If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Привет, BSEtrader. Аз също искрено бих се радвал Хим да расте, понеже е важна позиция за голяма част от инвестиращите на пазара ни, съдейки и по коментарите през годините. Аз нямам Хим, имал съм шанса да уцеля добре представящи се други позции при падащ пазар (имал съм и лоши попадения, разбира се), но си давам сметка, че няма как компаниите, които харесвам, да достигнат най-оптимистичните в очакванията ми нива, ако се движат наобратно на пазара ни. Не се страхувам от други поскъпващи акции, не си смятам стотинките да смятам това ако поскъпне дали нещо, което държа, би поевтиняло при бъдещи преструктурирания на портфейли. Ако борсата ни преимуществено е нагоре, то това може да доведе много нови инвеститори, видели, че тук може да се печели. Понеже се нагледах на хора през годините, идващи, а след това тръгващи си разочаровани, отчитащи загуба след загуба. Не искам да гледам повече такива (съдя по коментарите, не твърдя как е).
Нямам акции на Химимпорт, но както вече писах, много бих се радвал да има ръст по все повече позиции на пазара ни. Съзнавам, че по-голяма радост в проценти ще ми донесе не това да се гордея, че съм уцелил позиция, която е нагоре при падащ пазар, а сравнението с други позиции и коя повече е поскъпнала. Това ще е още по-добре за мен. Шепа хора сме, за мен това демонстриране на мускули в анонимен форум и кой колко бил спечелил/загубил е лишено от смисъл. Аз бих се радвал всички да печелите двойно на това, с което се фукате (BSEtrader, с това съвсем не визирам теб конкретно, отдавна пиша по принцип, макар да започнах поста си с обръщение към теб ).
Притежавам акции на БФБ. Радва ме оживлението напоследък, а след като съм изцяло в акции, както вече съм писал, значи допусках и се надявах на подобни движения. Пиша свои оптимистични очаквания, но това не означава, че смятам, че ще се осъществат. Възможно е вместо ръстове, да видим още много спадове. Длъжен съм да го отбележа, понеже фондовата борса носи риск за инвестираните пари. Препоръки нямам никакви за нищо.
Кавепиенето и разменянето на любезни размисли. Нещо като радойралиновото Кат се ненавидим, барем да се видим. Макар че тоз мажор е от тачените, но малки и големи винаги са от двете страни.
Въпросът е че Хима се вдига има хора които продават, прибират някой лев в сметката и после търсят къде да го инвестират, а не е да няма добри възможности.
Нормално е при 30 % ръст на цената да има инвеститори ,които кешират.
Нормално е и при добрите новини да има инвеститори ,които искат да се качат на влака.
Това е най-ликвидната акция на БФБ и затова винаги ще привлича и спекуланти.
Важното е как ще реагират по големите институционални инвеститори - чуждестранни и местни ПФ и ДФ - дали ще повярват на промяната или ще използват възможността да се изсулят.
А защо не и да дойдат и нови ?
Най - големите десетина акционера ( само обикновени и общо обик.и прив. ) ги има в годишния доклад на дружеството .
През изминалата година управл,компании на пенс. им дружества обираха големите пакети на желаещите да напуснат кораба.
Много важна е информационата политика на холдинга - засега е под всякаква критика.
Дано се промени и там нещо - имат много възможности .
Трябва да обясняват и убеждават ,че ще има промени и какви са в политиката на дружеството.
Въпросът е че Хима се вдига има хора които продават, прибират някой лев в сметката и после търсят къде да го инвестират, а не е да няма добри възможности.
Този път не съм сигурен, че ще има втора вълна, защото за първи път Хима тръгва нагоре поради причини свързани с компанията, а не с пазара/какво само доживяхме!/
Никога не съм знаел кога ще тръгне нагоре Хима, хубавото е че после го последват и редица други компании дето съм доста по-спокоен да имам в портфейла Така че лошо няма, сега да видим втората вълна как ще се представя
Този път не съм сигурен, че ще има втора вълна, защото за първи път Хима тръгва нагоре поради причини свързани с компанията, а не с пазара/какво само доживяхме!/
Коментар