за Пенстионните дружества и тук вие за Организация за защита на дребните инвеститори
Евала, вече всички са разбрали, че ТАКА НЕ МОЖЕ и всеки търси да адресира причините за това: Пенсионните дружества като най-големият бич и проблем на пазара, и нуждата от общи действия за защита интерите на миноритарите, защо какво виждаме ИПетата и Фондовете за нищо не стават
GO GO GOBulls on BSE
Коментар
-
За такава организация и аз съм радетел.В Чехия подобни със съдействието на Държавата и контролните органи съдиха мажоритари успешно..Не че нямаше опити в годините , даже финансирани от САЩ и аз съм се записвал, но станаха казионни и заглъхнаха , като взеха парите..За мен са казионни и Балип и подобните- да сте чули нещо позитивно да направят.Безкористно и когато трябва да се затитават правата на миноритарните акционери.Аз съм готов да се вклуча..В Чехия се събират пари за колективни искове и дела..С ПЕКА не стана защото зависи и кой ще е лицето или лицата- трябва да има няколко в София и по един в областните градове..Само така можем да си защитим интересите..
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеЕдно време се мъчеше да се организира около ПК но той беше спорна фигура и имаше много врагове на борсата...
непрекъснато имаме проблеми с търговите и оценката на активи купени за лично ползване от мажо....
да се издества равнопоставеност при вземане на решения там при Балип ,КФН и БФБ ...
Има много юридически прецеденти
Груичо като адвокат ,никола , куроператор...
Пускам качествени форумци...По-разумно ми изглежда да направим една организация за защита на българските футболисти та да ги видим един път на европейско и тях. Защо германците са все фаворити? Нещо гени ли що ли не знам. Нашите като не щат да играят каквито и организации да правим все тая. Все ще са си лузърите и все няма да имат късмет. Та и със спекулантите ни е подобна картинката. Да купя горещия картоф и да го набутам на някой докато продължава да се нагорещява. Това не е търговия за мен. Това е комар с елемент на измама.
Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Alonso Разгледай мнениеИ с какво трябва да се занимава тази организация според теб? Не ми става ясно? За пръв път чувам за такова предложение. Например да забраняваме на спекулантите да инвестират в Меком за 20% дивидент ли
непрекъснато имаме проблеми с търговите и оценката на активи купени за лично ползване от мажо....
да се издества равнопоставеност при вземане на решения там при Балип ,КФН и БФБ ...
Има много юридически прецеденти
Груичо като адвокат ,никола , куроператор...
Пускам качествени форумци...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеОт 2009 съм радетел за организация на дребните и средните инвеститори и спекуланти...
Тук е пълно с милионери който работят за собствена сметка/ по техни думи/ и това им е основната работа с огромна печалба..и ако им е тежка тази задача ще им плащаме членски внос на година за този труд...
да ,ама не...
Защо ли не става и не се организира...
Единствената причина че не става такава организация ,че техните интереси е да набутат шитове на новите и да правят пачки с вътрешна информация...
Правя предложение ..
Софикс и 4 д ако приемат ще добавя и други като полах и вале 1...като технически информирани.......
Други....
На събирането на чичо Оги може и оттам да изпадне някой свестен като алонсо и др....Акъл ми дай, пари сам ще си спечеля.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеОт 2009 съм радетел за организация на дребните и средните инвеститори и спекуланти...
Тук е пълно с милионери който работят за собствена сметка/ по техни думи/ и това им е основната работа с огромна печалба..и ако им е тежка тази задача ще им плащаме членски внос на година за този труд...
да ,ама не...
Единствената причина че не става такава организация ,че техните интереси е да набутат шитове на новите и да правят пачки с вътрешна информация...
Правя предложение ..
Софикс и 4 д ако приемат ще добавя и други като полах и вале 1...като технически информирани.......
Други....
На събирането на чичо Оги може и оттам да изпадне някой свестен като алонсо и др....
Коментар
-
От 2009 съм радетел за организация на дребните и средните инвеститори и спекуланти...
да ,ама не...
Правя предложение ..
Други....
На събирането на чичо Оги може и оттам да изпадне някой свестен като алонсо и др....
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеЩе се опитам да обясня предходният си пост малко по-абстрактно. Какво представлява външният свят за нас. Това е граничната точка където вътрешният ни свят се допира до безкрайната вселена. Той по дефиниция е ограничен и какво ще включва зависи само от нас. Следователно след като не познаваме обективната вселена може да говорим само за личната такава. Колко хора от вас включват в света си сламено село в Демократична Република Конго, или пък автобусна спирка в Рабат? Никой не го е виждал и то не съществува за него. За това просто всеки, който си въобразява, че описва обективната действителност а не своята лична вселена бърка тотално. Това се отнася и за мен. Вероятно днес следобед съм бил малко крив и съм се изразил по не най-приемливият начин, но поне посланието ми беше вярно. Възможно е и да казвам някои неща прекалено ясно с което да не жаля емоциите на хората отсреща. Всеки си има дефекти.
В цялата ситуация има и нещо оптимистично. Аз вярвам, че ако се вгледаме в себе си и се опознаем ще можем да се променим и автоматично ще се измести границата между вътрешният ни свят и окръжаваща ни среда. Тогава от само себе си ще се промени и материалният свят около нас. Обикновено хората се опитват всячески да запазят грешните модели на поведение и да очакват, че ще доведат до положителни материални резултати. Просто няма как да стане. Винаги съм се радвал и на дефиницията за глупост Всеки път да правиш едно и също нещо и да очакваш различен резултат.
Пак се разписах. Успешна търговия утре.
Предишните данни бяха за около 20 загинали и 42 настанени в болница, припомня БТА.
Дайър е обявил извънредно положение в Орландо и е призовал губернатора на Флорида Рик Скот да въведе аналогична мярка в целия щат. Местното население е призовано към спокойствие.
Част от ранените са в критично състояние, съобщи медицински източник, цитиран от Ройтерс. Шестима хирурзи са били изпратени, за да оперират пострадали.
Прочети още на: http://www.dnes.bg/world/2016/06/12/...-raneni.305450
4д ,просто съм възхитен от начина ти на израз , хем си крив ,хем си се изразил правилното.....
и си позволявам да цитирам тази новина .....за убитите в Орландо с прискърбие...
според теб има оптимизъм понеже още един убиец от Идил е неутрализиран...а за тези убитите и ранените ....е случва се в името на каузата ...
Ама не си ти....
Това са твойте съждения..... :mad
Та така и за борсата .....гледайте оптимистично ,ще дойде момента ама ако е бил дошъл.....
или ще дойде след 10 години...
Като си такъв оптимист направи сдружение за дребните спекуланти и инвеститори и защищавай техните интереси спрямо държавата и кфн и мажо...
Вместо да пишеш апостулати за нобелова награда и тиради спрямо инакомислещите ....
Коментар
Коментар